Tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler..

bu arada ibolya bende denizli den.Hangi hast.doğum yaptın
Ben ünv. hast. düşünüyorum.

canım göğüs pompası bence lazım olucak şeyler arasında, ama elektrikli olanlar çok pahalıydı o yüzden ben el pompası almıştım, eşim hastanedeyken vveenin pompasını almış gelmiş, ama bebedorunkiler daha güzel, altına biberonunu takıp öyle sağabiliyosun,vveeninkini az az sağıp bi kaba boşaltıyosun, kullanışı zor yani, bebedor çok güzel, bilseydim ondan aldırtırdım, ama elektrikli almayı düşünüyosan da olabilir, sürekli sağacağını düşünüyosan yani, pompa ilk başlarda çok lazım oluyo, bebek çok küçük olduğu için ememiyo, mecburen ya biberonla ya da kaşıkla vermek zorunda kalıyosun, bunun için de sütünü sağman gerekiyo, ama ileriki zamanlarda herkese lazım olmayabilir, sütümün çok geldiği zamanlarda ben sütümü pompayla sağıp dondurucuya atıyorum o yüzden hala pompayı kullanıyorum, duruma göre değişir yani, ben normalde odak tıp merkezine gidiyodum, orayı çok beğeniyodum,ama son zaman bi konu yüzünden doktorumdan soğudum, tam 36. haftada erpa hastanesinde nihat gülle görüştüm, o arkadaşımın doktoruydu, o doktorla anlaştım ve tekdende seezeryan oldum, doktordan çok memnun kaldım, kendi halinde bi doktor, konuşurken samimiyetini hissedebilyosun, bizden birisi gibi, ben doktorum havalarında değil yani, insana anlayabileceği bi dille anlatmayı biliyor, eğer düşünürsen o doktoru tavsiye edebilirim, ilk doktorum da nihat gül de sezeryan dediler ve nihat güle sezeryan oldum, bebeğimi aldıktan sonra 6 tane de myom temizlemiş doktorum, 2 gece kaldım ve hem doğum hem myom temizleme hem çocuk doktoru herşey dahil 450 ytlye malettim, şimdi bi sorunum olsa yine o doktora gitmeyi düşünüorum artık, paragöz bi adam değil, işini vicdanını da koyarak yapıyo bence, üstelik estetik dikiş yaptı ve gayet de güzel yapmış, ilk başta ufak pürüzler vardı dikiş yerinde şimdi hiçbişey yok misler gibi, dikişlerde açılma falan da olmadı, gitmek istersen bi değerlendir derim,

Son düzenleme:

akser merhaba.Benim kızkardeşim 10 gün önce doğum yaptı ve 3.günü sütü biraz azalmaya başladı ilk başlarda bir çok anne bu konuda sorun yasıyor. Kardesım manuel almıstı ama ondan cok verım alamadı. Hemen netten elektrıklı olup fıyatına gore en ıyısını arastırdım. Nette en az 4 saatım bu konuyu arastırmakla gectı. Ve en cok tavsıyenın(fıyatına gore) medela mını elektrıklı ve pıllı pompası oldugunu gordum.nette bır sıtede 108 ytl ama bızım 1 gun bıle kargo bekleme suremız olmadıgı ıcın dısardan 149 a almak zorunda kaldık.(son ana bırakmanın zararı) Bır ust modelı daha sessız ama kardesım bundan cok memnun kaldı. 1 haftadır kullanıyor sutunu arttırdıgını soyluyor ve calısmaya baslayyınca da ısyerınde kullanacak..

Akser merhaba. Ben de Denizli'nin bir ilçesindeyim. Pıhtılaşma konusuyla ilgili temmuz ayında seninle başka bir başlık altında konuşmuştuk. Bugün öğrendim ben hamileyim. Mehmet Emin Soysal'a gidiyorum. Fakat kafam karışık ve korkuyorum. Acaba senin doktora mı gitsem? Babür Bey çok mu dolu oluyor? Sonra hangi iğne? İğneleri herhangi bir doktor yazıyor mu? İğneler için rapor almak gerekiyor mu? Burada bir tane eczane var. İğneler kolayca temin edilebilir mi? Sana nasıl ulaşabilirim. En azından telofonla görüşebilsek. Bu hafta içerisinde denizli'ye doktora geleceğiz. Burada telefon no'mu versem doğru olur mu?

