Tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler..

kızlar bişey sorcam doğum yaklaştıkç panikler oluyor msela temizlik konusunda çok titizim yakında iyice büycek ve bebeğm aşağı incek adaya gitmede bir sıkıntı olcakmıdır sizce ne dersiniz

Canım ben doğuma 10 gun kala gıttım agdaya.. ama benım karnım bıraz kucuktu yanı kesınlıkle ınanmazları 9 aylık olduguna.. zorlanmadm.. ama oncesınde yaptrncada ortasına denk gelır temız kalamayabılırsın..

canım işe yaramayacak dıye bırsey yok.. kolaylık sadece.. ama pahalı ben gerek gormedım mesela.. chıcconun dıjıtal göstergelı olanından aldım.. bır de bıldıgımız normal cıvalı derecelerden var evde.. sımdıye kadar bır kere olcmem gerektı.. ıkısyle de olctum aynı sonucu aldım.. işe yaramaması soz konusu degıl yanı..

suyu ve oda ısını olcebılen bır termometre aldım cıvcıv seklınde.. ilk zamanlar oda ısısı ıcın hep ona baktık ama sonrasında hıc gerek gormedık.. nasıl usudugunu nasıl ısındıgnı gayet rahat anlıyoruz.. aslında bazı seyler acemılıkten sonra gerek kalmıyor bence..

valla ben su termometresi falanda almadım. su sıcaklığını tahmini ayarlayabiliyorum. tahminen bilemezseniz bile dirseğinizle bakabilirsiniz. eliniz yanıltır. eliniz bebeğin cildine göre sıcaklığı daha soğuk hisseder. ama dirseğinizle bebeğin hissedeceği şekilde algılarsınız.
bebek ateşini ölçmek içinde bir tane digital koltuk altından ölçen, bir tanede klasik civalı olanlardan var. aslında en kesin bu civalılar ölçüyor. koltuk altından ama sonuç kesin çıkıyor en azından.

doktordan geldım bebegım ıkı haftada sadece 150 gr almıs buyumesı hemen hemen durmus ve plesentamı yaslanmaya baslamıs bebegı besleyen damarlarda sorun yokmus kanamamda yok beklıcez dedı.kafam cok karısık sıkıntı cekıcegıme olsun bıtsın dıyorum bazen 10 gun daha beklemek zor gelıyor.

Allah sağlıkla sıhattle kavuştursun inşallah sizi canım bak doktorun demiş sorun yok diye meraklanma bebeğin sana inşallah sağlıkla gelcektir annesi sen yeterki rahat hisset kendini oda etkilenmesin canım

kıslar termometre çok gerekli değil diye ben almadım sadece ateş ölçer alcam yetmezmi evde kol altından öçülen dijital var birde kulaktan ölçüleni alıyım yeter diye düşünüyorum

kıslar termometre çok gerekli değil diye ben almadım sadece ateş ölçer alcam yetmezmi evde kol altından öçülen dijital var birde kulaktan ölçüleni alıyım yeter diye düşünüyorum

tabiki canım yeter bence.. aslında benım aldıgım elektronık gostergelıye bıle gerek yokmus klasık cıvalı derce ıle de rahjatca olculuyor.. kulaktan olcenıde almn sart değil bence ama sen bılırsın...

yerim senin böcüğünü kız, hayırlısıyla bi kucağına al da, doya doya seversin inşallah, bizim göbek adımız da uğur biliyomusun, hemşire teyzeleri yatağımda uğur böceği buldular, aaa bak uğur böceği ne kadar ilginç bunun göbek adı uğur olsun dediler, bz de uğur koyduk göbek adını, bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim, bebek araabası almayı düşünüyorsunuzdur mutlaka, ben pierre cardinin yan ürünü olduğunu söylediler elele diye bi markanın arabasını aldım çok memnunum, araba alırken filesinin genişliğine, tepesindeki güneşliğinin arkasında ceb var mı ona bi bak, bi de ben güneşliğinin tamamen kapananını tercih etmiştim iyiki de öyle yapmışım, geçenlerde sağlık ocağına giderken hava çok soğuktu, böcüğümü pusetine koydum, puseti de bebek arabasına koydum, ayak örtüsünü bi güzel örttüm, yağmurluğunu da geçirdim, güneşliğini de aşağıya kadar kapattım, yağmur kar değil fırtına esse içeriye geçmicekti yani, fyatı da 165 ytlydi, araba alırken hem ucuz hem de özellikli ve kaliteli olmasına dikkat et canım,
,

