Tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler..

bir de şu aklıma geldi.bence hastane cıkısını 0-3 aylık almayın..yenidogan takımı olsun.50beden yani...0-3aylıktı bizim hastane cıkısımız ama bebek icinde kayboldu resmen:1no2:halbuki 3300 gr 50 cm dogdu cok da kucuk bir bebek deildi
diger hastane cıkısımız kucuk bedenmiş hic dikkat etmemiştim bilsem onu gotururdum..
birkac tane 50beden takım veya mumkunse tulum edinmekte yarar var.ilk ay hersey buyuk geldi emanet gibi duruyo giysiler yakası oturmuyor.bebegim kışın dogdu cogu giysi v yaka,bebişin yakası bağrı acılıyor cok ama cok sinir oldum..yuvarlak yaka ama yanı cıtcıtlı(ki kafadan rahat gecsın) tulum daha iyi hastane cıkısları v yaka oluyor.mevsime gore buna dikkat edilmeli..
hava guzelse ok ama kısın dogan bebek icin v yaka iyi olmuyorrrrr.

bir de elektrikli sut pompası kullanacaklar suna dikkat etmeli.gogus ucu düzgün yerlestirilmeli..motor da yerine iyice oturtulmalı..yoksa iyi vakumlamıyoryerimseniben

hadi ya bende aynısından düşünüyordum şimdi biraz daha arştırsam iyi olacak peki önerin varmı rahat kullanım açısından ayrıca araba setini kurulmuş vermiyorlarmı ?

tabikide çok yardımınız dokunuyor çok sağolun
evet park yatak almak gerekecek sanırım yalnız şunu anlamadım yatak odanda park yatakta uyutmak varken neden pusette yatırdın fisfisfissürekli yazık çocuğa iki büklüm olmazmı onda sürekli bu arad multiwayede bakayım bari tel parça galiba bahsettiğin araba anakucağını falan ayrımı aldın

çiğdem79 biz alırken kutuda demonte verdiler belki aldığınız yere göre değişir
bebek arabası için acele etmesen de olur bazı arkadaşlar doğumdan sonra bebekleriyle mağazada deneyerek aldılar ve daha iyi seçimler yaptılar
bzim gibi ilk çocuklarını bekleyip de cahillikle alışveriş yapanlar ise şimdi söylenmekle meşguller :)
bu yüzden bekleyebilirsen bekleyip sonra al derim ben de

pusette deil hani su klasık ana kucakları varya demirli onda yatırdım.tam yatar pozisyonu var zaten en cok da onda rahat edıyordu nedense.. .gece emzirmeye kalkmakta cok zorlanıyordum hem de uykum agır duymam yanımda olsun dıye yatırdım..
bizim durum su aralar biras karısık..benim park yatak salonda..bebiş simdi ona alıstı deliksiz de uyuyor onun yuzunden biz de salonda uyumak zorunda kaldık eşime bebegi kendi odasına alalım diyorum olmaz daha cok kucuk diyorÇok üzgünüm çoookpark yatagı da yatak odasına goturemem gunduz onda yatırıyorum sık sık uyanıyor uyuyor hıc rahat edemeyız oyle..zaten odayı ayırmayı dusunuyorum nasıl olsa gece uyanmıyor odasında yatsın artıkyasakkelime

evet multıway tek parca baston puset..araba koltugu benzeri olan ana kucaklarından almadım ben..onun yerıne bebek tasıma cantası seklındekı portbebelerden aldım cok da rahattı
bunun gıbı 5lı bır set aldım ıste anakucagı ve portbebe ıcınde
PUAN BABY ANAKUCAKLI 6 PARÇA PORT BEBE SETİ - Bebeğinize Sizin Kadar Yakınız ! Medela | mama | Baby 2 Go | fisher price | bebek | chicco | avent | rmer | tomy |Tiny Love | Sleeper | playskool | Oyun Parkı | Kraft | nuk | hamilelik | bebek resi

teşekkür ederim beklemeyi becerebilirsem beklicem :) sizin aldığınız seti alıp çok memnun olanlarda var demekki kişiden kişiye değişiyor bu durum ben o seti inceledim çok hafif rahat geldi bana ama ben biraz daha bakıcam sonuçta deneyimler çok önemli acele etmemek gerek ama ben çok sabırsızım ilk bebek ondan galiba odası herşeyi hazır olsun istiyorum fisfisfis

evet resmi görünce anladım bahsettiğin şeyi bencede artık odasın alıştır sende daha rahat edersin bebeğinde odasına yatağına alışır denemende fayda var gibi birde şu manuel pompalar işe yarıyormu oahalı birşey almayıp manuel alsam diyordum bebedorun 29 ytl ye var bir tane kısa süre kullanılıyor diyorlar ne diyorsunuz baktım işimi görmüyor elektrikli yada daha iyi bir şey alırım boşyere fazla para vermek istemiyorum bu konuda fikri olan var mı kızlar:CüvCüv:

ben kraft elektrikli aldim 65 70tl biseydi ama cok isime yariyor.manuel onermem yorucu oluyormus.tekrar almaktansa orta yollu elektrikli bir pompa alsan daha iyi olur ..medela 120 130civari avent chicco elektrikliler ucmus
o kadar vermeye gerek yok bence:1rolleyes:

