Tecrübesi olanlardan yardım...

zahter

tazedagkekigi.blogspot
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2006
2.078
31
358
Kocaeli
kızlar ya dünden beri çok kötüyüm. bu konuda tecrübesi olanlardan yardım istiyorum. dün erkek arkadaşım bize geldi ikimiz yeniden üniversite sınavlarına girmeye karar verdik. beraber çalışıyoruz. herşey başta çok güzeldi çalıştık. dinlenmek için çay yaptık. o sırada annemle babamda geldi. beraber oturduk muhabbet etmeye başladık. ama annem çok iğneleyici konuştu onunla. erkek arkadaşım olduğunu bilmiyorlar. 5 yıllık bir arkadaşım ama birşeyler sezdikleri için sürekli bir açık yakalama çabası içindeler. babam hele hiç konuşmadı. telefonunun kulaklığını takıp müzik dinledi. ben çok kötü hissettim kendimi. oda çayını zor içti. resmen kaçtı. sabah konuştuk. beni evdekilerin huzursuz ettiğini bu yüzden üzülmemem için birdaha bize gelmeyeceğini söyledi. ben ne yapacağım. hem ailemle anlaşsın hemde birbirlerine alışsınlar isterken herşey en başa döndü. ya işin en kötüsü annem bu kızın aklına üniversite fikrini senmi soktun diye bir soru sormasıydı. sanki çok kötü birşey yapıyoruz. yada benmi yanlış yapıyorum biryerlerde.onun annesi bana ne kadar sıcak davranıyor. ikinizde okulu kazanın hayatınızı beraber elinize alın diye elinden geleni yapıyor. biz birbirimizle çok iyi anlaşırken bu üçüncü kişiler yüzünden aramıza mesafe giriyor. etkilenmemek için uğraşsakta olmuyor. daha işler en başındayken böyle ailesi ile uğraşan varmı. neler yaptınız. yada ben ne yapmalıyım? benneyaptımki fisfisfis

şekerim şöyle bir durum var
kız anneleri ve babaları bazı şeyleri çekemez..mesela senin erkek arkadaşın olur sevgilin olur farketmez, eve senin arkadaşın olan bir erkeğin gelmesini çekememiş olabilirler..laf olur ,dedikodu çıkar falan filan...o yüzden biraz ters davranmış olabilirler
ama
erkek ailesi farklı oluyor..eve , çocukları kız getirince umursamıyorlar hatta bunu güzel bile buluyorlar..nede olsa oğulları normal bir erkek..yani bu böyle görülüyor..sadece senin durumun için söylemiyorum..o yüzden sana karşı ters bir hareketleri olmamıştır...
bence siz çalışmanızı ya arkadaşının evinde yapın,tabii ona güveniyorsan,yada dershanede,kütüphanede.....

yenı bı unv mı okumak ıstıosun bankacıymıssın?valla bnde de oldu oyle sorunlar ama once sallamadıgımı gosterdım ne dersenız deyın ben sevıyorum sız de sevceksınız dedım..su an allaha sukur alıştılar once acık acık kım oldugunu soylemelısın var gıbı yok gıbı olmaz..sonra annene soyle nıyetınızı soyle ..babalar hep daha zordur e o da alışcak yanı alışmak zorunda..kararlı ve dık dur..

ikimizde önlisans mezunuyuz. ama devam etmek istiyoruz. evdekilere sordum zaten onun eve gelmesini izinlerini aldım. zaten beni üzen böyle bir tepki vermeleri oldu. ders çalışmak niyetimiz olmasa zaten bize gelmesine müsade etmezdim. ailem beni bilir. dışarda sürekli bizi görüp laf söz olmasın diye evde çalışın dediler. şimdi böyle davranıyorlar. birşeyleri açıklamak için okulu kazanmayı bekliyoruz. kendisi ayaklarının yere daha sağlam basmasını söylediklerinin havada kalmamasını istiyor.

