Tek başına gezmek?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle bir şey yapmadım, kişisel tecrübem yok ama çok yakın bir dostum iki aylık bir seyahate çıktı, Güneydoğu Asya ülkelerini gezdi daha yeni. Seyahatin ilk bir kaç haftası arkadaşlarıylaydı, sonra tek başına devam etti. O kadar güzel anılar biriktirmiş, öyle değişik hikayeler dinlemiş ve öyle enteresan insanlarla tanışmış ki, çocuğum olmasa, ha bir de hamile olmasam atlayıp gideceğim, öyle imrendim. Artık birkaç sene sonra kafile halinde yapacağız biz bunu. Valla şansınız varsa gezin görün. Farklı kültürlere şahit olmanın, maceralara atılmanın güzelliği, heyecanı çok az şeyde var.

yaa ne guzel bir başlık bu

ben de istiyorum ve deli cesaretim var.

ama memurum ve 29gün iznim var. 5 i bayramda 5i arkadasıma ziyaret için gidecek

ve erkek arkadasım var :C

Firsatini bulunca hic kacirmam :) Tabi simdi esimle ayarlamaya calisiyorum ama o gelemeyecekse de yalniz giderim mutlaka.
Genelde is vb bir amacla gittigimde fazladan kalip tek basima geziyorum. Tek basina olunca en mantiklisi en azindan 1 gununde sehir turlarina katilmak, ben Munih'te filan oyle yapmistim. Bu turlar cok uygun fiyatli oluyor, yuruyerek veya bisikletle sehri geziyorsunuz, veya tarihi satolara, saraylara vb gidilebilir. rehber eglenceli bilgiler veriyor. Gruptaki diger insanlarla sohbet muhabbet ortami oluyor boylece degisik ulkelerden insanlarla tanisiyorsunuz. Tanistigim ciftlerle tur sonrasinda aksam yemegi filan yedigim de olmustu yani yalniz kaldim sikildim durumu olmuyor. Bir iki gununu de yalniz gezerek geciriyordum.

Mükemmel bir tatil fikri
Ben de şuan vize bekliyorum, inşallah 2 hafta sonra ilk kez çıkacağım yurt dışına.
Ben bir şey sormak istiyorum size, yurt dışında hat olayını nasıl çözüyorsunuz ya? Bu konuyu muhtemelen tekrar soracağım buralarda ama bir bilen varsa cevap verebilir mi, yeni hat mı almak gerekiyor internet nasıl hallediliyor
Önerim Kanarya Adaları, çünkü ben oraya gidiyorum

Turla İtalya'ya gitmiştik hep genç çiftler yada arkadaş grupları olan 25 kişilik bir gruptu tek başına katılan bir doktor bayan vardı hiç sıkılmadi çok iyi arkadaş olduk genellikle bizimle takıldı diğer arkadaşlarla da takıldı hala görüşürüz

ben is icin yalniz seyahat ettim

Kalacaginiz yere booking.com dan bakin, yorumlarina bakin temiz, duzgun bir yer olsun

Avrupa'da solo kadin turist rahat geziyor yani ben hic problem yasamadim

Portekizi seviyorum, kisisel tavsiyem orasi

Almayin, gerek yok
Havaalanlarinda wi-fi var
Turistik yerlerde bedava wi-filer her sokakta var nerdeyse
iciniz rahat etmeyecekse yurtdisi paketleri oluyor, gitmeden GSM operatorunuzden alin.

cok guzel de ben sanirim yanimda birinin olmasini tercih ederdim.tek basima gezmeyi sevmiyorum.biriyle konusacaksin gordugun yerler hakkinda yorum yapacaksin,beraber gulup beraber egleneceksin.yalniz takilmayi sevmiyorum

Almayin, gerek yok
Havaalanlarinda wi-fi var
Turistik yerlerde bedava wi-filer her sokakta var nerdeyse
iciniz rahat etmeyecekse yurtdisi paketleri oluyor, gitmeden GSM operatorunuzden alin.
Ya Cherry'cim 3 ay kadar kalacağım için emin olamadım. Kendi kullandığım hat dolaşıma mı açılıyor?

