Tecrübeli ikiz bebek anneleri, bizim içi en gerekli alışveriş listesi çıkarmaya yardım eder misiniz?

Kizlar bana fikir verirmisiniz. Tup bebek tedavisine basladik nasip olursa bu ay olucak bugun kontrolde esim birden ikiz olma ihtimalini sordu doktorumuzda isterseniz iki embriyo koyariz dedi ama ben cok kararsizim bi taraftan istiyorum bi taraftan cok korkuyorumm tabi Allah bilir tutar tutmaz orasini Allah bilir.esimle ailelerimizden farkli şehirlerde yasiyoruz. Buyuturken destek olcak kimse yok olanlarda ancak kisa sureli yardim eder sonucta herkesin kendi eve duzeni var sizce ne yapmaliyim karar vermemde yardimci olurmusunuz

Merhaba canim tesadufen gordum mesajini. Ben de ikiz bebek bekliyorum ilk denememizdi ve tek yumurta ikizi olduklarini öğrendik buyuk bir sok ve mutluluk yasadik gercekten. Mucize gibi. Ama ben anneme yakin oturuyorum,kardesim var ablamin bebegi var ama o da gelecek. Kuzenim var,kayinvalidem uzakta ama o da gelip bir ay kalacak. Acikcasi onlarin yardimina guveniyorum en basta. Çünkü alisana kadar mutlaka zorluklari olacaktir. Allah kolayligini verir elbette. Senin ve esinin icinizden nasil geliyorsa oyle yapin. Hic mi kimse yok yakininda yardima gelecek?

Ilk zamanlarda bende memlekete gitmeyi dusunuyorum Allah nasip ederse dogumuda orda yaparim ama orda hadi 1 ay kaldim sonrasi bilemedim yaa nasip artik nasipte varsa tek embriyoda bolunuyo yoksa zaten 2 de koydursak olmaz arabbim bilir artik

ikiz bebek çok güzel bir taşla iki kuş falan ama cidden büyütmek zor iyi düşünmek lazım. tabi 2 embriyo konması şansı artıyor bir taraftan da. 2 transfer edilecek kalitede embriyonun oluşması da önemli tabi. bence şimdiden bunları düşünme olumlu düşün ve rahat olki tedavi sürecin rahat geçsin.

arkadaşlar tulum alırken dikkat edin yandan çıtçıtlı almayın sakın alt değiştirirken çok kullanışsız oluyor. bebek uyuyorsa mesela uyanıyor falan.

Kesinlikle ikiz bebeklere tek başına bakamazsin hele ilk aylar yaninda mutlaka birisi olmali..bize annem yardimci oluyor.esim zaten ise gidiyor gece uykusuz kalamiyor..onun yardimi belli bir yere kadar oysa sen 24 saat boyunca emzirme,uyutma,besleme, gaz sancısı ile uğraşma,biri aglarken digeriyle ilgilenme, 5 dk bile olsa evden çıkıp markete gitme vs...ugrasmak zorundasın..evde gece gündüz yardimcin olmak zorunda..3 ay cok zor geçiyor ve sonra da tempoya alisiyorsun zaten..
4 aylik olmak üzere benim ogullarim..cok sakin ve akilli bebekler her seyini düzenli ve ozenerek yaptik ve bugunlere geldik..ona rağmen hep ayakta ve yoğun geçiyor günler..annem ilgilenirken ben uyuyorum ya da disarida işlerimi halledebiliyorum.cok şanslıyım..mutlaka her seyi ayarlamak zorundasiniz ikizlerde..tek olsa bakmak cok kolay inanın...

selam ikiz anneleri ben bitane beşik aldim baby tech 70x130 ikisini ayni yere yatirmayi planliyorum sizler nasil yaptiniz acaba

merhaba arkadaslar sizleride instagramda sayfamiza davet etmek istiyorum sevgiler❤

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben hic ayni besikte yatirmadim ve kendi odalarinda yattilar..Simdi bir düzenleri var besiklerini ve odalarini biliyorlar. Zaten artik 2 bebek sigmiyor çünkü cok hareketliler dönüyorlar artik...4,5 aylik olduk..

Ben hic ayni besikte yatirmadim ve kendi odalarinda yattilar..Simdi bir düzenleri var besiklerini ve odalarini biliyorlar. Zaten artik 2 bebek sigmiyor çünkü cok hareketliler dönüyorlar artik...4,5 aylik olduk..
odalarında yatıyorlar demişsin ya, yanlarında gece biri kalıyor mu? benim içim bir türlü rahat değil, 1 yaşına kadar sebepsiz bebek ölümleri falan oluyormuş Allah korusun 1 yaşından önce odalarına geçiremeyeceğim sanırım. sen nasıl ayarladın? sadece telsiz mi kullanıyorsun, yanında birisi kalmıyor ise eğer gece kalkıp emzirmek zor olmuyor mu, bir de gece emdikten sonra bazen bizimkiler emzik isteyip onu atıp tekrar istiyor falan , o zamanlar ayrı oda anne içinde zor değil mi? tcrübelerini almak isterim.

Herkese selam, ben yalnız kalmaktan çok şikayetçiyim. Annemlere yakın olsun diye evlerinin dibinde ev tuttum , şu an daha hamileyim ikizlerime 21 haftalıklar ama doğumda kimse yanımda kalmaya yanaşmıyor. Herkes bizim düzenimiz var modunda. Liseye giden kardeşlerim var onları bırakamazmış annem sağolsun. Bu durumda sıfırdan tek başıma bakabilir miyim bebeklerime bilmiyorum çok korkuyorum (

ikiz bakmak gerçekten çok zor. insanlara hak vermek gerek gerçekten düzenleri bozuluyor, ama sende yalnız çok zorlanırsın. özellikle ilk 3 ay. şimdi öyle derler ama sonra perişanlığını görünce annen dayanamaz bence :) yardımcı bulacak durumun var mı?

