TEK çocuğu olan anneler (2.düşünmeyenler)

Ben tam örneğin bu konuya bir kızım var 7.5 yaşında ikinci sınıfa gidiyor
Hep kardeş istedi ve kızım Allah bağışlasın esirgesin yavrumu harika bir çocuktu
Sırf yalnız kalmasın bu hayatta o istiyor diye ikinciye hamileyim su an bir kızım m daha olacak.maddi durumu sorarsanız hiçbir zaman duEn oturmadı hala aynı
Tekkeköy kafamı taktiğin şey bu ben yemem onlara yediririm.ne yapayım dünyaya getirdim bakacağım onlara en iyi şekilde yavrum çok masum ve harika bir evler eğer ikinci bebeğinde böyle hayırlı olursa ilerde can dostu olurlar.haaa bana sorsanız ikinciyi hiç düşünmedim çünkü hep maddi sıkıntı içindeydim sırf bu yüzden içinde uhd kaldı yıllarca ertwledim
Ne yapayım param az diye bir evlat sahibi olmaya akmıyor ikinci oldu işte çok şükür hamileliğin iyi gidiyor
Yaşım 35 bu arada benimde doğum haziran annesi olucak.
Hayatta herşeyin bir sebebi var
Herkes kozmetikler doğuyor kaderiyle Allah hayırlı sağlıklı ömür versin yavrularına ve herkesin evladina

Eğer ki maddi durum yerinde ise neden yapılmasın gayet rahat yapılır
Ama suda var doğuracak annenin vücudun önemli bakabilecekmi gücü yetecek mi manevi olarak hazırmış bunlar onemli

Ben hep bir kızkardeşim olsun isterdim ama yok.
Keşke annem yapsaymis diyorum.
Niye biliyormusun özeniyorum.

3 kız kardeş arkadasim var.
3ude evli.
3ü de aynı semtte buradalar..
Birine bisi olsa öteki kosuyor.
Her yere birlikde gidiyorlar.
Biri sıkışsa öteki yetisiyor.
Kuzenler bir araya geliyor.

Okadar özeniyorum ki.
Küçükken anlaşılmıyor bunlar.
Büyüdüklerinde çoluk çocuğa karışınca anlaşılıyor.

Küçükken bana sorsalar istemem derdim kesin.
Şuan okadar ihtiyaç duyuyorum ki bir kız kardeşe
Olsaydida bir kahve içseydik
Bir tlfn edip sesini duysaydim.
Dertlesseydik.
Çocuklarımız oynasalardı diye hayal kurarım hep.

Kardesimle bir yazlık alırdım ortak yazın hemen çocukları alır kaçardık burdan diyorum.
Kizkiza keyf.

Annemde pişman bu arada.

Ben de bu pismanligi ogluma yasatmamak icin ileride de keske dememek icin istiyorum 1 tane daha.

oğlum zor büyüdü tayinci eş ile çalışan anne olarak
allah biliyor hiç ikinciyi düşünmedim
kaçaklar olduğunda hemen ertesi gün hapları kullandım sanki hemen gebe kalabilmişim gibi (oğluma 14 ay sonra gebe kalmıştım)
oğlum 5 yaşına girdi ve bende benim kardeş ilişkilerim iyidir neden kuzumun kardeşi olmasın dedim
ve korunmayı bıraktım bebek gelmedi yıllar geçti
en son geçtiğimiz şubatta mucize geldi kondu göbüşüme ama devam etmedi dış gebelik ile sonlandırıldı
vee o kadar üzüldüm ki önceden istemediğim için mi oldu diye çok sorguladım o kadar katı idim ki ikinci çocuk için asla istemiyorum diyordum

