tek çocuk bencillikmi

benim kizim.suan kucagimda oyuncak. bebek gormeye dayanamaz ger egjnj napar kimbilir..hazir degiljm cnm oynamalari savunmlari kardeslik duygusu tek aklima takilan nokta bu
Hamilelik süreciyle beraber çocuk da bebeğe hazırlanıyor genelde Ama kıskançlık herzaman oluyor
Bizimkilerde birbirini kıskanıyor ama dışarıda birbirlerini koruyorlar
Siz kendinizi hazır hissettiğinizde bebek düşünün çocuk her koşulda kardeşini kıskanacak

İşte farklı duygular..44 yaşındayım hâlâ içimde 2.çocuk yapma isteği var çünkü bebekleri çok seviyorum
Şuan 5.5 yaşında bi kızım var, sadece bir kez sorguladı, anne neden kardeşim yok dedi, oda arkadaşının kardeşi olacağı için..
Acaba ilerde bize kızar mı bilemiyorum?
Çok üzülürüm kızarsa ama yaş itibariyle riskli gebelikten korktuğum için de düşünemedim.
Size önerim yaşınız çok genç çocuğum ilkokuluna başladığında hamile kalırdım, tabiki sizin de istemenizle olacak bi durum.
Hayırlısı olsun.

zamaninda neden yapmadiniz peki 2. yi

bence maddiyat cok önemli bu konuda. kardeşi olmasi tabi ki çok güzel olur. fakat siz 2. cocuk icin bütçeyi zorlayacak ve ilk çocuk da ikinci çocuk da magdur olacaksa hiç yapmayin. bütçe sınırlı ise tek çocuğun gideri ve egitimine yönelmek en iyisi.

Reactions: 000
benim kizim.suan kucagimda oyuncak. bebek gormeye dayanamaz ger egjnj napar kimbilir..hazir degiljm cnm oynamalari savunmlari kardeslik duygusu tek aklima takilan nokta bu
Neden çocuğunuzun aklına kardeşlik duygusu gelir diye düşünüyorsunuz

Benimde 8yaşında bir oğlum var ne Çocuğum dan kardeş olsun sözü duydum

Kendim 2.çoçuk düşünmediğim için bu konuyu bilinç altımda hiç sorgulamadım

Reactions: 000
Bu forumda bu konulara denk geldigmden beri cogu kisi ikinciyi bile cok cok zor dusunuyo onu gordum.hatta biara herkes oyle sanyrdm.ama gercek hayatta cevrede gayet hala 4 5 cocuk yapan cook kisi var.ben kesinlikle kardessizlige karsym.enaz 3 coxuk istyrm kalabalik aile cok seviyorm.bnce sizde enazindan ikinciyi yapin .1 cocuk bnce cok az

Kızım 10 yaşında ben 40.sınıfında bir tek onun kardeşi yok diye çok ağladığı oldu..bizde çok ikilemdeyiz eşimle.çıkmazdayız.bu devirde çocuk doğurup günahına girmek istemiyoruz

arkafaslar tamam hepinize katiliyorum bende kardes duyhusundan yanayim sirf cocuk icin ama anne istemiyorsa 2.kez anne plmayi onu napicaz?
Yapmicaksınız ozaman , asla istemediğiniz bir konu hakkında fikir alışverişinde bulunmayacaksınız

Tabi sizce kendinizce haklısınız

Kardeş çok önemli. Ben cok zor zamanlar geçirdim ve kardeşlerim hep yanındaydi. Hasta olduğunda koşarak gelirler, param olmadığında veririrler. Sıkıldığımda gidecek birçok evim var. Siz hep başlarında olmayacaksınız. Kardeşsiz bırakmayın yavrunuzu. Ben ablalarımdan biriyle bazı sorunlar yaşadım kusluk oldu aramızda vs.
Sonra bir ara hasta oldum. O ablamın bi canını vermediği kaldi. Kardes candir. En kötüsü bile candır. Doğurun derim ben :)

evet en ideali 4 yaş diye okumuştum.Zorluklarından bahsedermisiniz biraz. 2.için kararsızım ve beni korkutuyor açıkçası.

eğer istemiyorsan yapma bence. hazır olmadığın zaman ne ona faydan olur ne de büyüğüne.

ayrıca ne kardeşler var ya düşman gibi. birbirini bi kaşık suda boğabilirler...

tamam kardeş çok güzel ama bu ülkede eğitim zor ortam zor... hem de çok zor.

biz sokakta büyüdük ama ben kızımı nasıl bırakıcam sokağa kara kara düşünüyorum.