Canım bu durumda olan , yasayan birçok ikiz annesi var.eğer kimse istekli değilse eşin sana yardimci olacak en azından ağlayanı sana versin . bir süre sonra zaten ailen dayanamayıp gelecektir . dert etme allah sağlık versin belki biraz uykusuz kalırsın ama buna değecek emin ol.

Benben oncelikle selamlar..odalari bizim odalarimizn ortasinda kaliyor annem de bizde sağolsun evini birakip geldi. Biliyorsun ilk aylar acikmalar gaz sancilari zaten sürekli aglamalar ses cikarmalar oluyordu. Gak deseler yanlarinda idik. Odalarinda sallanan ve düz koltugumz var. Oturup emzirmeyle pispislamayla geciyor zaman. Simdi artik bir yatiyorlar 6 saat bazen daha fazla..dinleniyoruz ve birini ben emzirirken digerine sagdigim sütü veriyoruz. Böylelikle ben uyuyor ve gece dinleniyorum.Anacağım sagolsun. Gerçekten hala tek bakabilecegine inanan varsa sakın umut etmesin. Çünkü ayni anda aciktiklarinda sanci girdiginde ne yapacaksiniz bir düşünün..biri tam uykuya dalmak uzereyken digeri bağırıyor..ne yapacaksiniz? Daha bir sürü ornek verebilirim...hayatimiz bu tempoyla devam ediyor..

Umarım öyle olur :) Yardımcı ne yazık ki şu an için zor görünüyor, hayırlısı bakalım napalım :))

cevabın için teşekkürler canım. evet gerçekten tek bakmak suanda benim içinde imkansız. bizde de sağolsun bi babanne bi anneanne kalıyor. Ama gece 5e kadar ben bakıyorum 5ten sonra onlar bakıyor. bi seans sağdığım sütten veriyorlar böylece bende kesintisiz bi 4 saat falan uyuyorum. 6 saat kesintisiz mi yatıyorlar, yani beslenmeye de kalkmadan. eğer öyle ise süper birşey bi bizimkiler bu ara gece çok sık acıkıyorlar yada anne yanında olmak istiyorlar sanırım emzirip yatırıyorum 1,5 saat sonra ağlayarak uyanıyor acıkmış olamaz süt sorunumuz yok. bazen saatte bir kalmıyor.niye böyle oldu anlamadım 1 haftaya kadar geceleri 2,5-3 saat kesintisiz uyuyup öyle beslenmeye kalkıyorlardı. Neyse hiç değilse beslenmeden sonra emzikle biraz beşikte sallama ile uykuya geçiyorlar tekrar, bu da bişey. Yani gece uykularından tamamen ayıkarak kalkıp dolaştırma falan olmuyor. Ama bizimkiler çok erken kalkıyor sabah 6 gibi. ben erken yatmalarına bağlıyorum. akşam 6-7 arası gece uykusuna yatıyorlar.bu saati 8 e çekmeyi düşünüyorum yavaş yavaş. sırayla emziriyorum ben geceleri de, birisi kalkıp biberon falan vermiyor diğerine. eğer aglar sıra beklemezlerse eşim diğerini emzik vererek oyalıyor. gaz sancılarımız bitti çok şükür. ama işte bu ara gece sık uyanmaları çok yoruyor. Sizinkiler gece kaç defa kalkıyor. yani 12de besşedikten sonra gece kaç defa kalkıyorsun? bi kalktım mı diğeri uyanmasa da onuda kaldırıp besliyor musun yoksa onun için tekrar mı kalkıyorsun? kusura bakma uzun oldu şimdiden teşekkürler.

Tek bakmak cok zor kafayi yersin biz 3 kisi bakiyoruz oylece ev isleri yemek halledebiliyoruz birimizn isi oldumu 2 kisiye dustukmu ev isi kaliyor zar zor yemek yapabiliyorz bir kisiye bir bebek dusuyor tek kisi durduramiyorz hele bide bebekler uslu degilse vay haline biri agladimi digeri toksa bile ona bakiyor digeride agliyor kendilerini kizartana kadar agliyorlar bi sureden sonra ikisini bianda kucagna alamiyorsn da

Off anlatamıyorum derdimi onlara, annem sağolsun bırakamazmış onun da evinin düzeni varmış falanmış filanmış. İlk torunları bir de neden böyle yapıyor aklım almıyor. Hala teyze vs de yok yanımda kalabilecek... Daha şimdiden bunalımlara girdim. Benim söylememe gerek bile yok kendileri teklif etmeliler bence. Hamileyken de hep yalnızım zaten.
Sen üç kişi dediğin kim kim baktınız eşin ve annen mi?

Yani şöyle söyleyim. Gece 10 da falan yatarlarsa 4 e kadar uyuyorlar.doktor uyandirmamami söyledi artık uyku önemli ac kalmaz vücutta depodan yakarlar dedi. O nedenle uyandirmiyorum.Uzun uyuduklarinda birini emzirip digerine sagdigimiz sütü verip yatiriyoruz..bundan sonraki uyanmalari 2_3 saatte bir oluyor ve cok acikmadan oynadiklari ses cikardiklari gecelerimiz çok.Sabah kalktiklarinda 7 gibi tekrar yorulup uyyorlar..sonra gündüz tempomuz devam pek uzun uyku yok cok kisa süreli gündüzleri..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…