tek çocuk bencillikmi

Valla annem öldü kardeşten gene bişey görmedik, tek ortak noktamız babam sanırım. He seviyorum mu seviyorum, o da beni sever ama öyle can ciğer kuzu sarması değiliz. Zor anımda arayacaklarım listesinin bayağı alt sıralarında çünkü öyle koşup gelecek bi çocuk değil. Özel bişeyimizi paylaşmayız pek, ketumdur.
E böyle olunca kardeş pek de şart değil
Aramızda 5 yaş var erkek.

Kız olsa başka türlü olurdu bence
Ama yine de ablaya abiye hep ek sorumluluk
Ben tek çocuk isterim, kısmet tabi.
Bi ev, biraz para, iyi bi eğitim sunabilirsem yaşasın gitsin keyfine baksın. İki tane ya da daha fazla olursa bi mal mülk de bırakamam.

bence de 4 hic iyi degil. benim kardesimle aramda 4,5 yas var cok kiskanmisim gelisimim falan gerilemis o derece. o yuzden hic bu yas araligi istemiyordum. 3,5 olacak sekilde bir hamileligim oldu ama dusuk oldu. buyuk oglumla kucuk arasinda 4,5 yas var ve cok zor. buyuk cok kiskaniyor.

Benim kizkardesim var iki sirdas gibiyiz.
Anneme.burdan tesekkur ediyorum.
En zor zamanlarimda hep kizkardesim yanimdaydi.
Arkadas cekip gider ama kardes baska ya. Allah verecekse hayirli kardes versin.
Ben de su an 2. Bebege hamileyim aralarinda 2 yas olacak. 1 yil beni cok zorlayacak biliyorum ama ben sonrasini dusunuyorum. Iki cocugum arkadas gibi buyuyecek ve baskasina ihtiyac olmayacak.benim cocugum da cocuklari cok seviyor o yuzden iyi dusunuyorum iyi olsun diye.

Çocuk sadece kardeş olsun diye yapılmaz ki. Sizin ve eşinizin de istemesi lazım. Herkesin bebeği, çocuğu, maddi imkanı, kişiliği farklı... Ben çok zorluk yaşamadım çocuk konusunda, o nedenle önyargılı değilim. Ama istemeyenlere de hak veriyorum. Zaten hayattaki düşüncelerimizi de çoğunlukla yaşadıklarımız etkiliyor. Hasta ya da çok yaramaz çocukları olanlar tekrar istemiyorlar, haklı da olabilirler. Dedim ya herkesin doğrusu ve görüşü kendi yaşadıklarıyla anlamlı.

evet en ideali 4 yaş diye okumuştum.Zorluklarından bahsedermisiniz biraz. 2.için kararsızım ve beni korkutuyor açıkçası.
Ben de diyorum bu eylül ayında böyle bir yorum yazmış olamam. Meğer gecen yıl yazmisim:)
Suan geçen yılki gibi düşünmüyorum ve 4yas ideal diyorum. Ilk yıl çok çok zordu evet yalnız ocak ayında biri 6ya diğeri 2ye girecek ve aralari çok iyi. Bazen anlasamamazlik oluyor,küçük büyüğün saçını çekiyor büyüğü kardeşini ağlatıyor ama nadiren. Geneli gulmeli eglenmeli oyunlu geciyor.Ben şuan en çok meme düşkünü kizimi 'nasıl azalta azalta koparırım,zaten iki yaş sendromunda' derdindeyim. Büyüğünün de değişen kişiliğini törpüleme derdindeyim,çok dikbaşlı ben merkezli bir dönemde.Benim de arada psikolojim bozuluyor,çok zor bir kiz

5 yıl aradan sonra 2. çocuğumu doğurdum
tam da senin dediğin gibi rahata alışmışken
şuan 13 aylık zorlandım mı evet hemde çok
ama değer mi değer
şuan abiysiyle oynamaya başladı bile
sen bundan 10 yıl sonrasını düşünüyorsun nasipte var mı bakalım bilemiyoruz ..

Hayatta en şanslı olduğum şey 3 tane kardeşimin olması... ne kadar şükür etsem az... çok güzel bir duygu gerçekten...ama malesef günümüz şartlarında çocuk sahibi olmak çok zor bu yüzden sizi anlıyorum... eğer gerektiği gibi bakacağınıza inanmıyorsanız ve bu sorumluluk size ağır geliyorsa bırakın kardeşi olmasın kızınızın... ona en iyi şartları sunmaya çalışın...

bence hayırlı olması lazım çocuğun. hayırsız olduktan sonra 10 kardeş olsa nolur olmasa ne?

ayrıca töbe haşa insan doğursa da garantilemiyor ki bilmem kaç sene sonrasını.

en iyi hayırlısını dilemek...

