- 8 Ocak 2018
- 365
- 810
- 18
- 32
Cok severim. Tek ciktigim hicbir tatilde yalniz kalmadim ama. Hostellerde bircok insanla tanistim, cadirimi kurdugum kamp alanlari ise en guzel dostluk kurdugum yerler diyebilirim. Ben tek basima guney amerika turu yapmistim 3 ay ama avrupa diyorsunuz o zaman yapmadiysaniz Balkan turu derim. Belgrad - Mostar - Uskup - Ohrid ve Saraybosna. Gununuz yetmezse Saraybosna'yi cikarirsiniz. Ya da Viyana - Prag - Budapeste - Bratislava da guzel bir tur secenegi olur. Couchsurfingi ise tek basina seyahatta mutlaka tavsiye ederim.
Peki couchsurfingteki insanlara güvenebilir miyim
Benim hesabım vardı aslında orada
seni burjuva seniiii avakado da yemişsindir sen oralar da şimdiTek başıma Interbus ile gittim, harikaydı. 18 Avrupa ülkesi gezmiş oldum. Ama tabi süresi daha uzundu.
seni burjuva seniiii avakado da yemişsindir sen oralar da şimdi
otur oturduğun yerde elimizde ki 3 kuruştan da olmayalım seçimden sonra doları gör sen .kumbaradaki 50 cent lere bile seviniyorum ben ne hallere düştük ahhahaHehe şaka bir yana Interbus cidden çok güzel ya, öğrencilik zamanında hele. Şimdi bir de Kuzey Avrupa Turu çıkarmışlar İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka falan kurlar uçmasa giderdim valla.
Tek basima markete bile gidememİyi geceler herkese
Ben çok deli dolu biraz da deli cesareti olan bir kadınım
Daha önce de tek başıma ülkeler arası seyahat ettim ama hep karşı tarafta en azından ülke içinde tanıdığım insanlar vardı bir alo diyebileceğim
4-10 Temmuz arasında boşluğum var
Ya evde kös kös oturacağım ya da bambaşka bir ülkeye gidip gezebilirim tek başıma
Bunu tecrübe etmek çok istiyorum ama biraz cesaretlendirilmeye ihtiyacım var :)
Hiç böyle bir şey yaptınız mı?
Yaptınızsa nasıl geçti
Ek notçuk: Ülke/şehir tavsiyelerine açığım (Avrupa içinde)
Gururla söylüyorum ki ben yaptım defalarca :)İyi geceler herkese
Daha önce de tek başıma ülkeler arası seyahat ettim ama hep karşı tarafta en azından ülke içinde tanıdığım insanlar vardı bir alo diyebileceğim
Ya evde kös kös oturacağım ya da bambaşka bir ülkeye gidip gezebilirim tek başıma
Yaptınızsa nasıl geçti
İyi geceler herkese
Yaptınızsa nasıl geçti
Portekiz’e gidinDeğil mi denemek lazım, bir kere edinmek lazım bu tecrübeyi
Şöyle günübirlik uçsan bile tecrübe :)
Gezdim gezdim, İtalyada yaşıyorum zaten Milanacım, çok seviyorum güneyini de başka bir ülke de görmüş bulunayım istiyorum, listemde bulunsun
Ben hiç tek gitmedim ama tek gitmeyi gerçekten isterdim.dilim var ama cesaretim yok
trınıdad and tobacco böylemıydi yazılışı emin değilim ama tlc de ev avcıları belgeselinde izledim harika sahilleri evleri var adı sanı duyulmamış ülkenin bayıldım
Vanilloş hepinizden daha deneyimlisin,tabii ki yaparsın
Ben hep yalnız gezerim, kendime de sözüm var. Balayı hariç asla biriyle tatile çıkmam bundan sonra
Yalnızlığın tadını bir kere aldıktan sonra daha da insanlara tahammül edemez oldum.
