Tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler..

Arkadaşlar aranınızda spinal sezeryan ile bebeğini dünyaya getiren varmı?, ben şimdiye kadar hep epidurel olacağımı sanıordum ikisisnin arasında ne fark var çok da bilmiyorum ama spinalin şiddetli başağrısı yaptığını duymuştum, beni aydınlatırsanız sevinirim.

Normal doğum yapan anneler size bir sorum olucak.doğumdan sonra kocaman bir tampon koydukları doğrumu_? Tamponu koyduktan sonra dikiş atılıyormuş ve o kocaman şeyi çıkarırken dikişlere felan takılıp çok canı yakıyormuş çevremde doğum yapan bikaç kişi söyledi.Biraz korktum açıkcası bu konuda aydınlatırmısınız....

kızlar sütünüzün daha fazla gelmesi için yapmanız gerekenler önemli faktör stresten uzak durmanız, daha sonra bol bol emzirmeniz,ve sulu şeyler tüketmeniz sütünüzü artırır bunları yaparsanız daha iyi hissedersiniz kendinizi,rahat olun allah uzun ömür versin çocuklarımıza.sevgiyle kalın hoşçakalınhihoyyyt

Kızlar 5 aylık hamileyim bebeğe ilk etapta kaçar adet kıyafet almalıyız, birde yeni doğan kıyafetiyle 0-3 ay aynı şeyemi deniyor.
2 tane hastane çıkışı,
bir polar, bir penye battaniye
6-7 çıtçıtlı badi,
3 tane ayaklı pijama, alsam yetelimi?
Başka ne alınır çocuğa, uyku tulumu ne zaman giydirilir?

canım yeni doğan hiç alma ya da 1 tanecik al, o kadar küçük ki onlar 1-2 kere giydirebiliyorsun
benim gibi bebeğin iri doğarsa hiç giydiremiyorsun
0-3 aylık ve 3-6 aylk al bol bol
en az 10 takım veye tek tulum olsun
ilk zamanlar, kusuyor, çişi kakası çıkıyor, bazen bir bakıyordum, kıyafeti bitmiş, 1-2 kere hemen elimde yıkamak zorunda bile kaldım
uzun kollu badi çok alma, havalar ısınacak çünkü sen doğurana kadar
sonbaharda bebeişine uygun alırsın
şanslısın aslında, yazın çok kıyafet kullanılmıyor, biz çıtçıtlı badilerle yazı geçirmiştik, onlardan alırsın bol bol
hamile olduğunu bilmiyordum canım
sağlıkla kucağına almanı dilerim bebeğini

Teşekkür ederim canım, çıtçıtlı badileri atlet tarzımı alsam kısa kollumu? Bu konularda o kadar bilgisizimki, çevremde hiç yok minik bebeği olan. altlı üstlü penye takımı 5 tane felan yeterli olurmu acaba?
:teselli:

yaz bebeği olacağı için 5 takım ilk etapta yeter sanırım, yetmezse alırsn zaten
konya çok sıcak olur sanırm ama bebeğin de küçük olacak, sen hem kısa kollu hem atlet tarzı al canım, 3er 4er tane
yazın penye battaniye çok lazım olur, bir de ucuz pazenler var, bizim çocukluğumuzdaki gibi, onlardan da al, ben çok kullandım
canbebenin kullan at tarzı alt açma bezleri var, mutlaka al, altını açınca çok kaka çis yapıp battaniyeleri batırıyorlar, onları serersin, kirlenince atıverirsin
merak ettikçe sor, bildiğim kadarını anlatırım ben, en sevdiğim iş oldu zaten bu:))

canım yeni doğan bebekler için,bol zıbın takımı,pijama ve
kış ayında olduğumuz için tulum alınabilir...
uyku tulumuna gelince bence sakın kullanmayın...
çünkü tulumun içinde çocuk terliyor ve hasta olması
daha da kolaylaşıyor...
siz 5 aylık hamlesiniz,ve yaz ayında doğum olacağı için
penye zıbın takımı ve yazlık pijama tarzı alabilirsiniz...
sevgiler...