Aceleci davranma, hem erkek arkadasina hem ailene zaman vermen lazim, birbirlerine alismalari icin, yapici ol sakin ailen hakkinda erkek arkdasinin yaninda olumsuz konusma, ilerde ailen hakkinda söyledigi en ufak bir sözü cok gücüne gider:delphin:

Kiz tarafi her zaman biraz daha naza ceker kendini, bu illaki arkadasini sevmiyorlar demek degildir!!:delphin:

Hem arada resmiyet olmadigi sürece ciftlerin birbirlerine gidip gelmesi taraftari degilim....ama bu benim düsüncem, sen öyle düsünmüyorsan saygi duyarim tabiki.a.s

bence aileniz evde yokken erkek arkadaşınızın eve gelmesi uygun değil. etraftan olumsuz dedikodular yapılabilir.aileniz buna sıkılmış olabilir.
siz söylemeseniz de anneniz ilişkinizi seziyordur bence.

zamanla alışırlar birbirlerine. bu şartlarda karşı karşıya gelmekten rahatsız olmuş olabilirler.

ikimizde önlisans mezunuyuz. ama devam etmek istiyoruz. evdekilere sordum zaten onun eve gelmesini izinlerini aldım. zaten beni üzen böyle bir tepki vermeleri oldu. ders çalışmak niyetimiz olmasa zaten bize gelmesine müsade etmezdim. ailem beni bilir. dışarda sürekli bizi görüp laf söz olmasın diye evde çalışın dediler. şimdi böyle davranıyorlar. birşeyleri açıklamak için okulu kazanmayı bekliyoruz. kendisi ayaklarının yere daha sağlam basmasını söylediklerinin havada kalmamasını istiyor.

izinlerini aldım demişsiniz..izin vermiş olabilirler ama sonra pek de iyi bir fikir olmadığına kanaat getirdiler diye düşünüyorum.birde evde onlar yokken gelip gitmeside onları rahatsız etmeye başlamış olabilir..bence siz çalışmanızı başka bir yerde yapmaya çalışın..

ailene beraber olduğunuzu söylesen belki daha olumlu bakarlar canım.yani ciddi olduğunuzu düşünürler hem.belki söz filan.saçmalamışım gibi geldi şuan ama belki olur yani:uhm:
sıkma canını

benim bir birlikteliğim olduğunu biliyorlar ama normal erkek arkadaşım bile ders çalışmak için bile olsa devamlı gidi gelemez bizim eve..o yüzden sıkılmış olabilir ailen..bence başka bi yerde çalışın ya da nişan falan yapın rahat gdip gelsin size nasılsa işiniz gücünüz var bu okul olayı ekstra olmuş..

canım mahalle baskısı yüzünden ailen gerilmiştir.benim içinde aynı şey geçerli.
benim anlamadığım :

ya işin en kötüsü annem bu kızın aklına üniversite fikrini senmi soktun diye bir soru sormasıydı

benim ailem şimdi bile yine gir öss'ye diye baskı yapıyor.anneme kalsa ömrüm boyunca öğrenci olmalıyım ki 26 yaşındayım.annen niye okumanı istemiyor?

meslekleriniz varsa bir söz yada nişan yapın bence adı konusun ailende sende rahat edin.ailenizden saklayosunuz ama içiçesiniz.böyle stresli olmaz ki!ne siz ailenizi kandırın nede aileniz size tavır yapabilsin.

canım anne babalar özelliklede babalar kızlarının yanında erkek cinsini görmekten pek azetmezler.bunlar ilişkilerin cilveleri.genelde kız aileleri erkek arkadaşları azıcık ezikler.bunda kötü bişey yok.sende bu kadar içli dışlı olmalarına izin verme.biraz mesafeli dursunlar.kızımızı vermeye dünden razıymışız moduna girmemek için huysuzluk ediyor olabilirler.alınmasın oda hemen.daha neler duyup görecek.oda sende.kaydirigubbakcemile3

dedikoducu bir mahallede isen annen sana az bile tavır koymuş...tamam sen ders çalışıyorsun onunla da etraftakiler ne düşünür...genelde yanlış anlaşılmaya aşırı müsait şekilde davranmışsın...