Ya Cherry'cim 3 ay kadar kalacağım için emin olamadım. Kendi kullandığım hat dolaşıma mı açılıyor?
3 ay kısa bi süre değilmiş. ben 2,5 ay yurt dışında kalmıştım ve kendime hat almıştım. çünkü evimin yolunu bile google maps olmadan bulamayan biriyim, riske atamadım

oranın hattından almıştım çünkü kendi operatörümün yurt dışı ücretleri çok fena
uydurmuş olmayayım ama 1 gb internet için 100 tl istiyorlardı geçen sene diye hatırlıyorum
direkt hat almak daha ucuz

bir arkadaşımın türk operatörü çok makul bir ücrete paket yaptıyordu
1 gb gibi bi internet yaptırıp gitmişti, hat falan almamıştı

ikisini de yapmadan mobil verisiz 1-2 ay idare eden arkadaşlarım oldu, sıkıntı yaşamadılar
biraz size bağlı bence

yaa ne guzel bir başlık bu

ben de istiyorum ve deli cesaretim var.

ama memurum ve 29gün iznim var. 5 i bayramda 5i arkadasıma ziyaret için gidecek

ve erkek arkadasım var :C
Hem memursunuz paranız var, hem de normal bir çalışandan 15 gün fazla izniniz var zaten. Bu yuzden AMA dediğiniz kısmı anlamadim siz de gidemezsiniz bu imkanlarla kim gidecek ki?

Hiç çekinecek birşey yok. İnanın ki sizin geldiğinize mutlu olmayacak birisi olsa zaten ' o gün müsait değilim' der.
Ben kendi deneyimlerimi söyleyeyim, inanılmayacagim kadar yakın oluyoruz her seferinde. Kocamaaaan sarılıyoruz bulusunca (hatta beni gece 11de eksi 15 derecede 1 saat bekleten ve telefonları kapalı olan bir kız vardı. Ben panik içinde 'insallah gelir' duaları ederken tramvaydan inmiş 'yengeeenç diye bagirmisti' , slow motionda koştuk sarildik, hatta saçlarımı falan okşadı hatta tam romantik film tadındaydik o benden özür diledi, 'ben geldin ya,hiç önemli değil' dedim, bütün gece kakara kikiri yapıp beraber mutfağa girdik.
Yani aksilikler çıksa da bir şekilde çözülüyor. Gerçekten o kadar iyi insanlar var ki...
Hatta yaptigi yemeği beğenmedim diye beni türk restoranına benzer restorana götüren bile oldu :)
Dolabından magnet söküp hediye eden, benim adıma Uber çağırıp parasını ödeyen...
Bir insanın couchsurfing olmak istemesi için tek gereken şey misafirperverlik. Misafirperver insanla da her türlü uyum sağlarsin.
Ha , baktın karşındaki buzdolabi-suratsiz. Kanın da ısınmadi. Çok yorgun olduğunu söyler, bu gece için teşekkür eder yatarsin. Ertesi gün çıkar, o da senden mutlu olsun diye bir referans yazarsın: fazla konuşma imkanimiz olmadı ama evi merkezi, falan diye^^
Ama dediğim gibi bana denk gelen herkes melek gibiydi. Bir başlarında hareleri eksikti :)
Sakın korkma, aktif et hemen uyeligini

Son düzenleme:
Hem memursunuz paranız var, hem de normal bir çalışandan 15 gün fazla izniniz var zaten. Bu yuzden AMA dediğiniz kısmı anlamadim siz de gidemezsiniz bu imkanlarla kim gidecek ki?

bağlı oldugum birim sebebiyle ha deyince alamıyorum

Ben de o paketlerden korktum açıkçası, günlük 25 tl mi ne öyle şeyler gördüm çünkü
5 günlüğüne vs gitsem düşünülür de ...
Ben de maps kullanacağım gibi, o yüzden internetsiz kalmayı gözüm yemiyor
Her gittiğim yerde wifi diye koşturmak da işime gelmiyor o yüzden ben de oranın hattını alacağım sanırım
Çok teşekkür ederim

Coook isterdim yapabilmeyi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…