- 13 Nisan 2007
- 33.557
- 102.133
- 1.123
- 46
- Konu Sahibi greengirll
-
Çocuk yapmak zorunda mısınız peki?
Biz de çocuğumuzu yalnız büyütüyoruz.
Hatta kocam bazen ya çok geç geliyor ya da bir kaç gün gelmiyor,o zaman tamamen yalnızım.
Allahım hepimize sağlık sıhhat güç kuvvet versin inşallah.
Ebeveynlik hastalık dinlemiyor maalesef.
Dort çocuğuma da kendim bakıyorum. Aynı zamanda çalışıyorum, bakıcı da tutmadım. Anne babalar da yardımcı olmadi hic.
Şaka bir yana, kendine güvenen yapsın çocuk. Orada burada git gel yapılan çocugun psikolojisini düşünemiyorum. Çocuğun evi yuvası sabit olacak. Yemek saatleri, uyku saatleri sasmayacak. İki çocuk annesi olarak emin olduğum şeyler bunlar. İki çocuğuma da kendim bakıyorum. Calissaydim, bakıcı tutardım. Kimseye katlanacak sinir sistemine sahip değilim.
Ben yazdığı başlıktan sandım ki,konu sahibi ya boşanmış ya da eşi filan vefat etmiş kimsesi yokAynen ben de bu olayı anlamadım gitti bir türlü. Niye benim çocuğunu annem babam büyütsün nasıl bir verim verebilirler ki zaten? Tabi ki anne baba büyütecek.
Buna katılmıyorum. Yoksa ilkinde benim gibi kardeşten vazgeçerdiniz... Çocuğuna göre değişir.3 çocuğuma da geceli gündüzlü kendim baktım. Sadece son cocikda eşim biraz tutup gezdirmistir falan ama diğerlerinde kimsenin desteği olmadı..
Pazara markete okula hep beraber gittik çok zordu ama başardım
Tek çocuk hiç çocuk yalnız onu bilinbakımı daha kolay yani
3 çocuğuma da geceli gündüzlü kendim baktım. Sadece son cocikda eşim biraz tutup gezdirmistir falan ama diğerlerinde kimsenin desteği olmadı..
Pazara markete okula hep beraber gittik çok zordu ama başardım
Tek çocuk hiç çocuk yalnız onu bilinbakımı daha kolay yani
Ben yazdığı başlıktan sandım ki,konu sahibi ya boşanmış ya da eşi filan vefat etmiş kimsesi yokçok şükür öyle bir durum yokmuş
Estağfurullah canım.Laale abla sen beni hatırlarsın zamanında az başını ağrıtmadım
Çocuğun olduğunu bilmiyordum Allah bağışlasın
Tek basına deyınce cok uzulerekk girmistim konunuza. Babası yok heralde dıye.Merhaba baharda evleneceğim inşallah, 36 yaşına giriyorum nişanlım da aynı, şimdilik şükür sağlık sorunumuz yok ama 40 olmadan da çocuk istiyorsak yapmalıyız, şimdi çekincelerim var.
Nişanlım yardım eder zaten şu an yemek vs hep o yapıyor, ama sonuçta asıl sorumluluk annede oluyor bu bir gerçek. Ben hiçbir zaman aşırı çocuk isteği olan biri olmadım çocukluğum b.k gibi geçtiği içindir belki de :)
Nişanlımın ailesi de öteki toruna bakıyor ama çok bunalıyorlar onlara da çok güvenim yok.
Çok kararsızım asla pişman olup bir çocuğun hayatını mahvetmek istemiyorum
İşte bende de eş yok..destek olacak.işte bende anne olmayacak
Allah kolaylık versin
Herkese göre zor değişir. Şimdi zor çocuk yarisina da girmiş gibi olmayalım ama emin olun ikinci çocuğum aşırı zor bir çocuktu. İlki sakindi evet ama onun da bebekligi zorduBuna katılmıyorum. Yoksa ilkinde benim gibi kardeşten vazgeçerdiniz... Çocuğuna göre değişir.
Hem bebekliği hem şimdi de zorluyor. Çok seviyorum o ayrı da huysuz. Dedesi gibiHerkese göre zor değişir. Şimdi zor çocuk yarisina da girmiş gibi olmayalım ama emin olun ikinci çocuğum aşırı zor bir çocuktu. İlki sakindi evet ama onun da bebekligi zordu
Ama ortanca beni mahvetti 10 yaş yaslandirdi .çünkü ne zaman neye ağlayacağım ne zaman moraracagi belli olmuyordu.Hem bebekliği hem şimdi de zorluyor. Çok seviyorum o ayrı da huysuz. Dedesi gibi.
Amin hepimizinkineİlk çocuğumun sürekli gaz problemi vardı doymuyordu ağladığında dudakları morariyordu(hiç bir sağlık sorunu yok )
2. Çocuğum ağladığım zaman komple morarip bayiliyordu (kasılma ,katılma,morarma) yer yer ismi değişiyor bu durumun
Hatta dili boğazına kaçmasın diye mudahalelerimin oldugu günler oldu .ama büyüdükçe bu durum düzeldi (kalp vs kontrolleri düzenli yapıldı hiç bir problem yok)
Son çocuğum kız Asıri sakın bir çocuk olması gerektiği gibi şımarıklığı ne az ne çok
Ama ortanca beni mahvetti 10 yaş yaslandirdi .çünkü ne zaman neye ağlayacağım ne zaman moraracagi belli olmuyordu.
Allah güzel saglikli omur versin sizinkinede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?