tek başına çocuk büyüten var mı

Maşallah sizlere

Zaten beraber yaşıyoruz sadece düğün için havaların iyileşmesini bekliyoruz

istesem yarın nikah da yaparım sorun o değil

4 sene sonra 40 olucam enerji kalmaz ki çocuğa
Valla değişir şuan 40 yasindakiler 20 gibi arkadaşım var 45 yaşında benden enerjik ama siz istiyor gibisiniz çocuğu o zaman hakkınızda hayırlısı olsun

şahsen çocukluğu b.k gibi geçen biri ve çocuğum doğduğundan beri tek başıma her konuda her anlamda büyüten biri olarak söylüyorum, çok zor. özellikle bu yaştan sonra kolay olmaz. bence iyi düşünün bir desteğiniz yoksa ve kendinize güvenmiyorsanız çocuk yapmayın.

Allah kolaylık versin

Benim de çocukluk b.k gibi hatta daha yeni konu açtım

Yaş olarak kendimi yaşlı hissetmiyorum geçen bir teyze öğrenci misin dedi

Sadece ruhsal olarak yaşlıyım ve benim mutsuz çocukluğumu kendi çocuğuma yaşatırsam ölürüm üzüntümden

bende aynı şekilde düşünüyorum, kızım benim yaşadıklarımı yaşamasın diye didinip uğraşıyorum. ama inanın kolay değil. eşinizi bilmem eğer düzgün bir insansa ve çocuğuna bakacak gücü varsa yapın. ama inanın zor.

kolay olmadığının farkındayım ve sizlerin değerli fikir ve yaşanmışlıklarını duymak için açtım konuyu zaten

biraz daha açarsanız yazarsanız hem dertleşmiş oluruz hem fikir olur tabi isterseniz

özelden de yazabilirsiniz

siz çok güçlüsünüz belli

maddi olarak ikimiz de memuruz

benim evim var işte aksa da koksa da :)

nişanlımın arabası var

yeğenine baktı biliyor yardım da eder ama annelik başka tabi

Kızım doğdu ilk birkaç gün haricinde 11 Ay boyunca eşimle beraber baktık büyüttük. Sonra çalışmaya başladım anneanne/babanne destek oldu. 36.ayda kreşe vereceğim ama aileler bakmasaydın 24.ay itibariyle verirdim o süre zarfında çalışmazdım.
Şunu çok anlamıyorum ben çocuğu yaptım hadi aileler bize her gün gelsin baksın biz onlara her gün gidelim çocuğu sürekli onlara bırakıp gezelim vs... Bunlar çok mantıklı şeyler değil.
Eğer bakabileceksek sahip olmalıyız.

Allah bağışlasın fakat demek istediğim bu değil zaten aileler baksın diye çocuk yapmam

Yani şöyle anlatayım diyelim mesela eşim iş gezisinde

Ben tekim bebek hasta oldu ben de hastayım ki bazen ben hasta olunca yatağımdan kalkamıyorum

O durumda arayacak birinin olması bile kafamda güven olur bilmem anlatabildim mi

Ben Tek başıma kimsemin olmadığı bir şehirde büyütüyorum. Çocuk büyütmek zor arkadaşım hele çok da yanıp tutuşmuyorsan çocuk için, ileri yaşın getirdiği yorgunluk ve tahammülsüzlük de eklenirse bence macera aramayın. karı koca hayatınızı yaşayın derim. Yine de bu konularda böyle rahatça yorum yapmayı pek doğru bulmuyorum bu fikrimi de çekinerek söylüyorum size inanın. Kalbinizin sesini dinleyin. Ama kolay değil. Atıyorum hastasınız bir doktora bile çocuğunuzu annenize kayınvalidenize bırakıp gidemiyorsunuz olmadıkları için. Doktoru geçtim hastayım yatayım az dinleneyim iyileşirim diyemiyorsunuz. Yani aile desteği ile çocuk büyütmek ile tek başına çocuk büyütmek arasında uçurum fark var diye düşünüyorum.

