• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek başıma alışveriş yapamıyorum

Yanınıza gelinmeyen mağazalara girmeyi deneyin ilk önce
Bende kapıdan girer girmez yanına gelinmesini sevmiyordum.kim kime dumduma mağazalara dadanmıştım sonra aştım

Sahiden onlar orada niye var
Gereksiz elemanlar
Sizin kadar degiller emin olun.

Konu sahibi kimse 3 5 parca kiyafet deneyip ciksaniz size birsey demez yada rahatsiz olmaz.
Garsona ben getiririm yemegimi yada benzinlikte pompaciya ben doldururum demiyoruz degil mi.Yaninizda gezsinler tesekkurler ben sizi cagiririm dersiniz cekilirler.
Once ilgilenmeyen magazalari gezerek baslayin.

Ben yanlız alışveriş yapmayı severim. Hatta en çok yanlız olmayı severim. Rahat rahat gezerim,deneyeceklerimi alırım,sallana sallana denerim hatta kararsızsam iki parça hakkında tekrar dener öyle karar veririm haliyle yanliz olmak işime gelir.
Yanıma gelen satış elemani olursa bakiyorum teşekkürler,birşey istersem haber veririm diyorum. Gercekten beden vb şeyler sormam gerekirse çağırıyorum. Onlara kızmıyorum,mecburlar,birde bildiğim kadarıyla prim aliyorlar ,genelde isim yazıyorlar yada kod sattıkları ürunlerin etiketlerine. Bu sebeple düşüyorlar üzerine. Sorun etmiyorum. Zaten kibarca yardım istemediğinizi söylediğinizde gidiyorlar.
Bir kez çok bunalttı beni satış danışmanları,alacağım birçok şey vardı,acil olan bir parçayı alıp çıktım o mağazadan,mailime anket formu gelincede belirttim zaten alışverişimi yapamadığımı,satış danışmanlarının sürekli o olacakmı diyerek elimdekini almaya çalıştığını ama inanın abartmıyorum adım başı bunu yaşadım,birini savdım başımdan diğeri geldi. Hayatımda böyle rezalet görmedim. Koşarak kaçtım resmen. Şikayetime de dönüş yapıldı,üşenmedim onlarada anlattım nasıl sıkboğaz edildiğimi. Özür dilediler,uyaracaklarını söylediler. Ben o şubeye bir daha gitmedim ama bilemiyorum ne durumdalar şimdi. Kısacası sürekli yaşamazsınız böyle rahatsızlık,nadirdir. Çıkın tek başinıza,daha fazla keyif alacaksınız emin olun.

Sahiden onlar orada niye var
Gereksiz elemanlar
Bedenini bulamadığınız parçanin bedenini getirmek için varlar en basitinden. Aceleniz olduğunda 'x varmı sizde"diye sorabilmeniz ve varsa girip alıp çıkmanız,yoksa orada vakit kaybetmemeniz icin varlar. Düşünsenize koskoca bir mağazada kendi kendinize birşeyi arıyorsunuz bulamıyorsunuz haliyle tüm raflara askılara tek tek bakiyorsunuz ne kadar uzun sürerdi işiniz değilmi?

valla çok uzun zamandır tek başıma alışverişe çıkıyorum. insan alışıyor. yavaş yavaş.

Alışveriş değil de...yeme icme bende rahat etmem sanirim tekken :)

ben de başkalarından sıkılıyorum.
ah nişanlım da gelmese de tek başıma alışveriş yapsam sinemaya gitsem diyorum ama yok.
illa biri takılcak beşime kabile gibi her yere gidiyoruz.
bence tek olmak büyük özgürlük. kim ne der kısmını atın kafanızdan eğlencenin keyfini çıkartın.

Bende de tam tersi,yanimda birileri varsa yapamam alisveris, kimseyle zevkim uymaz. Sizinki sanirim ozguven eksikligi. Kulaginiza kulaklik takip deneyin,kimse gelmez o zaman yaniniza

Ben de tam tersi tek gitmeye bayılırım. Hatta yanımda biriyle gezerken bir şey beğenirsem en yakın zamanda tek başıma tekrar gidip alırım. Bir kaç defa denk geldim. Yanımdakiler benim gördüğüm şeylere yorum yaptı. Bilmeden. Ondan sonra da alışkanlık oldu tek başıma alışveriş yapmak.
Siz de deneyin gerçekten çok zevkli. Girin kabinlere deneyin çıkın kimseye bakmayın.
Gelen görevli olursa da bakıyorum öyle dersiniz. Çoğu buyuk zincir mağazada kimse kimseye bakmıyor peşine gelmiyor zaten.

