Tecrübesizliğime verin

Valla ben hayattan şunu öğrendim, mutlu olmak istiyorsan hesap kitap yapma,kimseden de birşey bekleme.
O şey seni mutlu edecekse yap. Yani karşı taraftan birsey gelir mi,o da aynısını yapar mı, üc ben yaptım bir o yaptı falan :) niye böyle hesaplara giresin ki? Zaten böyle hesaplara gireceksen 'ben yaptım o da yapsin' falan, bu çok fazla hediyeye girmiyor. Düğünde takılan çeyrekler gibi , 'sana veriyorum ama bir karşılığı var bak ha' der gibi. Bence bu moddan çok önce.
Hem bir araştırmaya göre insan hediye verirken de aldığı zamanki endorfini salgilarmis. Seyehat etmese bile seyehat planı yaparken beyin endorfin salgilarmis :) yani beyin anlamıyor bile o hediye sana mı gelmiş,senden mi gitmiş, mutlu oluyor.
Hem hediye verip hem mutlu oluyorsun :))
Gecen zamanlarda coook uzak diyarlardan erkek arkadaşım yanıma gelecekti, ben de gelirken bana onların kulturunde meşhur şapkaları var böyle sıcacık. Onlardan almasını istedim.
Geldiğinde almadigi gibi sebebini 'pahalliydi almadım' şeklinde açıklamıştı:kızgın:
Peki ben ne yaptım?
Çaktırmadan gittim onun ülkesinin adıyla anılan (ama az çakma tabii maalesef) sapkalardan iki tane aldım,bir ona bir bana.
Gittiğimiz kafede garsona mum ile pasta getirmesini söyledim, onlar da sağolsun tüm kafe personeli 'happy birthday' diye diye masamiza geldiler. Aslında doğum günü falan değil, ama cocuk şok oldu hem herkes başına toplanınca, hem benden hediye gelince falan. Utançtan yüzü pespembe oldu, videosu var; mutluluktan konuşmayı unutmuş 'ama bugun Ekim (dogumgunum) degil diyeceğine 'ama bugun cuma değil' diyip durmuş :KK60:
Ha sonuç olarak ne oldu? Basım göğe mi erdi?
Bence güzel oldu. tektasimi kendim aldım şarkısı gibi hem sapkam oldu, hem sapkayla ikimizin bir anısi oldu, hem de çocuk mutlu oldu, azıcık da mahcup oldu :)
Bence kârdayim. Ama 'pis cimri,pahalli dedi almadı! Ben bu kadar kıymetsiz miyim' diye üzülsem hem kendi canını boşa yere sıkacaktim, hem çocuğa uyuz olup soğuk davranacaktım hem de bir sapkam olmayacaktı :spor:

Yaa çokteşekkur ederim. Bloğum da vardı geçmiş zamanda ama KK'yi daha çok seviyorum.

Bilemeyeceğim @grill, bende hep ise işe yarıyor. Ama şu da var, ilişkilerimi coook uzun tutamıyorum. Kısa vadede çabuk öğreniyorlar ama uzun uzun suren bir iliski ya da evlilik olsa ayni şekilde devam eder ki? Elimde o konuda done yok:KK75:
Soylediginiz seyler cok guzel. insan asik oldugundan icinden geleni yapmali, o bana yapti-yapmadi diye dusunmeden.
Ama once erkek yapmali bence.bu benim dusuncem.Cunku her zaman daha az deger veren , daha cok sevilir.Cunku kacan kovalanir.İs ciddiye binmeden,evlilik yolunda adimlar atilmadan surekli surprizlere bogan kiz icin "nasilsa cantada keklik" der erkekler Cok yormaz kendini.Cabuk sikilir.Bu yuzden eger cok sevmiyorsa,kadinin ilgi cekiciligi kalmaz,icinde ona dair heyecan da kalmaz. Cunku kadinin gizemi kalmamistir.
Tam olarak anlatamadim demek istedigimi ,tabi ki herkes nasil mutluysa oyle yapmali.Ama romantik surprizler erkekler daha cok yapmali Evet ne yazik ki onlarin aklina gelmiyor. ama cok yapan kiz arkadaslarimin sevgilileri genel de ayrildi. her iki taraf da yapmali,ama erkek dahacok yapmali.

maksımum 1 gun yasayacak koparılmıs cıcek sevdasını ben hıc anlamıyorum
cıcek alacagına pasta alsın en azından yersın
cıcek konusu sacma
ama bır ortama gırıyorsunuz veya cafedesınız bırsey ısmarlamıyor bu degısık
hıc mı ısmarlamıyor hep mı alman usulu herkes kendınınkını oduyor ?

