Tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler..

arkadaslar bir sey soracagım benim oğluşum emerken çok tıkanıyor ne yapabilirim oğluşum daha 1ay 9günlük genzine süt kacıyor tıkanıyor

valla canım bebeklerde genelde oluyor. emmeye başlayınca süt birden akmaya başlıyor. emerken bi kaç pozisyon değiştir, en uygun pozisyonu bulmaya çalış. birde emerken genzine kaçınca sırtına vurma, kendi kendine öksürerek çıkarsın. genzine kaçtığında sırtına vurursan o daha çok genzine gitmesine yol açıyormuş.

12 gun once sezeryan oldum kanamam cok az yalnız cogunlukla su gıbı akıntım oluyor.arada aktıgını hıssedıorum.bunlar normalmı sızce ve kokusuda var.acaba dr a gıtmelımıyım.

arkadaslar bir sey soracagım benim oğluşum emerken çok tıkanıyor ne yapabilirim oğluşum daha 1ay 9günlük genzine süt kacıyor tıkanıyor

göğüslerin sertse eğer sütün çoktur göğüslerin dolmuştur, bebeğin de çektikçe çok süt gelir o yüzden olabilir, benimkisi de öyle oluyo bazen, göğüslerini çok dolu tutmamaya çalış, emdikten sonra kalan sütü sağ dondurucuya at, ileride lazım olur zaten, hem de göğüslerin boşalmış olur, birkaç saa t sonra yine emmek istediğinde gööğüslerin yumuşak olacağı için çok süt gelmez bebeğin de daha rahat emer

12 gun once sezeryan oldum kanamam cok az yalnız cogunlukla su gıbı akıntım oluyor.arada aktıgını hıssedıorum.bunlar normalmı sızce ve kokusuda var.acaba dr a gıtmelımıyım.

koku olayını bilmiyorum ama ben de sezeryan olmuştum ve 12 -13 gün kadar gelmişti, akıntılı gibi gelmişti benimkisi, sümüksü gibi yani, daha sonra kesildi ve kırkım çıkana kadar ara ara azcık gelmeye devam etti, doğum yapalı neredeyse 3 ay olacak, son 1 aydır 4 defa adet gördüm, hatta bugün doktora gittim, doktorum yumurtalıklarda rahimde hiçbir soru n olmadığnı söyledi, hormon ilacı vermesi gerektiğini ancak emzikli olduğum için veremeceğini söyledi, genelde emziren kadınların 6 ay boyunca adetleri gelmeyebilomuş ama benimkisi niye öyle olduysa bilmiorum artık, bi sorun olmadığ için umursamıorum, belki senin de öyle olabilir diye yazıyorum, ama tahminimce seninkisi de normal gibi geldi bana, ama dediğim gibi koku olayını bilmiyorum

iki kaşının arasını yukarı doğru çekerseniz yani hafif hafifi yukarı doğru ovarsanız rahatlıycaktır..

doğum yapıcak arkadaşlara çok önemli bişey tavsiye etmek istiyorum..
arkadaşlar benim çevremden o kadar insanın göğüs uçları çatlamıştıkii doğumdan sona..
sağıpta sütünü öyle vermek zorunda olan çok olmuştu o acıdan..

bana biri tavsiye etmişti inanmamıştım önceleri ama denemekten zarar gelmez dedim iyidi yapmışım çok şükür göğüs ucundan hiiç sıkıntım olmadı aldığım lansinoh bile işe yaramadı..iyikide gerek kalmadı..

şimdi bi kuru soğanı doğum çantanıza atıyosunuz..
doğumdan çıkınca bebeğinizi size daha getirmeden önce soğanı ikiye bölüp göğüs ucunuzu bi güzel ovalıyosunuz onunla..

annenizi bu iş için tayin edebilirsiniz ben öyle yapmıştım..

bebeğinizi emzirmeden önce silersiniz tabi nemli bi pamukla..

ben aynen öyle yaptım ve kesinlikle tavsiye ederim..

estelcim sanırım soğanı hastaneye götürmek isteyen olacağını sanmıyorum..bunun daha az kokulu bir formülü yokmu..

estelcim sanırım soğanı hastaneye götürmek isteyen olacağını sanmıyorum..bunun daha az kokulu bir formülü yokmu..

aslına bakarsanız emzirirken acıçekmek yerine keyif almaya kesiğnlikle değer..

birde koku olmadan işnizi halledin eşinize verin hemen yok etsin yerimseniben

bir dk bile sürmez

hemen yok etmek en iyisi galiba :))
ben lansinoh kullanmıştım çok iyi gelmişti ..hala zaman zaman hafif acıdığı zaman sürerim geçer ..malum artık büyüdü kızım memeyi çekiştirip duruyo..

merhaba kızlar hepiniz çok faydalı bilgiler palşamışsınız ben henüz yeni hamileyim ama doğumdan sonra karında olabilecek çatlkar için şimdiden krem olayına başlasammı diyorum içinizde erken başlayan var mı varsa herhang bir krem önerebilir mi

