• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tecavüz evliliği

Bu konu fake olsun olmasın yaşadığınız ülkede bu konudan bin beterini yaşayan binlerce kadın var.

Ben aşağıdaki hikayeyi okuduğum hiç bir zaman etkilenmedim. Sırf senin para verdiğin kadının çocuğu ölümü beklemiyor diye başka ölümü beklemeyen çocuklar yok değil ki? Ve sne o parayı bir lösemi vakfına bağışlayacakken bir dolandırıcıya verdin ki bu bence hala acıklı bir durum.

Arjantin’li ünlü golf oyuncusu Robert de Vincenzo, yine bir turnuvayı kazanmış, ödülünü alıp kameralara poz vermiş ve kulüp binasına gidip oradan ayrılmak üzere hazırlanmıştı.
Bir sure sonra binadan çıkıp otoparktaki arabasına yürürken yanına bir kadın yaklaştı.
Kadın başarısını kutladıktan sonra ona çocuğunun çok hasta ve ölmek üzere olduğunu anlattı.
Zavallı kadının hastane masraflarını ödemesi olanaksızdı.
Kadının anlattığı öykü De Vincenzo’yu çok etkilemişti, hemen cebinden bir kalem çıkarttı ve turnuvadan kazandığı paranın bir miktarını yazdı çek defterine.
Çeki kadının eline sıkıştırırken de ona, “Umarım, bebeğinin iyi günleri için harcarsın” dedi.
Ertesi hafta kulüpte öğle yemeği yerken, Profesyonel Golf Derneği’nin bir görevlisi, Vincenzo’nun yanına geldi: “Otoparkta görevli çocuklar bana geçen hafta turnuvayı kazandıktan sonra yanına bir kadının geldiğini ve senin onunla konuştuğunu söylediler bana” dedi.
De Vincenzo, evet anlamında başını salladı.
“Evet” dedi görevli.
“Sana bir haberim var.
O kadın bir sahtekardır.
Üstelik hasta bir çocuğu da yok.
Seni fena halde kandırmış, arkadaşım.” De Vincenzo, “Yani ortada ölümü bekleyen bir bebek yok mu?” dedi.
“Hayır, yok ” dedi görevli.
“İşte bu, bu hafta duyduğum en iyi haber.” diye karşılık verdi De Vincenzo…
AYNI PENCEREDEN DIŞARI BAKAN İKİ ADAMDAN BİRİ, SOKAKTAKİ ÇAMURU, DİĞERİ İSE GÖKTEKİ YILDIZLARI GÖRÜR.
Frederick Langbridge

Bide söyle bir durum var, bu kadin burda konu açmis olsaydi tepkileri az çok kestirebiliyorum. Konu sahibin aksine birçok kadin burda bosanmaya karsi gelirlerdi. Nede olsa "olan oldu" ortada bir çoçuk var, bak adam sana kötü davranmiyor, yuvanin bozma gibi bahaneler ile böyle bir evligin sürmesi taraftar olurlardi.

Asil aci seyde bu. Kadinlarin bu ülkede bir adim öne atamama nedenide de bu.

Eşinizle yaşadığınız bir sorunu yüzlerce kişinin bulunduğu bir konferans salonunda anlatır mısınız? Genellikle cevap hayırdır. Böyle konular konuşulmazdır. Ama gelip burada yüzlerce kişinin okuyabileceği bir yerde paylaşıyoruz. Ne arkadaşının ismini vermiş ne de bir şey. Sosyal medyanın ya da kknın olayını pek anlayamamışız bence. Yoksa normalde kimse gidip eşiyle olan sıkıntılarını yüzlerce insanla da paylaşmaz kendisine söylenen sırrı da gidip herkese anlatmaz. Burda kim olduğumuzun bilinmemesinin getirdiği rahatlık. O zaman ben eşi ve eşinin ailesi başlığına gidip yazayım "utanmıyor musun kocanı/görümceni/eltini burda insanlarla çekiştirmeye. Tüm aile sırlarınızı burda anlatmaya."

Tekrar seni quote ediyorum, bagisla beni fakat asya'nin fake olup olmadigini bilmiyorum, keza konu içinde aynisini düsünüyorum

amaaaa hepimizin arkadaslari vardir. Belirli sirlar anlatiriz fakat bunun siniri var. Eger halen evliysen böyle bir sirin anlatilmasi pek olagan gelmiyor. Hani bunca yillik evlilikten sonra. Ha çok yakin bir dostundur, bacin gibidir o zaman zaten olay zamaninda herseyi anlatirdin. Ve kadin sadece tecavüz oldugunu anlatmiyor, oglundan hamile kalmiya çalisirken dislerini sikmalar felan,.. allah askina, kim bu kadar detaya girer?

