- Konu Sahibi carmina000
-
Bana kayinbabam bu çocuk sana anne demicek yüzüne bakmıcak,sende arkasından öyle bakcan kalcan dedi.Bana böyle acımasız davranıp beni ağlatan insana bende acımasız davranırımyok artik ya..cocuk dogurmak icin kv de ölsun diye beklemek gibi bir dusuncemi olur..yapmayin Allah askina siz cocugunuza baktirmak istemiyorsunuz diye insanlar ölsün diye beklenir mi? cok üzüldum yapilan bir iki yoruma bu kadar acimasiz olmayin.burda insanlar cocuguma kv de bakmiyor diye sitemler ediyor cogu zaman.dogmamis evladimizi dusunurken bir insanin ölumünu hesaplamak ne kadar vicdan li?cok üzüldüm gercekten Allah herkeze hayirli ömürler hayirli evlatlar,evlatlarimizada hayirli esler versin insallh..
Sana yüzde yüz katılıyorumBaştan konuş ya çocuğa ben bakarım ya çocuğu unut diye. 2 yaşında kızım var. Memurum hala ben bakıyorum. Bir kaç ay içinde onu kreşe alıştırıp işe döneceğim. Bu bebek milleti gece uyumuyor. Gece kv sana bırakıp uyuyacak. Sen gece uyumayıp sabah yorgun işe Döneceksin. Çocuk her gün babaanne ile geçirdiği için ona bağlanıp belki de anne diyecek deli olacaksın. Al 2 yıl iznini bak çocuğuna. Para yine kazanılır ama o günler dönmüyor geri...
Şekerim açık açık konuş ne düşünüp senaryo kurup kendini üzüyorsun ben kayınvalidem ile aile apartmanında oturuyorum ve bir çok sorun yaşadık bu şekilde şimdi aldım ücretsiz izni bakıyorum çocuğa sonra bir yıl da kendi anneme vereceğim baksın ben işe devam alttan alttan sana kabul ettirmeye çalışmaya başlamış bence olmayacağını hissettir yavaştan eşini tanımadığım için nasıl yaparsın bişey diyemem ama tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır :))))Arkadaşlar eşimle evleneli 1.5 yıl oldu çok sıkıntı yaşadım ve evliliğini oturtmak adına uzun çabalarımız sonucu epey bir ilerleme kaydettik .Yeterli görmüyorum çocuk fikrini düşünmek için ama eşimin çabasında inkar edemiyorum.Eşimle evlenmeden önce çocuk mesel3sini konuşurken demişti ki ben ailelerin bakmasına karşıyım.istediğimiz gibi bakılması için bir bakıcı tutar rahat ederiz .ne kadar mantıklı demiştim huzurumuz bozulmaz.Dün sohbetimizde diyorki senin annen çalışıyor benim annemi oturtur konuşuruz baştan hem hasret kalmazsın hem alınmaz darılmaz bizim istediğimiz gibi bakarsın deriz .şart koşarız diyor.Şimdi ben annesiyle 2 hafta tatile gittim başım ağrıyordu dönerken tövbe bir daha dedim.adam resmen diyorki ben annemi alır yaşadığımız şehre gelirim 2 yıl bakar sonra geri döner çocuğa hasret kalmaz bizde rahatımızdan ödün veririz iki yıl sonra çocuğu kreşe veririz. Ben çocuk fikrini iptal ettim kafamda tamamen dünden beri senaryolar geçiyor aklımdan kabus gibi.bana bir akıl verir misiniz ben mi yanlış düşünüyorum yoksa çocuk düşündüğümüzde eğer bunu düşünmeyi başabilirsem bir gün oturup bakıcı konusunda ona katılmadığımı istemediğimi ya bakıcı tutmak yada işten çıkıp ( memurum) ücretsiz izinle kendim bakmak istediğimi söyleyeyim mi ? Yoksa altyapı çalışmalarına başladı uyanık eşim şimdiden imkansız olduğunu ona hissettireyim anlasın mı ? Ne yapayım bir akıl verin.
