Tek çocuk ile evliliğin zorlukları neler?

Sadecesen2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2013
3.104
1.638
133
Hanımlar tek cocukla evlenmek neler getire bilir hani derler ya anne baba,dede,nine her istedigini yaparak sımartmis olabilir ,aile ye asiri bagimli olabilir vb yada bunlarin tam tersi yasadiginiz ornekler var mi ?ne gibi zorluklari var yada artilari var mi?

Geliştirmekle alakalı diye düşünüyorum. Çevremde örneğim yok ama ben tek çocukla kalmayı planlıyorum. Hani büyükler çok abartarak sevmezse,her dediği yapılmayıp hayır cevabı da öğretilirse bir sorun olcağını düşünmüyorum.
Hani iş sizde bitiyor bence..

Cocukken ailenin yaklasimina,büyüyünce karakterine gore degisir.illa tek diye simarik olucak yada tek cocuk diye ailesine cok düşkün olucak diye bisy yok bence.hayirli evlat olsun insallah...

Yetiştirmeyle ilgili. İnsan tek çocuğum var diye kişilik değiştirmiyor. İyi bir insansan öyle yetiştiriyorsun.

En yakın arkadaşımın sevgilisi, tek çocuk, 22 yaşında mı ne. Gece 12'de evde olması gerekiyormuş, annesi arayıp sürekli taciz ediyor telefonla hadi eve gel artık diye. Ayıp yani, adam sevgilisiyleyken hadi eve gel diye taciz etmek çok saygısızca. Çok şımartmışlar, kız çocuğu gibi sevmişler. Bir de annesi, ''Ben x'i takdir ediyorum, oğlumun önceki sevgilileri gibi gece 3'e 4'e kadar tutmuyor oğlumu,'' diye bir de üstü kapalı mesajı savurmuş tehditle karışık.

Kardeslerı olsa boyle olmaz da tek erkek evlat olunca analar bur fesatlasıyor ,oğlanlar da analarının dıbınden ayrılmıyor .Helede gelın bır laf soylese kaynanaya oglu döver herhalde bu yuzden tek cocukla evlenmekten korkuyorum.Artıları var mı acaba .

Bence erkek ailesine düşkün olmasa bile ailesi çocuğa düşkün olabilir ama eşine karşı tutumu ancak çocuğu tanıyarak öğrenilebilir bence :)
Kız kardeşim tek cocuk biriyle tanistirildi çocuktan ayrilmamak için kv yanına istedi kardeşim olabilir anlastiktan sonra dedi baktık ki sadece onunla kalmıyor evde anne sözü geçiyor çocuk kız gibi yetistirilmis söz hakkı varsada anne ne derse o oluyor falan neyseki söz nisan olmadan uzaklastik. .zamanla tanımaniz lazım her ailenin yetistirme tarzı farklıdır. .

Bende böyle olmak istemıyorum birde boyle ıclı dıslı olmak hıc hos degıl .Olursa altlı ustlu oturacagız .

Var.. Görümce, para yiyen kayınbirader, elti vs yok...

tek çocukla evli değilim ama, oğlum tek çocuk.5 ay önce de evlendi.tabi şimdi gelinimden dinlemeniz lazım ama.ben de kısaca anlatayım.

el bebek gül bebek büyütmedik.sorumluluklarını bilir.ailece biz ona çok düşkünüz ama o bize öyle değil.istanbuldayız ikimiz de.başka ama yakın ilçelerde oturuyoruz.arabayla,15-20 dakikada gelebilirler.beş ayda 10 kez görüşmüşüzdür.2 kez biz onlara gittik.yemeğe çağırmışlardı.diğerinde dua okuttuk,onun için gittik.onun haricinde gitmedim evlerine.5-6 kez onlar geldi.yemeğe,asla ısrarcı davranmam.canları isterse gelirler.

başta tek çocuk olduğu için,çok çekinmişler ailesi.aman annesi her gün gelir gider mi diye.(ben rahat edemem zaten,başkasının evinde)ama ben 2 kez gittim.misafir gibi.gelinimin annesi,babası 5 ayda,5 kere gitmişlerdir,üstelik kalmalı.
ablaları zaten her gün oradalar,ya da onlar ablalarında.

bizde görümce yok,kayın yok,elti yok.onları rahatsız edecek.bir kayınpeder,bir kayınvalide.eşim gece yarılarına kadar çalışır.vakti yok gidecek.bense ev oturmalarını sevmem.bir gurubum var,onlarla istanbulu dolaşırız.anneanne ve dede
çok düşkünler torunlarına ama zaten çok yaşlılar,götürürsen gidebilirler.onlarda 1 kez gittiler.

yani tek çocuk ama,yetiştirilme şartları,aile yapısı,çocuğun karakteri çok önemli.siz burada tek çocuk sahibi kayınvalideler üzerinden genelleme yaptığınız için kendimden örnek verdim.yanlış anlamayın,kendimi övmek gibi bir niyetim yoktu.

Ben tek çocuğum ve halimden de memnunum valla. Öyle şımarık falan değilim sanırım. Ama ailesiyle alakalı bir durum. Eşimin de bir şikayeti yok ama annem sürekli bize gelen her şeye karışan bir tip değil. Bana çok sevgi gösterisi falan yapıp eşimi darlamaz da. Her gittiğimizde ondan çok arkadaşlarla görüşürüz gezin der falan öyle tribi olmaz. Sık hediye alıyor bir de damadına bak.
Kısacası kayınvaliden ve ailesiyle alakalı.
Çok düşkünse yavrum evladım diyorsa, çocuk da sürekli annem annem diyen nefes alsa arayan bir tipse sorun olabilir. Onu ve ilişkilerini gözlemlemeniz lazım

Gorumce derdı yok bu güzelde anası babası herseye karısırsa oğlan kız gıbıyse hıc cekılmez yada oğlan sınırlıyse ,hep benım dedıgım olsun dıyorsa anlasma zor .Bağımlı kişiliklerı de sevmem.

Ay ne güzel kaynanasınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…