Tecrübeli annelerden yeni anne olacaklara tavsiye ve öneriler..

gülşahcım canım bırak 3 ayı doldurmamaış bebeği ben 15 günlük bebekle uçakla yolculuk yaptım canım biz uçak inerken ve kalkrken biberon emzirdik selene sütümü sağmıştım evden çıkmadan önce..yüksek basınçtan etkilenmesin diye...onun haricinde sürekli emziğini emdi ama o şart değil...adıyamana giderken yanımızdaki koltuk boştu selenei oto koltuğuyla ona koydum özel bi kemerle bağladılar koltuğa hostesler...gelirken istanbula boş koltuk yoktu hostesler koltukta çıkarıp kucağıma almamaı istediler yine özel bi kemerle seleni kendi kemerime bağladım kucağımda yolculuk yaptık...hiç korkma çekinme zaten yolcularda hosteslerde çok yardımcı oluyorlar selen uçakta herkesin maskotu olmuştu:)yine aklına takılan bişi olursa sor canım..

kızlar süt pompası olarak hangi markanın pompasını kullanıyorsunuz? yardımcı olur musunuz?

ben medela mını elektrıklı pıllı kullanıyorum. Elektrıklı olanlar arasında fıyatı uygun ve ıyı olan buydu.. arastırmalarımda da cogu kısı tavsıye etmıstı

kızlar tek tek okudum yazılarınızı. valla pek de bilgilendim emeklerinize sağlık. gerekli yerleri de word de bi dosya oluşturup kaydetttim sengözlerimebaksanab devamını diliyoruz...

stresten uzak kalmak sağlıklı bi anne olmak için çok önemli bu yüzden çevrendekilere çok dikkat edin sizi üzecek kimseler varsa eşinizin annesi vs. dahi olsa gönderin gitsin yoksa sütün azalmasına hatta kesilmesine bile sebep oluyolar siz iyi olursanız bebeğiniz iyi olacaktır ve bu durumda eşiniz de iyi olacaktır..

kızlar süt pompası olarak hangi markanın pompasını kullanıyorsunuz? yardımcı olur musunuz?

benim görümcem avent marka kullanıyor
çünkü geniş yıkaması kolay oluyormuş
kesinlikle dar almayın bulaşık süngerini bile rahatlıkla sokup yıkanabiliyor
bende kendim öle alcam
ama bir tanede bunun minisi var su için gerekli olcek

nasıl becercezbilmiyom ama dediğin gibi bu şart
inşallah başarabiliriz
herkese allah kolaylık versin:Saruboceq:

anneler ben birşey sorucam allah nasip ederse kış bebeğim olucak ekim 20 de doğumum hastane çıkışı 0-3 ay kaç adet alsam yeterli olur 0-3 ayı az alın diyorlar ama kaç adet mesela fazla alıpta elimde kalsın istemem bilgisi olan varmı tulumlu ayaklı patikti kaç adet gerekli olur hemen bir ayda büyürmü yani 3-6 aya hemen geçiliyormu? teşekkür ederim şimdiden a.s.

bende kırkı cıkarcıkmaz ıstanbula gıtmeyı dusunuyorum ve arabasınıda pusetınıde goturmek ıstıyorum arabayı bagajamı vermek gerekıyor bunu merak edıyorum benneyaptımki
bıde pusetı ust dolabada koysak ızın verırler dımı bılgısı olna vaamıı :bbo:

canım uçağa binerken en son kontrol sonrasında içeriye geçmeden görevli poşet veriyor puseti içine koyuyorsunuz
uçaktan indiğinizde -eğer unutmazlarsa -uçağın kapısına getiriyorlar
gerçi benimkini unutmuşlardı bagajdan aldık

pekı araba saglam geldımı bagajta esyaları fırlatarak koyduklarını gordum eger arabayıda oyle yaptılarsa saglam kalmazkı benneyaptımki

valla bir problem yoktu canım ya
bunu son anda koyduklarından fırlatamazlar sanırım

doğumdan sonra bol bol su ve yeşillik yiyin iyi süt yapıyo soğan yimeyin süt yapmıyo gaz yapıyo bide sütü acılaştırıyo gaz yapıcı şeylerden uzak durun ayaklarınızı koruyun yeni evinize her gelen misafiri hemen banyoya sokun ellerini yıkasınlar mikroplar en cok ellerden bulaşıyo gazlı bebeginiz varsa bol bol masaj yapın ve bol bol sevin bebişinizi emzirdikten sonra babasına verin gazını o çıkartsın bide babasının kalp atışları bebeginizi cok rahatlatır fırsat buldukca bol bol uyuyyun buna cok ihtiyacınız olacak:=))

ben de 21 günlükken bindim ilk. merak etme küçükken bişiy anlamıyo. yalnız 6. aydan sonra uçakla yolculuk bir işkence. basıncı hissediyor sanırım. inerken ve kalkarken bana kan kusturuyor. puseti de merak etme arkadaşın dediği gibi.

geçmişi okumadım ama kesinlikle ben yaptım siz yapmayın diyeceğim bi şey var ki çok çok önemli =

sezeryanla doğum yaptım ve sütüm hemen gelmedi hemşirenin biri uyandırın bu bebeği emsin dedi, sütüm yok dedim o zaman mama alın verin aç yatarsa sarılık olur, şekeri düşer dedi ve daha yeni doğan bebeğe mama verdik ( aklıma geldikçe kendimden utanıyorum ben ki güya tahsilli bir insanım ama o an öyle korktum ki şekeri düşer filan deyince, hani bi de hemşire ya işte ( o stresle de 3 gün sütüm gelmedi ..................
şimdiki aklım olsa boş da olsa memeyi verirdim ağzına , o emdikçe belki sütüm de gelirdi , gelmese bile bebek bi müddet aç kalabilirmiş ( bi yakınımız 3 gün aç kaldı ısrarla mama vermedim 3. gün sütüm geldi emzirdim dedi )
mamaya alışan bebeğe memeyi nasıl zorla kabullendirdik anlatamam , emsin diye kucağıma aldıkça çılgınlar gibi ağlıyordu ....
bi de emzirmeye başlayınca kimseyi karıştırmayın işinize , annem bebek 2 satte bir emzirilir dedi durdu , meğer yeni doğan ağladıkça emmeliymiş
bi de sütün mü az, doymuyo mu diyenleri takmayın , öyle diye diye soğuttular beni emzirmekten 6 aylık olunca kestik emzirmeyi

Son düzenleme:

canımya üzüldüm başına gelenlere gerçekten her işin acemiliği oluyor ne kadar okusakta bilgilensekte bazen insan panikleyince hata yapabiliyor allahtan sonradan emzirmişsin olsun varsın gelmiş geçmiş olsun eminim bebeğin çok sağlıklı olur endişe etme tavsiyelrin için teşekkür ederiz canım

kızlar herkesin ellerine sağlık...üşenmedim sabahtan beri tüm topic i okudum..bildiklerim de vardı ama ufak ayrıntılar ve bilmediklerim çoktu..şuan 18 haftalık hamileyim,ilerde tekrar okurum unutursam..herkese sağlıklı bebişler,mutlu günle:Saruboceq:

canım ben de tümünü okuyanlardanım hem de 6-7 haftalıkken okumuştum =))

önemli gördüğün yerleri word de bi dosyaya kaydet. ordan okursun. yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…