Tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler..

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ay yok çok şükür kilolu hamile kalmadım...normaldim..ama benim annem çok zayıfmış bana hamile kaldığında buna rağmen hiç çatlağı olmamış:uhm:

canım ben kilolu kaldım ama benim çatlağım yok şu an. annemde zayıf hamile kalmış onda da yok. genetikle de alakalı.

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ay yok çok şükür kilolu hamile kalmadım...normaldim..ama benim annem çok zayıfmış bana hamile kaldığında buna rağmen hiç çatlağı olmamış:uhm:

ne gülüyon ule yoksa beni beğenmiyürmüsün :çok üzgünüm:

merhaba tatlı annişler
ben bişi sormak istiyodum. 40 günlük bebişimi sünnet ettirmek istiyorum fakat biraz korkuyorum. çok ağrısı olurmu zorlanırmı, çişini yaparken nasıl olur.. altını nasıl değiştiricez kaç günde iyileşir? yani açıkçası canının acımasından, düzeninin bozulmasından korkuyorum biraz. sizlerden tecrübeli olan annelerden bilgi paylaşımı rica ediyorum. nasıl oldu nerde yaptırdınız yardımmmm

ya ne sünneti daha çok erken, doktorlar 7 yaşından önce tavsiye etmiyorlar acelen ne ki :uhm:

yenidoğan sünneti tavsiye edilen birşey benim bildiğim ukalalık etmek istemem tecrübeli annişler yanında ama. netten bir araştır canım yenidoğan sünneti diye.

Bir anne adayı için en iyi yatış pozisyonu sol yandır.
Vücuttaki kanı kalbe geri taşıyan ana toplardamarlar karnınızda sağ tarafta bulunduklarından sola dönük yatış pozisyonu bu büyük damarlara en az bası olmasını ve böylece organlardan kalbe kan dönüşünün mükemmel bir şekilde devam etmesini sağlar. Bu şekilde uyumakta zorlanırsanız karnınızın altına bir yastık koyun.
alıntıdır.

kızlar bir sorum olacak...hamileyken göğüsünden akıntı gelenin sütü olur,gelmeyenin olmaz diyorlar..bunun doğruluk payı varmı..bide geliyorsa ne zaman gelir..ben 7.5 aylık oldum hala gelmedide..

bendende hamıleyken bı damla bıle gelmemıstı ama doğumdan hemen sonra masşaalahh geldı var sutum..

Arkadaşlar size birşey soracam benim sezaryan dikişlerim küçük küçük acılma yaptı ameliyat olalı bir ay oldu ve hafif kanamade yapıyor bu normal mı

Arkadaşlar size birşey soracam benim sezaryan dikişlerim küçük küçük acılma yaptı ameliyat olalı bir ay oldu ve hafif kanamade yapıyor bu normal mı

benimde sezeryan oldu 73 gün oldu sezeryan olalı ama hç kanama falan olmadı, sadece dikişlerimin bazı bölgelerinde ufak tefek morluklar var, onlar da çok az, kanaama oluyosa bi doktora git bence, önemli bişey olabilir, bana pek normal bişeymiş gibi gelmedi

bu topiği yeni gördüm cok güzelmiş. yararlı bilgiler var. konuyu açtığınız icin teşekkür ederim

sadece derimin üzeri birazcık acık oda küçük 1bölümü yani kumanda düğmesi kadar büyüklükte benimde morluklarım var bunlar gecer mi peki:sm_confused::sm_confused:

bende yeni anne oldum ya 1bebegin sürekli meme istemesi normal mi 15 dakikada yada yarım saatte bir meme istiyor meme arıyor daha 4

aftalık ve uykusu düzensiz sık uyanıyor beni bilgilendirir misiniz

Bunun iki açıklaması olabilir.Ya bebek sürekli emme içgüdüsünden dolayı emmek istiyordur ki bunu emzik vererek halledebilirsin,ya da bebek doymuyordur.Yani sütün sulu olup bebeği doyurmuyor olabilir.Bu durumda mama takviyesi yapılıyor.Sen yine de doktora danış bence.

Ben kilolu hamile kaldım ve çok kilo aldım.Göbeğim bayağı bi çatladı.Bünyeyle ve alınan kilo miktarıyla parelel çatlak oluşuyor.Kimisi ne kadar çok kilo alsa da çatlamıyor.Bana yağlanmanında hiç faydası olmadı bu arada.Her banyodan sonra yağlanırdım.Çatlayacağın varsa çatlıyorsun.

Erkek çocukları doğumdan hemen sonra sünnet ediyorlar.Hem organının temizliği daha rahat oluyormuş,hem de yarası çok hızlı iyileşiyormuş.Artık çoğu anne baba çocuğunu bebekken sünnet ettirip,çocuk büyüyünce sünnet düğünü yapıyor.Hangisine sorduysam iyi ki yaptırmışız diyorlar.Büyüdü mü bilinçlenip korkacak bi de çocuk.Bence bebekken yapılması daha doğru.Kadın doğum doktoruna danış.Onlar bilirler.

