tecrübeli anneler bize yardım edermisiniz..?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mhtp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Park yatak niye içine sinmiyor canım, çok pratik, çocuğun büyüyünce kaldır ikinciye kullan, hiç yer kaplamıyor.

bende büyüyen ve sallanan beşik var kızlar, sallanan tercih ederseniz gece özellikle rahat oluyor
mızıldanmaya başladımı emziriyorm biraz sallıyorum uyuyor
en güzeli sallanmadan uyumaya alıştırmak ama ben başaramadım bunu :)
ıslak mendillerin hepsi pişik yaptı ben hala ıslak pamuk kullanıyorum, bebeğiniz çok hassas olabilir benimki gibi ,bence çok stok yapmayın
kıyafette çok hediye geliyor arkadaşların dediği gibi,
yeni doğan kaç kilo almanız gerektiğini son ay bebeğin kilosuna göre tahmin edersiniz,
ben büyük almıştım herşeyi, 2900gr. doğdu, şimdiki aklım olsa yeni doğan takımlarını mayıs ayında alırdım
Allah hepinize bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ..

Sağlıkla gelsin kuzular inşallah.
Elif doğduğundan beri unibaby kullanıyorum çok memnunum hala değiştirmedim.
Bezimiz prima. Sakın satok yapmayın çünkü tamamen gelişim ile ilgili, elinizde kalma riski var.
Kıyafet ben 2 tane hastahane çıkışı almıştım. Diğerleri hep 3-6 ve 6-9 aydı. 0-3 ay kıyafet hiç olmadı Elif'e iri bi bebekti. Direk 3-6 lara geçtik. ılk iki ay kesinlikle tulum çok kullanışlı. Bol bol penye yelek alın. Yazın ortasında yün yelek giymiyorlar. Mothercare 7 li tulumlar çok kullanışlı. ikinci aydan sonra evin içinde sadece onları giydik biz. Sıcaktan başka kıyafete ihtiyacımız olmadı. Yani bol bol body alın bence. Bol bol penye battaniye lazım. ınce alın çünkü sıcak oluyor.
Ben çok kıyafet almıştım keşke almasaydım diyorum çünkü çok küçük olduğu için giyemedi sonra da birden büyüdü. Vakti gelince almak daha mantıklı.
Bakım ürünlerimiz mustela. Tek geçerim kesinikle. Önceleri sebamed kullandık ama bir ay içinde hepsini mustela ile değiştirdim.

Bebek odamız Çilek marka. Çok çok ve çok memnunum. Büyüyen karyola olmasına rağmen boyutları devasal değil.
ılk üç ay yatak odamızda yattı. Kraft marka küçük beşiğimiz vardı. Üç aydan sonra odasında uyudu.

Bunu da başka bi topikte yazmıştım çeşitli tavsiyeler belki ihtiyacınız olur okursunuz :

Ameliyathaneye çorap ve atletle girdim. Atlet giyebilirseniz iyi olur hiç yoktan göğüslerinizi örtmüş olursunuz. Tamamen çıplak kalmazsınız.
Bol bol dua ettim hatta hastaneye giderken elimde dua kitabı vardı. Dua ettikçe rahatladım.
Beni çok korkutmuşlardı yok sonda çok acıyacak yok spinalin iğnesi acıtacak filan filan... Hıç kimseye kulak asmayın, herkesin bünyesi farklı ne sondam takılırken acıdı ne de spinal iğnesi yaparken. Ameliyata nasıl girerseniz öle çıkıyorsunuz ben mutlu girdim odama geldiğimde kahkalarla gülüyordum. Canınızın acıyacağını düşündüğünüz anda tüm bunlar geçicek bi kaç saat sonra bebişim yanımda olacak diye telkin edin kendinizi.

Bebiş odaya geldiğinde ilk babasının kucağına vermelerini tembihleyin bence önemli bi ayrıntı yoksa anneler ve kayınvalideler atlıyorlar hemen. Bence önce sizin sonra babasının kokusunu duymalı bebişler. Benim önce eşim kucağına aldı kokladı sonra annemlere teslim etti giydirsinler diye.
Hastaneye sorun mutlaka bebişleri yıkıyorlar mı doğduktan sonra. Benim doğum yaptığım hastanede yıkamamışlardı, silmişlerdi ama yine de kanlıydı yavrum. Yanınızda ince bi tülbent götürürseniz kanlarını temizlersiniz ılık suyla.

Hastane çantanızı hazırlarken bebişinkini ve kendinizinkini ayrı ayrı hazırlarsanız daha düzenli olur. Hatta refakatçime kolaylık olsun karışmasın eşyalar diye bebişin eşyalarını takım takım buzdolabı poşetlerine koymuştum ben. En üste de doğumdan gelince giymesini istediğim kıyafetini koydum. Böylece hangi eldiven hangi takımın hangi zıbın hangisinin karışmamış oluyor. Poşet halinde tam takım çıkıyor kıyafetler.