Hayırlı olsun canım, Allah tamamına erdirsin..
Henüz çatlak oluşumunu önlemeye krem kullanmak için bence erken..
Ben 3,5-4 ay civarında başladım..
Aktardan aldığım kakao yağını benmari usulü eriterek ve güzelce cildime yedirerek sürüyorum.
Yalnız bence çok önemli noktalardan biri şu:
Sadece karnına, göbeğine krem sürüp geçme..
Mutlaka göğüslerine, basenlerine, baldırlarına ve üst kollarına da sür..
Hep göbeğin çatlayacağı düşünülür ama basen ve bacaklar da çatlama olasılığı yüksek bölgeler...
Bir de doğumdan sonra kilo verirken de aynı şekilde kremini sürmeye devam et..
Hamileliği sırasında çatlamayanların bir bölümü kiloları verirken çatlıyor çünkü..
Benim 27. haftam ve çok şükür şimdiye kadar hiç çatlağım olmadı..
Umarım bundan sonra da olmaz..

teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için

senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

çatlaklar için badem yağı ve bebek yağıda çok iyi geliyor.
ben hamileliğimde 4.aydan sonra badem yağı kullandım.
en ufak bir çatlağım dahi olmadı.
bebek alışverişine gelince tulum tarzı kıyafetler
çok fazla alımaması hızlı büyüdüklerinden küçük geliyor.
kızımdan biliyorum.birde kız annesi olacaksanız
ilk bir yıl elbisede almayın derim çünkü kucak çocuğu olduklarından
elbise pek hoş durmuyor toplanıyor filan.bol,bol yakalık alın derim.
çok fazla ihtiyaç oluyor helede demir içerikli damla vermeye başladıktan sonra.
biberona gelince ben 125 cc lik ve 250 cc lik biberonlar almıştım.
ama 250 cc lik olanları hiç kullanmadım.kızım mama ve bir yaşından sonrada süt içerken
hep küçükleri kullandım.bebeğinizin beslenme durumuna göre alabilirsiniz.
hepinize güzel bir hamilelik geçirmeniz dileğiyle.............

Nadidecim ne kadarlık evlisin bilmiyorum ama eğer evliliğin oturduğuna inanıyorsan, maddi ve manevi olarak eşinle ikiniz de hazırsanız sadece doğum korkusu yüzünden bu mutluluğu erteleme derim şahsen..
Bebeğini dünyaya getiren annelerin doğum öykülerini oku..
Nasıl da güzel, nasıl da içten anlatıyorlar..
Evet belki biraz acı çekiliyor ama hayatta hiçbir nimet külfetsiz gelmiyor insana unutma..
Bebeğini kollarına aldığın ilk anda bütün acılarının tamamen silinip yok olacağını, hafızandan bile neredeyse silineceğini bil...
Senin ve eşinin canından kanından bir parçayı dünyaya getirmenin kutsallığını düşün..
Ve şunu da unutma; Rabbim kimseye kaldıramayacağı kadar yük, dayanamayacağı kadar acı vermez..
Eğer bebeği ertelemenin tek sebebi doğum korkusu ise bence hemen aklından çıkar bunu..
Dünyada her gün milyonlarca kadın doğuruyor, belki pek çoğu da çok ilkel şartlarda tek başlarına..
Seni bu tarz düşüncelere iten belki başka sebeplerin vardır bilemiyorum ama gerekirse psikolojik destek de alabilirsin bu konuda..
Allah yardımcın olsun..

senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

bu durumu niye bu kadar kafanda büyüttüğünü anlamadım..çok fazla abartıyorsun canım..Allah kadınlara vermiş bunu dayanabilecek olslar erkekler doğururdu..kadınların doğasında var şefkat merhamet,zorluklara katlanma..hem vücudumuzu ona göre ayarlamış..ben normal istiyorum..inşallah bir aksilik çıkmaz.elbette sancı çekeceksin acı çekeceksin ama gelip geçici..canın ne den bu kadar kıymetli senin bakiiimkaydirigubbakcemile3 ya sen zaten bu kadar korkuyla normal doğurmazsın..kendini aşırı kasmışsın..rahatlatman gerekirken temelli zora sokuyorsun..sende sezeryan olursun..zaten dr ların da canına minnet sezeryan istesede yapsak diye bakıyorlar..boş yere bu kadar germe kendini..ve acı çekicem diyede en güzel hediyeden eşinide kendinide mahrum bırakma

Eşim öğretmen durumumuz iyi çok şükür,4 yıllık evliyiz ve birbirimizi çok seviyoruz sadece doğum korkum yüzünden anne olmakta kararsızdım ama bu konuşmalarınız beni çok cesaretlendirdi ve karar vermemde fazlasıyla yardımcı oldu çok teşekkür ederim arkadaşlar iyiki sizler gibi başkalarına umut ve cesaret verebilecek insanlar var sizin bu konuşmalarınız olmasaydı belki hala düşünüyor olabilirdim ilginiz için tekrar çok teşekkür ediyorum bu konuda yazmaya devam ederseniz daha da mutlu olurum kendimi daha iyi hissedeceğim!

Son düzenleme:
nadideiris canım bence forumdaki doğum hikayelerini falan oku. sanırım bu duygudan mahrum kalmak istemediğini o an anlarsın.
hatta bebeklerimiz ve cicileri bölümünden bebeklere, kıyafetlerine falanda bakabilirsin. bunlar bile insanı motive ediyor.
ayrıca unutmaki annelik içgüdüsel bir olay. bu korkuların zamanla geçecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…