Ve dedigim gibi, kadin bosanmak niyetinde degil. Niye evliligin üzerine kötü sözler sarf etsin? Bunu Türk kültüründe kim yapar? En azindan dedikodu çikmasin diye hiç kimse böyle birsey söylemez. Ki tekrar asya'yi kötülemek amaci degil fakat burada anlatiyorsa, arkadaslarinada kim bilir anlatmis olabilir. Bu devirde hiç kimseye güven yok. Ondan dolayi süren bir evlilik üzerine böyle çirkin olaylarin anlatilmasi banada pek gerçekçi gelmiyor.

Tekrar seni quote ediyorum, bagisla beni fakat asya'nin fake olup olmadigini bilmiyorum, keza konu içinde aynisini düsünüyorum

amaaaa hepimizin arkadaslari vardir. Belirli sirlar anlatiriz fakat bunun siniri var. Eger halen evliysen böyle bir sirin anlatilmasi pek olagan gelmiyor. Hani bunca yillik evlilikten sonra. Ha çok yakin bir dostundur, bacin gibidir o zaman zaten olay zamaninda herseyi anlatirdin. Ve kadin sadece tecavüz oldugunu anlatmiyor, oglundan hamile kalmiya çalisirken dislerini sikmalar felan,.. allah askina, kim bu kadar detaya girer?

Ve dedigim gibi, kadin bosanmak niyetinde degil. Niye evliligin üzerine kötü sözler sarf etsin? Bunu Türk kültüründe kim yapar? En azindan dedikodu çikmasin diye hiç kimse böyle birsey söylemez. Ki tekrar asya'yi kötülemek amaci degil fakat burada anlatiyorsa, arkadaslarinada kim bilir anlatmis olabilir. Bu devirde hiç kimseye güven yok. Ondan dolayi süren bir evlilik üzerine böyle çirkin olaylarin anlatilmasi banada pek gerçekçi gelmiyor.

Ailemin yaşadığı yerde (tabi bir zamanlar benim de) kadınların kendi aralarında neler konuştuğunu duysan aklın durur. Bana inandırıcı geldi o bakımdan. Alıntıladığın yorumu ise arkadaşının sırrını kk'da nasıl anlatırsın diyenler üzerine söylemiştim.

Ailemin yaşadığı yerde (tabi bir zamanlar benim de) kadınların kendi aralarında neler konuştuğunu duysan aklın durur. Bana inandırıcı geldi o bakımdan. Alıntıladığın yorumu ise arkadaşının sırrını kk'da nasıl anlatırsın diyenler üzerine söylemiştim.

Kadinlar elbette birçok seyi konusurlar (özelikle 40,50 yaslarini asmis kadinlar) esleri üzerine dedikodu ederler, basklar üzerine dedikodu ederler, cinsellik üzerine imali sekilde sakalar yapilir,.. bunlarin hepsi olagan seyler.

Bir kadinin tecavüze ogradini anlatmasi ve hatta oglundan hamile kalmasindada tecavüz'e ogradigini kolay kolay hiç kimseye anlatmaz. Kesinlikle evliligi daha sürdürmek istediginde. Olay oldugu anda anlatsa daha normal bulurdum fakat o'da yok.

Ve evet, asya'nin burda anlatmasini yalnis buldum. Yada en azindan bu kadar detayli anlatmasi. Burda bir kaç kisiyi reelden tanidigini söylemesti. O arkadas mesela desifre olabilir. Ne bilim, bir arkadas bana bu kadar büyük bir sirrini anlatsa benim aklima asla "bunu kk'ene yazacagim" gelmezdi. Sanirim herkezin karakteri farkli.

Ben de Asya'nın buraya yazmasına değil,arkadaşının Asya'ya anlatmasına takıldım.
Süren evliliği hakkında bu kadar cüretkar açıklamalar yapması tuhaf olmuş.
Üstelik eşini tanıyan,görüşen arkadaşına,eşi balkonda otururken anlatmış.
Bu kadar anlatabiliyorsa,evlenmeden önce anlatabilirdi.
Zaten evlenirkenki tavrından gönülsüz olduğu anlaşılırdı herhalde.

böyle bir durumda cocuk yapılmamalıydı,zorla yapılan bir evlilik boşanmak için nedeni ortada ,üniversite mezunu ekonomık özgürlüğüde var ama cocuk olması defalarca düşünmesine neden olacak ve sırf bu yüzden o adamı çekmeye mahkum olaacak

Ben de Asya'nın buraya yazmasına değil,arkadaşının Asya'ya anlatmasına takıldım.
Süren evliliği hakkında bu kadar cüretkar açıklamalar yapması tuhaf olmuş.
Üstelik eşini tanıyan,görüşen arkadaşına,eşi balkonda otururken anlatmış.
Bu kadar anlatabiliyorsa,evlenmeden önce anlatabilirdi.
Zaten evlenirkenki tavrından gönülsüz olduğu anlaşılırdı herhalde.

