- Konu Sahibi brnestetik
-
Ben de turkiyedeki yayinlardan ve uzmanlardam hep idealin 4 oldugunu duyuyorum.
Ama 4 cok riskli. Baska bir ulkede buyudum. Genelde 10 veya 2 tavsiye ediyorlar. 4 5 6 hic tavsiye edilmiyor.
Yeni bebek gelince digerinin okula uyum sureciyle cakismamasi gerekiyor ki gerekli ilgiyi alsin. Aksi takdirde buyuk cocuk aile onu basindan atmak icin okula verdi gibi algilarmis.
Yaniltmak istemem cok bilgim yok ama hep boyle duydum ve gordum.
Turkiyeye bi geldim isler tam tersi.
Herkes icin hayirlisi olsun insallah
Çocuk sadece kardeş olsun diye yapılmaz ki. Sizin ve eşinizin de istemesi lazım. Herkesin bebeği, çocuğu, maddi imkanı, kişiliği farklı... Ben çok zorluk yaşamadım çocuk konusunda, o nedenle önyargılı değilim. Ama istemeyenlere de hak veriyorum. Zaten hayattaki düşüncelerimizi de çoğunlukla yaşadıklarımız etkiliyor. Hasta ya da çok yaramaz çocukları olanlar tekrar istemiyorlar, haklı da olabilirler. Dedim ya herkesin doğrusu ve görüşü kendi yaşadıklarıyla anlamlı.4 yasinda kizim var ..tek basima ne zorluklarla buyuttum 27 yasindayim ama tukendimi hissediyorum..cocuk dogurmak inanilmaz bir sorumluluk...4 yasina geldi diye biraz rahatladim hatta suan tek istegim.ise girmek cocugumu okul yada kres gibi biyere verip kafam rahat omur boyu calismak....tamam guzelde..acaba cocugumu kardes duygusundan mahrum mu edicem? cok sevecen kizim bebekleri cok sever bizim olmasini istemez ama baska bebekleri sever..ben anca rahatlayacam derken sirf kizim icin basa mi saricam ? bu dusunce beni cok mutsuz ediyor...eger kardes yaparsam allah verirse de 10 sene sora falaj anca o da olursa tabi...aralarinda baya bi yas farki olmasi da mi benim bencillihim...o istermiki buyuyunce neden benim de arkadas gibi pespese buyudugum kardesim olmadi diye benu suclarmi sizce ? bunu yasayan varmi arkadaslar
Ben de diyorum bu eylül ayında böyle bir yorum yazmış olamam. Meğer gecen yıl yazmisim:)evet en ideali 4 yaş diye okumuştum.Zorluklarından bahsedermisiniz biraz. 2.için kararsızım ve beni korkutuyor açıkçası.
O kişilerden biri de benim 5 kardeşiz birbirimizden bi haberizTek çocuğum...
Aile bağları eskisi gibi değil...
Kardeşi olanlar çok mu mutlu?
Olmadığı için sukretmeme sebep olan çok fazla olaya tanık oldum .
kesinlikle haklisinizTek çocuğum.O yüzden iki tane doğurdum.Tek çocuk yapanlara hep kızdım.
Ama artık kızamıyorum.Çok zor.Hele maddi imkanlar kısıtlıysa bence yetebildiğin kadar olmalı.
Tekse tek.Yetememek çok daha zor ve üzücü bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?