kendin için gecelik, pijama, çorap, hırka, ped,
emzirme sütyeni ve/veya atleti
göğüs pedi
Çok tşk ederim, evet tulumu herkes öneriyor, iyi oluyor diye, alınacaklar listesine tulum yazmıştım yeterli olmaz diye, benim doğumum bir aksilik olmazsa 23 marta geliyor... ağız bezi almıştım, iki paket onluladan onuda yazmamışımvallaha cnaim okadr olmuyor ben sana diyim mesela ankaraya gelirsne keisnlikle ca dan al derim cunku indirimde cocugun ne zaman dogcak bilemiyorum ama ben butun zibinlari ca dan aldim cunku kafadan giydirmeli zibini ben hic kullanmadim oradada var ama hirka gibi giyilen yandan ve alttan cit citli zibin aldim hep su an 3 aylik ve 4 zibin kuculttum bile bide biraz fazla al oyle 2 tane ile olmaz cok kirleniyor kakasini yapiyor bazen uztune kaciriyor ama en iyisi yandan citcitli kucuk bebege kafadan giydirme bence elinde boyle bir imkan varken
alti ayakli picamalardan al bide tulum baya onemli ya ben bu ay 3 tane daha aldim niye biliyonmu ben cocugu soyle giydiriyorum zibin ayakli badi bide tulum baya rahat oluyor yoksa alti ayri ustu ayri giydir giydir dur ..cocugada iskence agiz bezi filan he ielrde eger biberon kullanmak zorunda kalirsada mutlaka dr brown anti kolik al gaz yapmiyan biberon onun hariicnde bir kactane battaniye al biri su kalin olanalrindan olsun
bide buyk ihtiyaclar var araba puseti.besik.ben bide evde rahatlik olsun diye ana kucagi aldim cok eviyor benim velet her yere goturebiliyorum evdede cok rahat aklima baska gelmiyor vallaha bir sye olursa sor mutlaka
Çok tşk ederim, evet tulumu herkes öneriyor, iyi oluyor diye, alınacaklar listesine tulum yazmıştım yeterli olmaz diye, benim doğumum bir aksilik olmazsa 23 marta geliyor... ağız bezi almıştım, iki paket onluladan onuda yazmamışımyandan ve alttan çıtçıtlı badi hiç denk gelmedi... gerçi ben daha hiç gezemedim, inşaAllah dediğin gibi CA yada bakayım, tekrar tşk ederim
Selam arkadaşlar;
Ben Eşimin işi dolayısıyla Kastamonu- Tosyada oturuyorum, burası çok pahalı olduğu için alışveriş yapmadık... Allah nasip ederse 20 Ocakta Ailemin yanına Ankaraya gittiğimizde alışveriş yapacağız...bu akşam eşimle aldıklarımızı ve alacaklarımızı listeledik... Çok fazla eksiğimiz var biliyorum, ama abartarak israfada girmek istemiyorum... Liste oluştururken kafamız çok karıştı.... Bende aldıklarımızı burayada yazayım, sizde fikirlerinizi yazarsanız, ona göre liste oluşturmak istiyoruz.... şimdiden çok tşk ederim
Aldıklarımız
Yeni Doğan: 50 cm
3 Tane çıtçıtlı badi
1 tane ikili zıbın takımı
1 tane beşli organik zıbın takımı
1 tane tulum
2 tane uzun kollu badi
2 tane ayaklı pijama
0-3 aylık: 56 cm- 62 cm karışık
2 tane tulum
3 tane beşli zıbın takımı
3 tane çıtçıtlı badi
2 tane uzun kollu badi
2 tane ayaklı pijama
1 tane esofman takımı
6 aylık: 68 cm
6 tane çıtçıtlı badi
3 tane yazlık tulum.
Diğerleri:
Banyo süngeri, tırnak makası,
tarak-fırça seti, Nuk 125 mm cam biberon,
Kraft sıcak su torbası
Beşik, yatak, nevresim takımı, battaniye, bornoz yada havlu takımını, dönencesini anneannesi alacak inşaAllah
canımverdiğin cevap için tşk ederim :)) bu arada aldığım takımlarda 4 tane şapka- 4 tanede eldiven var. ekstra almama gerek var mı ki:44:cnm
bebek bezi,burun pompası,şampuan ,temizlek için pamuk
bebek için aldığın takımlarda şapka var mı..?çoklazım oluyor battaniye fln.. daha aklıma geldikçe yazarımm
Alınacaklar listemizi de eklersem konu daha net olacak sanırım
Bebek arabası- Ev tipi ana kucağı
2 tane penye battaniye,
1 tane pelus battaniye,
1 tane kundak battaniye,
Küvet takımı(kova-maşrapa-filesi)
Alt açma(yastıklı olan takımlardan)- bolcada canbebe alt açma
Şampuan-Pişik kremi- Unibaby Islak mendili- Unuibaby pamuk-
Emzik
3 Tane ilk üç ay giymesi için kadife tulum
Çorap
0-3 ve 3-6 olmak üzere yaklaşık on tane çıtçıtlı badi
Kendim için
Bir tane daha hastane için pijama yada gecelik(hangisi olacağına karar veremedim:44:)
Lansinoh göğüs kremi
Bir tane emzirme sütyeni- 4 tane emzirme atleti
Göğüs pedi
hastane için terlik,
canım aldığım takımlarda 4 tane şapka- 4 tanede eldiven var. ekstra almama gerek var mı ki:44:
canım cevabın için tşk edrim... kıyafet sadece kadife tulum ve çıtçıtlı badi düşünüyorum onlarda genellikle 0-6 ay arası.Canım bencede artık kıyafet alma diğer eksiklerini alırsın.Ben de çok fazla kıyafet almadım hemen büyüyorlar,zaten yaza gelicek o zman bol bol çıtçıtlı badi giyerler ama bebeğin durumuna göre alırsın.Çok kişiden duydum 3 aylık ama 6 aylık kıyafetler giyiyomuş bebişler bazen.Alıcaksan seneye kış için indirimden faydalamıp 9 ay 1 yaş gibi kıyafetler al ben bikaçtane öyle aldım seneye tam sezonu olacak pahalıya almıyım diye şimdiden aldım.
