Tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler..

ha bu arada omuzuna ya da bacağına yatırıp- tam karın üstü yatacak şekilde- sırtını bir süre sıvazlayıp -aşağıdan yukarı doğru-bir süre de hafif vurarak deniyorum çıkmazsa göğsüme alıp devam ediyorum ama tam dikey pozisyonda olmasına dikkat ediyorum
bunlar fayda etmezse bir süre yan yatırıp aynı şekilde sırtını ovmaya devam

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler harika ellerinize emeğinize sağlık valla çok işimize yarayacak bunlar
Allah hepimizi sağlıkla miniklerimize kavuştursun inşallah ve onlar bizlere bizleride onlara bağışlasın....

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler harika ellerinize emeğinize sağlık valla çok işimize yarayacak bunlar
Allah hepimizi sağlıkla miniklerimize kavuştursun inşallah ve onlar bizlere bizleride onlara bağışlasın....

ya ben bir şey sormak istiyorum çom alakasız gibi gelebilir ama bilmediğim için sorma gereği duydum belki yaşayan vardır. Şimdi ben nasipse eğer haziran ayında doğum yapıcam inşallah ve doğumdan iki ay sonra ağustos ayında eşim ve minik kızımla birlikte yaz tatiline gitmek istiyoruz sizce bana yada bebeğe bir sakıncası olurmu? Hani daha yeni doğum yapmış olucam bebekte minicik olucak ya deniz havası güneş sıcak acaba bir zararı dokunurmu? Aranızda bu konuda bana yardımcı olabilecek biri varmı kızlar?

ya ben anne degilim (olmak uzreyeim delikafadulden) ama bu konuyu arastirdigim icin cevap verebilirim.

doktorlar 6 aydan once havuz ve denize sokulmasini istemiyor bebegin.
ayrica gunduz 11-4 saatleri arasinda da direk gunese maruz birakilmasi sakincaliymis.

ama bu saatler disinda duzgun gunes koruyucu kullanarak ve cocugu koruyarak cikartabilirsiniz demisti bana.
belki isine yarar

canımmm teşekkür ederim bilgi için zaten suya sokmam gülüm minicik olucak daha iki aylık o pusetinde yada ana kucağında yatar havuz kenarında bakalım doktora bir dahaki gidişimizde sorucam izin verirse eğer tatil planları yapmaya başlarız olmadı seneye gideriz bizde ne yapalım kızımdan kıymetli değil ya hihoyyyt hihoyyyt

ben de mayısta anne olucam bu konuda bende kararsızım.Ben yoldan da çekiniyorum yol yapmak bize bile dokunuyor.

ben de mayısta anne olucam bu konuda bende kararsızım.Ben yoldan da çekiniyorum yol yapmak bize bile dokunuyor.

ayy evet canım ya işin birde o kısmı var zaten bebişlerimiz belli eder kendisini eğer huysuz çocuk olursalar yola çıkmamızda imkansız olur. birde biz akdeniz ege tarafına gitmeyi düşünüyoruz 8-9 saatlik yol belki bakarsın uslu melekler olurlar yolda sürekli uyurlar bizde rahat ederiz bakalım o gün gelsinde %50-50 durumdayız yani. Herşeyi bıcırıklar belirleyecek kaydirigubbakcemile3

ne güzel topikmiş bu bize faydalı olacagı kesin ..ceren gıı nerden buldun sen ben henüz gezemedim daha acemilik var ya o bakımdan..hadi gel bakalımkaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile

canım öncelikle bebegin hayırlı olsun.ben 1 aylık anneyim henüz.gecenlerde markete gittik bebişle birlikte 1 saat 45 dakika kaldık ve bebek allahtan uyanmadı hiç arabasında uyuyup durdu.uyansaydı napardım düye düüşündüm hep.malum minikler daha her uyandıklarında altını alıp emzzirmek gerek gittigin yerlerde bu durumlar uy gun olcakmı ben en cok bunu stres yapıyorum.

canım bilemiyorumki şimdilik sadece düşünüyoruz belkide doğumdan sonra bu düşünce tamamen aklımızdan çıkacak belki çok uslu bir bebek olucak ve rahat rahat gidicez yani doğmadan yaşamadan bilemem. sadece aranızda böyle bir durumu yaşayan varsa bana ne önerebilir diye düşündüm ve sordum. Ama dediğin doğru yeni doğduklarında her uyanışları annenin memesi demek buda nasıl bir tatil sağlar allah kerim :ecrin_bebek: kaydirigubbakcemile3

yani benim kızımın şimdiki hali gibi olucak kızın, valla bence en büyük sorun ortak kullanım alanları olur bebeğinin daha en önemli aşıları yapılmamış ve sen otelde bi sürü insanla o bebeği temas ettiriceksin hava sorun olmaz yani mikroplar daha önemli , bence biraz daha geç gidin.ama buarada bebeklerle 8aya kadar tatil iyiymiş ama snra hareketlenince ona bakmaktan zehir oluyomuş herkes öyle diyo çıkalım bari bizde