şimdi ne durumdasın desen tüp bebek sürecinde ikinci çocuğuma kavuşmak istiyorum
şubatta transfer olacağım allah izin verirse ilerde pişman olmamak için deniyorum
oğlum 11 yaşında oldu bu arada tek büyüdü kuzum oyun arkadaşı olmadan yanında
kızkardeşim iki tane peşi sıra yaptı ikisi ne güzel oynuyor

büyük konuşmamak gerekiyor zamanın ne getireceği bilinmiyor

Ben sanirim. 35 yaşındayım bebeğim 1 yaşında. Tüp bebekle dünyaya geldi com şükür ama çok zor büyüdü annem vefat etmişti kardeşim uzak. Klasik lohusalık durumundan kv ile kavga ve sonuc kolik bebegi tek basima buyuttum. Evdeyim bebege bakmak icin ve 1 sene daha geçsin de ise basliyim diye gün sayıyorum. 1 yaşında ama hala çok zor bütün gün benle hala uyku problemi var. Gecemiz gündüzümüz karisti. tekrar ise başlarsam ve hamile kalırsam yine eve kapanmak lazım. Açıkçası goze alamiyorum. Eşim hamile kal araları 2 yas olsun sonra birlikte kreşe verirsin diyor. Çünkü yaşım geçiyor ve olur mu bilmem. Ama ona güvenip de tekrar çocuk sahibi olamam güvenimi çok sarstı çünkü. Sanirim tek çocukta kalicam. Çok kötü birşey olacağını dusunmuyorum. Annesi babası ayrılıp tek çocuk buyuyenler var kaldi ki arkadasimin dogumda rahmi alindi ve tek cocuk kaldi bazi seyler kader

Benim 1 erkek kardeşim var bu arada
Ayağına taş değmesin
Rabbim her zaman ondan razı olsun.

Herzaman bana abilik yapmistir.
Benden 3 yaş küçük bir de.

Her zaman soğuk kanlı olaylara bakış acısıyla bana akıl verir.

Bir akşam aramadan hal hatır sormadan durmaz.
Insan ne isterki zaten..
Bir hos sohbet, huzur, afiyet..

Annemden babamdan daha cok anlar beni dusunur.

Bende öyleyim

Ben 33 yaşındayım o 30.
Daha 1 defa kavga etmemisiz birbirimizi kirmamisiz.

Rabbim 2 cihanda razi olsun.

Bazilari da keske kardesim/ablam/abim olmasaymis daha iyi olurmus diye dusunuyor buyuyunce... Onemli olan hayirli evlat olmalari...

Kardes konusunun tek bir doğrusu yok ki. Herkesin doğrusu farklı. ben 2 çocuk annesiyim. Çok da mutluyum. Büyük oğluma en büyük iyiliği yaptığımı düşünüyorum. Ama sirf yorgunluğu göze alamayip 2.yi yapmamak bana biraz annenin bencilligi gibi geliyor.

Bir tek çocuk annesi olarak, bilinçli olarak Tek çocuk isteyenleri hiç anlayamayacağım Galiba. Çocuktan çocuğa değişiyor muhtemelen kardeş ihtiyacı ama biz çok derinlerde hissediyoruz kardeş eksikliğini. Ve ben kesinlikle kendi irademle tek çocukta kalmayı istemezdim.

Ama yine de tek çocuk olup da mutlu olanları okudukça, rahatlıyorum biraz. İlla ki kötü ve yalnız hissetmek zorunda değil büyüdüğünde. Şimdi hep oğlumA şanslı olduğunu, olmayan şeylere üzülmek yerine, Allah ın bize verdiklerine şükretmemiz gerektiğini aşılıyorum.

Oğlumu çok büyük maddi sıkıntıyla büyüttüğüm için, ilk 5 sene ben istemedim çocuk. 27 yaşımda, 2. Yi istediğimde menapoza girdiğimi öğrendim. Bu ilk 5 senede oğlum da kolay idare edilebiliyordu tek olarak. Ama büyüdükçe biz yetmemeye başladık. Bu sene 9 yaşını bitirecek inşallah.

Kendi boyutunda oyun arkadaşları arıyor.bizim ona verdiğimiz sevgi gibi, o da sevgisini, sahiplenme duygusunu verebileceği birilerini arıyor. Küçükken en sevdiği oyuncağına kardeşim diyordu. Kardeşlik oyunlar kuruyordu onunla.şimdi de 9 aylık yeğenime kardeşim diyor. Çok severek oynatıyor onu ama o da yurt dışındA.

