Tek başına gezmek?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cok severim. Tek ciktigim hicbir tatilde yalniz kalmadim ama. Hostellerde bircok insanla tanistim, cadirimi kurdugum kamp alanlari ise en guzel dostluk kurdugum yerler diyebilirim. Ben tek basima guney amerika turu yapmistim 3 ay ama avrupa diyorsunuz o zaman yapmadiysaniz Balkan turu derim. Belgrad - Mostar - Uskup - Ohrid ve Saraybosna. Gununuz yetmezse Saraybosna'yi cikarirsiniz. Ya da Viyana - Prag - Budapeste - Bratislava da guzel bir tur secenegi olur. Couchsurfingi ise tek basina seyahatta mutlaka tavsiye ederim.

Peki couchsurfingteki insanlara güvenebilir miyim
Benim hesabım vardı aslında orada

seni burjuva seniiii avakado da yemişsindir sen oralar da şimdi

Hehe şaka bir yana Interbus cidden çok güzel ya, öğrencilik zamanında hele. Şimdi bir de Kuzey Avrupa Turu çıkarmışlar İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka falan kurlar uçmasa giderdim valla.

Hehe şaka bir yana Interbus cidden çok güzel ya, öğrencilik zamanında hele. Şimdi bir de Kuzey Avrupa Turu çıkarmışlar İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka falan kurlar uçmasa giderdim valla.
otur oturduğun yerde elimizde ki 3 kuruştan da olmayalım seçimden sonra doları gör sen .kumbaradaki 50 cent lere bile seviniyorum ben ne hallere düştük ahhaha

trınıdad and tobacco böylemıydi yazılışı emin değilim ama tlc de ev avcıları belgeselinde izledim harika sahilleri evleri var adı sanı duyulmamış ülkenin bayıldım

Vanilloş hepinizden daha deneyimlisin,tabii ki yaparsın

Ben hep yalnız gezerim, kendime de sözüm var. Balayı hariç asla biriyle tatile çıkmam bundan sonra
Yalnızlığın tadını bir kere aldıktan sonra daha da insanlara tahammül edemez oldum.
En güzel tarafı
Bu bir seyehat değil bir macera oluyor. Yalnızken kaybolmanin tadı ayrı, yolda birileriyle tanışmanın tadı ayrı. Ben yalnız yola çıkarım ama yalnız devam etmem genelde. Donutcuda biriyle tanışir beraber devam ederim, metroda biriyle tanışir o gün onla gezerim. hatta romada (vatikanda) mal gibi bataklığa saplanmistim. Dünya tatlısı bir çocuk beni üç çekişte zor kurtarmıştı :)) sonra bana çeşme aramak için falan beraber dolaştık
Böyle güzel şeyler yani...
Üstelik hep yazıyorum, hep de yazacağım;
Couchsurfing isimli mükemmel uygulama var
Aç onu, şehrini seç. Bol referanslı güvenilir birini bul ve 'su tarihlerde sende kalabilir miyim?' diye mesaj at. Zaten turistleri evinde ağırlamak için k sitede üyelik açtığı için seve seve kabul edecektir.
Gördün mü?
O şehirde seni bekleyen biri oldu
Yalnız gezerken sıkılınca yine o siteden HANGOUT (şu an musaitim,hadi gezelim) kısmını aç. Oradan bul birini ve beraber gez :) ömürlük arkadaş edin.
Gerçekten harika bir site. Ben hem kendim insanları gezdiriyorum hem de yurtdışında kullanıyorum. Hem de yedi duvele tavsiye ediyorum. Daha bir tane olumsuz olay yasayani görmedim. İnsanlar inanamayacagin kadar yardımsever olabiliyor. Benim canım couchsurfing arkadaşım bana çekyatini verip kendi yerde yatmıştı mesela. Üstelik boşuna para harcamayim diye havaalanına giderken bana krep yapıp meyve vermişti , uçağı beklerken yerim diye
Aynı şekilde ben de gezdirdigim adamın kartını banka yiyince onun için koşturmus, cebine para koymuştum :) ya da gelen turiste İstanbul'un çok az insan tarafından bilinen harika yerlerini gezdirmişimdir.
Tamamen parasız, tamamen gönül birliğine dayalı

Şehir tavsiyesi olarak pragi önerebilirim. Hem euro kulllanmadiklari için daha uygun hem inanılmaz mimaride bir yer. Tam bir masal şehri.
Belarusa gidebilirsin, Minsk insanlarına ,yardımseverliğine aşık olacağın bir sehir.kaldi ki 1 TL 0,50 ruble. Yani çok pahalli değil. Eğer oraya gidersen kalacak yer konusunda sana yardımcı olabilirim, bedavaya şehri gezmiş olursun
Budapeşte de pek çok insanın kıymetini bilmediği bir ulke, oysa cooooook romantik ve güzel.
Sana yakın Slovenya var . Ama ljublyana şehir merkezi değil, bled gölünün oralar.
Başka başka ne önerebilirim?
Mesela Sırbistan da çook güzeldi, insanları da çok sıcakkanlı...
Şimdiden iyi tatiller diliyorum sana
Umarım yanına birini almadan harika bir tatil gecirirsin.
Bu arada antonie bu konuda kendin için Yararlı şeyler bulabilirsin

