kızlar nasılsınız,keyifler yerindedir İnşallah.bugün bir haber aldım,okuldan öğretmen arkadaşlarımdan biri de hamile ve ikizmiş büyük ihtimalle.hamile kalmadan önce beni rüyasında görmüş bebişlerimle birlikte,hatta korkuyordu ya benimde ikizim olursa diye:)...Uhde,Melitta,Zeynep ve diğer arkadaşlar çok öpüyorum sizleri
kızlar fırsat buldukça gelmeye çalşıyorum.aslında burayı hergün okuyorum sizlerden haber almak için ama yazmaya pek zamanım olmuyor.
arkadaşım çok heyecanlı,doktor 10 gün sonra gel kesinleştirelim demiş.evet korktuğu başına geldi:)
Melitta canım sen niye iyi değilsin,Hayırdır?açtığın başlığı zaten takip ediyorum ama birşey yazmadım çünkü ben o dönemlerde bebişlerim kaç gramdı hiç hatırlamıyorum.bizim kızlarda o dönemde böyle bir topik açmıştı.ben orayada hiçbir şey yazmamıştım çünkü karşılaştırmaları sevmiyorum.hani benimki çok az olur,kafaya takarım diye o topiği hiç okumamıştım mesela.sonra dert ediniyordum kendime,uykularım kaçıyordu.
arkadaşlar bende ikizannesiyim.hamileliği ,bakımı,kısaca herşeyi çok zor ama çok güzel birşey.benim bideoğlum var,onunla eskisikadar ilgilenememek beni deli ediyordu.mahsunlaştığını görüncekahroluyordum.evimize yatılı bakıcı aldık çareyi böyle bulduk.herşeye yetişmek mümkün değil.bide erken doğum yaptım küçük kızım 1 kilo 500 gram doğdu.büyük 2 100.küçük olan altta kalmış bütün kiiloyu öbürü almış.asya ve mina.yani ne diyeyim allah yardımcınız olsun.sonuna kadar vereceğimiz bu mücadelede allah annelere sağlık versin.öyle ikiz istiyorum demekle olmaz.canla başla bakıp büyütmek gerekir.hergüne bir emek vermek gerekir.kısaca güçlü olun.beslenmenize dikkat edin çok zor ama bol bol dinlenin.sabırlı olun.
canım kesinlikle Dr.Brown diyeceğim bende belki boy boy 15-20 tane olmuştur yanikızlarrr biberon konusunda kararsız kaldım DR. BROWNS ve MEDELA biberon arasında siz hangilerini kullandınız hangisini önerirsiniz banaa ???
kızlarrr biberon konusunda kararsız kaldım DR. BROWNS ve MEDELA biberon arasında siz hangilerini kullandınız hangisini önerirsiniz banaa ???
ben de biberon konusunda kararsızdım ama çevremden dr brown's 'u tavsiye eden çok arkadaşım oldu. ben de hafta sonu aldım birer tane. bebek mağazalarında camını bulamadım hatta bu biberonların camı yok diyen satıcılar bile oldu ama internette cam biberon mevcut. ben netten aldım.
selam güzel anneler
umarım sizlerde bebeklerde iyidir.
bişey sormak istiyorum; şimdi benim evde 2 yaşında bir oğlum var şimdide ikizler olacak
oldukça zor günler olacağını tahmin ediyorum
saolsun ablam doğumdan sonra bir süre yanımda kalacak bana yardımcı olacak
ama nereye kadar sonunda oda belki bir ay felan kalabilecek belli değil ama
ikizleri gündüzleri hadi bir şekilde tekte olsam idare edecemde gece çok zorluğu oluyormu
ikizlerine tek başına bakan annelere soruyorum
benim ilk cocuklarim ikizdi cok tecrübesizdim uyku düzenini oturtamadim biri uyuyor digeri uyumuyordu
uyuyan uyaniyor digeri uyumaya basliyor ve ben böylece hic uyuyamiyordum
ilk zamanlar süt verme konusunda cok zorlandim sütüm olmadigi icin mama ile besledim geceyaris ikisi ayni anda uyaniyordu
senin ikinci dogumun oalcak mutlaka bana göre daha tecrübelisin
eminim benim kadar zorlanmayacaksin
allah kolaylik versin insallaah normal dogum olur
Canım benim 7yasinda kizimvar şimdide 6aylik oğlanlar var ilk ay annemler kaldı sonraki 1.5ay ablam eşiyle kaldı ogretmendiler tatillerini burda geçirdiler ve 3kisi canımız çıktı esın yurtdışına gidip geliyordu sürekli doğumdan sonra kızım inanılmaz kıskanç oldu onlar gittikten sonra 2ay bakıcı tuttum o donemde Asır'ı gazları olup uykularida düzensiz oluyor ilk 4ay çok zor oluyor neyse kızım okula başladı gündüz rahatım cocuklar biraz düzene girdi 2sydir yalnız bakıyorum çok zor ama yetişmeye çalışıyorum senin 2yasinda ki cocuğunda var zor olacak gözünü korkutmak istemem Allah yardımcımız olsun hepimizin imkanın varsa ilk 4ay yanında birileri olsun zaten sen anca toparlanacaksincanım öncelikle normal doğum yapamam bana yasak
evet bir oğlum var 2 yaşında şimdi
tek çocuk olsaydı inanki hiç korkmuyordum tek başıma hallederim diyordum
ama şimdi iki tane bebek olacak,oğlum şuan çok akıllı gece kendisi uyur uyanır vs bana yükü olmaz
ama ikizlerden sonra oğlumda değişirmi bilemiyorum kıskançlık yapabilir.
böyle bir ortamda gece ikizleri nasıl emzirirp uyutacam onu düşünüyorum :18:
eşime allah var her konuda yardımcı olur ama yazık adama sürkeli her gece oda yardımcı olamaz gündüz çalışacak onada yazık
allah yardım eder diyorum allaha sığınıyorum hep inşallah kolaylıklar verirde sağlıcakla büyütürüm çocuklarımı
selam güzel anneler
umarım sizlerde bebeklerde iyidir.
bişey sormak istiyorum; şimdi benim evde 2 yaşında bir oğlum var şimdide ikizler olacak
oldukça zor günler olacağını tahmin ediyorum
saolsun ablam doğumdan sonra bir süre yanımda kalacak bana yardımcı olacak
ama nereye kadar sonunda oda belki bir ay felan kalabilecek belli değil ama
ikizleri gündüzleri hadi bir şekilde tekte olsam idare edecemde gece çok zorluğu oluyormu
ikizlerine tek başına bakan annelere soruyorum
Merhabalar
26 haftalık ikiz bebeklerime hamileyim. En son kontrolümde plesanta içinde yavaş yavaş venöz göllenmeler oluşmaya başladığını, şimdilik bir zararı olmadığını ama bütün plesentanın ortalama %25 ini kaplarsa bebeklerin beslenmesini biraz etkileyeceğini söyledi
Boyle bişey başına gelen var mı merak ettim ?
Bir de emzirme yastığı alıp kullanan tecrübeli ikiz annesi var mı ? Sadece internette gördüm ikiz yastığı, mağazalarda tek bebek için var . Görüp, kullanıp, hakketen yarıyo diyen var mı acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?