Bu boldladigim çümleyi okumadim konunun basinda. Acaba konu içindemi böyle birsey söyledi Asya?

Yani bende asil söylemesine takilmastim. Dedigin gibi, çok çok samimi olsalardi bu konu evlendiginde bile
açilirdi. Arada onca sene geçti, tecavüz yoluyla çoçuk dogurdu,.. simdimi aklina geliyor bir arkadasina anlatmayi?
Ve evliligi sürerken?

Bana hiç inandirici gelmedi, kusura bakmasinlar.

Bu boldladigim çümleyi okumadim konunun basinda. Acaba konu içindemi böyle birsey söyledi Asya?

Yani bende asil söylemesine takilmastim. Dedigin gibi, çok çok samimi olsalardi bu konu evlendiginde bile
açilirdi. Arada onca sene geçti, tecavüz yoluyla çoçuk dogurdu,.. simdimi aklina geliyor bir arkadasina anlatmayi?
Ve evliligi sürerken?

Bana hiç inandirici gelmedi, kusura bakmasinlar.

Konunun başında son paragrafta yazıyor :

boşannnn
demek istedim

gözüm birlikte oynayan kızlarımıza takıldı
dilimi ısırdım
çenemi kapattım
ve balkondaki eşlerimize çay servisi yaptım

başka ne yapılabilirdi ki ?

"malesef evladına bile sahip olduğu gece
dişlerini sıkıp gözlerini kapatarak yaşamış"

Böyle bir insana çocuk istemiyorum desende,
zorla yapardı bu adam o çocuğuu
:50:

Doğruysa çok üzücü ama yine de çok kendini kaptırma derim.
Tam olarak anlatıldığı gibi olmayabilir.
Güle oynaya evlenen kişiler bile sonradan beni kandırdı diyebiliyorlar.

Öncesinde uzun bir arkadaşlıkları varmış ve siz onları bugüne kadar aşık zannediyormuşsunuz.
Belki rızası dışında olmasa bile ısrarı ile olmuştur.Arkadaşın gerçekte vajinismustur,yenememiştir.
Cinsel sorunları olduğu için tüm suçu ilk birlikteliklerine yüklüyor olabilir.
İnsanlar mutsuzluklarına başka kılıflar bulabiliyorlar.
Birlikte olmasaydık evlenmezdim,birliktelik onun zoruyla oldu zaten gibi...

Vajinismus zaten psikolojik bir sorun ve tecavüze uğramak vajinismus olmak için yeterli bir travma..herkes travma sonucu vaji olmaz ama ailesel,kültürel belkide çocukluğunda yaşadığı biliçaltı psikolojik olaylarla ilgili.

Öncedeb anlatmamış olması ya da evliliğininin hala sürüyor olması zayıf bir anında anlatmayacağı anlamına gelmez..o zamanlar tahammül etmiş kaderine razı olmuştur şimdi çok dolmuştur artık içinde tutamamış arkadaşınıda kendine yakın görüp anlatmıştır neyini bu kadar garipsediniz anlamadım..önyargı hiç iyi birşey değil insanları tanımadan yaftalamak çok kolay pc başından..bende dün bir arkadaşın derdini küçümsedim önyargıyla yaklaştım sonra gerçek dertlerini öğrendiğimde bin pişman oldum..hiçbirşey dışardan gözüktüğü gibi değil bu hayatta

Asya, bu meseleyi çok kafana takma bana kalırsa. Arkadaşının esas probleminin daha farklı bir şey olduğunu düşünüyorum ben de. İlk birliktelikleri zorla olmuştur buna inanırım. Ya da tam emin olamamıştır kendinden, sonra da vajinismus falan acılı bir şeyler yaşamıştır. Evliliklerinde de bu nedenle kötü giden bir cinsel hayatları vardır eşi aldatıyordur vs vs. ah ben bakire olsaydım bununla evlenmezdim diye belki de yaptığı hatayı bekarete toplum baskılarına atarak kendini rahatlatmaya çalışıyordur.

Herkesin takıldığı diğer durum da yine çocuk meselesi.

