tecrubeli ikiz anneleri

canım ben karadenizde küçük bir ildeyim,özel eğitim okulunda psikolojik danışmanım.evet,öğretmenim.canım geçen sene eylülde göreve başladım.1 sene annem ve bakıcı birlikte baktılar.bu sene 15.aylarında kreşe verdim,çok daha memnunum.görüm ki bakıcı olayı işkenceymiş.ikisinide yaşadım çünkü.Beratti genelde olumlu msjlar vermeye çalışıyorum,olumsuzlukları duymak daha da yoruyor insanı.yazılarımı takip ettiğin için mutlu oldum,sende iyi ki bu topiği açmışsın:)

Melittacım sen 10 ay beklemişsin,ben 4 yıl bekledim.daha çok bekleyenlerde var,Allah aratmasın İnşallah.işte uzun zaman bekleyince daha da kıymetli oluyor yavrularımız.daha da üstüne düşüyoruz elimizde olmadan.sen tüp bebekle mi hamile kaldın?

benim kendiliğinden oldu hamdolsun. tüp bebek falan değil ama 10 ay beklemek beni çok yıprattı.

benim kendiliğinden oldu hamdolsun. tüp bebek falan değil ama 10 ay beklemek beni çok yıprattı.

msj ım yarım kalmış.

10 ay beklemek bile beni yıprattı.rabbim sizlere yardım etsin tedavi düşüncesi bile beni kahrediyordu uzun bir zaman gibi geliyordu hep hamdolsun rabbim kendiliğinden nasip etti.ama eşim hiç ümidini yitirmedi olacak merak etme die.onun bu sabırlı hali bile beni çileden çıkartmaya yetiyordu çünkü ben üzüntüden çıldırıyordum.eşim çok destekçi oldu bana Allah bin kat razı olsun eşimden.haklı da çıktı tabiki.rabbim olmayan herkese nasip etsin inşallah.herkese annelik duygusunu nasip etsin.

bebekler iyiler ALLAH a şükür küvezdeler bugün genel usg çekiminde erkek olanın beyninde su toplandığı görülmüş baya bi üzüldüm ama yapçak bişey yok haftaya tekrarbeyin usg çekilcek ona göre ameliyatta karar kılcaklar kızda öle bişey yok şükür ama olağan bişeymiş basınçlı oksijen verdikleri için sağol sormuşun sütümü sağıp götürüyoruz hala çıkma konusunda bilgi vermediler cnm sormadım açıkcası daha göz testleri var 1 aylık olduğunda ama beslenmleri falan iyi başka hiçbir problem yok doktorları üzüldü ama rabbim nasıl uygun gördüyse...

Melitta beklemek yorucu,tedavi sürecide öyle.sen şanslıymışsın fazla beklemeden ve tedaviye gerek kalmadan hamile kalmışsın.bu arada yaşın kaç,25 falan gibi geliyorsun bana doğru mu tahmin ettim acaba:)

İnşallah düzelir canım,bol bol dua et.genelde erken doğan bebeklerde bu tür şeyler görülüyor.ben çok duydum ve hepside sağlığına kavuştu.bizide haberdar et,merak ederiz.

kaç haftalık doğdu acaba bebeklerin.belki önceden söylemissindir ama ben kaçırmışım kusura bakma.
en kısa zamanda bebeklerini eve götürmeyi nasip etsin Allah inşallah.Allah sizede kolaylık versin.

Melitta beklemek yorucu,tedavi sürecide öyle.sen şanslıymışsın fazla beklemeden ve tedaviye gerek kalmadan hamile kalmışsın.bu arada yaşın kaç,25 falan gibi geliyorsun bana doğru mu tahmin ettim acaba:)

evet tedavi süreci daha yorucu ve yıpratıcı olmalı.ne mutlu ya evlatların doğdu kokularını alıyorsun.
rabbim evlatlarını sana,seni de evlatlarına bağışlasın inşallah.

26 yaşındayım yaklaştın doğru tahmin :) firdos süpersin sen ya :) seni çok sevdim ben.

bu arada bu akşam 9 da ben bi fena oldum.halsizleştim.yüzüm bariz sapsarı oldu.yemek yiyemedim.ve uyumaya çalıştım.gittim zorla uyudum.acaba uykusuz mu kaldım?bebekler mi büyüyor onun etkisi mi? bilemedim.uyudum rüalar gördüm uyandım herhalde sabah oldu dedim.kalktım baktım saat 00:30 şaşırdım.bebişlerim için iki kaşıkta olsa yemek yedim.demir ilacımı içtim.yemek arasında yutuluyormuş ya bi kaşık aldım yemekten ilacımı içtim iki üç kaşık daha yemek yedim.midemi tıkamayım daha kötü olurum diye kalktım.hemen sana yazdım normal mi diye?neden böyle bitkin oldu ki bedenim.

diğer tecrübeli annelerde cvp verirlerse sevinirim.