Bir zamanlar o kadar fazlasını yaşadım ki. Konu sürekli hediye beklemek bana bişey alsın demek değil çok iyi anlıyorum seni bu yüzden. Önemsenmek özel hissetmek gerekli. Pek değişeceğini de düşünmüyorum. Ve bu durum daha da hırpalayacak seni ileriki günlerde.

Yaaa çok öznel ve konuyla ilişkisiz bir yorum olacak,konu sahibinden de özür dilerim. Kısa kesemedim bir türlü
Soylediginiz seyler cok guzel. insan asik oldugundan icinden geleni yapmali, o bana yapti-yapmadi diye dusunmeden.
Ama once erkek yapmali bence.bu benim dusuncem.Cunku her zaman daha az deger veren , daha cok sevilir.Cunku kacan kovalanir.İs ciddiye binmeden,evlilik yolunda adimlar atilmadan surekli surprizlere bogan kiz icin "nasilsa cantada keklik" der erkekler Cok yormaz kendini.Cabuk sikilir.Bu yuzden eger cok sevmiyorsa,kadinin ilgi cekiciligi kalmaz,icinde ona dair heyecan da kalmaz. Cunku kadinin gizemi kalmamistir.
Tam olarak anlatamadim demek istedigimi ,tabi ki herkes nasil mutluysa oyle yapmali.Ama romantik surprizler erkekler daha cok yapmali Evet ne yazik ki onlarin aklina gelmiyor. ama cok yapan kiz arkadaslarimin sevgilileri genel de ayrildi. her iki taraf da yapmali,ama erkek dahacok yapmali.
Her zaman değer veren daha mı az sevilir?
Bende tam tersi şeklinde düşünüyorum.
Onlar ne kadar sevgi doluysa benim de içimden daha sevgi dolu olmak geliyor,ben daha sevgi dolu ve anlayisliyken onlar daha böyle göğüs kafesine sokacak modda oluyor... Hatta eski bir sevgilim 'sevgi kartopu' derdi bu sevginin daha çok sevgi getirdiği duruma.
Ama tabii ki herkesin ilişki dinamigi farklı farkli. Ben mesela cinsiyet rollerinden, ataerkil soylemlerden o kadar rahatsız olurum ki TV izlemeyi biraktim,sırf bu yuzden. Hal böyleyken ne hesap ödeme konusunda 'o erkek ben kadınım' derim, ne bir konuda 'erkek yapmali' derim, ne akşam eve bırakma konusunda 'beni birakmali' diye düşünürüm. (hatta çiçek muhabbetindeki çocuk Tarlabaşı gibi kötü bir yerde çalışıyordu geceleri. Genelde ayrılırken azıcık daha birlikte zaman geçirelim diye ben onu çalıştığı otele bırakır oradan otobüs durağıma gecerdim) .
Bu mesele bile... normal iliskilerde sevgilinin Tarlabaşı gibi fuhuş merkezinin oldugu bir yerde otelde ve gece çalışmasi birsuru kız için ayilip bayılma sebebi olurken ben buna asla takilmamistim bir gün olsun.
Ya da bir sürü erkek için kızın geçmişi tabuyken benim sevgililerim eks'lerle tanışma hikayelerimi falan bilirler, anlatilan bazı anilarda eks'e hak verirler :) konuşulur yani böyle şeyler. Hatta aynı bahsi geçen kişi küçük bir kıskançlık haliyle (şehrime gelecek diye beni arayan) eski sevgilimle telefonda konuşmuş, telefonu 'hahaha, benim otel var. İstanbul'a gelecekmişsin,mutlaka burda kal' diye kapatmisti:oha:
Ya da ben erkek turist gezdiririm, elin oğluyla tüm gün bisiklet binerim, laf etmek yerine fotoğrafımı beğenirler, onlar bensiz bir ülkeye gireceklerse ne kadar güvenilir olduğuyla ilgili referans birakirim ki insanlar(ve haliyle kadınlar) evlerini açsınlar diye :)
Ayrıca genelde ilk görüşe aşik olup pattadanak biri ilişkiye baslarim. Hiç de 'hakkimda ne düşünür, ay ağırdan alayim' falan demem. Onlar da benim için düşünmez eminim bu tarz şeyler çünkü aynı şeyleri hissettiğimizi biliriz.
Hersey tamamen şeffaf olur. Asla yalan söylenmez, hislerimde de şeffaf olduğum için neye kırılıp üzüldüğümü iyi bilir dikkat ederler. Ne kadar sevildiklerini de bilirler :)
Hiç de sıkılani gormedim, onca yıllık sevgililik gecmisimde. Hatta bana 'ayrilalim' diyeni de daha görmedim:KK23:
Tam tersi öylesine hayatıma girip çıkanları, tatil aşklarını falan atarsak hayatımdaki her erkek bunaltıcı derecede evlilik heveslisiydi (hepsinin bitmesinde esas sebebi bu oldu maalesef)