Son düzenleme:
sadece derimin üzeri birazcık acık oda küçük 1bölümü yani kumanda düğmesi kadar büyüklükte benimde morluklarım var bunlar gecer mi peki:sm_confused::sm_confused:

canım 1 yıl boyunca zaten ameliyat bölgesinde hissizlik olurmuş, morluklar da normalmiş, çünkü o bölge kesildikten s onra kürek gibi bişeyle açtırılıyor, yani orası hasar görüyor, zamanla geçermiş, ama eğer kanama vs gibi bişey oluyosa o yerde doktora bi görün derim, allah korusun iltihap falan kaparsa daha kötü olabilir

canım yanlız emziğin 2 aydan önce verilmemesi söyleniyr, bebek için zararlıymış, ben hiçbir zaman vermei düşünmüyorum açıkçası, hem damak yapısını bozuyormuş hem de kanserojen madde içeriyormuş, üstelik bebeğimin o yapay şeylerle avunması beni üzüyor,avunacaksa benim mememle avunsun istiyorum, evimin işini yapmayıveririm bebeğimin mtluluğundan önemli değil diyorum, tabiki bu benim kişisel düşüncem, zaten bebeğim biberon bile almıyor, öğürüyor, hırçınlık yaptığı ve uyumadığı gecelerde iyi geceler çayından vereyim diyorum ama sürekli diliyle itiyor, zorla verdiğim zaman da öğürüyor, ısrar edersem kusuyor, böyle durumlarda ben de temiz bi fincana doldurup kaşıkla veriyorum, ondan çok memnun, kaşığı ağzına tuttuğum an ağzını açıyor ve içiyor, tabi herkesin çocuğu farklı, doktora danışarak vermekte fayda var, çatlak olayı da dediğin gibi bünyeyle alakalı olabilir, birkaç gündür karnımın üst tarafında minik çatlaklar görmeye başladım, birkaç tane sadece ama kafam bozuldu, hamilelik boyunca hiç oluşmayan çatlaklar şimdi gelmeye başladılar:1shok:gerçi çatlaklar da haklı, o kadar genişlersem onlar napsın m ecbur çatlıyolar, doğuma girerkenki kilomu geçmiş vaziyetteyim şu an, napcam bilmem :çok üzgünüm:
bu erken sünnet olayında bebekken sünnet edilmenin bebekte travmaya yol açacağını okumşutum bi yerde, sanırım bu konuda bi sürü değişik görüş var, ben de travmaya yol açar diye sünnet etmek istememiştim, biz bebeğimi banyo yaptırırken sürekli elinden tutuyoruz, çünkü çok korkuyor sudan, ağlamıyor ama kendini kasıyor, bi keresinde birkaç saniye eli boş kalmıştı, o zaman kendisini öyle bi kastı ve arkasından bi çığlık kopardı ki bişey oldu zannettim, nasıl kucağıma alıp sarıldım bilemiyorum, çok korkmuştum, o olaydan beri bebeğim daha farklılaştı, mesela uyumadığı zamanlarda çarşafa koyup sallayalım diyoruz ve kendisini çok kasıyo, acayip korkuyo, yani demek istediğim bebekte travmaya yol açarsa ileriki yaşamını çok etkiler diye düşünüyorum, şimdi sünnetler çok kolay oluyor artık, orayı uyuşturup hiç hissetmeden alıveriyorlar, demin de dediğim giibi bu konuda çok deişik görüşler var galiba, en güzeli kendi doktorun ne diyosa onu yapmak

benimde cok catlagım var ama ben takmıyorum benim oglanda emzik almıyor öğürüyo sünnet konusunda bende meraktayım suan sünnet ettirmek dogru olur mu bilmiyorum eger olursa yaza sünnet yaptıracam bebegim bilinclenmeden yaptırayım diyorum ama doktora kesinlikle soracagım ya dogum ne kadar farklı hassas güzel mucizevi ürkütücü acı verici sevindirici 1olay bütün duguları bir arada yaşayabiliyorsun

canım ya şu sünnet olayını sorunca bi yazsana topice ben de merak e ttim bak şimdi, benim duyduğum bu kadar küçük bebeklerin sünnet ettirilmemesi gerektiği, bebekte travmaya yol açabiliyomuş diye okumuştum, kesin bi bilgi edinince beni de haberdar e dermisin, eğer bi sorun olmucaksa bende ettiriveriym şimdiden

Merhaba, benim de oğlum henüz 1 aylık, biz doğumun 2.gününde yenidoğan sünneti yaptırdık. Yaptırmadan önce hamileyken bu konuyu çok araştırmıştım, bütün bulduğum bilgiler bebekken yaptırmanın en doğrusu olduğu şeklindeydi. Yine okuduklarıma göre, bebeklerin ağrı hissi büyük çocuklar gibi olmadığından, sünnet gibi bir operasyonun bebekte çok başarılı olduğundan bahsediliyordu. Sezaryenin ertesi günü hastanede sünnet yaptırmak istediğimizi söyledik, ürolog gelip bebeğimi muayene etti, herhangi bir sorun yok, öğleden sonra yapabiliriz dedi. Operasyonun 15 dakika süreceğini, lokal olarak anestezi uyguladıklarını açıkladı. 5 gün boyunca antibiyotik sürüp bezi öyle kapatmamız gerektiğini, 5 günün sonunda da yıkamamız gerektiğini anlattı. 10 günde iyileşir dedi. Gerçekten de 10 güne kalmadan iyileşti oğlum, biz çok memnun kaldık. İyi ki yaptırmışız diyoruz şimdi, çünkü bu saatten sonra bu kadar ufakken yaptırmaya gönlüm elvermezdi. Ne olacaksa hastanedeyken olmalı, eve geldikten sonra karar vermek zor oluyor. Biraz uzun yazdım ama umarım yardımcı olabilmişimdir. :)

sezeryan olacak hamişler gazınızın çıkması için hastanedeyken sakız çiğneyin kesinlikle
hemen gazınız çıkıyor aklınızda olsun

Göğüs pompası alan var mı? Tavsiyeleriniz nedir?
Ben her ihtimale karşı alayım diyorum medala elektrikli buldum sizce nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…