Herkeze gunaydin arkadaslar, melittacim umarim bugun daha iyisindir. sanirim herkez hamileliginde endiseler yasiyor hem annelik duygusu, hemde hamilelikte yasadigimiz yogun duygusalliktan. Ama Firdos arkadasin dedigi gibi kotu olaylari fazla kafana takma ve olumsuz dusunme, bebeklerinle gecirecegin gunlerin hayalini kur hep olumlu dusun. onlarin sana siki siki tutunacagina inan onlara guven Allaha sukret dua et gerci yapiyorsundur zaten. hamileligin keyfini cikar canim .umarim bugun daha iyisindir. dun evde yoktum sabah eve gelince okudum canim yazdiklarini kendi hamileligim aklima geldi bende boyle endiseler duyardim Allaha sukur bak simdi 3 yasina gelmisler bile zaman nasil gecti anlamadim.Bu arada bizimkilerde ekimin ikinci haftasi okula basliyacaklar gunde 2.5 saat bende kara kara simdi bunu dusunuyorum bana cok duskunler nasil alistiracagim . tuvaletlerini yardimsiz yapamazlar daha pantolonlarini indirip tekrar giyme olayini daha tam yapamiyorlar burda ogretmenlerin bu konuda cocuklara yardim etmeleri yasak vs.. bunun gibi seyler bende de boyle endiseler basladi simdi): hayirlisi bakalim) firdos sen hangi sehirde yasiyorsun? sanirim ogretmensin yaniliyor muyum, calisiyor musun yoksa cocuklarina senmi bakiyorsun? yazilarini takip ediyorum olumlu guzel mesajlarin var
canım ben karadenizde küçük bir ildeyim,özel eğitim okulunda psikolojik danışmanım.evet,öğretmenim.canım geçen sene eylülde göreve başladım.1 sene annem ve bakıcı birlikte baktılar.bu sene 15.aylarında kreşe verdim,çok daha memnunum.görüm ki bakıcı olayı işkenceymiş.ikisinide yaşadım çünkü.Beratti genelde olumlu msjlar vermeye çalışıyorum,olumsuzlukları duymak daha da yoruyor insanı.yazılarımı takip ettiğin için mutlu oldum,sende iyi ki bu topiği açmışsın:)
Melittacım sen 10 ay beklemişsin,ben 4 yıl bekledim.daha çok bekleyenlerde var,Allah aratmasın İnşallah.işte uzun zaman bekleyince daha da kıymetli oluyor yavrularımız.daha da üstüne düşüyoruz elimizde olmadan.sen tüp bebekle mi hamile kaldın?
benim kendiliğinden oldu hamdolsun. tüp bebek falan değil ama 10 ay beklemek beni çok yıprattı.
canım bebeklerin nasıl?küvözdeler mi hala?sütün yetiyor mu?evet ciğer geliştirici yaptırsaydın mutlaka faydası olurdu ama olsun,iyiler şimdi sonuçta.doktorlar ne diyor,ne zaman çıkacakları konusunda bilgi veriyorlar mı?eşlerimiz o dönemde herkesten daha yakın bize çünkü onların da evlatları sonuçta.en büyük destkeçimiz eşlerimiz.
bebekler iyiler ALLAH a şükür küvezdeler bugün genel usg çekiminde erkek olanın beyninde su toplandığı görülmüş baya bi üzüldüm ama yapçak bişey yok haftaya tekrarbeyin usg çekilcek ona göre ameliyatta karar kılcaklar kızda öle bişey yok şükür ama olağan bişeymiş basınçlı oksijen verdikleri için sağol sormuşun sütümü sağıp götürüyoruz hala çıkma konusunda bilgi vermediler cnm sormadım açıkcası daha göz testleri var 1 aylık olduğunda ama beslenmleri falan iyi başka hiçbir problem yok doktorları üzüldü ama rabbim nasıl uygun gördüyse...
bebekler iyiler ALLAH a şükür küvezdeler bugün genel usg çekiminde erkek olanın beyninde su toplandığı görülmüş baya bi üzüldüm ama yapçak bişey yok haftaya tekrarbeyin usg çekilcek ona göre ameliyatta karar kılcaklar kızda öle bişey yok şükür ama olağan bişeymiş basınçlı oksijen verdikleri için sağol sormuşun sütümü sağıp götürüyoruz hala çıkma konusunda bilgi vermediler cnm sormadım açıkcası daha göz testleri var 1 aylık olduğunda ama beslenmleri falan iyi başka hiçbir problem yok doktorları üzüldü ama rabbim nasıl uygun gördüyse...
Melitta beklemek yorucu,tedavi sürecide öyle.sen şanslıymışsın fazla beklemeden ve tedaviye gerek kalmadan hamile kalmışsın.bu arada yaşın kaç,25 falan gibi geliyorsun bana doğru mu tahmin ettim acaba:)
öncelikle tecrübeli ve duyarlı ikiz annelerine bu başlığı açtıkları için teşekkür ederim. gebeliğimin başından bu yana bır takım sorunlar atlattık çok şükür Rabbım 31. haftamıza gelmeyı nasıp ettı. şimdide gebelik kolestazı cıktı. karacıger enzımlerım 2 kat yüksek cıktı. doktor ilaç verdı gunde 3 kez alıyorum ama vücudumdakı kaşıntı 1 haftadır gecmedı.şuursuzca kaşınıyorum, çok zor bır durum. karacıger safrayı kana karıstırdıgı için butun vucudum kaşınıyor.bu sorunu yaşayan duyan bılen varmı varsa eger başka ne yapabılırım bu duruma ne ıyı gelır yardımcı olabılırmısınız şimdiden ilginize teşekkürler...