NE kadar ağrınız olursa olsun ilk bi kaç gün sürekli emzirin bebişi, yalnız aynı göğsü sakın 10 dakikadan fazla vermeyin ilk bi kaç gün. Göğüsler henüz alışık olmadığı için yara oluyor hemen. Hemşire uyarmıştı beni dinlemedim, acısını çok çektim sonradan. 10 dakikada bi değiştirin mümkünse, çünkü bebişler hemen yorulup uykuya dalıyor bazen 1 saat kalıyorlar göğsünüzde.
bir de hastanede odanızın kalabalık olmamasına dikkat edin ve refakatçinizi bu konuda uyarın, herkes şokta olduğu için doluşuveriyor odaya kimsenin sizin bile o anda aklınıza gelmiyor. ama anne karnından çıkan bebişin o kadar insanla aynı havayı soluması çok sakıncalı.

ılk birkaç hafta gerçekten zor geçicek. Eve gelir gelmez duş alın, cesaretiniz kırılırsa zor oluyor. Bebiş sürekli emmek isteyecek meraklanmayın. Benim minnoş saat başı emmek istiyordu, her emmeside 45 dakika sürünce sürekli yapışık halde geziyorduk. Çok bunalmıştım ağladığımı bile hatırlıyorum yeter artık diye. Ama sürekli emzirmek çok önemli, hem sütünüz geliyor hem de bebiş sizin kokunuzla ve kalp atışlarınızla rahatlıyor. Düşünün tamamen yabancı bi yerde ve tanıdığı tek koku sizinki, hal böyle olunca sık sık kucaklayın emzirin bebişi. Korkmayın ilk iki ay alışkanlık kazanmıyorlar. Bırakın huzur bulduğu yerde geçirsin dünyaya alışma süresini. Göğüs ucunuz yara olursa da emzirmeye devam edin. Çok acıyor ama vermesseniz göğsünüz körelebiliyor. Bu durumda göğüs kalkanı çok işe yaramıştı bende, nemli tutup iyileşmesini sağladı. Bır de her emzirmeden sonra kendi sütünüzle temizleyin göğsünüzü ve açıkta kurumasını bekleyin. ılk iki ay her emzirme seansında iki göğsümü de verdim. ıki aydan sonra tek göğüs yeterli oluyor. Hemde anca doluyor zaten.

Doğumdan sonra bi kaç gün içinde acayip bi kaka atımı olucak, korkmayın bebişler bağırsaklarını temizliyormuş. Ben gecenin 3.de bezi hastaneye tahlile yollattım ishal oldu mikrop kaptı diye.Ama gayet normalmiş bu durum.

ılk doğdukları zaman altını sık sık değiştirin kızlar yoksa pişik oluyorlar. ıl k 3 ay gece bezi yapmadım hiç. Her emzirme seansında değiştirdim altını. 3 aydan sonra tek bezle sabahlamaya başladık. Bır de ben hep emzirmeden önce değiştirdim altını, hem daha huzurlu emiyorlar hemde kusma sorunu yaşanmıyor. Hele ki emzirdikten hemen sonra sakın değiştirmeyin bebişlerin altını reflüye sebep oluyormuş. Benim kızım çok kusan bi bebek. Reflü teşhisi konmuştu ilk ay. Şu anda daha iyi ama sürekli kusan bi bebişiniz varsa emzirmeden önce altını değişteceksiniz ve emdikten yarım saat sonrasına kadar dik tutacaksınız. Ayrıca bir de yatağın başını yükselteceksiniz.

ılk on gün 2 saatte bir sonra her üç saatte bir uykudan uyandırıp emzirin bebişleri. Kan şekerleri düşüyor Allah korusun. bir aydan sonra yavaş yavaş düzeni oturtmaya çalışın. ılk 1,5 ay her istediğinde emzirdim bebişimi ama sonra düzen kurmaya başladım yavaş yavaş. Önce 1,5 saat, iki aydan sonra 2 saat, 3.aya yaklaşırkende 3 saatte bir emme süreleri koydum. Çünkü belli bir süre geçtikten sonra düzen kurmayıp her istediğinde devamlı emzirirseniz bebişler az ama sık emmeye alışıyorlar, karınlarını tam doyurmayıp az bi zaman sonra tekrar memişlere saldırıyorlar. böyle olunca gelsin hazımsızlık gitsin gaz sancıları. Süt bol olsun diye bol bol su için kızlar, gerisi fasa fiso. Bır de uyku ve dinlenme.Bebiş uyuduğu zaman sizde uyuyun mutlaka.