teşekkür ederim sağol
evet maalesef gerçekten fiyatlar uçuk manuel birşey alıcam eşşimde yardım eder napayım çünkü çok kullanacağımı düşünmüyorum baktım olmuyor o zaman elektrikli alırım manuel 20-30 ytl ye var gitse gitse 30 tl param boşa gider napayım

bebeklerinizi en rahat nasıl yıkıyorsunuz ayaklı küvet rahat oluyormu plastik küvetlere baktım büyük boyundan önerdiler ayağınıda alayım diyorum ama şimdilik bakıyorum bu konuda deneyiminiz nedir tecrübeli anneler :)

ben ayaklı kuvet aldım gıttıgım hamılelık kursunda ogretmen daha rahat olucagını solemıstı sonucta dogum yapıcaz yere nasıl egılelım dımı ama :) bıde ıcınde oturtmalı kuvetler vardı ben onları tercıh etmedım bu tercıh meselesı sanırsam :)

kızzz çiğdem ne işin var senin burda yürü bakiiiimmm eve kaydirigubbakcemile kaydirigubbakcemile3

kızlar bende ayaklı küvet aldım hatta eşim ona prensesin jakuzisi diyor kaydirigubbakcemile3
rahat kullanacağımı düşünüyorum bakalım inşallah öyle olur.....

ıŞTE BU JAKUZı :)

Son düzenleme:
bence ayaklı kuvete gerek yok.neden diyeceksinizkaydirigubbakcemile3 bizde kucuk portatıf bir masa var kuveti onun uzerine koyup yıkıyorduk tam uygun yukseklikte oluyor.ama yinede bebegi ayakta yıkamakta zorlandık.sırtım agrıdı.simdi kuveti yere koyuyorum oturuyorum yıkıyorum biz ancak boyle rahat edebildik..

şirincek kullanıcısından alıntı
anneler hem normal hem sezaryen doğum yapan varmı aranızda hangisini tavsiye edersiniz? ikisininde avantaj dezavantajları var
benim gibi kararsızlık yaşayan çok gebe var sanırım.
normal doğum düşünüyordum ama fikir değiştirme aşamasındayım sanırım

ben bebeğimi 40 hafta 2 günlük doğurdum. Son ana kadra sancılancam diye bekledik ama maalesef olmadı çünkü ben hem bebeğim hem kendim için en sağlıklısı olduğu için ve o doğar doğmaz onu görmek istediğim için normal doğum istiyordum. Son kontrole gittiğimizde bebeğin çok yukarda olduğunu söyeldi doktorumuz ve " yarın saat 10 da gelin sezeryanla alıcaz dedi" haydaaa dedim epidural sezeryan oldum bebeğimi hemen doğar doğmaz gördüm aman dedim Allaha şükür. Doğumdan 12 saat sonra bebeğimi yıkamaya götürecekelrdi o gün hastanede doğum yapan 2 kişiydik ve diğeri normal doğum yapmıştı diğer anne bebeği yıkanmaya giderken onunla birlikte gitti ilk banyosunda yanında oldu ben olamadım hem epiduraalin etkisi tam olarak geçmemişti hemde adım dahi atamıyordum. Herşeyden çok bu koydu bana. Bence bir sorun yoksa ve doktorunuzda izin veriyorsa kesinlikle normal doğum yapın. Eve geldiğinizde de kendinizi toparlamaanız bayağa bir süre alıyor canınız yanıyor dikişleriniz patlayacak diye ödünüz kopuyo ve bu liste uzayıp gidiyor....:1hug:

süper süperr

yine fikirler değişiyor tabi bende ayaklı alıcam ama büyük boy olanları varmış onlardan almak dahamı iyi olur diye merak etmiştim ayaklı aykasız önemli değil neyse onuda büyük boy alayım almışken tam olsun :):CüvCüv:

ay anam saçlarım tamam geliyom kız dur çekme ayy ayyy
kaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile hafiye gibi nereye gitsem kokumu alıyor bu ceren yandım

Sizi okumaya öyle daldımki
off işleri aksattım
ya hep benim korkualrım.ya giydirmeyi beceremezsem ya gece uyanıp ebebiğimi emziremezsem
ya o emerken uyursam
allah korusun.hele banyo olyaındna çok korkuyorum.
Allah yarımcımız olsun.
Tavsiyerliniz için de allah razı olsun.

canım ıc gudusel olarak bunların hepsını oyle bır guzel yaopıyorsun kı anlatamam..
Ilk 1 hafta hıc dogru durust uyumadıgımı bılırım.. ve bundan hıc sıkayetcı olmadan sabredıyorsun.. hıc merak etme kucagına aldıgında bebısını goreceksın..ona en ıyı bakabılen sen olacaksın..

Ben bu topigi yeni gördüm ne kadar güzel olmus

Benim Oglum 10 aylik ilk günden itibaren pjiamasinin üzerine uykutulumunu gidiriyorum.
Yorgansiz yastiksiz uyutuyorum. Yorgani veya yasti üzerine cekebilir diye Almanyada Doktorlar tavsiye etmiyor.
Benim cok allergilerim oldu icin oglumu 6 ay full emzirdim ondan sonra kasik mamasina basladim halende emziriyorum.:ecrin_bebek:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…