tecrübeli anneler bize yardım edermisiniz..?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mhtp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ahhh o gaz sancıları,,, ahhhh o kolik ağlamaları... Offff ne günlerdi :sinifsinif:
Elektrik süpürgesi, fön makinası, araba gezmeleri, sallamalar hepsini yapıyorsunuz kızlar. Sussun diye ne gelirse elden. Bazen sallamak bile kar etmiyor da süpürge, fön makinası hadi olmadı atla arabaya modunda oluyorsunuz.

Sallamaya bende çok karşıydım, ne beişiğimiz ne de odasındaki karyolamız sallanıyor. Zaten onlarda sallamakta pek işe yaramıyor en temizi kucakta. Kokunuz duyacak ki sakinleşecek. Sallayın, kucaklayın, her istediğinde emzirin. Sallanmak tek bildikleri hareket, anne karnında sallanıyorlardı çünkü. O şekilde sakinleşmeleri gayet doğal. İlk kırk gün sürekli kucak istemeleri, emme arzusu olacak. Sakın doktorlara aldanıpta saatli emzireceğim diye tutturmayın. En çok ihtiyaç duydukları sizin kokunuz.

İlk iki ay alışkanlık edinmiyorlarmış zaten. Ben kendi adıma konuşayım. 40.günden sonra emmelerimizi saatli yaptık. 3.ay bitene kadar da sallandık. Kucakta, ayakta... Ama 3. ayda kızım kendi tercihini yaptı ve sallanmadan uyumaya başladı. Doğru zamanda doğru şekilde KESİNLİKLE AĞLATMADAN öğreniyorlar zaten. En ideali 3. ay bence. 3.ayda sallanmadan kendi kendine yavaş yavaş uyumayı öğretebilrisiniz.

Canim yanlis anlama beni ama Turkiye disinda bukadar sallanan besik kullanan ulke yoktur herhalde,
hepsi normal sabit besikler ne yani sirf turk bebekleri mi buna ihtiyac duyuyor ki.
benimki duyuyor canım dua ette seninki duymasın..
seviyorum seni nazım:))
ahh kolik az çektirmedi bize Allahtan atlattık şimdide ek gıdalara geçince kabız başladı bitmiyor yavrularımızın karın ağrıları..

doğru söylüyorsun canım..
bebeği kolik olmayan bilemez ama büyük konuşmamak lazım uzaktan davulun sesi hoş geliyor..

Yeni birşey daha öğrendim...
Allah kolik bebişi olanlara sabır versin çok zor birşeye benziyor.

çok aklıma yattı... teşekkürler paylaşım ve öneriler için..
inşallah bebeğimin de aklına yatar da düzen oturtmayı başarabilriz biz de olumunekankayizsmile

buzuki orhan
cd si var ama biz almadık netten indirip dinletiyordum bas bas bagırıp bi taraflarını yırtan kız gidiodu kuzu kuzu dinleyen bebek geliodu bir yerden sonra o da sökmedi

bende seni seviorum nilayyyyyy

bende almadım, gerekte olmadı zaten yeni yeni saçları çıkıyor ve dimdik saçları inat kuzumun
ben artık normal deterjanlarla yıkamaya başladım,
bebek deterjanları leke çıkarmıyor , omobaby ve dalan roxymatik kullandım genelde

Canim benim simdi tabiki her bebek farkli benim sadece simdiki dusuncem bu.
Belki gun gelir ilerde bende mecburen sallarim ama su an sallamaktan yana degilim.
Benim de kardeslerimden 5 tane yegenim var ve hepsi sallamadan buyuduler
ve senin dedigin gibi agresifdir sudur budur da degiller.
Ben sallamayi bebege zararli veya bebek zeki olmuyor diye istemiyor degilim canim
orasini bilemem sadece anneye eziyet diye istemiyorum.
Cocuk alisti mi artik nereye gidersem gideyim sallamak zorunda kalacagim diye istemiyorum.
Eger becerebilirsem yalanci emzikle uyumasina alistirmak isterim,
yani sirf bana kolaylik olsun diye canim yoksa farkli bir dusuncem yok bunun altinda.

Tabi bu arada gazdan mazdan bahsetmiyorum, normal bir bebekte fiziksel sikayeti olmadigi halde
sirf onun keyfi icin sallamak istemiyorum. Gazi olur agrisi olur uyuyamaz o baska
tabiki herkes ozaman elinden geleni yapmaya calisir.

başa gelmeden hiçbişey bilinmez kızlar ,
gaz olayını biz 4 ay yaşadık , battaniyede bile salladık geceleri eşimle

ben de dün bikaç çorap aldım yalnız yenidoğan çorapları çoook minikler.. (ama çok da sevimliler:))
acaba o çorapları boşuna mı alıyoruz, bana iki üç hafta sonra giyemezlermiş gibi geliyo??

tabiki canım.. önemli olan bebiş iyi olduktan sonra pratik olan daha uygun tabikiboshayallersmile

ben de dün bikaç çorap aldım yalnız yenidoğan çorapları çoook minikler.. (ama çok da sevimliler:))
acaba o çorapları boşuna mı alıyoruz, bana iki üç hafta sonra giyemezlermiş gibi geliyo??