öncelikle tecrübeli ve duyarlı ikiz annelerine bu başlığı açtıkları için teşekkür ederim. gebeliğimin başından bu yana bır takım sorunlar atlattık çok şükür Rabbım 31. haftamıza gelmeyı nasıp ettı. şimdide gebelik kolestazı cıktı. karacıger enzımlerım 2 kat yüksek cıktı. doktor ilaç verdı gunde 3 kez alıyorum ama vücudumdakı kaşıntı 1 haftadır gecmedı.şuursuzca kaşınıyorum, çok zor bır durum. karacıger safrayı kana karıstırdıgı için butun vucudum kaşınıyor.bu sorunu yaşayan duyan bılen varmı varsa eger başka ne yapabılırım bu duruma ne ıyı gelır yardımcı olabılırmısınız şimdiden ilginize teşekkürler...

selam canım bende ikiz annesiyim.ikizlerim 6.5 yaşında aynı sorunu ikizlerde bende yaşadım..benimde 30. haftadan sonra şiddetli kaşıntı başladı...:84:.karaciğer enzimlerim 2 kat değil,benimki uçmuştu... kaşıntıdan ölüyordum,heryerim yara olmuştu.kaşıntı ilaçı vermişti doktorum ama hiç faydası olmadı....36 hafta 4 günlük doğum yaptım.doğum bitiminde kaşıntıda bitti....oranlarda 1 yıl içinde normale döndü...ama o bir yıl içinde doktorların yapmadığı test kalmadı,karaciğerde hastalık var sanıldı....çok şükür şimdi hiç sıkıntım yok..ikinci gebeliğimde hiç sıkıntı yaşamadım...
ama yapacak birşey yok doğuma kadar kaşınacaksın..:97:.allah yardımcın olsun...umarım senin ki uzun sürmez hemen geçer.........:97:.

Ayyy arkadaşım allah yardımcın olsun 28.haftada benimde başıma geldi 15-20gün sonra tamamen geçti. Dermatoloji gelip bakmıştı hap ve merhem verdiler ama onlar geçirmedi acıkcası. Banyo yasağı olduğu için kaynamıs soguk suyla pasuman yapıyordum hersaat. Sonra artık dr. dinlemiyordum oluyordum resmen soguk suya dayanabildiğim kadar ılıka falan acıyorduk suyu altına girip çıktımmı geçiyordu benim öyle gecti.Benimde Enzimler 500küsüre cıkmıstı günde 16-20tane nidilat alıyordum + bisürü ilaçlar antibiyotik vs. Doktor Tüm ilaçlarımı stoplatlattı. Dermatolojinin verdiği hap ve merhemle derken işte
en önemlisiiii saatte bi ılık suylaa gecti 15gune. tabi buarada enzimlerde düşüyordu. Allah yardım etsin çok kötü, kaşınmayan yer yoktu vücutta. Gececek insallah

30 haftalık herşeyim normaldi sancım falan yoktu suyum geldi cnm sağol inşallah nasip olur da bebeklerim eve gelir yanımda olurlar.....
kaç haftalık doğdu acaba bebeklerin.belki önceden söylemissindir ama ben kaçırmışım kusura bakma.
en kısa zamanda bebeklerini eve götürmeyi nasip etsin Allah inşallah.Allah sizede kolaylık versin.

günaydın canım..bende 28 yaşındayım.bende seni sevdim,böyle ilgili anne adaylarını görmek çok güzel:)

kan sayımı yaptırdın mı?demir eksikliği falan olabilir.benim 4.aya kadar bütün değerlerim normalken bebekler büyümeye başlayınca kansızlığım da başladı.o da halsizlik,titreme gibi şeyler yapar.ya da bazen hamilelikten dolayı da böyle şeyler yaşanabiliyor.sık tekrarlarsa doktorunla bir görüş ama önemli birşey olduğunu sanmıyorum.bebeklerin büyüyor ve bitkin olman çok normal.millet tek bebekle bunları yaşarken sen 2 can taşıyorsun kolay mı?

inşallah düzelir dediğin gibi olağan bişeymiş ama insan üzülüyo ister istemez zaten anlamadım hiçbişey yanımda yoklar git gel psikolojim bozulcak diye çok korkuyorum ama nasip işte kısmetim böyleymiş...
İnşallah düzelir canım,bol bol dua et.genelde erken doğan bebeklerde bu tür şeyler görülüyor.ben çok duydum ve hepside sağlığına kavuştu.bizide haberdar et,merak ederiz.