Çocukların dünyası farklı. Bizimle olandan çok daha eğlenceli bir dünyaları var. Bir sepet oyuncak tek çocuk için bir şey ifade etmezken, tek bir oyuncak 2-3 çocuk için dünyanın eğlencesi olabiliyor. Hatta oyuncak olmasa, koltuk minder leri bile iş görüyor :)

Bu yüzden evimi hep bir oyun alanına çevirdim. Kuzenlere götürüp getiriyorum, komşu çocukları arar gelmek için. Ama bunlar hep benim ayarlamalarım. Ve emin olun, kendi çocuklarını büyütmekten daha büyük zaman ve iş gerektiriyor. İşimi gücünü bırakıp, giDip gelmeyi, ailelerini ağırlamayı gerektiriyor.

Yine de el yani. Her zaman olmuyor. Kardeşle olan bağ kurulmuyor tabi ki.

Annem hiç ilgili bir anne değildi. Babam yurt dışında çalışıyordu ama biz üç kardeş kendi aramızda hiç sıkılmıyorduk. Hele bir yere gezme oldu mu dünyalar bizim. Oğlumla biz anne baba ilgileniyoruz ama o bizim küçüklüğümüzdeki kadar mutlu geçiremiyor. Devamlı gezmeler, sinema filan ama onlara giderken bile sıkılıyor, yanında bir çocuk olsun istiyor.

O kavgalar, çekişmeler, ittifaklar o kadar öğretici ki çocuk için.

Evet, büyüdüğünde herkes bir ölçüde yalnız ama bu gerçekle çocuğu daha en başta yüzleştiriyorsun. O yaşta öğrenmeyiversin, hayatı bitmek bilmeyen bir oyun olarak yaşasın.

Kardeşler arası mesafenin de anne babaya çok bağlı olduğunu görüyorum. Anne baba hataları, ayrımcılık, ilgisizlikle ve pek çok başka şey sebep oluyor çoğunlukla. Güzel yetiştirin, bağlarınız kuvvetli tutun ki kopuk olmasınlar.

Benim ailemin de çok büyük hataları var.çok rahat kopabilirdik ama sıkı kaldık bir şekilde. Ben abla olarak anne rolünü üstlendim biraz. Kardeşlerim erkek olduğu için onlara evler verildi. Bana yok. Halbuki pek çok evi var babamın. İstemedim, onlarda var demedim. Ama kızdığımız şeyleri, anne babamıza anlatamasak bile kardeşlerimle aramızda konuşuyoruz ve çok rahatlatıyor. Başkası bu kadar dinlemez de, anlamaz da.

Annem biz küçükken hep mutsuzdu, biz üç kardeş kendi dünyamızda onu aramadık. Şimdi de yürüyemiyor, hasta. Yine biz üçümüz aramızda idare ediyoruz. Misafiri, doktoru, ilacı, gezmesi, hepsine bir şekilde yetişiyoruz. Tek olsaydım bu durumda çok zorlanırdım.

Yorucu olması bakımından, çok çocuklu arkadaşlarıma göre çok daha fazla yoruluyorum. Onlara gittiğimizde çocuklar odalarına çekiliyor, oynuyor. Biz oturup sohbet ediyoruz. İş yapıyoruz. Biz de durum, bir iş, bir oyun şeklinde eğer oğlumu tv karşısında bırakmak istemiyorsam.

O yüzden tüp bebek süreçlerindeyim. Şimdiye kadar tutmadı ama tutana kadar deniyeceğim inşallah. Oğlum için belki oyun arkadaşı olmayacak artık ama Çok sevgi dolu ve ilgili bir abi olacak, bundan eminim.kendi adıma, ailemin yaptığı ayrımcılığı, ilgisizliği yapmayacağım hiç bir zaman.beraber yaşayacağız nasibimizde ne varsa. Hep destek görecekler.