ay canım ben daha iğne almadım. çok tatlılar adamı çekim çekim çekiyolar ama gereksiz bişi de almak istemiyorum. Sitedeki annelerin genel tavsiyesi son aylarda doktorun yorumuna göre giysi alışverişini yapmak. ben 2 tene hastahane çıkışı alamyı düşünüyorum ince battaniyesi falan herbişisi olan yenilesi takımlar var ya onlardan.opuyorumnanaktan
giysi dışında alınması gereken şeylere öncelik vermeyi düşünüyorum banyo bakım malzemeleri vs..önce de büyük pahalı şeylerden başlayarak ( beşik, uyku seti nevresim, anakucağı, araba vs...) almayı düşünüyorum yavaş yavaş... Son ana bırakırsak birden ağır ve yorucu gelebilirmiş gibi geliyor.gamyoncuiremsu

benim bebeğimin gaz sancısı falan olmadı ama 1.5 ay boyunca sadece 15 dk.uyudu 6 saat uyumadı ben 48 saatte yalnız 2 saat uyuduğumu biliyorum. tüm bunlara rağmen bebeğimi hiç sallamadım çünkü ilerde başıma sorun olacağını biliyordum ve 2.5 aylıktan itibaren oğlum kendi kendine uyuyor.. gerçekten kolikli bir bebek değilse sallamayın kızlar alıştırmayın size yazık..bende de sallanan park yatak var ama sallama moduna almadım hiç ayrıca bebeğimin kendi odasında da yatağı var büyüyebilen karyola... ilk başta park yatak ideal hem kapandığında da yer kaplamıyor biz tatile bile götürmüştük..
tarak falan almak isterseniz alın nasıl olsa bir gün ihtiyaç olucak benim oğlum çok saçlı doğdu mesela..
ben çorabı sadece dışarı çıkarken giydirdim yaz bebekleri pek gerek kalmıyor aslında çoraba.. ama arkadaşlar herkesin doğrusu farklı onu al bunu alma demek aslında saçma kimi ihtiyaç duymazken başka biri duyabilir.. içinizden ne geliyorsa onu yapın alın

Son düzenleme:

bnm kızım 2600 doğmştu baya giydi

kızlar ya park yatak mı karyola mı kullanışlı? karyolanın herşeyi biliniyor zaten. park yatak hakkında okuduklarıma göre fikirler şöyle;

park yatak
olumsuz yönleri
*sadece silinebiliyor. çok azı yıkanabilir kumaşta oluyor onlar da renk atıyor.
*bebek döndükçe sallanıyor uyanıyor
*bebek biraz büyüynce kendini arkaya attığında devrilecek korkusu oluyor
*emniyetli değil izlenimi veriyor sallandığı için tetenek oluyorsun

olumlu yönleri
*az yer kaplıyor
*karyola alınca beşik vs gibi ekstra masraftan kurtuluyorsun
*tekerlekleri olduğu için kapılardan da geçecek ölçüde aldığınızda odadan odaya gezdirebilirsiniz
*katladığında ufacık oluyor tatile falan rahat götürebilirsin heryerde kendi yatağında yatar.

eklemek istedikleriniz, önerileriniz neler kızlar? ben çok kararsız kaldım ya karyola alıcam ya da şunu

[/URL]
[/IMG]

ikisi de aynı paraya geliyo 300- 330 falan

çok aklıma yattı... teşekkürler paylaşım ve öneriler için..
inşallah bebeğimin de aklına yatar da düzen oturtmayı başarabilriz biz de olumunekankayizsmile

İnşallah canım minişinle uyum içinde olursunuz kaydirigubbakcemile5

Canım benim kuzu iri bi bebek olmasına rağmen ayakları küçük, yeni doğan kıyafeti hiç giyemedik ama çorapları bayağı giydik. Gazlı bebek olunca çoraplar yaz sıcağında bile çıkmadı ayaktan.

Canım Elif ilk doğduğunda üç ay kadar odamızda şunda yattı : Kraft Lüks Portbebeli Beşik - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey!

Sonra kendi odasında normal karyolasına geçti.

Ama ben yinede bulunsun diye park yatak aldım. Şimdi ananemizde. İleride tatile filan gidersek lazım olur demiştim. Ucuzda olunca aldım. kaydirigubbakcemile3 Benim aldığım : Jenny Park Yatak - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey!

Üçünüde kullanmış olarak en rahat yattığının odasındaki karyolası olduğunu söyleyebilirim.

hani şu kucakta taşıdığımız sey mı hayır hiç gerek olmadı boşuna almışım...
arkadaşım ıslak mendıl falan alıp depolayayım demişsın haklısında ama ya alerjı yaparsa aldığın urun elındekıler kalır ozaman değilmi ?
benilk 6 ay pamukla sıldım suda ıslatıp sonrada tulbentle kuruladım..
makyaj pamugu al yuvarlak ve kalın olanlardan bol bolıslatır sılersın....
ayrıca ben park yatak aldım çokkullanışla kendımle her yere görürüyorum..

ben de park yatak ve karyola arasında çok kararsızım ama burdaki yorumlardan sonra sanırım direkt karyola alıcam..
bnm kızım 2600 doğmştu baya giydi

teşekkürler cevaplar için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…