Füsfüs ve Songül ablacım çok teşekkür ederim şimdi kafamda dahada netleşti alacaklarım, nıveanın bakım çantasından çıkan alt açma bezi muşamba tarzında silinebilir, ondan almayı düşünüyordum, süslü ve çok yer kaplayan yıkanması gereken bir şeyi almayı düşünmüyordum bu konudaki tavsiyeniz nedir.
Kıyafet almaya ne zaman başlasam diye düşünüyorum, benim gibi olanlar şimdiden başlamış ufak tefek almaya, bazıları şimdiden başla sonra çok külfetli oluyor ve son zamana sıkışıyor desede 7. ayı beklemeyi düşünüyorum. İşden ayrılacağım için maddi durumda biraz sıkıntı yaşayacağız, onun için en gerekli olanları almalıyım. Bazı anneler en az 2 hastane çıkışı diyor bazıları 1 tane yeter diyor. Sanırım bu alışveriş olayı kişiden kişiye değişiyor.

alış veriş yapanlara nacizane önerim abartmadan yavaş yavaş bebeğin ilk ihtiyaçlarını alın sonradan hem siz ağırlaşıyorsunuz, erken doğum felan oluyo hazırlıksız yakalanıyorsunuz bide hepsini birden alınca çok külfetli oluyo hem doğumdada bir sürü masraf oluyo biraz kenara bişiler koymak lazım ayrıca erkenden eşya alınmaz uğursuzluk olur felan gibi şeylerede inanmıyorum

Şekerim ne tamponu ya.Atılan dikişler de kendiliğinden düşüyor.o anlatanlar kaç yıl önce yapmışlar doğumlarını,mahalle ebesi mi yaptırmışdoğumlarını.yok öle bişey amma korkutuyorlar körpecik kızçeleri ya.Belkide kanamaları fazlda olmuş olabilir doğumdan sonra ondandır.Ama ööle hatur hutur tampon koymak falan yok standart normal doğumlarda.Sadece 10 gün kadar perinal bölgede dikişlerden dolayı biraz gerilme oluyor o kadar

Selam annişler. Mart annesi olacakken Şubat annesi oldum. 36+1 de geldı bebegım. Odanın sıcaklıgını devamlı 25 derecede tutuyorum ama yıne de alt degıstırırken ayakları falan usuyormus gıbı gelıyor.
Ve bebegı gıydırdıkden sonra yıne penye battanıyesıne sarıyorum kıyafetı ıle bırakmıyorum yıne usuyormus gıbı gelıyor. Sızler neler yapıyorsunuz? Bır de ust tarafına gıydırılecek cok sey oluyor ıcıne zıbın ustune cıtcıtlı badı ustune tulumu ama altına sadece tulum gelmıs oluyor.. alt tarafı usumez mı yaa?

Yaa arkadaslar cok yenıyım daha.. gıyım konusunu banyo konusunu alt acma konusunu vss.. konularda dıkkat ettıgınız onemlı kısımları yazar mısınız?Kendı yaptıklarımla karsılastırayım.

ayakları üşürse gaz sıkıntısı olur,2 tane patikli pijama ve çorap giydiryordum ben.hatta bir hemşire nin ufak bebeği olmuştu ve pamuk sarıyorlardı ayağına çoraptan önce.