15 gün sonra meşhur gaz sancıları başlıyor. Elektrik süpürgesi, aspratör, saç kurutma makinası olmadı arabayla gezdirme... Hepsi de işinize yarayacak. Ben zinco kullandım gaz damlası olarak. Karna sıcak havlu da işe yaradı. Birde acı elma yağını kulak çubuğuna sürüp yalnızca bir damla filan ayak topuklarına sürünce de işe yarıyor. Sakın fazla sürmeyin yakan bişi çünkü. Bır de ikinci ay 15-20 cc rezene çayı verdim akşamları o da işe yaradı.

Benim minnoş şimdi 5 aylık. Emin olsun ilk zamanlar o kadar çabuk geçiyor ki. Ben şimdiden ösledim... :) Ne olursa olsun tadını çıkartın... bir de unutmadan doğduğundan beri günlük tutuyorum ben. büyüyünce kızıma hediye edicem inşallah. çünkü her ne kadar unutmam deseniz

Park yatak niye içine sinmiyor canım, çok pratik, çocuğun büyüyünce kaldır ikinciye kullan, hiç yer kaplamıyor.

onun görüntüsü ve çıkardığı hışır hışır ses bana emanet bir şey miş gibi geliyor ama hala kararsızım aslında durumumu değerlendirdiğimde en mantıklısı galiba...:asigim:

olumunekankayizsmile
mht super olmus..
tecrubelı annelerımız artık antırlar bızlere..
bende kıyafet kkonusnda kararsızdım..
0-3 aymı yoksa 3-6 ay arasımı dıye
sanırım tu anneler 3-6 ayı tavsıye edıyorlar..
bırde alttan cıtcıtlı bodylerı alırken kısa koluumu tercıh edelımbilmiyorumkismile

Bebeğin yaz çocuğuysa yarım kollu tercihet ve 2 tanede kolsuz al. Çok sıcak oluyor.
Birde ben 3-6 ayı tavsiye etmiyorum, doktorun iri bir bebek diyorsa al ama gelişimi ayına göre ise 0-3 ay al en azından bir kısmını öyle tercih et.
Şeniz

park yatak alcaksan eğer mutlaka küçük beşiklerdende al derimm
bizdede var ama park yatakta yatamıyr şuan sallanırken haşur huşur ses çıkartıorr
küçük beşiğinde yatıyorr

onun görüntüsü ve çıkardığı hışır hışır ses bana emanet bir şey miş gibi geliyor ama hala kararsızım aslında durumumu değerlendirdiğimde en mantıklısı galiba...:asigim:
kesinlikle haşur huşur ses çıkatıyor ve henüz kızım uyuyamıyor onda...

bebişler yaz çocuğu olcağı için bol bol kısa kollu,sıfır kollu zıbın al derim 40 çıktıktan sonra onları gydiriyorsun sıcak oluyor çnküü

park yatak bende dusunuyordumbilmiyorumkismile
bak sımdı kafam karıstı..
cevremde kullanan bır kac kısıde oyle dedı hasur hasur ses cıkartıyor alcaksan mobılya besıklerden al demıstı..

öncelikle inş sağlıkla bebişlerinizi kucağınıza alırsınız canım illa mobilya beşik olması gerekmez eğer küçük yer kaplamasın dersen küçük beşiklerde var çok hoş ama benim oğlum onda yatmadı hep mobilya beşiğinde yattı kıyafetini çok aldım ben iyikide almışım çünkü oğlum çok kusuyodu günde 5kere üst değiştirdiğimi bilirim 3takım hastane çıkışı aldım bide tulum çok aldım alt üst takım fazla rahat olmuyo en iyisi tulum bence yaz bebeği olacağı için kısa kollu tulumda çok işime yaradı yani benim pişman olduğum hiç bişeyim olmadı sadece bebek bakım çantasını normal bez olanlardan almıştım ama fazla kullanamadım tek başıma bi yere gittiğim zaman zor oluyodu kolumda taşımak daha sonra nivea nın bakım çantasını aldım sırta takılan çok rahat battaniye olarak penye battaniye iyi oluyo ıslak mendili haggies kullanıyorum bezi stok yapmayın çok çabuk büyüyolar aklıma geldikçe yazarım:hulya:

sanırım önerilere bakarsam park yatağı kesinlikle almayacağım bebekten önce ben rahatsız olur o çıkan haşır huşur sesten zaten eşimde sıcak bakmıyor o küçük beşiklerinde fiyatına baktım biraz eli yüzü düzgün bir şey olsun dersen 250/300 civarı onların fiyatları diğerinide zaten burda belisin yatağı uyku seti dahil 500 veriyorlar ve o küçük beşiklerde sadece 6 ayına kadar yatabiliyormuş....