devam edin o zaman ne deyim..karsidaki vicdansiz diye onun ölmesini beklemeyemem sahsen.herkez ölecek kimin önce ölecegi belli olmaz.herkeze hayirli omurler dilemek lazim cok rahatsizsaniz görusmemenin bin tane yolu var.ama cözumu bunu dilemek olmamali.o zaman onlardan bir farkiniz kalmaz..benim fikrim bu siz istediginiz gibi dusunebilirsiniz tabiki.insan olarak üzüldüm sadece boyle bir düsünceye..[/QUOTE]Bana kayinbabam bu çocuk sana anne demicek yüzüne bakmıcak,sende arkasından öyle bakcan kalcan dedi.Bana böyle acımasız davranıp beni ağlatan insana bende acımasız davranırım
Aynen bende yaşadım bu durumları ve kimseyi hiç bir şeye karıştırmadım çokta iyi oldu kimse tek bir laf olsun edemiyor emeğim geçti Vs diye temizlik aksadı yeri geldi yemek yapamadım ama hepsi geçti dışardan yedik biraz dağınık oturduk kafan rahat olsun gerisi hiç dert değilHamilelik
Doğum
Doğum izni
Senelik izin
Ücretsiz izin(2yıl)(şu an bende böyleyim)
Kreş
İşe geri dönüş..
Çocuğu görmek isteyen de gelir ziyaretini yapar gider..
Bak ben sana bi tavsiye vereyim mi? Doğum zamanı insan çok değişiyor hormonlar stres uykusuzluk ne yapacağını bilememe vs vs.. o zaman başında çok kalabalık olursa tezeği yedin avuçla bak ben sana söylüyorum.. mümkün olduğunca evin işi çocuk bakımı kendin yap evine kendin hakim ol.. anan gelir karışır kadın yardımcı olmak ister kocan triplere girer zaten o da çok stresli olacak.. kaynana görümce ıvır zıvır tayfa gelir sen deli olursun.. iyisi mi Doğumdan sonra yeme içme aksasın temizlik aksasın boşver her işini kendin yap emin ol üstesinden geleceksin.. kimsenin ağzının tadı bozulmasın.. bazı şeyleri eşinle açık açık konuş.. gazan mübarek olsun bacım..
[/QUOTE]devam edin o zaman ne deyim..karsidaki vicdansiz diye onun ölmesini beklemeyemem sahsen.herkez ölecek kimin önce ölecegi belli olmaz.herkeze hayirli omurler dilemek lazim cok rahatsizsaniz görusmemenin bin tane yolu var.ama cözumu bunu dilemek olmamali.o zaman onlardan bir farkiniz kalmaz..benim fikrim bu siz istediginiz gibi dusunebilirsiniz tabiki.insan olarak üzüldüm sadece boyle bir düsünceye..