canım kulaktan ölçülenler çok güzel bişey ama fiyat olarak ço k uçuk, marka marka değişiyo ama sorduklarımdan bi tanesi 90 bi tanesi 75 ytlydi, yani o civarlarda geziyo, markasına göre fiyat yükseliyo yada düşüyo, ama ben hem emzik hem de koltuk altından ölçülenlerden aldım, emzik 3,5 ytl koltuk altından ölçülen 5 ytlydi, kulaktan ölçülenler doktorların kullandığı profesyönel cihazlardanmış, bence boşa para, diğerleri de aynı işi görüyo, ama yine de sen bilirsin

ibolya tşk ederim. Henüz hastane çıkışımız bile yok ama ana kucağımız ve arabamız var.. :) Eşimin patronu hediye olarak arabayı ben alacam demiş ve almış. Arabası tam istediğim gibi olmasada ( rengi ağırlığı bakımından) güzel. söylediğin gibi yağmurluğu tam inen güneşliği falan var.
Tşk ederim yinede

Ben ateşölçer konusunda kulaktan ölçer almayacağım diğerleride yeter diyorsunuz. Gerek yok o kadar para vermeye

Tekrar tşkler. Betül sana da tşk.ler

:ecrin_bebek::ecrin_bebek:arkadaşlar merhaba.bende 2 çocuk annesiyim.sizlere tavsiyelerim şunlar::öncelikle emziren anneler stresten uzak durmalılar.stres de sütün azalmasını etkiliyo.komposto,ayran,soğan,bunlarda çok faydalı tavsiye ederim.bide bebeğinizi emzirdiğiniz sürece hep yanınızda yatırın .hemen ayırmayın .bu da anne ve bebek arasındaki özel bağı güçlendiriyor .çünki bebek bunu hissedebiliyo.sevgilerimle.:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

o daha güzel aslında bedavaya gelmiş bebek arabası, az buz bişey değil çünkü, biz 165 ytlye aldık ama 400-500 ytlye alanlar da var, alan sağolsun düşünmüş, kulaktan ateş ölçenler aslında çok güzel ben bayılmıştım onlara ama dediğim gibi fiyat olarak uçuk, aynı işi diğerleri de görüyo, hatta ben ikisini bi arada kullanıyorum, birbirlerinin doğruluklarını teyid ettirmek için, sende öyle yapabilirsin istersen, ucuz olunca içime kurt düşmüştü acaba doğru ölçer mi diye, ufak tefek sapmalar dışında dğru ölçüyo ikisi de

kızlar ben kualktan ateş ölcerleri tavsiye ederim özellikle de braun.. bende hem emzikli hem makattan hem de kulaktan ölcer var. en pratiği bence kulaktan. ve bir sitede 120 liralık braun ateş ölcer şu anda 85 ytl ye satılıyor.. 90 liralık olanı da 65 ytl ye düşmüş.. sitenin adresini özelden atabilirim burdan yasak sanıyorum.. bayaa indirimde. bence kulaktan ateş ölcerler evladiyelik oluyor. tüm aile de rahatça kullanabiliyor. tavsiye ederim

Tesekkurler Fas.. bu arada senın bugun dogum hıkayenı okudum ve duygulanmıstım sımdı burda da msj gorunce sasırdım.. darısı bızım basımıza :) ates olcere cok gerek oluyormukı yaa.. sen yınede bana ozelden msj atabılırmısın sıteyı.. Tsk ederım

benim kızım 2 haftalık. ama çok şükür onun için hiç kullanmak gerek olmadı. ama aldığımızdan beri eşimin 2 kere bayramda da erkek kardeşimin 1 kere ateşi 39 un üzerine çıktı. onun için kullandık biz:) inşallah da kızım için kullanmaya gerek kalmaz hiç ama biz evde bulunması gerekir deyip almıştık. sonuçta akmaz kokmaz derler ya:)

fas canım doğum hikayen nerde bende okumak istiyorum.2 haftalık taze bir annesin.darısı bizim başımıza inşallah.

çok iyi etmişsin ama onlar çok pahalı yaaa, diğer ateş ölçerler 5-10 ytl bu 90-100 ytl olunca insan korkuyo o kaar parayı vermeye, ben ikileme düşmüştüm yani, onu alacağıma başka bi şey alırım bebeğime o da bu işi görüyo demiştim, :ecrin_bebek:

yaaa bu yazdıklatrınız çok güzel de akılda tutması zor be yaaaww bakalım yaşadıkça göreceğiz

fas canım doğum hikayeni okudum.inan gözlerim yaşardı ve ağlamak üzereyim.ne kadar güzel bir duygu yaşatmış rabbim sana.maşallah diyorum çokta metanetliymişsin.ben aynısını yapabilirmiyim bilmiyorum?
rabbim sana kızına ve eşine sağlık,huzur,mutluluk,uzun ömürler versin inşallah.en kötü gününüz böyle olsun.kızını benim için öp.naza deymesin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…