öncelikle tecrübeli ve duyarlı ikiz annelerine bu başlığı açtıkları için teşekkür ederim. gebeliğimin başından bu yana bır takım sorunlar atlattık çok şükür Rabbım 31. haftamıza gelmeyı nasıp ettı. şimdide gebelik kolestazı cıktı. karacıger enzımlerım 2 kat yüksek cıktı. doktor ilaç verdı gunde 3 kez alıyorum ama vücudumdakı kaşıntı 1 haftadır gecmedı.şuursuzca kaşınıyorum, çok zor bır durum. karacıger safrayı kana karıstırdıgı için butun vucudum kaşınıyor.bu sorunu yaşayan duyan bılen varmı varsa eger başka ne yapabılırım bu duruma ne ıyı gelır yardımcı olabılırmısınız şimdiden ilginize teşekkürler...
kaç haftalık doğdu acaba bebeklerin.belki önceden söylemissindir ama ben kaçırmışım kusura bakma.
en kısa zamanda bebeklerini eve götürmeyi nasip etsin Allah inşallah.Allah sizede kolaylık versin.
evet tedavi süreci daha yorucu ve yıpratıcı olmalı.ne mutlu ya evlatların doğdu kokularını alıyorsun.
rabbim evlatlarını sana,seni de evlatlarına bağışlasın inşallah.
26 yaşındayım yaklaştın doğru tahmin :) firdos süpersin sen ya :) seni çok sevdim ben.
bu arada bu akşam 9 da ben bi fena oldum.halsizleştim.yüzüm bariz sapsarı oldu.yemek yiyemedim.ve uyumaya çalıştım.gittim zorla uyudum.acaba uykusuz mu kaldım?bebekler mi büyüyor onun etkisi mi? bilemedim.uyudum rüalar gördüm uyandım herhalde sabah oldu dedim.kalktım baktım saat 00:30 şaşırdım.bebişlerim için iki kaşıkta olsa yemek yedim.demir ilacımı içtim.yemek arasında yutuluyormuş ya bi kaşık aldım yemekten ilacımı içtim iki üç kaşık daha yemek yedim.midemi tıkamayım daha kötü olurum diye kalktım.hemen sana yazdım normal mi diye?neden böyle bitkin oldu ki bedenim.
diğer tecrübeli annelerde cvp verirlerse sevinirim.
İnşallah düzelir canım,bol bol dua et.genelde erken doğan bebeklerde bu tür şeyler görülüyor.ben çok duydum ve hepside sağlığına kavuştu.bizide haberdar et,merak ederiz.
inşallah düzelir dediğin gibi olağan bişeymiş ama insan üzülüyo ister istemez zaten anlamadım hiçbişey yanımda yoklar git gel psikolojim bozulcak diye çok korkuyorum ama nasip işte kısmetim böyleymiş...
selam canım bende ikiz annesiyim.ikizlerim 6.5 yaşında aynı sorunu ikizlerde bende yaşadım ..benimde 30. haftadan sonra şiddetli kaşıntı başladı...:84:.karaciğer enzimlerim 2 kat değil,benimki uçmuştu... kaşıntıdan ölüyordum,heryerim yara olmuştu.kaşıntı ilaçı vermişti doktorum ama hiç faydası olmadı....36 hafta 4 günlük doğum yaptım.doğum bitiminde kaşıntıda bitti....oranlarda 1 yıl içinde normale döndü...ama o bir yıl içinde doktorların yapmadığı test kalmadı,karaciğerde hastalık var sanıldı....çok şükür şimdi hiç sıkıntım yok..ikinci gebeliğimde hiç sıkıntı yaşamadım...
ama yapacak birşey yok doğuma kadar kaşınacaksın..:97:.allah yardımcın olsun...umarım senin ki uzun sürmez hemen geçer.........:97:.
günaydın canım..bende 28 yaşındayım.bende seni sevdim,böyle ilgili anne adaylarını görmek çok güzel:)
kan sayımı yaptırdın mı?demir eksikliği falan olabilir.benim 4.aya kadar bütün değerlerim normalken bebekler büyümeye başlayınca kansızlığım da başladı.o da halsizlik,titreme gibi şeyler yapar.ya da bazen hamilelikten dolayı da böyle şeyler yaşanabiliyor.sık tekrarlarsa doktorunla bir görüş ama önemli birşey olduğunu sanmıyorum.bebeklerin büyüyor ve bitkin olman çok normal.millet tek bebekle bunları yaşarken sen 2 can taşıyorsun kolay mı?
Ayyy arkadaşım allah yardımcın olsun 28.haftada benimde başıma geldi 15-20gün sonra tamamen geçti. Dermatoloji gelip bakmıştı hap ve merhem verdiler ama onlar geçirmedi acıkcası. Banyo yasağı olduğu için kaynamıs soguk suyla pasuman yapıyordum hersaat. Sonra artık dr. dinlemiyordum oluyordum resmen soguk suya dayanabildiğim kadar ılıka falan acıyorduk suyu altına girip çıktımmı geçiyordu benim öyle gecti.Benimde Enzimler 500küsüre cıkmıstı günde 16-20tane nidilat alıyordum + bisürü ilaçlar antibiyotik vs. Doktor Tüm ilaçlarımı stoplatlattı. Dermatolojinin verdiği hap ve merhemle derken işte
en önemlisiiii saatte bi ılık suylaa gecti 15gune. tabi buarada enzimlerde düşüyordu. Allah yardım etsin çok kötü, kaşınmayan yer yoktu vücutta. Gececek insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?