Öncelikle herkese merhabalar. Biliyorum çok büyük bir dert değil ama yine de kafama takılan bir durumu sizlere danışmak istedim.
Benim sıkıntım tek başıma alışveriş yapamıyorum. Sebebi kararsız olmam değil. Mağazalara tek girdiğimde sanki görevliler bana bakıp sürekli ne aramıştınız diye soracakmış gibi geliyor. Çekiniyorum. Normalde okul zamanları başka bir şehirde yaşıyorum ve alışveriş olsun cafe olsun hep arkadaşlarımla gittiğim için bunun sıkıntısını fazla hissetmemiştim. Bu şehirdeki samimi arkadaşlarım bir elin parmağını geçmez. Onlara alışverişe gitmeyi teklif etsem de bunu her zaman yapamıyorum sonuçta herkesin de kendi işi var.
Annemle de pek tarzlarımız uyuşmuyor onunla gittiğimizde de sorun çıkıyor. Dedim bu aralar kendime yeni bir şeyler alayım değişiklik olsun parama var vaktim var ama gidemiyorum tek başıma. Sizce benim özgüvenim mi eksik başka bir sıkıntı mı var. Bu arada aynı durum dışarıda yemek yerken veya cafeye giderken de geçerli. Okuyan herkese teşekkur ederim.
muhtemelen daha kücüksün bende cok buyuk degilim ama bunu astım 30 yasındaym

valla her zaman yanına arkadas bulamuyosun benim kızların hepsi evlenince kocasının sözünden cıkamayan tipler oldu hepsinde 2 cocuk cıkmıyolar cıkamıyolar yada bende takılırım valla degisik kahveler tatlılar denerim hosuma gidicek magazalara bakarım yanınma gelen oldumu bakıyorum öyle derim giderler

Canım biraz özgüven eksikliğinden. Eskiden bende de oluyordu ama yaşım ilerledikçe daha çok insan içine karıştım baya bi sosyal çevre edindim. şimdi daha rahatım çıkıp gezebiliyorum. Yani demek istediğim kafana takma zamanla düzelir. :)

Özgüven eksikliği de olabilir, ama korkularınızın üzerine gittikçe geçecektir bu durum.

Bende eskiden öyleydim. Hatta hala daha cafe de yalnız oturmak sarmaz bana yani sohbet etmeye adam ararım. Ama alışveriş için aynısı geçerli değil. Hatta tek olduğumda daha rahatimdir istediğimi almak istediğim kadar bi yerde oyalanmak isterim. Ne biri yorum yapsın ne de birine bağlı kalayım.

Öncelikle herkese merhabalar. Biliyorum çok büyük bir dert değil ama yine de kafama takılan bir durumu sizlere danışmak istedim.
Benim sıkıntım tek başıma alışveriş yapamıyorum. Sebebi kararsız olmam değil. Mağazalara tek girdiğimde sanki görevliler bana bakıp sürekli ne aramıştınız diye soracakmış gibi geliyor. Çekiniyorum. Normalde okul zamanları başka bir şehirde yaşıyorum ve alışveriş olsun cafe olsun hep arkadaşlarımla gittiğim için bunun sıkıntısını fazla hissetmemiştim. Bu şehirdeki samimi arkadaşlarım bir elin parmağını geçmez. Onlara alışverişe gitmeyi teklif etsem de bunu her zaman yapamıyorum sonuçta herkesin de kendi işi var.
Annemle de pek tarzlarımız uyuşmuyor onunla gittiğimizde de sorun çıkıyor. Dedim bu aralar kendime yeni bir şeyler alayım değişiklik olsun parama var vaktim var ama gidemiyorum tek başıma. Sizce benim özgüvenim mi eksik başka bir sıkıntı mı var. Bu arada aynı durum dışarıda yemek yerken veya cafeye giderken de geçerli. Okuyan herkese teşekkur ederim.
Aynı durum bende fazlasıyla mevcut malesef. Benim ki bir fobi gibi takıntılı bir hal aldı.
Kararsız oluşumda birleşince; hiçbir alışverişe kendi başıma çıkamıyorum.
Bu gıda, gıda dışı, giyim vs her türlü alışverişte geçerli benim için. =( =(
Biran önce buna çözüm bul, aşmaya çalış fazla ilerletmeden. Çünkü çok sıkıntılı oluyor.
Mağazalara girdiğinde satış danışmanları illa ki satış yapıp prim almak adına; ya etrafında dolaşıyorlar
ya da bire bir ilgilenmeye çalışıyorlar. Bundan rahatsız olduğunda; ''aklımda herhangi bir ürün yok sadece bakıyorum tşkler'' deyip geçebilirsin. Free olmaya çalış.

Alışverişin her türlüsüne bayılırım.en çok zevkine güvendiğim ve iyi anlaştığım kişilerle yapmayı severim.ama,insanın her durumda yalnız da yapabildiğini kendisine ıspat etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bende de bu sıkıntı biraz var.
Bence hem çalışanlar yüzünden hemde yalnız alışveriş yapmaya alışkın olmamakla ilgili kesinlikle böyle diyebilirim..

Yalniz alisveris yapmak aksine daha guzel değil mi? Esimle gittiğimizde ben ayrilirim ondan o bir kac magazaya bakar bi seyler deneyip alir gelir ben hala ayni magazadayimdir. Sallana sallana bakarim bi de aldigim her seyi beğenerek giyerim dolap beklemez o yuzden iyice düşünürüm almadan once. Boyle olunca da bekleyen olunca geriliyorum. Internetten alışveriş yapabilirsin. En rahati o.

Valla öncelerde biraz bende öyleydim ama şimdi bakıyorum diyorum yetiyor ısrarla ne aramıştınız derse yine bakıyorum bulursam söylerim diyorum bitiyor hiç çekinme sonuçta alacağın şeye bakicaksin deniceksin ama almak zorunda değilsin he çok sıkılıyorsan lcw gibi mağazalara git orda görevlilerin sana sormaya vakti yok :)

Alışverişte arkadaş ayak bağı benim için. Denk gelirse arkadaşlada alırım bişeyler ama tek olmak daha iyi. Cafede çalışacaksam tek olabilirim ama çay kahve için bende tek gitmem..

Back
X