tek başına çocuk büyüten var mı

Biz de çocuğumuzu yalnız büyütüyoruz.

Hatta kocam bazen ya çok geç geliyor ya da bir kaç gün gelmiyor,o zaman tamamen yalnızım.

Allahım hepimize sağlık sıhhat güç kuvvet versin inşallah.
Ebeveynlik hastalık dinlemiyor maalesef.

Dort çocuğuma da kendim bakıyorum. Aynı zamanda çalışıyorum, bakıcı da tutmadım. Anne babalar da yardımcı olmadi hic.

Şaka bir yana, kendine güvenen yapsın çocuk. Orada burada git gel yapılan çocugun psikolojisini düşünemiyorum. Çocuğun evi yuvası sabit olacak. Yemek saatleri, uyku saatleri sasmayacak. İki çocuk annesi olarak emin olduğum şeyler bunlar. İki çocuğuma da kendim bakıyorum. Calissaydim, bakıcı tutardım. Kimseye katlanacak sinir sistemine sahip değilim.

Laale abla sen beni hatırlarsın zamanında az başını ağrıtmadım

Çocuğun olduğunu bilmiyordum Allah bağışlasın

Ay maşallah size

Mantığınız çok doğru çünkü ben çocukken sürekli sağa sola savruldum hep birileri alırdı beni bakmak için deli gibi ağlardım nefret ederdim

Aslında bu sorunun cevabı burada değil siz kendinize destekçi arıyorsunuz çocuğu yapmadan önce kendi ailenize ve eşinizin ailesine bir sorun bakalim yardim ederiz diyeceklermi edemeyiz deseler yapamayacak gibi bir haliniz var çünkü

Tek başına yada desteksiz eşiyle birlikte büyüten tabiki birçok insan var zaten çocuğu yaparken herkesi yok saymalısınız bakarız diyene bile güvenmemelisiniz (misal benim annem 2. Yi doğur vallahi ben bakıcam bu sefer demesine ragmen oğlum büyümeden doğurmadım kızım doğunca gelen giden yok .. hani bakiyordun dedigimde ne dedi biliyormusunuz ''görünce zor geldi pişkinim ben'' ) .. ben oğlumu doğurduğumda 1 haftalık ameliyatlı halimle tek başıma açım diye ağlarken yüzleşmiş olldum bu gerçekle şimdi 2. Bebeğimi büyütüyorum daha bilinçli şekilde durum ne olursa olsun kimseden 1 saat gelirmisin isteği yapmadan ... varım yoğum kocam da kocam yani

Son düzenleme:
3 çocuğuma da geceli gündüzlü kendim baktım. Sadece son cocikda eşim biraz tutup gezdirmistir falan ama diğerlerinde kimsenin desteği olmadı..
Pazara markete okula hep beraber gittik çok zordu ama başardım

Tek çocuk hiç çocuk yalnız onu bilin bakımı daha kolay yani

Aynen ben de bu olayı anlamadım gitti bir türlü. Niye benim çocuğunu annem babam büyütsün nasıl bir verim verebilirler ki zaten? Tabi ki anne baba büyütecek.
Ben yazdığı başlıktan sandım ki,konu sahibi ya boşanmış ya da eşi filan vefat etmiş kimsesi yokçok şükür öyle bir durum yokmuş

Alerjik astım hastasıyım arada acile gidip serum yemem gerekiyor, oğlumu aileme bırakıp gidiyorduk. Şimdi 7 yaşında bizle... Tatillerde halen bakıyorlar.

Çalışınca destek şart. Bakıcı da olabilir. Mutlaka lazım. Memur olsanız bile en fazla 2 yaş 4 ay gibi oluyor sanırım. Ben 16 aylıkken başlamıştım. Özel daha fena. Zaten İzinler kısıtlı.

Ailem bakıyor ama laf yiyorum genelde . Sınırsız izin yok, olsa... Çocuk evde olunca izin alıp evde durayım isterdim.

Çalışmıyorsanız arada hava almak için bakıcı yada destek iyi olur. Birde çocuğuna göre değişiyor. Oğlum kolik bebekti, anne Bi uğra ne olur yemek yiyeyim demiştim. Kilom 46ya düşmüştü arada uğruyor bende yiyordum. Yoksa izin vermiyordu ki ev işi VS hak getire. Morarana kadar ağlayan Bi bebek...

Eskisi ilr fark var. İlaç vs alınca halsiz olup yatıyordum. Çocuktan sonra yatamadım.

Ama çok seviyorsunuz. Farklı Bi sevgi. Tatmsk gerek. Zor ama annem dese, seni çok seviyorum dese, o zorluğu hatırlamıyorsunuz. Delilik hali gibi bişi. Yaparsınız sizde...

Buna katılmıyorum. Yoksa ilkinde benim gibi kardeşten vazgeçerdiniz... Çocuğuna göre değişir.

Maşallah siz süper kadın olmuşsunuz :)

Tek basına deyınce cok uzulerekk girmistim konunuza. Babası yok heralde dıye.
Allah tan oyle degılmıs cok sukur

Bende ne kayınvalıdemden yardım alıyorum ne ablalarımdan

Annem hasta ve cok yaşlı zaten
Ablalarım kayımvalıdem calisan birey
Üç dört ayda bir Gelınce ıkı gun kalıp gidiyorlar.

Ben onların yanına gidince de hıc birine emanet etmiyorum. Cunku benım yasaKlarım... Onlara göre yasaL catısıyorum. Guvenemem

Kimse yokkkeeeeennn daha guzel bakılıyoooo guven kendıne

Son düzenleme:
Buna katılmıyorum. Yoksa ilkinde benim gibi kardeşten vazgeçerdiniz... Çocuğuna göre değişir.
Herkese göre zor değişir. Şimdi zor çocuk yarisina da girmiş gibi olmayalım ama emin olun ikinci çocuğum aşırı zor bir çocuktu. İlki sakindi evet ama onun da bebekligi zordu

İlk çocuğumun sürekli gaz problemi vardı doymuyordu ağladığında dudakları morariyordu(hiç bir sağlık sorunu yok )

2. Çocuğum ağladığım zaman komple morarip bayiliyordu (kasılma ,katılma,morarma) yer yer ismi değişiyor bu durumun

Hatta dili boğazına kaçmasın diye mudahalelerimin oldugu günler oldu .ama büyüdükçe bu durum düzeldi (kalp vs kontrolleri düzenli yapıldı hiç bir problem yok)

Son çocuğum kız Asıri sakın bir çocuk olması gerektiği gibi şımarıklığı ne az ne çok

Hem bebekliği hem şimdi de zorluyor. Çok seviyorum o ayrı da huysuz. Dedesi gibi .
Ama ortanca beni mahvetti 10 yaş yaslandirdi .çünkü ne zaman neye ağlayacağım ne zaman moraracagi belli olmuyordu.

Allah güzel saglikli omur versin sizinkinede

Amin hepimizinkine

Çok ta istemiyorum çocuk diyorsanız, sırf yaşım geciyor ,artık son şansım diye yapmayın.Cok çok zor birşey.Ben de yalnızım ,eşim var yardım eden.Ama bazen sadece sohbete gelen olsaydı diye gözlerim doluyor.Ki bebekten önce yalnızlıgi cok severdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…