Son düzenleme:
Tek basima markete bile gidemem

Tek basima viyana hallstatt budapest yapmistim gercekten kolay ve eglenceli bir tur olmustu. Viyana zaten gezmeyle bitecek bir yer degil hallstatt ise gorulmeye deger bakirlikte muhtesem buda-peste alisveris memleketi :)) .. aslinda tek degildim iş icabi 15 gunlugune gitmis ancak digerleri evli ciftler olunca aralarinda olmaktan huzursuz olmus yekten takilma karari almistim. Onlar prag-bratislava yaparken ben bu plani cizdim kendime.

Merhaba sanırım 2 yıl önce Afrika ya gitmiştim ve tektim . Bu yolculuğa çıkarken korkutanlar oldu. Kadın başına başka ülke çık çık diyen oldu. Aldırmayın. Geçmişe baktığımda iyi ki diyorum çünkü Afrika nin fakir bir köyünde yaklaşık 4 gün geçirdikten sonra nelere şükür etmem gerektiğini anladım. Orada ki fakirliği gördüm çocukların ne kadar mutlu olduklarını , su bulmanin bilr orada ne kadar zor olduğunu. Hayatımda beni ben yapan şeyleri bana kattı demem o ki size çok şey katacaktır. Sınırlarınızı kesfedeceksiniz. Son olarak benim de önerim tabiki Afrika nin fakir bir köyü :)

Gururla söylüyorum ki ben yaptım defalarca :)
İlk tecrübem üniversitede öğrenciyken oldu. Arkadaşlarımla Barselona’ya gitmiştim onlar oradan eve döndüler ben Roma ya geçtim. Öğrenci hali, cepte para yok... bir gece İtalya’da hava alanında yattım sonrası tozu dumana kattım, gezdim, yedim içtim, şehre karıştım, insanlarla sohbet ettim...
Bir sonraki tek gezim çalışırken Paris’ti... amanın amanın... ilk gittiğimde arkadaşlarımla gitmiştim üniversitede, o zaman param olmadığı için tadı damağımda kalmıştı. Bu sefer tozu dumana kattım, detayları istersen özelden yazarım çok deşifre olmayayım ahahaha...
Bir başka sefer de Monako’ya gitmiştim, orada da bambaşka tecrübelerim oldu...
Sonrasında eşimle Amsterdam’a gittim ama keşke bekarken tek gitseymişim dedim,

Ayyyy ne guzel yaaa keske benimde imkanım olsaaaaa
Eğer diliniz varsa gidin muhteşem olur

Ben başka bir şehirde gezmedim daha türkiyede tek başıma, iyi cesaret valla tebrik ederim

Derdinizi çok kıskandım bu arada

Portekiz’e gidin

Çok güzel ülkeymiş, insanları çok iyiymiş diyollaaa ..Lizbon ve Güney’de algarve’a gidin..
Ben çok gezdim tek başıma en keyifli gezilerim de onlar oldu bir sürü insanla tanıştım

Darısı başıma ama kocisle inşallah zira ben daha suriye ye bile gidemedim ay gidin gezin bizim yerimizede ya super plan

Ben hiç tek gitmedim ama tek gitmeyi gerçekten isterdim.dilim var ama cesaretim yok

Aynen dilim var ama cesarete ihtiyacım var :))

trınıdad and tobacco böylemıydi yazılışı emin değilim ama tlc de ev avcıları belgeselinde izledim harika sahilleri evleri var adı sanı duyulmamış ülkenin bayıldım

Mutlaka oralara da gitmek isterim daha uzak yerlere ama şu anki zaman diliminde Avrupa içerisini tercih etmem lazım :)

Ben şu an Bordeaux veya Luxembourg arasındayım
Biliyorsun çok ucuza işleyen bir uçak firması var eminim biliyorsundur yani
Orada bilet buldum çok uyguna

Ben de tam couchsurfing olayını soracaktım, hesabım var ama hiç kalmadım
Çekiniyorum biraz
Şimdi hiç tanımadığım bir insanın evinde kalırken garip durumlar olmuyor mu ne bileyim ya konuşacak bir şey
bulamazsam falan

Tek basima markete bile gidemem

Niçin

Hangi ülkeye gittiniz çok merak ettim

Ben başka bir şehirde gezmedim daha türkiyede tek başıma, iyi cesaret valla tebrik ederim

Derdinizi çok kıskandım bu arada

Hahahahah pardon benimki tatlı bir dert

Portekiz çok istedim ya evet ama bilet fiyatları uçmuştu :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…