En güzel tarafı
Bu bir seyehat değil bir macera oluyor. Yalnızken kaybolmanin tadı ayrı, yolda birileriyle tanışmanın tadı ayrı. Ben yalnız yola çıkarım ama yalnız devam etmem genelde. Donutcuda biriyle tanışir beraber devam ederim, metroda biriyle tanışir o gün onla gezerim. hatta romada (vatikanda) mal gibi bataklığa saplanmistim. Dünya tatlısı bir çocuk beni üç çekişte zor kurtarmıştı :)) sonra bana çeşme aramak için falan beraber dolaştık
Böyle güzel şeyler yani...
Üstelik hep yazıyorum, hep de yazacağım;
Couchsurfing isimli mükemmel uygulama var
Aç onu, şehrini seç. Bol referanslı güvenilir birini bul ve 'su tarihlerde sende kalabilir miyim?' diye mesaj at. Zaten turistleri evinde ağırlamak için k sitede üyelik açtığı için seve seve kabul edecektir.
Gördün mü?
O şehirde seni bekleyen biri oldu
Yalnız gezerken sıkılınca yine o siteden HANGOUT (şu an musaitim,hadi gezelim) kısmını aç. Oradan bul birini ve beraber gez :) ömürlük arkadaş edin.
Gerçekten harika bir site. Ben hem kendim insanları gezdiriyorum hem de yurtdışında kullanıyorum. Hem de yedi duvele tavsiye ediyorum. Daha bir tane olumsuz olay yasayani görmedim. İnsanlar inanamayacagin kadar yardımsever olabiliyor. Benim canım couchsurfing arkadaşım bana çekyatini verip kendi yerde yatmıştı mesela. Üstelik boşuna para harcamayim diye havaalanına giderken bana krep yapıp meyve vermişti , uçağı beklerken yerim diye
Aynı şekilde ben de gezdirdigim adamın kartını banka yiyince onun için koşturmus, cebine para koymuştum :) ya da gelen turiste İstanbul'un çok az insan tarafından bilinen harika yerlerini gezdirmişimdir.
Tamamen parasız, tamamen gönül birliğine dayalı
Şehir tavsiyesi olarak pragi önerebilirim. Hem euro kulllanmadiklari için daha uygun hem inanılmaz mimaride bir yer. Tam bir masal şehri.
Belarusa gidebilirsin, Minsk insanlarına ,yardımseverliğine aşık olacağın bir sehir.kaldi ki 1 TL 0,50 ruble. Yani çok pahalli değil. Eğer oraya gidersen kalacak yer konusunda sana yardımcı olabilirim, bedavaya şehri gezmiş olursun
Budapeşte de pek çok insanın kıymetini bilmediği bir ulke, oysa cooooook romantik ve güzel.
Sana yakın Slovenya var . Ama ljublyana şehir merkezi değil, bled gölünün oralar.
Başka başka ne önerebilirim?
Mesela Sırbistan da çook güzeldi, insanları da çok sıcakkanlı...
Şimdiden iyi tatiller diliyorum sana
Umarım yanına birini almadan harika bir tatil gecirirsin.
Bu aradaantonie bu konuda kendin için Yararlı şeyler bulabilirsin
Tek basima markete bile gidemem
Merhaba sanırım 2 yıl önce Afrika ya gitmiştim ve tektim . Bu yolculuğa çıkarken korkutanlar oldu. Kadın başına başka ülke çık çık diyen oldu. Aldırmayın. Geçmişe baktığımda iyi ki diyorum çünkü Afrika nin fakir bir köyünde yaklaşık 4 gün geçirdikten sonra nelere şükür etmem gerektiğini anladım. Orada ki fakirliği gördüm çocukların ne kadar mutlu olduklarını , su bulmanin bilr orada ne kadar zor olduğunu. Hayatımda beni ben yapan şeyleri bana kattı demem o ki size çok şey katacaktır. Sınırlarınızı kesfedeceksiniz. Son olarak benim de önerim tabiki Afrika nin fakir bir köyü :)
Ben başka bir şehirde gezmedim daha türkiyede tek başıma, iyi cesaret valla tebrik ederim
Derdinizi çok kıskandım bu arada
Portekiz’e gidin
Çok güzel ülkeymiş, insanları çok iyiymiş diyollaaa ..Lizbon ve Güney’de algarve’a gidin..
Ben çok gezdim tek başıma en keyifli gezilerim de onlar oldu bir sürü insanla tanıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?