canım benim bilmez miyim o psikolojiyi..3 hafta bende yaşadım aynısını.belki kısa bir süre gibi görünüyor ama evlat işte.ayrı kalmanın 1 günü de aynı 10 günü de..hergün iki kez gidip süt götürüyordum.o yoğun bakımın kapısında 1 dk.bile uzaktan görebilmek için az beklemedim.orda ikili koltuklar vardı,kapının karşısına oturup hemşireler girip-çıksın diye dua ederdim ki bebeklerimi 1 sn görebiliym diye..insanın psikolojisi elbette bozuluyor,zaten lohusasın,birde evlatlarını orda bırakmak kolay değil.millet 40 gün lohusayım diye yatarken bizler yollara düştük bebeklerimiz için.annelik böyle birşey sanırım.lütfen güçlü dur,olumlu düşün.onları gördüğün zaman hep olumlu şeyler söyle.seni duyuyorlar çünkü.annelerini hissediyorlar.bu günler de geçecek ve eve geldiklerinde az uyusalarda dinlensem diye bakacakısn:) hem biliyor musun ikiz annesi olmak çok özel birşey ama hem ikiz hem de prematüre annesi olmak 2 kat daha özel

Merhaba güzel anneler ilk sayfada yazmıştım ama araya kaynadık sanırım önemli değill sayenizde çok şey öğrendim bu kadar az bir zamanda tşk. Ederim bizleri bilgilendirdiğiniz için.... Bugün dr. Kontrolümüz var ve dr. Soracagım onca soru var kii adam kovmazsa beni iyidir valla...
Kendimden bahsedeyim ben 8 yıldır bebek özlemiyle yanıyoduk çok şükür tüp bebekle ikizilerime kavuştum allahım sağlıklı sıhhatli kucagımıza aldığımız günleride göstersin bizlere.. Siz annelerede bir ömür evlatlarınızla mutlu mesut yaşamayı nasip etsin inş...

teşekkür ederim ilginize, en azından yoldaşlarım oldugunu bılmek bıle tesellı edıyor ınsanı. mısafır varmış, dışardaymışım... kaşınırken gözüm hiç br sey görmüyor. Allah cümle hastalara ve hamilelere şifa versin. ne diyelim Allah beterinden korusun ve bebeklerımızi hayırlısıyla sağ salim saglıkla kucagımıza alıp büyütmeyı nasip etsin. siz ne güzel büyütmüşsünüz acaba bizimkilerde o kadar olacakmı.

günaydın inşallah bebişlerin vesen bugün iyisinizdir :) hamdolsun bugün biraz daha iyiyim.güzel bi kahvaltımı ettim.iki bardak suyumu içtim.şimdilik iyiyim birazdan gidip dinlencem :)
kan sayımını bilmiyorum yapıldı mı ama bütün tahlillerim yapıldı gebelik anne için yapılan herşeyim şükür normal çıktı.ama ben gittiğimde tekrar sorayım dr. a soracağım iki şey vardı bi de bunu sorayım yapılmış mıydı diye şikayetimi de söylerim.çok korktum.ama iyiyim hamdolsun.

haklısın 2 si de benden besleniyor dimi?normal o zaman.tedbiri elden bırakmam dikkat ederim.birde bebekler artık karnımda kasığımın altı diyordum ya nadiren de olsa birşeyler hissediyorum diye.artık karnımın içinde hissetmiyorum bebekleri ama içimdeki hareketler bağırsak hareketleri mi ,bebekler mi kıpırtılar anlamıyorum şimdi. :) herhalde bir aya kadar büyüyünce hissederim dimi bebişlerimi 5 aylık olunca.

ilginize teşekkür ederim, dermatoloji ye gitmedim ama doktorum bazılarına ilaçda fayda vermiyor diye söyledi. demekki benı üstü kapalı uyarmış megerse. dahiliyeye gönderdı ultrason çekildi karacıger, safra pankreas, böbrek kısmından. Allah a şükür karaciğerde sorun yok dedı. safra kesemde taşlar var benım hamıleleıgımde tesadüfen bulundu, daha öncede varmıydı bılmıyorum. anormal kusmustum ben 19 hafta boyunca o yüzdende olmuş olabılır dedı doktorum. şuan karacıger için ürsofalk kullanıyorum, duşa girince rahatlıcak gibi oluyorum kan dolaşımı duşta hızlanıyorya daha beter kaşınıyorum. en azından yoldaşlarım oldugunu bılmek benı tesellı etti çok sağolun.Allah cümlemize şifa versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…