Tecavüzcüyle zorla evlenecek kadar aciz bir kız mıydı? Belki psikolojik olarak öyledir tabi yine bilemiyorum. Ama madem bekarete önem veriyor ve hiçbir erkeğin bunu kabul etmeyeceğine inanan bir tipti hiç evlenmemeyi de seçebilirdi. Maddi olarak hayatını idame ettirebilir.

Bence bu kız bu adama sadece bağımlı. ama zincirleri kendi dolamış bileklerine. Seçimler elindeydi. Tecavüze uğramak dışında. Onu bu hale getiren tecavüz değil sen de farkındasın..

Bence sen kendini üzme bu arkadaşın için. Yardım isterse saplandığı bataktan kurtulmak isterse lütfen destek ol. ama onun dışında bulaşma derim..

Öncedeb anlatmamış olması ya da evliliğininin hala sürüyor olması zayıf bir anında anlatmayacağı anlamına gelmez..o zamanlar tahammül etmiş kaderine razı olmuştur şimdi çok dolmuştur artık içinde tutamamış arkadaşınıda kendine yakın görüp anlatmıştır neyini bu kadar garipsediniz anlamadım..önyargı hiç iyi birşey değil insanları tanımadan yaftalamak çok kolay pc başından..bende dün bir arkadaşın derdini küçümsedim önyargıyla yaklaştım sonra gerçek dertlerini öğrendiğimde bin pişman oldum..hiçbirşey dışardan gözüktüğü gibi değil bu hayatta

Bazen hikayeler o kadar farklı anlatılıyor ki,ben de artık temkinli yaklaşıyorum.
Eşi eşimin arkadaşı olan bir arkadaşım ayrıldı.Aynı evliliği 2 taraftan dinleyince başka evliliklerden sözeder gibi farklı hikayeler çıktı.

Başka bir evli arkadaşım tanışma hikayesini çok eskiden anlatmıştı.
Yakın zamanda konu açıldı,başka arkadaşa neredeyse bambaşka anlattı:)

Uzun zamandır evli ve mutlu sandığımız bir arkadaşım baştan beri mutsuz olduğunu söyledi.
Oysa hep elele gezen,görünüşte herşeyi birlikte yapan bir çiftti.

Ne bileyim,ben bazen duygu durumuna göre dramatize edilebildiğini düşünüyorum.

Bazen hikayeler o kadar farklı anlatılıyor ki,ben de artık temkinli yaklaşıyorum.
Eşi eşimin arkadaşı olan bir arkadaşım ayrıldı.Aynı evliliği 2 taraftan dinleyince başka evliliklerden sözeder gibi farklı hikayeler çıktı.

Başka bir evli arkadaşım tanışma hikayesini çok eskiden anlatmıştı.
Yakın zamanda konu açıldı,başka arkadaşa neredeyse bambaşka anlattı:)

Uzun zamandır evli ve mutlu sandığımız bir arkadaşım baştan beri mutsuz olduğunu söyledi.
Oysa hep elele gezen,görünüşte herşeyi birlikte yapan bir çiftti.

Ne bileyim,ben bazen duygu durumuna göre dramatize edilebildiğini düşünüyorum.

Evet kesinlikle bende size katılıyorum insanlar duygu durumlarına göre dramatize ederek hatta yalan katarak anlatabiliyolar..ama tecavüz kadar büyük bir yalanı söyleyen insan mitomani(psikolojik rahatszlk) falandır heralde diye düşünüyorum..hani küçük ayrıntıları çeviriyolar falan ama bu kadar büyük bir yalan söleyemez diye düşünüyorum..gerçi bu hayatta neler gördük herşey olabilir

Cok uzucu ama bazen istemedigimiz hayatlari yasamiyor muyuz kadin olarak fedakarliklar yapmiyor muyuz Allah im insaAllah yardim etsin yureklerine sevgi versin karsilikli olarak :26:

Allah bildiği gibi etsin. Keşke çocuk yapmasaymış bir gün boşanmayı düşünse çocuk olayı girecek araya...

Allah yardimcisi olsun.Sevmedigin bir insanla bir omur boyu nasil yasanir.😔

Esini hic sevebilecegini sanmiyorum bu saatten sonra.
Benim bir tanidigim sevmedigi birisiyle evlendiriliyor 25 yil yanlis duymadiniz tam yirmibes yil sonra bosandi daha fazla dayanamadi cok psikolojik sorunlar,hastaliklar yasadi.

Ve simdi cok uzuluyor, keske daha once bosansaydim,gencligimi herseyimi verdim sevmedigim halde diyor.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Back
X