canım cevabın için çok tşk ederim, evet hediye olarak yapılanları duyuyorum, annemde bir pantolon ve hırka takım örmüş,canım bence kıyafet alma artık çünkü getiren çok olacak
ben bir iki tulum daha alsammı diye düşünüyodum evelsi gün arkadaşım hediye almış 3 ayaklı tulum ve 3 çıtçıtlı body almış
hiç gerek kalmadı şimdi
dahada getirende çok olurr
annem 3 yelek 2 hırka örmüş 4 patik 1 bebek battaniyesi örmüş
şimdide yorganı yatağı için iki takım nevresim dikecek
bere örüyo
bianda birsürü oldu
zaten bizimkiler yaza denkgelecek sayılır
yazında sicaklarda ne giydireceğiz çıtçıtlı atletle gezecek sıpalarr
penye battaniye örtüneceklerr
ben daha 1-2 yaş için kıyafet bakıyorum alıyorum
seneye kışa giyebileceği şeyler alıyorum
yaz içinde 3 aylık bikaç şortlu takım aldım
haa birde kravatlı gömleğimiz var teyzesi
altınada kotumuz var kot şortumuz var minik adam olucaz bu yaza
sağlık gereçleri kndin için şeyler alırsın
önümüzdeki yıl kışa sonbahara giyeceği hırkalar badiler alırsın artık
aldıkların bence iyi gelenlerede bakarsın eksik bikaç parçan kalırsa alırsın
canım cevabın için tşk edrim... kıyafet sadece kadife tulum ve çıtçıtlı badi düşünüyorum onlarda genellikle 0-6 ay arası.
annem 6 aydan sonrasını alma, hem biz alcaz, hem hediye çok gelir dedi, bu yüzdende artık gelen hediyelere, annemlerin aldıklarına göre bakarım, ihtiyaç oldukça alırım.... ama tabi gezerken 9-12 aylıklardan çok hoşuma giden bir şey olursa alırsam o ayrı
canım cevabın için çok tşk ederim, evet hediye olarak yapılanları duyuyorum, annemde bir pantolon ve hırka takım örmüş,
Büyük yengem bir yelek ve bir tanede 9-12 aylıkken kışın içine badi ile giydireceğim askılı tulum örmüş, annemin kuzeninin hanımı bir tane yelek örmüş, kuzenim bir tane örmüş, annem birde battaniye ördürüyormuş, şimdi de bana beyaz renk lizöz örüyormuş, canım annem yaa... önümüzdeki kışın giyeceği kıyafetleride annemin ve hediye gelenlerin durumuna göre bakacağım artık
cevabın için tşk edrim canım:))
canım evet Ankaraya gitmişken alışverişini orada yapman daha mantıklı hem ailende o zaman alışverişte yanında olur. sana neyin faydalı olacağını söylerler...
canım en başta hastane çıkışı alacaksın bu zaten toplu bir set ve tek tek alman gerekenler içinde mevcut... ben 1 tane hastane çıkışı aldım ama çantama başka tulum takımı koydum. şapkası ve eldiveni olan. çünkü bebekler çok kaka yaptığından kirlenme ihtimali var. mutlaka yedek bir takımın yanında olsun... onun dışında çıtçıtlı badilerden al ben 10 dan fazla aldım. sıfır kollusu, yarım kollusu, uzun kollusu bunlar çok kirlenecek eşyalar tulumdan çok bunu al... birde atlet gibi içine giydirilen iç zıbın var. hastane çıkışının içinde 1 tane çıkıyo. bunlardan tane olarak çok al çıtçıtlı badinin içine giydiriliyor bu... onun dışında 3-4 tane de tulum al şapkalı takım yani bu bebişin kıyafeti olacak. çok fazla tulumu abartma çünkü emin ol hediye çok geliyor... hiç beklemediğin biri bile almış olacaktır...bunun dışında battaniye al penye olanlardan bebeği sarmak için... hastane çıkışının içinde buda var... ağız mendilleri çok kullanılıyor. annem yaptı bunu bana ben hazır almadım. ama elde yapılmış gibi hazırları satılıyor... 3 lü 6 lı paketlerde... bu bezle hem ağızlarını siliyorsun hemde kendi omzuna koyup bebeğin gazını almak istediğinde kafasını yaslarsın... ve banyo için havlu al. buda lazım olacak. bornoz değilde kare havlu aldım ben. şapkası olan. bebek havlusu diye satılıyor...
diğer eksiklerini söyliyim sana...
emzik yazmamışsın yeni doğanlar için olanını al... iki çeşit emzik oluyor damaklı ve damaksız bebekler bunlardan birini kullanırmış. kimisi damaklı olanı, kimisi damaksız olanı. o yüzden ben iki çeşit aldım. hangisini kullanırsa sende 1 er tane al ikisinde... ve ateş ölçme aleti yazmamışsın o da yanında olsun... gecenin bir yarısı bile belki lazım olur... aklıma bunlar geldi canım... aldıklarını eklersin tabi Ankarada fırsatın olursa. şimdiden güle güle kullansın bebişin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?