Zahmetsiz nimet olmaz. Kendi ailem çok zengin ama emek vermeden, her şeyi parayla çözmeye çalıştıkları için mutluluğu yakalayamadılar. Özel okullara da gönderdiler, tatillere de. Ama evde aile sıcaklığı yok. Yine mutlu aile tabloları hep benim evde oluşur. Bir bakmışız, herkes bende toplanmış. Kendi üç kişilik ailemde, gösterdiğim emekle kahvaltısız ayrılmayız, akşam otururuz sohbete, saatler geçer anlamayız çok şükür.

Yani özel okullara göndermek, ikinci bir çocuğa engel olmamalı. Çok daha büyük bir şey hediye ediyorsun çocuğa bir kardeşle. Ama o sağlıklı kardeş bağını kurmak da anne babaya düşüyor. O emeği göstermekten kaçırmamak lazım.

Üç kişi olarak, mutsuz muyuz? Değiliz. Ama bir şeyler eksik. En az iki çocuk olmalı bence, yaş aralığı da fazla olmamalı.

sess_s çok güzel ifade etmişsiniz, düşüncelerinizi, hislerinizi..
Evet, benim tecrübeli ve hassas olduğum bir konu biraz :) kendi konularım da vardır bununla ilgili.

geçen misafir geldi, biz içerde otururken, çocuklar kendi odasında minder, oyuncak bırakmamışlar. Kaleler yapılmış, oyuncaklar tıkılmış içine, dışarı gelen yalnızca neşeli kahkahalar :))

Misafirim giderken çok mahcup oldu, özür dileye dileye gitti. ona da söyledim, benim politikam; bırakınız oynasınlar, bırakınız dağıtsınlar :) tablete gömülüp yerlerinde oturacaklarına, yaramazlık yapsınlar.

Onlar varken benim çok hoşuma giden bir şey oldu halbuki, odalarına girdim, oğlum kapıyı araladı, anne burası çocukların evi, kale kurduk, Sonra toplarız diyor.

İşte bu şen oyunlar bizim için lüks oluyor tek çocukla, misafirden misafire.

Önemli şey kardeş. Tek de Mükemmeli yakalamaya çalışmak beyhude bir çaba. ekonomik sıkıntıyı hepsini bilen bir anne olarak Söylüyorum bunları. Oğluma kendi paramla ilk oyuncağını 3 yaşındayken alabilmiştim. O yüzden o zaman beklemek doğru geliyordu ama şimdi o çok görünen oyuncak parasının kat kat fazlalarını tüp bebeğe harcıyoruz. Çok da planlara güvenmemek lazım.

sess_s Bu yazınızı kulağıma küpe ettim.
Haftasonu ev fena dağılıyor ve ben ancak onlar yatınca ya da babalarıyla parka, markete çıkarlarsa toplayabiliyorum.
Haftasonu planımız varsa da evden çıkana kadar yine her yer dağılıyor.
kahvaltı bulaşığını bile toplamadan çıktığımız oluyor.

ekonomik sıkıntımız da yok çok şükür.. çalışıyoruz karı koca, ortalama bir standartta yaşıyoruz.
ama ben hep yetemediğimi düşünüp darlanıyorum.
yeterince oynayamıyorum diye üzülüyorum..
bazen oynamaktan sıkılıyorum da doğrusu..
onlar birlikte bir şeyler yapınca, 10 dakika bile olsa, eşimle çay muhabbeti yapabiliyoruz..
itişip kakışıyorlar da tabi..
2 yaş var aralarında ve ben son 1,5 yıl çok özellikle de son 1 yıl çok yıprandım..
yeni yeni rahatlıyorum diyebilirim.
şimdi daha keyifli olmaya başladı.