Benim ilk çocuğum işte erken doğdu.. gebelik zehirlenmesi geçirdim çok fena su topladı vücudum zaten çocuk küvezde kaldı 1 hafta onun stresi eşim patlamaya hazır bomba gibiydi ben acemiydim annemler geldi biz yanlız kalamadık derken ailecek bi facianın ortasından kıl payı kurtulduk az kalsın herkes birbirine düşecekti.. çok şükür.. ama 2. Kez asla asla kendi annemi dahi karıştırmam.. gelip kalıp sevebilirler yardım edebilirler ama evin hakimiyeti bende olmalı.. bir müsibet bin nasihatten iyidir..Aynen bende yaşadım bu durumları ve kimseyi hiç bir şeye karıştırmadım çokta iyi oldu kimse tek bir laf olsun edemiyor emeğim geçti Vs diye temizlik aksadı yeri geldi yemek yapamadım ama hepsi geçti dışardan yedik biraz dağınık oturduk kafan rahat olsun gerisi hiç dert değil
bence ücretsiz izin al cocuk 28 aylık falan oluyor daha sonra krese verırsın .ben öyle yaptım ailemın gözü gibi bakacağından emınım ama yavrumun annesı benım bıraz emegım olsun üstünde hemde o tatlı zamanları bır daha gerı gelmıyor .kıyamam yavruma de ben calısmıycam ucretsız ızın alacam kendıne guvenıyorsan eve bakabileceksen buyur cocuk yapalım de.insan yerı gelıyor kendı annesıyle anlasmazlığa dusuyor ama burda önemli olan yavrunun sana ıhtıyacı oldugu .Arkadaşlar eşimle evleneli 1.5 yıl oldu çok sıkıntı yaşadım ve evliliğini oturtmak adına uzun çabalarımız sonucu epey bir ilerleme kaydettik .Yeterli görmüyorum çocuk fikrini düşünmek için ama eşimin çabasında inkar edemiyorum.Eşimle evlenmeden önce çocuk mesel3sini konuşurken demişti ki ben ailelerin bakmasına karşıyım.istediğimiz gibi bakılması için bir bakıcı tutar rahat ederiz .ne kadar mantıklı demiştim huzurumuz bozulmaz.Dün sohbetimizde diyorki senin annen çalışıyor benim annemi oturtur konuşuruz baştan hem hasret kalmazsın hem alınmaz darılmaz bizim istediğimiz gibi bakarsın deriz .şart koşarız diyor.Şimdi ben annesiyle 2 hafta tatile gittim başım ağrıyordu dönerken tövbe bir daha dedim.adam resmen diyorki ben annemi alır yaşadığımız şehre gelirim 2 yıl bakar sonra geri döner çocuğa hasret kalmaz bizde rahatımızdan ödün veririz iki yıl sonra çocuğu kreşe veririz. Ben çocuk fikrini iptal ettim kafamda tamamen dünden beri senaryolar geçiyor aklımdan kabus gibi.bana bir akıl verir misiniz ben mi yanlış düşünüyorum yoksa çocuk düşündüğümüzde eğer bunu düşünmeyi başabilirsem bir gün oturup bakıcı konusunda ona katılmadığımı istemediğimi ya bakıcı tutmak yada işten çıkıp ( memurum) ücretsiz izinle kendim bakmak istediğimi söyleyeyim mi ? Yoksa altyapı çalışmalarına başladı uyanık eşim şimdiden imkansız olduğunu ona hissettireyim anlasın mı ? Ne yapayım bir akıl verin.
Kabul etmiyor o fikri unut diyor.maaşını kenara at çocuğa birikim yap diyor .onun geleceği için 1.5. Yıllık maaş ne kadar yapar diyor neden çöpe atasın diyor .anlamıyor yani tamamen mantık kuruyor. Kabul etmiyor .ben çocuk yapmayın bu durumda sadece koca kahrı çekeyim yıllar böyle geçsin gitsin .anlamıyorum nasıl bu kadar değerli olabiliyor para pul. İnsan ömründen insan psikolojisinden.bence ücretsiz izin al cocuk 28 aylık falan oluyor daha sonra krese verırsın .ben öyle yaptım ailemın gözü gibi bakacağından emınım ama yavrumun annesı benım bıraz emegım olsun üstünde hemde o tatlı zamanları bır daha gerı gelmıyor .kıyamam yavruma de ben calısmıycam ucretsız ızın alacam kendıne guvenıyorsan eve bakabileceksen buyur cocuk yapalım de.insan yerı gelıyor kendı annesıyle anlasmazlığa dusuyor ama burda önemli olan yavrunun sana ıhtıyacı oldugu .
Eşiniz ne diyor bu duruma.Sirf kaynanam gelmeye kalkmasin diye calismayip kendim bakicam.
Hic cekemem evde 7 24 kaynana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?