bi de gözünü korkutmak gibi olmasın ama onu uyuduğu geceler zaten tatil gibi oluyo insan sadece yatağının hayalini kuruyo denizmiş güneşmiş aramıosun

bi de gözünü korkutmak gibi olmasın ama onu uyuduğu geceler zaten tatil gibi oluyo insan sadece yatağının hayalini kuruyo denizmiş güneşmiş aramıosun

bilgiler için teşekkür ederim tatlım. Bakalım gelecek günler bize ne göstericek gidersek eğer 3 aylıkken gitmeye karar verdik ramazan bayramı tatilinde hem tatil yerleri daha sakin olur sezeon kapandığı için hem aşırı sıcak olmaz hemde bizim kız biraz daha büyümüş olur bakalım allah izin verirse görücez neler olacağını. O günler bir gelsinde hayırlısı ile yazarım sizlere burdan tecrübelerimi.... kaydirigubbakcemile3

kızlar yardımınıza ihtiyacım var.32 haftalık gebiyim ara ara sancılar oluyor çok kısa sürüyor bazen sık ama az oluyor sizce normalmi?siz tecrübelisisniz diye soruyorum tşk ederim şimdiden.

canım büyük ihtimalle braxton hicks kasılmalarından kaynaklanıyordur ama ihmal etmeden druna haber sen
belki nst'ye bağlayıp kontrol eder sancın var mı diye

alttan çıt çıtlı badılaer çok çabuk küçülüyor o yuzden bız annemle çıtçıt kısmını kestık normal altısız badı gıbı yaptık hyr degerlendırın çunku çok kusuyor ve 2 saate üzerini degiştiriyoruz onlarda fazladan yedek kıyefet oluyor...buarada ben bırdaha düşünmediğim için bebek saklamıycagım ıcın kestımsengözlerimebaksanab

-bol battaniye alın.yazsa penye;kış ise polardan mutlaka olsun.çok lazım oluyor.
-şapkayı ilk zamanlar takıyor sonra akşamları takın ki bebekler soğuğu başlarından alırlarmış.
-bebeğinizin ilk haftadan itibaren burnu tıkanabilir akabilir.bu da normaldir panik yapmayın.hemen bir fizyolojik serum alıp burnuna 2şer kere sıkın günde 3 defa.gereksiz panik yapmak hem sizi üzer hemde sütünüze zarar verir.
-doğumdan 2 hafta önce tahin helvası yemeye başlayın.inanılmaz faydasını göreceksiniz.helva ve su.
-süt gelmesede üzülmeyin dünyanın sonu değil.ilk günler zaten gelmiyor.mama takviyesi yapılabilir.sakın kafanızı takmayın buna.
-biberon alacaksanız mutlaka dr.browns markayı tercih edin.kolik önleyici sistem mevcut.

Bebeğim 4 aylık. Sarılık ve Zatürre gibi nedenlerle 15 gün kadar hastanede yattı doğum sonrası. ılk 3 ay korunmasız oluyor minikler.
-Sakın ve sakın gripli insanlarla görüşmeyin bu dönemde, bizdeki grip mikrobu onlarda zatürreye neden oluyor çünkü..
-En çok kullandığım eşyam pompa oldu hastane döneminde. Her anne adayı edinmeli bir tane. Manuel pompa kullandım ben chicconun ve memnundum.
Alışverişe gelince;
-Patikli altlar kış bebeklerinde en çok kullanılan eşya. Ama lastikleri çok sıkı olmamalı hatta lastik kısmı düz penye kumaştan olanları tercih edin. Özellikle gaz sancıları olduğunda daha rahat eder minikler, göbekleri sıkışmayınca.
-Sonraki tavsiyem kendinden eldivenli üstler. Çok rahatlar eldiven düştü etti derdi yok. Süper bir buluş..
-Doğum öncesi derece, ateş düşürücü şurup ve fitil, burun spreyi (büyük boy öyle çok kullanılıyor ki çünkü), oda nemlendiricisi edinmeli tüm anneler mutlaka.
-Göğüs pedi seçimine dikkat edin. Naylonlu yada kağıt gibi olmamalı. Ben chicconun göğüs pedlerini kullandım ve hiç göğüs ucu problemi yaşamadım.
-Gaz sancıları için en iyi çözümüm; bebeğinizin kafasının fazla sallanmadığından emin olmak kaydıyla hızlıca volta atmak. Benimki ancak böyle susuyordu.
-Gaz sancıları bitiminde derhal uyku düzenine geçmeye çalışılmalı. Aynı saatte aynı koşullarda yaratacağınız ambians (belki hep aynı ninni) birkaç günlük direnç sonunda size uyku düzenini getirecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…