Canım bende bebdorunkinin manuel olanını aldım bakalım umarım hiç ihtiyaç kalmaz da kullanmayız...

canım yaa bana sormadın ama mesajını okuyunca söylemeden geçemiycem, biz 2 yıl önce mehmet emin - seyide soysal çiftinde tedavi gördük, ben asıl seyyideye gidiyodum ama kadın hop şehir dışında hop başka bi yerde, kocasıyla sürekli paslaşıyolardı, ben kadına muayene olcam derken hoooop kocası çıkıyodu karşıma, üstelik de sürekli alttan muayene oluyodum, bi kocası bi karısı olunca sinirim bozuluyodu, ben kadın doktorda daha rahat ederim diye düşünürken kocası çıkıp geliyodu, e mecburen boyun büküyodum, kaliteli doktor profesör olmuşlar bi bildikleri vardır doktora namahrem olmaz diye kendimi avutuyodum, ha görünüşte ikisi de çok iyi doktorlar, etiket yapmışlar, profesör olmuşlar ama ben olması gerekeni göremedim onlarda, işi ticarete dökmüşler, en ufak bi acımaları yok, ben aylarca onlara para yedirdim 3 defa aşılama oldu, o zaamanın parasıyla ayda sadece 400 ytl aşılama ücreti aldılar, ekstra ilacı laboratuar ücreti zırtı pırtı hariç, onlarla birlik 850 ytlyi buluyodu, aşılamalardan önce sağ tüpün tıkalı dediler açacaz dediler 10 dakikalık ufacık bi operasyon için benden 1000 ytl aldılar, en son tüp bebeğe gitmeye karar vermiştik paramız bitti biraz para biriktirelim birkaç ay bekleyelim derken ben o arada doğal yollarla hamile kaldım, ilk zamanlarda seyyide soysala gittik, tee 1 sene önce ultrasonlu muayene 200 ytlydi, her ay muayene olacağımız için 200 ytl bize çok geldi, seyyide hanıma biraz uygun bi fiyat yapamazmıyız bize çok ağır gelecek biz sizde başladık sizde bitirmek istiyoruz dediğimizde ellerini kavuşturup o konuya grimem bile dedi, ha şöyle yapabiliriz isterseniz 2 ayda bir gelirsiniz 200 ytl alırım dedi, ya o 2 ay içinde bana ve bebeğime bişey olsa nolcaktı, çok duyarsız davrandı yanı, tedavi gördüğüm zamanlarda bi sorun olduğunda seyyide hanmın cebini aramaya kalkıyodum telefonlara ulaşamıyodum, muayenehanelerini arıyodum görüşemiyodum, aynı kurumda çalıştığım bir arkadaşımızın hanımı da onlarda tedavi gördü ve sonrasında aşılamayla hamile kaldı, onlar da aynı şekilde fiyat konusunda yardımcı olmasını istemiş ve onlara da bu konuda taviz verilmeyeceği söylenmiş, arkadaşımın hanımı ikizlere hamile kalmıyştı ve hamileliğinin ilk dönemlerinde kanaması oldu, sabahtan akşama kadar gerek seyyide hanımın muayenehanesini gerek cebini aramışlar ama kendisine ulaşamamışlar, en sn teasadüfen nuray aydını aramışlar kadın hemen hastaneye gelin bakalım demiş ve bu olay pazar günü olmuş, yani kadın bu gün tatil diye onları başından savmamış, birçok arkadaşım onlardan pişman döndüler, ben de dahil, ha işini güzel yapardır ona bişey diemem ama bu işi ticarete dökmüşler, vicdani yönünü hiç düşünmüyorlar, duyduğuma göre de şu anda ultrasonlu muayene 300 ytl olmuş, her ay bu kadar parayı oraya dökeceğine başka bi doktora git daha iyi, oraya harcayacağın paraları bebeğine harca, yazık günah, o kadar para vercen ama hiçbir avantajını göremeycen, eksileri artılarından daha fazla inan, doğumuma az bi zaman kalana kadar başka bi doktora gitmiştim ve 36. haftada bir anda nihat güle geçtim, daha önceki mesajımda da yazmıştım arkadaşım da o doktorda doğum yapmıştı, bana ısrarla o doktoru tavsiye etmişti, tavsiyesine uyup gittim ve gayet memnun kaldım, şimdi bir rahatsızlığım olsa yine ona giderim, ilaç konusunda da bildiğm kadarıyla doktorunun illaki prof olması gerekmiyor, uzman doktor yada operator dr olması ilaçları yazması için yeterli diye düşünüyorum, e nihat gül operator doktor, canım aklını çelmiş gibi olmayayım ama ben o kadar parayı vercem ama doktorum telefonlarıma çıkmayacak bi sorun olduğunda ulaşamayacam bi de duygusuzca davranılacak, bence hiç akıl karı deil, dediğim gibi oraya harcayacağın parayı bebeğine harca, ben erpada herşey dahil 450 ytlye doğum yaptım, 6 tane de myom temizlendi, ayda 300 ytl verip aynı hizmeti alacağına, 20 ytl ver nihat güle yada nuray aydına yada kendi istediğin bi hastane doktoruna git, üstelik üniversitede ya 7 kişilik ya 2 kişilik odalar varmış, özel oda yokmuş, hem üniversiteye girdinmi adamın dısının dısına kadar araştırıyolar,c ılkını çıkartıyolar, üniversitede doğumu hiç tavsiye etmem, ayrıca telefon numaranı verceksen verecğin kişinin özeline mesaj at buradan yasak, ilaçları bulma konusuna gelince, eczaneler hemen depodan getirtiyolar canım, tedavi gördüğümüz zamanlarda bizim kullandığımız ilaçlar eczanede bulunmuyodu, depolarında duruyodu, biz gidiyoduk eczaneye 15 dk içinde depodan getirtiyolardı, böyle bişey olabilir, çok karıştıysam kusura bakma yazmadan edemedim, çok bilmişlik olarak da algılama, sadece benim durumuuma bi başkasının düşmesini istemiyorum, hayırlıısyla bebeğini kucağına alırsın inşallah canım iyi geceler Şeniz

