arkadaslar bir sey soracagım benim oğluşum emerken çok tıkanıyor ne yapabilirim oğluşum daha 1ay 9günlük genzine süt kacıyor tıkanıyor
12 gun once sezeryan oldum kanamam cok az yalnız cogunlukla su gıbı akıntım oluyor.arada aktıgını hıssedıorum.bunlar normalmı sızce ve kokusuda var.acaba dr a gıtmelımıyım.
arkadaslar bir sey soracagım benim oğluşum emerken çok tıkanıyor ne yapabilirim oğluşum daha 1ay 9günlük genzine süt kacıyor tıkanıyor
estelcim sanırım soğanı hastaneye götürmek isteyen olacağını sanmıyorum..bunun daha az kokulu bir formülü yokmu..
merhaba kızlar hepiniz çok faydalı bilgiler palşamışsınız ben henüz yeni hamileyim ama doğumdan sonra karında olabilecek çatlkar için şimdiden krem olayına başlasammı diyorum içinizde erken başlayan var mı varsa herhang bir krem önerebilir mi
Hayırlı olsun canım, Allah tamamına erdirsin..
Henüz çatlak oluşumunu önlemeye krem kullanmak için bence erken..
Ben 3,5-4 ay civarında başladım..
Aktardan aldığım kakao yağını benmari usulü eriterek ve güzelce cildime yedirerek sürüyorum.
Yalnız bence çok önemli noktalardan biri şu:
Sadece karnına, göbeğine krem sürüp geçme..
Mutlaka göğüslerine, basenlerine, baldırlarına ve üst kollarına da sür..
Hep göbeğin çatlayacağı düşünülür ama basen ve bacaklar da çatlama olasılığı yüksek bölgeler...
Bir de doğumdan sonra kilo verirken de aynı şekilde kremini sürmeye devam et..
Hamileliği sırasında çatlamayanların bir bölümü kiloları verirken çatlıyor çünkü..
Benim 27. haftam ve çok şükür şimdiye kadar hiç çatlağım olmadı..
Umarım bundan sonra da olmaz..
senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamabugün saat 3 gibi uykum kaçtı uyuyamadım bu doğum korkum yüzünden, akşam yatmadan önce allaha dua ettim rüyamda doğumla ilgili bir rüya göreyim ve nasıl olursa öyle olacağına inanayım diye rüyamda hiç bağırmıyordum sadece birazdan bağıracak sancılar gelecek ve bağıracak mışım gibi bir bekleyişim vardı ve doktora yalvarıyordum lütfen bana yardım edin acı çekmeyeyim bana bu konu da güven verin konuşun benimle dedim doktor da konuşuyorum zaten seninle merak etme diyordu ama rüyamda acı çekeceğimi düşünerek o anı rüyamda bile yaşamak istemediğim için hemen uyandım ve birdaha da uyuyamadım sabah kalktım ve eşime ne olacak benim bu halim dedim sustu birşey söylemedi bende çocuk istiyorum o da istiyor ama bu korkum yüzünden ne yapacağımı şaşırdım arkadaşlar ya gece gündüz hep 9 ay geçmiş gibi sadece doğum anı ile yatıyor kalkıyorum bazen çocuk yapmasam mı diyorum ama eşimi çok seviyorum onu baba olmaktan mahrum etmek istemiyorum ne yapacağımı şaşırdım bana yardımcı olun lütfen!
senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama
Nadidecim ne kadarlık evlisin bilmiyorum ama eğer evliliğin oturduğuna inanıyorsan, maddi ve manevi olarak eşinle ikiniz de hazırsanız sadece doğum korkusu yüzünden bu mutluluğu erteleme derim şahsen..
Bebeğini dünyaya getiren annelerin doğum öykülerini oku..
Nasıl da güzel, nasıl da içten anlatıyorlar..
Evet belki biraz acı çekiliyor ama hayatta hiçbir nimet külfetsiz gelmiyor insana unutma..
Bebeğini kollarına aldığın ilk anda bütün acılarının tamamen silinip yok olacağını, hafızandan bile neredeyse silineceğini bil...
Senin ve eşinin canından kanından bir parçayı dünyaya getirmenin kutsallığını düşün..
Ve şunu da unutma; Rabbim kimseye kaldıramayacağı kadar yük, dayanamayacağı kadar acı vermez..
Eğer bebeği ertelemenin tek sebebi doğum korkusu ise bence hemen aklından çıkar bunu..
Dünyada her gün milyonlarca kadın doğuruyor, belki pek çoğu da çok ilkel şartlarda tek başlarına..
Seni bu tarz düşüncelere iten belki başka sebeplerin vardır bilemiyorum ama gerekirse psikolojik destek de alabilirsin bu konuda..
Allah yardımcın olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?