Aslında özel mesaj olarak göndermeyi düşünmüştüm , ama kıymet görmek için taktikler yapan, kaçtığı ve ağırbasli oldugu sürece daha el üstünde tutulacağını inanan başka kızlar da varsa dünyada başka türlü de ilişkilerin de olabileceğini göstermek için vazgeçtim ^^

Yaaa çok öznel ve konuyla ilişkisiz bir yorum olacak,konu sahibinden de özür dilerim. Kısa kesemedim bir türlü

Her zaman değer veren daha mı az sevilir?
Bende tam tersi şeklinde düşünüyorum.
Onlar ne kadar sevgi doluysa benim de içimden daha sevgi dolu olmak geliyor,ben daha sevgi dolu ve anlayisliyken onlar daha böyle göğüs kafesine sokacak modda oluyor... Hatta eski bir sevgilim 'sevgi kartopu' derdi bu sevginin daha çok sevgi getirdiği duruma.
Ama tabii ki herkesin ilişki dinamigi farklı farkli. Ben mesela cinsiyet rollerinden, ataerkil soylemlerden o kadar rahatsız olurum ki TV izlemeyi biraktim,sırf bu yuzden. Hal böyleyken ne hesap ödeme konusunda 'o erkek ben kadınım' derim, ne bir konuda 'erkek yapmali' derim, ne akşam eve bırakma konusunda 'beni birakmali' diye düşünürüm. (hatta çiçek muhabbetindeki çocuk Tarlabaşı gibi kötü bir yerde çalışıyordu geceleri. Genelde ayrılırken azıcık daha birlikte zaman geçirelim diye ben onu çalıştığı otele bırakır oradan otobüs durağıma gecerdim) .
Bu mesele bile... normal iliskilerde sevgilinin Tarlabaşı gibi fuhuş merkezinin oldugu bir yerde otelde ve gece çalışmasi birsuru kız için ayilip bayılma sebebi olurken ben buna asla takilmamistim bir gün olsun.
Ya da bir sürü erkek için kızın geçmişi tabuyken benim sevgililerim eks'lerle tanışma hikayelerimi falan bilirler, anlatilan bazı anilarda eks'e hak verirler :) konuşulur yani böyle şeyler. Hatta aynı bahsi geçen kişi küçük bir kıskançlık haliyle (şehrime gelecek diye beni arayan) eski sevgilimle telefonda konuşmuş, telefonu 'hahaha, benim otel var. İstanbul'a gelecekmişsin,mutlaka burda kal' diye kapatmisti:oha:
Ya da ben erkek turist gezdiririm, elin oğluyla tüm gün bisiklet binerim, laf etmek yerine fotoğrafımı beğenirler, onlar bensiz bir ülkeye gireceklerse ne kadar güvenilir olduğuyla ilgili referans birakirim ki insanlar(ve haliyle kadınlar) evlerini açsınlar diye :)
Ayrıca genelde ilk görüşe aşik olup pattadanak biri ilişkiye baslarim. Hiç de 'hakkimda ne düşünür, ay ağırdan alayim' falan demem. Onlar da benim için düşünmez eminim bu tarz şeyler çünkü aynı şeyleri hissettiğimizi biliriz.
Hersey tamamen şeffaf olur. Asla yalan söylenmez, hislerimde de şeffaf olduğum için neye kırılıp üzüldüğümü iyi bilir dikkat ederler. Ne kadar sevildiklerini de bilirler :)
Hiç de sıkılani gormedim, onca yıllık sevgililik gecmisimde. Hatta bana 'ayrilalim' diyeni de daha görmedim:KK23:
Tam tersi öylesine hayatıma girip çıkanları, tatil aşklarını falan atarsak hayatımdaki her erkek bunaltıcı derecede evlilik heveslisiydi (hepsinin bitmesinde esas sebebi bu oldu maalesef)