Son düzenleme:
kızlar hastaneinin ismini hep tekden olarak yazmışım erpa olarak düzelttim, nihat gül erpanın doktoru bilgilerinize :=)

süt sağma makinası mutlaka alın kızlar. lazım olsun veya olmasın elinizin altında bulunsun. herkeste olanın tersine benimde ilk günlerde süt çok aşırı fazla oldu. bebek küçük ve ihtiyacı kadar emiyor hepsini ememediği için göğüslerim şişti, manuel pompada çekmedi. sütte göğüste pıhtılaşma yaparsa kötü olur, hatta ilerde bunun için ameliyat bile gerekebiliyor. o nedenle çekmek gerekiyordu. gecenin yarısı şaşırdım kaldım, pompa çekmedi, kendiliğindende akmıyor, göğsüm şiştikçe şişiyor. hastaneye gittik, onların süt çekme makinasıda bozukmuş. zaten doktor hastaneninki çok ağrıtır ama son çare git demişti. gitsekte işe yaramadı. sabahı zor yaptık. eşim hemen elektrikli olanlardan aldı da rahatladım.
yani mutlaka şiddetle tavsiye ederim alın.

süt sağma pompasına hiç ihtiyacım olmayacak sanmıştım çünkü bebeğim güzel emiyordu ..ancaaaakk doğumdan 40 gün kadar sonra hiç yara olmayan göğsümde birden küçücük bir yaracık oluştu acı yoktu ama kanama vardı ..bebeğim emdikçe kan geldi ağzına ..sütü sıkınca beyaz geliyordu ama emince kan geliyordu..bende acilen manuel pompa aldırdım wee nin ..çok işe yaradı bebeğimi 2 gün biberonla besledim yani ne zaman ihtiyaç olacağo belli olmaz alın bulunsun..