Annem ve babamın güzel çocuk yetiştirdiğini düşünmüyorum. Biz üç kardeşiz. Stres ve kaygılı yapılarını ucumuzede bulastirdilar. Ne zaman bir araya gelsek biri biseye alınıyor kusuyor kavga ediyoruz. İkisinide çok severim. Yigenlerimide çok seviyorum. Tabiki iyiki varlar diyorum. Nefret boyutunda asla değil ilişkilerimiz. Ama annemin negativist bakış acisi babamın kaygılı telaşlı yapisi hepimizi çok yoruyor. Zamanla bizim birbirimize tahammulumuz olmadığını anladım. Çok yorucu ilişkiler bunlar. Tek çocuk olsaydım daha beter olurdu bu sefer bütün sıkıntıyı tek başıma yasardim. Yani anne ve babanın karakter yapısına göre bu mesele çok değişir. Kaygısız huzurlu sakin insanlar tek çocuğu da çok çocuğuda güzel yetiştirebilir. Bu meselenin binlerce kombinasyonu olabilir. Bence herkesin imtihanı farklı. Benim şu an bir kızım var 33 yaşındayim. Çalışan anneyim. Su an ucretsiz izindeyim. Nasıl yapacagim ikinciyi. Annem bakmaz, kv hangi bı toruna yetiscek, biri krese gitcek biri bakıcıya verilcek. buna ne maddiyat ne psikoloji dayanır. Şartlar böyle napiyim. İkinciyi istesem nolur istemesem nolur. Bazı şeyler de elimde değil. Kizimda mutlu oluversin ilerde bı zahmet. Azıcık çaba göstersin mutluluk icin. Onlarda bizi anlasın. Süper guclerim yok. Mutluluğun anahtarı bı kardeşin olması ise yandık. Herşeyi ona bagladiysa zaten hayatta aşması gereken daha çok şeyi var demektir..

Ben kiz erkek düşünmemiştim bastan kardeşim olunca sevindim ama kendisi tam bi ruh hastasi.annemle aramda engel ve annem sayesinde erkek çocuğa doydu.bende 2.yi kocamın tuhaf karakteri dahil pek düşünmüyorum.gözüm korktu yasadiklarimdan

10 yaşında kızım, 34 yasindayim.
2. cocuğu düşünmüyorum.
Eğitim mevzusunda o kadar kendimi parcaladim ki.
Ikinci bir çocuk düşünemiyorum.

Annelik yapmayacaksanız evdeki tek kalmasın diye çocuk doğurmayın. Bu ona haksızlık olur.

Kardeş olmak elbette güzel. Doğru düzgün yetiştirilirse ileride birbirlerine dayanak olurlar. Benim annem ilgisizdi mesela. 2 yaşındayken ağlıyorum diye tokat atarmış. Döve döve uyuturmuş yani. Kardeşimle de çok kavgalarımız olurdu. Benden büyüktü dediğiniz gibi ardı sıra büyüsün aman tek kalmasın diye doğurmuş annem 1 yıl içinde. Kardeşim çocukken sürekli canımı yakardı. O günlere dönsek defalarca demişimdir keşke ölse diye. Bunu da ailemin suçu olarak görüyorum. Şu anda arada sürtüşsek de iyiyiz. Belki ileride daha iyi oluruz. Bilmiyorum. Kimsenin lafına bakıp da çocuk sahibi olmayın istemiyorsanız.

Tek cocuk annesiyim, tek cocugum, hayatta kardes istemedim, kiziminda isteyecegini dusunmuyorum. Cok gorusmeselerde bir abisi var zaten ( esimin ilk evliliginden) ...
Kardes sart degil insan derdini arkadasi esi vs ilede paylasabilir, her kardeste vefali olacak degil hem her cocuk maddi manevi sorumluluk en cokta anneye yuk demek bence...
İstemiyorsaniz yapmayin cocugunuza herseyin iyisini guzelini verin, iyi bir insan olmayi ogretin , kendine yetmeyi bilsin kardes istemez..

2 çocuğa maddi manevi emek vermek çok zor ama bir kardes gibisi yok ilerde en büyük destekçi anne babadan sonra . Doğal arkadası eğer imkan varsa bence guzel olur .
Ben mesela imkanım olsa 3 tane bile olsun isterdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…