canım çıtçıtlı badi yerine zıbın giydir kolu bacağı kapalı olur ayağına zıbından önce çorap giydir üstüne takım tulum pijama bişi giydir ayaklarına iki çorap giydirebilirsin sıcak olmalı mutlaka altını değiştirirken üstünü giydrirken mümkün olduğu kadar çabuk ol üşümesin ilk zamanlar elin alışşsın diye giydirilmesi kolay kıyafetleri tercih et
altını sık sık kontrol et pişik olursa çok zor geçiyor en fazla bi paket bez fazla gider ama bebeğin rahat olur devamlı aynı marka bez ve ıslak mendil kullan mümkünke ıslak pamukla temizle
banyoda önce vücüdünü yıka sonra başını yıka başını yıkarken kolunun üstüne yüz üstü yatır gözü yanmaz ve su yutmaz yüzüne su dökme su yutabilir kafasından geriye doğru dök sen yıkarken biride devamlı su dökerse üşümez kulağına pamuk tıka
en önemliisi sakin ol panikleme seni çok iyi anlıyorum bende çok tecrübesizim

bana hastanede gösterdikleri gibi giydirdim hep maşallah hasta olmadı hiç burnu bile akmadı, dışarı da çıkarıyorum elleri ayakları hep sıcacık. en önemli şey bebeğin terlememesi o terler siz farketmeden kafasında soğursa kesin hasta oluyolarmış
ilk önce mümkünse uzun kollu çıtçıtlı badi, 2 kat çorap ama çoraplar ne sıkıcak ne bol olucak ayağından çıkmamalı, altına ayaklı pijama, en üste de kadife tulum giydiriyorum gece gündüz, alt üst takımlar çok kullnışsız hep beli açılıyo çocuğun giydirme, tabi penye battaniyeye de genelde sarıyorum özellikle uykudan uyanınca terini kontrol ediyorum, şapka eldiven hiç takmıyorum evde

slm kızlar öncelikle doğum yapmış annelere temennim,allah analı babalı sağlıklı büyütmek nasip etsin.anne adaylarınada hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim.benim ilk gebeliğim şuan 30.haftamdayım ama şimdiden sardı doğum heyecanı.şimdilik normal doğum görünüyor fakat fala kılo alışımdan dolayı doktorum sezeryanı tavsıye ettı.bende korkuyrum tabiki normal doğumdan.spinal epiduralle sezeryan olan annelerden bilgi almak istiyorum.beni biraz aydınlatırsanız sevinirim. öncesiyle sonrasıyla neler yaşanıyor.şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Ben henüz doğum yapmadığım için hiçbir fikrim yok.ama anlatan arkadaşta yeni doğum yaptı sayılır birkaç ay önce nenehatunta yapmış doğumunu.Dediğin gibi doğumdan hemen sonra kanaması fazla olmuş galiba ondan koydular tamponu.zaten dikiş atılana kadar duruyomuş tampon dikiş atıldıktan sonra çıkarmışlar.Neyse yaa teşekkür ederim cevapladığınız için herkese böle bişi yapmadıklarına sevindim:dance:

tulumlar baştan aşağı ve ortadan çıtçıtlı olursa daha kolay kullanılıyor ama açıkçası ben 2-3 kere tulum kullanabildim. tulumlar bence hiç kullanışlı değil, boyu sürekli uzadığı için kısa sürede kullanılamaz oluyor.
altlı üstlü takımlar iş görüyor bir de anneannelerin ördüğü minicik yelek, hırka ve patikleri tavsiye ederim..

0-3 aylık kıyafetler daha kullanışlı, 0 olanlar bir ayda küçülüyor :)) 0-3 olanlar önce büyük sonra tam geliyor..

etrafınızdan gelecek hediye durumu nedir?? bol miktarda büyük kıyafet geliyor, siz sadece 0-3 lerden alın bence.. bana genelde 3-6 aylık hediyeleri geldi..

melekçim arada benim de başıma geliyor
hava yuttuktan sonra çok emmişse gaz çıkarken önünde ne var ne yok kaltıp çıkartıyor dışarı
ben şimdilerde emmesini bitirmeden ara verdirip arada biraz biraz gazını çıkartmayı deniyorum azar azar çıkarınca kusmuyor
hem kıymetli sütlerimiz de ziyan olmuyor :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…