Tecrübeli anneler lütfen yardım konu DESTEKSİZ UYKU!

Aspiratör çok ilginç geldi,nereden buldunuz bu yöntemi?

Yerinizde olsam yanına yatıp uyuturdum aşama aşama çekilirdim.

Ben beraber yatmayı doğru bulmuyorum da ayakta sallamaktan ve aspiratörden daha iyidir bence…
Valla şans eseri. 2. Ay atağından beri mutfakta su sesinde uyuyor. Bunu da nasıl bulduğumuzu bilmiyorum çok ağlıyordu sakinleşsin diye su açmıştık sanırım. Zamanla su sesi hafif gelmeye başladı aspiratörü açtık. Öyle bizim halt yememiz yani 😀

Merhabalar,
6 aylık kızım gündüzleri asla beşiğinde uyumuyor. Önce mutfakta 20-25 dk boyunca zıplayarak aspiratör sesinde uyutup sonra uykusu boyunca ayağımda sallamam gerekiyor.
Beşiğine koyduğum anda gözünü açıp oyun moduna geçiyor. Ağlıyor olsa kucağıma alıp sakinleştirip yerine koyarım ama asla durmuyor bir o tarafa bir bu tarafa dönüyor, beşiğini ısırıyor.
Bu aya kadar bir şekilde idare ettim ama ek gıda işin içine girince hiç bir şeye yetişemiyorum. Uyanıkken asla kucağımdan inmek istemiyor bir yandan süt sağıp bir yandan ek gıda hazırlıyor bir yandan da biberon sterilize ediyorum. Evi temizlemeyi kendimize yemek yapmayı falan geçtim artık.
Ben bu kızı beşiğinde uyutmaya nasıl alıştırıcam lütfen tecrübelerinizi paylaşın 😔
Ben hep şu şekilde uyuttum öbür türlü sürekli uyandı. Diyemem 3-4 saat uyur diye ama benim kızım 1 saat ile 2 saat arası uyurdu. Bir deneyin isterseniz.

Merhabalar,
6 aylık kızım gündüzleri asla beşiğinde uyumuyor. Önce mutfakta 20-25 dk boyunca zıplayarak aspiratör sesinde uyutup sonra uykusu boyunca ayağımda sallamam gerekiyor.
Beşiğine koyduğum anda gözünü açıp oyun moduna geçiyor. Ağlıyor olsa kucağıma alıp sakinleştirip yerine koyarım ama asla durmuyor bir o tarafa bir bu tarafa dönüyor, beşiğini ısırıyor.
Bu aya kadar bir şekilde idare ettim ama ek gıda işin içine girince hiç bir şeye yetişemiyorum. Uyanıkken asla kucağımdan inmek istemiyor bir yandan süt sağıp bir yandan ek gıda hazırlıyor bir yandan da biberon sterilize ediyorum. Evi temizlemeyi kendimize yemek yapmayı falan geçtim artık.
Ben bu kızı beşiğinde uyutmaya nasıl alıştırıcam lütfen tecrübelerinizi paylaşın 😔
Önce aspiratörün sesini kısarak uyutmayı deneyebilirsiniz. Sonra zıplamayı hafif sallamaya döndürmeyi. Kucağınızda yürüyerek uyuyabilir. Yavaş yavaş bu zorlu uyutma şeklinizi bırakmak iyi olur bana göre. Sonra en azından kucakta hafif salınımlarla iyice sızdığında kucağınızdayken siz de yanına kıvrılarak yatırmayı deneyin. Yatak kavramına alışınca beşiğini denersiniz. Kendinize 1 hafta 10 gün verin en azından. Ayrıca yaşına göre uyku düzeni takip etmelisiniz. Önemli olan yaşına uygun uyku aralığıyla uyuması ki çok direnmesin.

Tabi mesela şu an uyku saatlerini de güncellemeye çalışıyorum yakında 2 uykuya düşecek yine bozulacak 😀😀 3 yaşından sonra mı stabil olacak bu bebeler 😅
3 yaşında uyku teke düşecek ama geç kalkmalar geç uyumalar tabii ki çocuğa da bağlı bu ama gece uykuları rahatlayacak inşallah arada bir uyanmalar olacak ama bebekliği kadar yorucu değil 😂
Bak şey yapabilirsin bebek arabası puseti kullanıyorsan onda uyutmayı dene ayakta sallamaktan iyidir 🙄

Herkese cevapları için teşekkürler. Kızım gece 4te uyandı 3 saattir tüm yöntemleri denedim yok uyumuyor. Şu an bu satırları mutfakta aspiratör eşliğinde yazıyorum. Artık böyle bizim demek. Hayırlısı

Herkese cevapları için teşekkürler. Kızım gece 4te uyandı 3 saattir tüm yöntemleri denedim yok uyumuyor. Şu an bu satırları mutfakta aspiratör eşliğinde yazıyorum. Artık böyle bizim demek. Hayırlısı
Uyku pencerelerine dikkat etmiyorsunuz, uykusu yokken uyutmaya çalışıyorsunuz gibi geldi bana. Her bebeğin huyu suyu farklı ya belki de kızınıza özel bir uyku programı oluştursanız iyi olabilir. Beşiğe alıştırma vs sonra düşünürsünüz. Önce uyku saatlerini ayarlamak lazım diye düşünüyorum. İşin içine ek gıda da girmiş artık. Her gün aynı saatte beslenmek, süt içmek, aynı saatte uyumak, uyanmak, aynı saatte aspiratör sesinin açılması, kitap okunması vs. işleriniz kolaylaşır. Bir de şu var enerjisini atmayınca tüketmeyince uyumuyorlar.

Siz bilirsiniz de “artık böyle” diyerek pes etmeseniz iyi olur bence.

Çocuğun beslenmesi,uykusu,oyunu ileride okulu derken o kadar zorlayıcı anlar oluyor ki…

Yani doğru olan yatağında uyuması ise yatağına alıştırmak zorundasınız. Onlar küçük bilemezler biz yol göstereceğiz.

Back
X