Konuyu bende hortlatmak istiyorum çünkü her dönem güncel bir konu ve insan dertleşmek istiyor .6 aylık bir oğlum var ve gerçekten benim için çok zor bir süreçti . Korkudan tekrar hamile kalırsam diye eşimle hiçbirlikte bile olmadım . oğlum bana yetiyor içimde zerre kadar bide kızım olsun vs istek yok zaten . Bide Kardeş demek illaki sırdaş yardımcı demek olmuyor ki mesela ben ve kardeşlerim . Ve çevremdeki bi çok kardeş olanlar. Ekonomik şartlarda berbat ,ülkemizin durumu malum. Kısaca istemiyorum inşaAllah da olmaz Allah isteyene versin 2 de 3 de 5 de

Ablam olmasaydı napardim şu hayatta bilmiyorum
Ama abim olmasaydi da daha mutlu olurdum onu biliyorum

Biraz kader çocuğunuzdan ziyade ikinci çocuğunuza nasıl anne baba olursunuz onun analizini yapın

Ben kardesten yanayim ilerde size bisey olsa birbirine sahip cikarlar. Tek cocuga karsiyim insan kardesiyle daha bi guvende buyuyor en guvendigi oluyor bence bencilllik tek cocuk kizmada fikrim bu

27 yaşındayım henüz bir adayım bile yok ama evlenmiş olsaydım şöyle 24 25 te kesinlikle 2 ya da 3 çocuk düşünürdüm. Şimdi bile üzülüyorum bu kadar geç kaldım çocugumun kardeşi olmayacak neyse neyse yine içim acıdı bence kardeş düşünün

Benim de bir çocuğum var. 5 yaşını bitirdi. İkinci bir çocuk hiç düşünmüyorum. Bakacak gücü kendimde bulmuyorum. Evet belki bencillik olacak ama kendi içimde durum bu. Yaşım 37. Belki Bi 27 olsaydım 5 yada 6 yıl sonra düşünebilirdim ama malesef yaştan dolayı düşünemiyorum. Eşim de tam tersi çok istiyor ikinci çocuğu. Bence annenin psikolojisi önemli. Eğer kendini hazır hissetmiyorsa yapmamalı. Yani ben yeniden doğum yapmak uykusuz kalmak wc eğitimi 2 yaş sendromu ek gıda vb süreçleri yeniden yaşamayı hiç istemiyorum. Bu dünyaya çocuk yapıp onu büyütmek için gelmedim. Benim de bir hayatım var gezmeyi yeni yerler keşfetmeyi çok seviyorum. Herkesin kardeşi olacak diye bir durum yok. Benim 2 kardeşim var ama hepimiz farklı şehirlerdeyiz birbirimize faydamız sıfır. Yılda 2 defa ancak görüşebiliyoruz. Yani kardeş de ömür boyu yanında olmuyor. Evlendiği yuva kurduğu an bitiyor.

Kızımın kardeşi olmasını çok istiyordum ama şu an ben de senim gibi düşünüyorum biraz zor geliyor çünkü tekrar doğur uykusuz kal falan ben de araya bir altı yedi yıl mı girse diyorum ama o zaman daha da zor gelecek zor doğrusu bu işler
Ama tek çocuk da bencillik değil niye olsun ki ?

Allah hayırlı evlat versin hayırlı kardeş versin. Az olmuş çok kardesmis okadar önemli değil.
Eşim tek çocuk. EvlendigimiZden buyana bana ve kardeşlerime ozenir. Çünkü bı sevincimiz olur birbirimizi ararız. Bı derdimiz olur konuşuruz. Hep söylediği benim arayacak kimsem yok. Sartlariniz müsaitse sırf uykusuzluk gibi sebeplerden ertelemeyin bence. Hepsi geliyo geciyo. Ama dediğim gibi siz hazirsaniZ olanaklariniz müsaitse

6 aylık kızım var, önceden de yorum yapmıştım bu konuya şimdi yaşadıklarımdan sonra tek çocuk kararımın çok yerinde olduğuna karar verdim. İkincisi olsa birincinin rızkını yiyor. Yalan mı? Gelirimiz artmadığına ama giderler artacağına göre. Kızımı x okuluna, kursuna vs rahatlıkla gönderebilecekken ikinci de olunca ona gücüm yetmeyeceği için gönderemem mesela. Ya da onunla ilgilendiğim zaman yarı yarıya düşer. İkinciye de ilki kadar ilgi gösterip özenemem de, yalan yok şimdi doğruyu konuşayım.
İkiz olsalar olurdu, ama ikinci bizim ailede kimse için iyi olmaz.
Paylaşmayı bilmez olayını da anlamıyorum. Ben zaten paylaşımcı olmasını istemiyorum ki ben paylaştım da ne oldu?

kesinlikle haklisiniz
birine iyi bir gelecek veremiyorsan ikinciyide dogurup yaninda perisan etmenin bir anlami yok bence

Tek çocuk bencillik falan değil 2 veya 3 çocuğunuz olup kendinizi yorgun mutsuz yetmeyen bir anne olarak hissettiğinizde asıl haksızlığı yapmış olursunuz cocuklarınıza. Kendinizi kaç cocuk bakabilecek güçte hisediyorsanız o kadar yapmalısız. Tek çocuk olup halinden o kadar memnun olan insan var ki çevremde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…