Aslında özel mesaj olarak göndermeyi düşünmüştüm , ama kıymet görmek için taktikler yapan, kaçtığı ve ağırbasli oldugu sürece daha el üstünde tutulacağını inanan başka kızlar da varsa dünyada başka türlü de ilişkilerin de olabileceğini göstermek için vazgeçtim ^^
Tabi bunu yaparken biraz da beni rencide etmek istediniz.Ama siz haklisiniz.Mutluluklar.♥️

sevgilim simdiye kadar hic para verip cicek almadi, ama kurutulmus ciceklerim var. bi yer var cicekler ekili ordan ne zaman gecsek kosa kosa gider kopartir bana verir :KK22: sizin derdiniz de maddiyat degil, dusunulmek diye anliyorum. ve cok da haklisiniz. ustelik tartisma boyutuna bile gelmissiniz daha once.. hala anlamiyorsa ciddi bir kalaslik seziyorum. bence bir kere daha beklentilerinizi sozlu olarak dile getirin.. yine olmazsa ya boyle kabul etmeli ya da mutsuz oldugunuz yerden uzaklasmali.

Maddiyati gec de maneviyaten de sana onem vermiyor demek ki cunku agzindan cikani almaliydi bence.
Insan sevgililikte gezip tozuyor yiyip iciyor. Evlenince daha az gorusuyor daha az geziyorsunuz emin olun . Biz esimle su an cook monotonuz mesela. Cafeye gidip biseyler icmemizin ustunden yil gecti..

Biraz empati kurmanız lazım bence.. günlük hayyatta iletisiminiz nasıl? yakınlık seviyeniz nasil? Sizin yaninizdane kadar rahat davraniyor yoksa kasıntı gibi oturuyor kaliyok mu ayni sorular sizin icin de geçerli siz nasil davraniyorsunuz?
Bunlar hep etken şeyler. Belki siz sirf paragoz gozukmemek için fazla abartiyorsunuzdur. Alman usulü yapalım derken cok ciddi olduğunuz icin belki sozlunuz gurur yaptiginizi dusunup sizi rencide etmemek icin tamam demiştir.
Ben eşimle sevgili iken sizin gibiydim cicek sitesi linki gonderirdim ama o cicek hic gelmezdi. Ama bir kitapcida oylesine elime alip bıraktığım kitap sonraki gün masamda olurdu. Ben kitapkurdu bir insanım ve bunu esim cok iyi bilir.
Demem o ki belki çiçeği gereksiz buluyor (ki evlenince ben bile gereksiz bulmaya basladim)
Belki senin nelerden hoslanacagin hakkinda bir fikri yok. Bence basit şeylere odaklanmak yerine karsilikli ilişkinizi iletisiminizi gözden geçir. Yanyana olmak şart değil uzaktanda birbirinizi taniyabilirsiniz yanyana gelince de nitelikli zaman geçirmeye calisin. Hakkinizda hayirlisi olsun cok ttakmayin boyle şeyleri onlar duz canlilar unutmayın :KK16:

Sözlünüz inatçı biri midir ?
Mesela ben çiçek için eşimle kavga etmiş olsam, o çiçeği ömür boyu almaz, artı çiçek almıyorsun diye kavga etmek çok çirkin bir hareket.
Erkek şunu yapmalı, bunu yapmalı, almalı, vermeli sonra biz eşitiz =)) olmuyor işte
Her adamın bir yapısı var, kimisi jest sever, düşüncelidir, kimisi değildir, yapı neyse odur değişmez, o yüzden sizin buna tahammülünüz ne kadar onu düşünmelisiniz

Her yorumu okumadım kaçırdığım bişey var mı bilmiyorum,
Lakin biz de öğrencinin eli cebine attırılmaz.
22 yaşındasın tabi ki etrafındaki arkadaşlarının sevgilileri ile kıyaslaman dan daha doğal bir şey olamaz.
Ama karşı taraf cimri değil de sanki verdiği değer bu kadarmış gibi geldi bana ?