yardım etmesi manasında dedim , yoksa tabi ki annem emzirecek değil mesela :)

ben hasta iken mesela 1 saat bakması bile bazen çok ihtiyaç olabilir
Hiç böyle 1 saatlik yardım bile görmeden iki çocuğumuzu gül gibi büyütüyoruz ailelerden uzak bir şehirde. Yenidoğan zamanlarinda ve hamilelik zamanlarımda(riskliydi) destek görmüştüm çok sağ olsunlar ama çocuğu büyütmek anne babanın görevi ya zaten genelde herkes tek başına büyütüyor

Valla ben romatizma hastasıyım suan da hamileyim. Çalışıyorum. Geçmeyen ağrı içindeyim kemiklerim sızlıyor. Gerçekten içinizde hevesiniz de yoksa bu yola girmeyin. Sağlık + istek olmalı aksi takdir de işkence

Anladım. 2,5 yıllık süreç içinde sürekli sağlıkla imtihan olduk. Kızım 2,5 Aylıkken ameliyat olmam gerekti. O gün annemler baktılar ama gece kızım asla susmadıpı için eşim yanımıza getirdi sabaha kadar o ilgilendi. Tam o günlerde annem de kayınvalidem de çok ağır bir grip atlattılar bize bulaşmasın diye gelemediler. Eşimle kendi kendimize idare ettik.

Eşimle de konuşuyoruz kimsemiz yok gibi davranıyoruz bazen diye ama böyle olması daha iyi hissettiriyor. geçen hafta yerimden asla kıpırdayacak halim olmadı. Öyle ağır bir soğuk algınlığı geçirdim ki. Günlerce yemek yiyemedim değil ki kızıma yemek yapmak. Baba kız idare ettiler.

İnsanız dünyanın diğer ucunda da olabilirz. Annenizle olan kısmı biliyorum. Eğer bir bebeğiniz olursa da eşinizke destek olarak ilerleyeceksiniz. Çok zorda kaldığınız durumlar için ise babanne düzenli olmasa bile bakımda destek olur diye düşünüyorum

Allah kolaylık versin

Çok geçmiş olsun

Romatizma gerçekten öldürmeyip süründüren bir şey

İstiyorum ama pişman olmaktan bir çocuğun hayatını mahvetmekten çok korkuyorum

10 senelik evliliğin ardından yaşımız geçiyor yapalım bari bir tane çocuğumuz olsun diyerek yaptık
35 yaşındayım kariyerim tamam dünyayı gezdim yedim içtim hani içimde aklımda bir şey kalmadı çocuk varken yapamam dediğim
Kayınvalidem çok yardımcı işimiz olur gelir iki saat bakar Yemeğimizi yapar yeri gelir eğer o gün biz yapacak fırsat bulamadıysak
Eşim evden çalışıyor çok destek oluyor sağ olsun her konuda
Yine de çok zor bakın küçük değil büyük harflerle çok zor
Çocuğumu çok seviyorum onsuz hayat artık düşünemem ama biri çocuk yapma kararı almadan önce beni bir simülasyona sokup bu zorluğu yaşatsaydı bilmiyorum sanırım çocuksuz hayatı tercih ederdim
Annelik çok kutsal çok güzel olabilir ama herkese göre değil bu çok açık ama herkesin dile getirmediği bir gerçek
O yüzden iyi düşünün destekli bile çok zorlanıyorum ben desteksiz düşünemedim bile şimdi

Çok geçmiş olsun

Nişanlımla ortak karar vericez artık hayırlısı diyelim

Aslında yıllarca çok çalıştım ve çok kötü bir evlilik yaşadım konularımı kk biliyor

Çocukluk desen berbat

Şimdi tam rahatlayacağım gezelim diyoruz e bu seferde yaş oldu 36

Sanırım 40 a kadar Allah kısmet ederse gezip öyle yapıcam tabi vücut da elverirse malum kadınlarda yumurta sınırlı

En son dedik nişanlımla olmazsa da dünyanın sonu değil gezer tozarız dedik

Konu açmak beni bayağ netleştirdi

Sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…