Tecrübeli anneler lütfen yardım konu DESTEKSİZ UYKU!

Miramisu

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
610
Puanlar
23
Merhabalar,
6 aylık kızım gündüzleri asla beşiğinde uyumuyor. Önce mutfakta 20-25 dk boyunca zıplayarak aspiratör sesinde uyutup sonra uykusu boyunca ayağımda sallamam gerekiyor.
Beşiğine koyduğum anda gözünü açıp oyun moduna geçiyor. Ağlıyor olsa kucağıma alıp sakinleştirip yerine koyarım ama asla durmuyor bir o tarafa bir bu tarafa dönüyor, beşiğini ısırıyor.
Bu aya kadar bir şekilde idare ettim ama ek gıda işin içine girince hiç bir şeye yetişemiyorum. Uyanıkken asla kucağımdan inmek istemiyor bir yandan süt sağıp bir yandan ek gıda hazırlıyor bir yandan da biberon sterilize ediyorum. Evi temizlemeyi kendimize yemek yapmayı falan geçtim artık.
Ben bu kızı beşiğinde uyutmaya nasıl alıştırıcam lütfen tecrübelerinizi paylaşın

Ben de gelecek cevapları merak ediyorum. Benim de bebeğim yatağında uyumuyor.

Benim kızımda bir dönem beşiğinde asla uyumuyordu.
Ben beşikte uyumaya alışana kadar saatlerce başında bekledim, kalkmak istediğinde kaldırmadım o beşikte döndü durdu ama sonunda pes etti

Benim kızımda bir dönem beşiğinde asla uyumuyordu.
Ben beşikte uyumaya alışana kadar saatlerce başında bekledim, kalkmak istediğinde kaldırmadım o beşikte döndü durdu ama sonunda pes etti
Ne kadar sürdü alışması. Günler mi haftalar mı

Sallayarak uyuyorsa elektrıkli anakucagı alın sallansın uyusun :)

Ne kadar sürdü alışması. Günler mi haftalar mı
1 haftadan fazla sürmüştü
O sıra dönmeyi öğrenmişti beşiğe koyduğum gibi dönüp duruyordu asla uyumuyordu
Mesela şimdi de beşiğin kenarına tutunarak kalkmayı öğrendi beşiğinde uyutmak işkence oluyor çoğu zaman ayağımda uyutup beşiğine koyuyorum

İnşallah yeniden alıştırabilirsiniz. Evet sürekli yeni bir şey öğrendikleri için düzen tutturmak da zor oluyor

İnşallah yeniden alıştırabilirsiniz. Evet sürekli yeni bir şey öğrendikleri için düzen tutturmak da zor oluyor
Evet tam düzeni oturuyo hop yeni bir beceri ve uykusuz günler
Allah yardımcımız olsun
Dediğim gibi ben inatla beşikte tuttum o da oynadı oynadı bir yerden sonra pes etti uyudu

Ay allah kolaylık versin ben bir tanesiyle zor başa çıkıyorum valla
Şey denedin mi manuel ana kucağı . Benımkıler elektırıklıde yatmadı ama manuel çok iyi elim ayağım oldu resmen sallarken enerji harcamıyorum uyudular mı tamam öylece bırakıverıyorum

Isinize karismak gibi algilamayin, neden sut sagiyorsunuz 6 aylik çocuğa? Calisiyor musunuz? Sut sagmak epey oyalayici ve zaman alan bir islem olduğu icin soruyorum aslinda.

Sizde birlikte yanında yatın eğer ses seviyorsa telefondan aspiratör süpürge sesi pış pış sesi açın poposuna ritmik hareketlerle vurun, ama bu süreçte sizde yanında olun.. Beşiği nasıl anne yanı mı park mı ? Ve bu arada her ay yeni güncellemeler geliyor tam birine alışmışken her gün değişik bir huyuyla karşılaşıyorsunuz.. Bugünlerin tadını çıkarın

Isinize karismak gibi algilamayin, neden sut sagiyorsunuz 6 aylik çocuğa? Calisiyor musunuz? Sut sagmak epey oyalayici ve zaman alan bir islem olduğu icin soruyorum aslinda.
Emmiyor hastanede gerekenden fazla kilo kaybedince panikle süt sağmaya başladım.ilk günden beri sağıyorum. Evet her şeyiyle zaman alan bir süreç.

Aspiratör çok ilginç geldi,nereden buldunuz bu yöntemi?

Yerinizde olsam yanına yatıp uyuturdum aşama aşama çekilirdim.

Ben beraber yatmayı doğru bulmuyorum da ayakta sallamaktan ve aspiratörden daha iyidir bence…

Şey denedin mi manuel ana kucağı . Benımkıler elektırıklıde yatmadı ama manuel çok iyi elim ayağım oldu resmen sallarken enerji harcamıyorum uyudular mı tamam öylece bırakıverıyorum
Manueli denedim. Dönmeyi öğrendiğinden beri hiç bir şekilde durmuyor onda. İlla dönecek hareket edecek.

Tabi mesela şu an uyku saatlerini de güncellemeye çalışıyorum yakında 2 uykuya düşecek yine bozulacak 3 yaşından sonra mı stabil olacak bu bebeler

`