Hem sırtında yük gibi olmiim diye kendiniz ödemek istiyorsunuz hem sadece kendi kahvenizi ödeyip onunkini bırakıyorsunuz hem sırada 'ay tatlı da güzelmiş' diye laf atıp almiyorsunuz hem de o tatlıyı almadı diye üzülüp adamı cimrilikle suçluyorsunuz.
Buradan bakınca gerçekten ne gibi duruyor biliyor musunuz?
Çok saçma.
Adama iyilik yaptığını sanmissin ama yemek yediğiniz bir yerden o hesabı isteyip 'iskenderi buradan alıyorsun abi' dese, Alman usulü odeseniz sen ne hissederdin?
Hoş birşey mi yani sevgililer arasında?
Bugüne kadar kimler geldi kimler geçti hayatımdan ne sevgililerime yıktım hesabı ne de Alman usulü ödedim. Bir o bir ben. Tiyatroya ben davet etmissem yemekler ondan, yemeği o odediyse ićkiler benden, o bir yere davet ettiyse yemekler ondan, ama gün içinde yapılan diğer birşey benden.
Bence olması gereken de budur.
Sizin yaptığınız davranış çok çiğ durmuş. Ayrıca canınız çektiyse alsaydiniz.
Ben de üniversitede köye atanmış bir adamla birlikteydim. Yani ben burs+part time işlerle geciniyordum, benim bir aylık gelirim onun maaşının beşte biri falandi. Yine de (uçak biletlerim hariç) hicbirsey kitlemezdim adama. Buraya gelmek için masraf yapıyorsa burada bir kuruş masraf yapmamasını sağlardim.
Maddi durum eşitsizligi hesaptan kaçmak için bir kıstas değil.
Çiçek meselesine gelince...
Benim bu konuda her zaman işleyen bir taktiğim var. Çiçek değil her konuda. Ama gerçekten işliyor yani, tavsiye ederim.
Ne istiyorsan sen ona aynısını yap, çook sasirip mutlu olunca zaten bunun güzel bir his olduğunu anlayacaktir.
Meselaaa yıllar önce Arap bir sevgilim vardı,4 erkek kardeş sahibi, benden önce hiç sevgilisi olmamış. Yani nasıl anlatayim bir kadınla güzel iletişim kurmayi bilmeyen biriydi. Çiçeği geç oturdugu yerden ayağa kalkarken benim dizimden destek alirdi:eek:
Bir gün kitap fuarına gidecektik, beni bekliyor... Köşe başından çiçek alıp, içine de sevgi dolu bir not yazip karşısına çıktım, kocaman caddenin önünde diz çöküp verdim 'gelirken harika bir koku duydum,sağa baktım yoksun,sola baktım yoksun! Meğer bu çiçeklerden geliyormus' diye. Hiç beklemiyordu böyle birşey. O kadar şaşırdı ve mutlu oldu ki bütün gün elinden bırakmadı çiçeği.
Bir çiçeğin insanı neden mutlu ettiğini bu olaydan sonra anlamış oldu. Yani esas olan çiçek değil düşünülmek. Sonraları o da çiçeklerle gelmeye başladı sık sık
Ayrıca oraya buraya cebine cüzdanına aşk notları yazardım,o da basladi.
Usudugum zaman verdiği ceketlerin kalp hizasına pembe kumaştan kalp dikerdim, oje ile brailla alfabesi mektubu yazardim falan.
Resmen aynası oldum adamın, bir de o bir şey yaptığında geribildirimini çok güzel verdim,sadec içimden mutlu olmadım bütün gün mutluluğumu belli ettim.
Böyle böyle pekiştire pekistire adamı cidden harika bir sevgili haline getirdim. (Sonraki kız arkadaşları,teşekkure gerek yok canım, benim icin zevkti:KK49:)
Ve bu yöntemlerle, manipülasyonlarla karşı taraf farketmeden istenen her şeyi yapar hale geliyor
Yani sen 'cicek de cicek' demeden önce onun iş yerine çiçek ya da çikolata Sepeti falan gönder önce. Milletin içinde gelen çiçeğin verdiği hissi anlasın.
Mektup yazmıyor deme de tüm hislerini anlatan mektubu sen yaz, sürpriz yapmıyor deme, sen küçük suprizler oyunlar yap.
Boyle böyle yola gelmeyen erkek yok, sen güven bana:KK200::halay:

Yazamadan geçemeyeceğim.
Çok hoş hatunsun sen :)

Aşk ilişkilerinde alman usulü bana da çok itici geliyor.
Haa ne olur bir tarafa yüklenmemek adına. Yemekler benden der biri tatlılar benden der öbürü.
Farklı mekanlarda bir kişi üstlenir hesabı.
Bu en hoşu bana göre.

Bunu başlatan ise sizsiniz.
Ona kızmanız anlamsız olur.

Sorun maddiyat degil sanirim. Uzerinize titresin sizi dusunsun, sizin icin bir seyler yapsın mutlu etsin istiyorsunuz. Haklisinizda.

Cimri oldugunu dusunmedim ben. Bana ince dusunceli biri olmadigi fikrini olusturdu. Duzelecegini sanmam. Yapisi bu cunku siz isteyince yaptiktan sonra da bir anlami kalmaz

Kendi kendinizi sorgulamakta haklısınız, çalışan bir erkek öğrenci sözlüsüne maddi manevi destek olmak zorunda zorunda zorunda... Bir insan deger verdiği bir insana harcama yapmaktan hoşlanır diye düşünüyorum. Bence siz cok harcatan tip olmadığınız için iyi alışmış cebinden fazla para cikmamasina. Siz ona özel günlerde bir şey aldığınızda tavrı nasıl oluyor? Yani yoksa normalde hediye anlayışını falan mi saçma buluyor acaba.

Pastayi dusunememistir o.cicek alma inceligi olmayan erkeklerden boyle seyler beklemeyeceksin.cicek almama olayi bence onun cimriliginden degil de dusunememesinden.yani kaba tabirle odun erkeklerden .ne kadar soylesen de yine unutur yine dusunemez.boyle kabul edersen evlen ama alisacaksin beklemeyeceksin bu tarz seyler.hadi o kisilik meselesi diyelim ama kahveyi sana odetmesi hic olmamis.

Ben kesinlikle inanmıyorum artık "yok ben sevgimi kolay gösteremiyorum, yok ben romantizmden hiç anlamam" bahanelerine -hatta palavra- Gerçekten heyecan duydukları, aşık oldukları kızlara öyle bir köpek oluyorlar ki.... Geçin bu ağır, cool erkek ayaklarını geçiiin....

canim bans cicej alirmisin de cok severim cicek slmayi de iste adam alissin..
tatliyi adam ne bilsin isteyip istemedigini manyak gibi bskip gecince icinimi okuyacak
birak hesap mesap odeme birdaha o odesin sen atilma

ben nisanliyken cogunlukla esim oderdi sonucta calisiyordu

Böyle çiçek böcek işlerini hiç anlamıyorum. Solup gidecekler. 3 senelik sevgilinden sadece 2 kez çiçek aldım. Biri mezuniyetimde diğeri de işe başladığımda.. Yarın bir gün solup gidecek şey beni değerli hissettirmez ki. Birbirimize sürpriz de çok fazla yapmayız. Bu sebeplerden kendimi değersiz hissetmedim hiç. Ama bir gün ayakkabıya ihtiyacım vardı. Param da yok. Sen beğen alalım hadi demişti, internetten bulup bulup fotoğrafını atmıştı. Ben o zaman kendimi değerli hissetmiştim.
Bi keresinde pastanede kahvaltı yapmıştık okula geçecektik birlikte. Kasada şu elitin kalpli çikolatalarını görmüştüm aaa demistim. Sonra çıktık oradan. Almadığı için bozulmamıştım da. Daha sonra anlatt i bana sormuş fiyatını 5 tl demiş çok pahalı geldiği için almamış. Gülmüştük birlikte.
Zor zamanlarınızda yanındaysa ve daima size destek oluyorsa böyle küçük şeyleri dert etmeyin

Back
X