kaç yıl çıkmış olursanız olun evine çağırman hoş değil.-çevren nasıl bilmiyorum ama genel konuşuyorum-ben senin yerinde olsam kütüphanede falan buluşurdum..annen sana güveniyor olabilir ama ellerin diliyle uğraşmak çok zor be güzelim.hatta mesela biraz gazdan falan karnın şişse hemen hamile bile demeye başlarlar...
türkiye burası.bu konularda hassas olursan bence ailen sonuna kadar sana destek verir...

bence ailen, arkadaşının onlar evde yokken gelmesine bozulmuştur
izin verdiler diyosun bence onlar evdeyken haberli bi şekilde yani şu saatte gelecek fln diye kararlaştırılıp gelseydi bu kdr tepki verceklerini sanmam

kızlar ya dünden beri çok kötüyüm. bu konuda tecrübesi olanlardan yardım istiyorum. dün erkek arkadaşım bize geldi ikimiz yeniden üniversite sınavlarına girmeye karar verdik. beraber çalışıyoruz. herşey başta çok güzeldi çalıştık. dinlenmek için çay yaptık. o sırada annemle babamda geldi. beraber oturduk muhabbet etmeye başladık. ama annem çok iğneleyici konuştu onunla. erkek arkadaşım olduğunu bilmiyorlar. 5 yıllık bir arkadaşım ama birşeyler sezdikleri için sürekli bir açık yakalama çabası içindeler. babam hele hiç konuşmadı. telefonunun kulaklığını takıp müzik dinledi. ben çok kötü hissettim kendimi. oda çayını zor içti. resmen kaçtı. sabah konuştuk. beni evdekilerin huzursuz ettiğini bu yüzden üzülmemem için birdaha bize gelmeyeceğini söyledi. ben ne yapacağım. hem ailemle anlaşsın hemde birbirlerine alışsınlar isterken herşey en başa döndü. ya işin en kötüsü annem bu kızın aklına üniversite fikrini senmi soktun diye bir soru sormasıydı. sanki çok kötü birşey yapıyoruz. yada benmi yanlış yapıyorum biryerlerde.onun annesi bana ne kadar sıcak davranıyor. ikinizde okulu kazanın hayatınızı beraber elinize alın diye elinden geleni yapıyor. biz birbirimizle çok iyi anlaşırken bu üçüncü kişiler yüzünden aramıza mesafe giriyor. etkilenmemek için uğraşsakta olmuyor. daha işler en başındayken böyle ailesi ile uğraşan varmı. neler yaptınız. yada ben ne yapmalıyım? benneyaptımki fisfisfis

ortada bir sorun yokki canim :) kiz aileleri genelde böyledir..cocugun ailesiyle kendi aileni karşilaştirma bence..

canim oglum cicim oglum demeleri senin ve sevgilinin hoşuna giderdi muhtemelen..ama ailen böyle davranmayi kendilerine yakiştirmiyor olabilirler..daha agirdan almayi tercih ediyor olabilirler..inan bunu yaparkende seni düşünüyorlar..nihayetinde cocugu tanimiyorlar..yarin bigün evlendiginizde sana "ailen bana bayildi,havada kapti yada ailen senden kurtulmak ister gibi hemen seni verdiler" gibi sacma sapan bi cümle kurup kurmayacagini bilemezler..

bu cümleleri cok yakin bir arkadasim nişanlisindan duydugu için söylüyorum..ki en hafifi bunlardi..cok daha agir laflar etti..

bence en yakin zamanda ailene söyle gercegi..onlarda ona göre acik davransinlar..sevgilinde adam gibi ciksin karşilarina kendni dogru düzgün tanitsin..inşaAllah gercekler aciga cikinca herşey cok daha güzel olur..

Back
X