Göğüs pompası alan var mı? Tavsiyeleriniz nedir?
Ben her ihtimale karşı alayım diyorum medala elektrikli buldum sizce nasıl?

çok iyi ben kullanıyorum canım kursa gıderken anneme sut bırakıp gıdıyorum o verıyor..
tek gogsumu emzırıp tekını sagıyorum ara da bır oyle atıyorum buzluga aklıma estıkce hegun sagmıyorum yanı.. buzlutkakı bıttıkce.. 5-10 dk suruyor guzel sagıyor. netten yorumlarıda okuyabılrısın.

doğum yapan tecrübeli anneler bişey sormak istiyorum hamilelikte mide yanmasının saçlı doğmasıyla alakası varmı acaba gerçekten yani midesi yananların gerçekten bebişleri saçlımı oldu yoksa bebeğin mideye baskısı mı ynma yapıyoo cevaplarsanız çok sevinirim bide sarı bebekler saçlı mı doğuyo saçsızmı

saçla ilgisi olduğunu sanmıyorum
benim hamileliğin başında ve sonunda midem çok yandı ama kızımın az saçı vardı
başta koyu kumral gibiydi ama sonradan bayağı sarardı kızımın saçları

Canım bu tamamen halk arasında uydurulmus bır bilim :)
Bunun bilimsel hicbir acıklaması yok yanı.. bazıları tesaduf oluyor 9 ay mıdesı yanıyor cocuk doguyor saclı ondan dıyorlar, ama bazıları da hıc yanma olmuyor yıne saclı, kımısınınde cok yanar saclı dogacak derler kel olur :) benım mesela mıdem zaten hassastır reflum gastrıtrım var, hamılelıkte mıde dahada hassaslasır bulantılarım fılan gec gectı yanmlarım oldu hep ama bebegım sacsız dogdu..nettende arastırabılrsın..uzmantv.com dıye bır sıte var oarada cok acıklayacıı cevaplanıyor bu soru..

arkadaşlarda söylemiş zaten saçla mide yanmasının hiç alakası yok. ben buna inanmadığım için doktorumada sormuştum. oda onaylamıştı saçla alakalı olmadığını.

yoo bence alakası yok, tıbben de alakası yokmuş, benim böcüğümün saçları sırma gibi ama hamileliiğimde hiç midem yanmadı, bi de bebeğim öyle esmer falan da değil, kumral, doğduğunda kaşları bile yoktu ama saçlı doğdu, bence ırsi bişey bu,

Ya kızlar zaten bebek kese içinde büyüyo mide içinde değil ki..Tamamen eskilerin uydurduğu bişi...Ee yazık onlarda napsın ultrason olmayınca öyle şeylerle avutmuşlar kendilerini...

Ya kızlar zaten bebek kese içinde büyüyo mide içinde değil ki..Tamamen eskilerin uydurduğu bişi...Ee yazık onlarda napsın ultrason olmayınca öyle şeylerle avutmuşlar kendilerini...

benim görümce 4-5 hamilelik yaşamış, birkaç tanesi doğmuş ölmüş birkaç tanesi de doğmadan, tek kızı var şu anda, yeni doğum yaptığım zamanlarda bana ben hamileyken bebeğimin nefes alışlarını hissediyodum dedi, yok o nefes alışı değil tekmedir diyorum kadını ikna edemedim,illaki nefes alışıydı diyokaydirigubbakcemile3 cahillik zor iş, delinin biri kuyuya bi taş atmış hepiiz çıkartcaz die uğraşıoz

Hamileliğinin 38. haftasına girenler bol miktarda medine hurması, maydonoz ve rezene tüketirseniz doğumunuz çok kolay olur ama sakın 38. haftadan önce çok tüketmeyin erken doğum yaparsınız.çünkü bu yiyecekler özl. de hurma %80 oksitosin maddesi içeriyor.(oksitosin doğumu hızlandıran suni sancının içeriğindeki madde)

ben hergün rezene çayı içiyorum. süt yaptığını söyledi arkadaşlar.ama ben gaz problemi için içiyorum.rahatlatıyor bir sorun yaşamadım.çayını içince bir sorun olmuyor dedi doktor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…