35 yaşında doğurursun bi tane daha daha 27 yaşındasın biraz hayatın tadını çıkar benim kardeşimle aramda 10 yaş var hem ablası hem annesi hem arkadaşıyım

evet en ideali 4 yaş diye okumuştum.Zorluklarından bahsedermisiniz biraz. 2.için kararsızım ve beni korkutuyor açıkçası.

Ben de turkiyedeki yayinlardan ve uzmanlardam hep idealin 4 oldugunu duyuyorum.

Ama 4 cok riskli. Baska bir ulkede buyudum. Genelde 10 veya 2 tavsiye ediyorlar. 4 5 6 hic tavsiye edilmiyor.
Yeni bebek gelince digerinin okula uyum sureciyle cakismamasi gerekiyor ki gerekli ilgiyi alsin. Aksi takdirde buyuk cocuk aile onu basindan atmak icin okula verdi gibi algilarmis.
Yaniltmak istemem cok bilgim yok ama hep boyle duydum ve gordum.
Turkiyeye bi geldim isler tam tersi.

Herkes icin hayirlisi olsun insallah

Tek çocuk mükemmeldir. Bütün ilginiz enerjiniz her şeyiniz onun olur. Maddi yönden istediğiniz harcamayı yapabilirsiniz.

Allah nasip ederse bebek planı içindeyim. Tek çocuk düşünüyorum bende. Çevremde gördüğümde kesinlikle tek çocuğun her yönden daha kaliteli standartlarının olduğu.

Maddi manevi yeteceği düşünülüyorsa evet ama bence aylık geliri 10 binin altında olanlar 2 çocuk kesinlikle yapmamalı.

bir abim var abiden ziyade en yakin arkadasim bende cok isterdim kizimin bir kardesi olmasini ama hele hele su donemde bir cocuga daha bakmak cok zor maddi manevi zorluyor insani alman gerekenleri bile vazen alamamak bunu hayirli bir evlat olarak yetistirirsek bizden iyisi yok diye dusunuyorum

3 tek kardeş arkadaşım var
biri hariç 2 side ailesine kızıyor
biri işini eline aldı sosyal eksiklik hissediyor ise de bize dert yanmıyor
ama 2 si dert yanar
iyi günümde kötü günümde benim gibi mutlu olacak birisi yok benim gibi endişe edecek birileri yok
çocukluk arkadaşınla güzel güzel görüş bir kavgada bitirebilirsiniz ama kardeş öyle mi kavgada etseniz küssenizde barışacaksınız ve hep özelinizi bileceksiniz yanınızdan gitmeyecek bir yoldaş
diyerek dert yanarlar

önceden tek cocuk fikri cok garip gelirdi. su an cok mantikli geliyor. 2. cocugum var . olduktan sonra pisman olunmuyor illaki ama.gercekten cok zor. calisiyorum bir de. benim icin tek cocuk daha mantikliymis onu sonradan anladim. hem bedenen yeterince güçlü ve atik degilim hem de oyle olsam bile calisirken zaten oyle zor ki cocuk sahibi olmak. hep bir vicdan sizisi. ben isi bırakırım diye dusunuyordum tabi. hem buyugu ile ilgilenmek icin hem kucugu icin ise 3-4 yil ara vermeyi dusunuyordum ama olmadi.

her dogumda kadin en az 2 yıl cevrimdisi gibi oluyor. benim esim cok yardimci benim kadar ilgileniyor ama bu sefer o da zorlandigi icin genel bir bıkkınlık hali oluyor. iliskiler de zedeleniyor.
artik iliskiler de eskisi gibi degil. ins birbirlerine kardeslik yaparlar. sirf kardesi olsun diye dusunmustum ben 2. cocugu.

yapacaksaniz da yas farkından cekinmeyin bence. bende yas farki az olsun oynasınlar istedim ama zor oluyor. 1 oynuyorlarsa 3 kavga ki bizim kucuk daha ayaklanmadi bile. biraz daha buyuse olacaklari dusunemiyorum. o kadar gurultulu ki evimiz. simdiki komsular birsey demiyor ama tasinmam gerekli ama tasinmaya korkuyorum. yeni evdeki komsular ya bizi bu gurultumuzle çekmezlerse diye korkuyorum.

hem de bu kosusturma hali yuzunden o kadar yorgunumdum ki ustune 2. cocuga enerjim kalmamis. ya coook ara verip iyice hazir olmak yada hic yapmamak daha iyi sanki. bizim buyuk olan da biraz zorluydu. yani ilk cocuk uysalsa yine dusunulebilir ama degilse mutlaka ara verin bekleyin iyice hazir olmayi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…