bu duyduklarımdan sonra bende mobılyalı besıge karar vermek uzereyımbilmiyorumkismile

bende elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım kızlar annem çok zıbın almıştı ama ben hiç birini kullanamadım hiç pratik değil en rahatı çıtçıtlı kısa kollu bodyler bebişleriniz yaz bebeği olacağı için uzun tulum fln fazla almayın ben bi kaç tanesini kullanabilmiştim çünkü çok sıcak oluyo ben koca yazı bodylerle geçirdim tulumları yepyeni kaldırdım eldiven kırkı çıkana kdr taktım sonra tırnaklarını sıksık kestim eldiven alırken bilek kısımlarına dikkat edin bazıları çok sıkıyo çoraplardada geçerli ben bi çok eldiveni kullanamadan attım çok sıkıydı park yata almıştım kraftan bi hafta kullandım sonra sallanan beşiklerden aldım çünkü gece uyanınca emzirip sallama ihtiyacı hissettim park yatak dolapta duruyo yepyeni kullanamadım üni baby veya fresh softun yenidoğan bebiş mendilleri var 2 ay kadar onlardan kullandım ilk bi hafta sadece pamuk ve suyla sildim oğluşun poposunu verniks tabakasına zarar vermemek için şampuan sabun sebamed aldım çok memnunum çarşaf olarak beyaz ve desensiz alın ilk etapta benim çok houma gittiği için desenli aldım ayıcıklı arabalı fln elrji yaptı her yeri isilik olduğu çocuğumun biberon kullanırsanız mutlaka beyaz hacı akir veya saf zeytinyağı sabunuyla yıkayn bebiş bulaşıklarını çamaşır detarjanı hacı şakiri tavsiye ederim şapka lazım oluyo banyodan sonra fln ben bütün yaz penye battaniyeler kullandım bebeği sarmak için ve örtmek için çok lazım oluyo hastane çıkışlarına aldanmayın her parçası kullanışlı değil benim kullanamadan kaldırdıklarım ve attıklarım oldu aklıma geldikçe ve sizler sordukça yanıtlamaya çalıırım herkese güzel hamilelikler inşallah sağlıklı sıhhatli bebişleri alın kucaklarınıza hepinizi öptüm anniş adayları buyrunnnnnnnnn

öncelikle yavrunu sağ salim kucagına al canım
beden zıbını keşke almasaydım dedim hiç kullanmadım çok toplanıyor yukarı askılı çıtçıtlı badı kullandım
tulum pek kullanmadım çünkü çok çabuk büyüyorlar hemen küçülüyor çocuk rahat gerinemiyor kasıyor ayagını.ıslak mendilimiz doğduğundan beri unibaby çok memnunum. içeriği saf su ve pamuk
penye yelek çok kullanılıyor ve penye battaniye
ağız mendilide çok kullanım rahat oluyor.
ben eldiven pek kullanmadım yavrumda hep memişlere dokunmak istiyordu. zaten anne bebek bağı daha rahat sağlanıyor.
şimdilik aklıma gelen bunlar.
umarım yardımcı olmuşumdur.

bu arada alt değiştirme olarak silinebilen pratik bişeyler alın gerçi ben artık kullanmıyorum ama ilk zamanlar lazım oluyo diğerleriyle uğraşamazsınız lekelerde çıkmıyo zaten ben ağız mendili hiç kullanmadım ama önlük çok kullandım tükürükler için küvet tahliye giderli olanlardan aldım duşakabinin içine koyup öyle yıkıyorum dökme durulama derdi olmuyo üstünede file aldım onlardan kullandım halada file kullanıyorum giyecek almak istiyo insan ama bence alıp yığmayın çok fazla hediye geliyo yelek body tulum fln ve bi çoğunu hiç giydiremeden kaldırıosunuz çünkü çok çabuk büyüyolar aklıma geldikçe yazıcam bayanssulusmile

eğer oturduğunuz yer sabitse taşınma tayin durumu vs yoksa sallanabilen mobilya beşiklerden alın
ben park yatak aldım çünkü sürekli taşınma durumumuz var kraft ın çok memnunum biraz dahA büyüdüğünde genç odası almayı düşünüyorummm.
banyo havlusunu parça havlu alın ben bornoz takımıda almıştım 1 kere kullandım dün kullandım gömlek gibi oldu:) küçücük kalmış.

saolun kızlar valla bilgiler çok işe yarayacak...

benim sorular bitmez ama ona göre:)))

daha erken ama merak ediyroum...bebeğinizin çamaşırları için hangi deterjan yada sabun tozunu kullanıyoprsunuz...??

birde bütün listelerde fırça tarak seti yazıyor gerçekten lazım oluyor mu?ben almayı düşünmüyorum ama tüm listelerde var...acaba alsam mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…