Ali'nin mesleği sabit mi? Kayseri'ye bağımlı mı? Sen atanınca seninle gelebilecek mi? Atama olayları istekle oluyor mu tam bilmiyorum ama sakın sırf biri istedi diye Kayseri'ye atama falan isteme. Büyükşehirde yaşamışsın, kampüs havası solumuşsun derdin ne de bu kaçıncı yüzyıldan kaldığı belli olmayan tavirlarla muhatap oluyorsun.
Hadi evlendikten sonra kapımı kapatırım onlar dışarda kalır falan diye de düşünme. Bu kayınvalidenin dışarda kalmaya pek niyeti yok. Her noktada, evliliğinin bütün aşamalarında (hamilelik, doğum, çocuk yetiştirme) bu insanla muhatap olacaksın. Bi de hiç sevmem kocasına oğluna başka türlü yalnız kalınca çirkef çirkef hareketler.
Ayrıl diyemem ama sakın hemen evlenme. Burda ben ayrılamadım çok aşıktım ama çok pişman oldum diyenleri dinle.Mesleğini eline al, hayata bir atıl, yeni yeni insanlarla tanış Ali'yi bir o ortamlara sok. Bakalım seni taşıyabilecek mi? Şimdiki arkadaş ortamında birlikte bir yerlere çıktınız mı? Arkadaşlarınla iletişimi nasıldı? Erkek arkadaşlarını kıskanıyor mu? Arkadaşlarınlayken yapılan konuşmalara yabancı kalıp egosu inciniyor mu?