- 3 Aralık 2015
- 9.510
- 13.249
- 168
- 34
- Konu Sahibi Sadecesen2
-
tek çocuk olanlar beni taşlıycak ama şımarık olmayayanı görmedim henüz
bu bakış açısıda önemli tabi doğrudur ama dedim ben göremedim henüz hatta dillerine pelesenk olmuş b laf bile var varımız yoğumuz bi oğlumuz veya kızımız var derler cümleleri hep böyle başlar e o çocuklarında ego tavan tabi ama yetiştirme tarzı çok önemliEsasında tam tersini düşünüyorum. Çünkü tek çocukların sığınacağı abisi ablası falan yoktur daha güçlü olmak zorundadırlar.
Ben yurtta kalırken fakirlik çekerdim bazen annemden fazla para isteyemezdim, oda arkadaşım bir abisinden bir ablasında bir babasından isterdi resmen zengin gibi yaşardı. Esasında ailenin küçük çocukları beş bin beter şımarık olur, olmayanını görmedim ben de.
Annem tam tersi şımarmayayım diye haklı bile olsam kuzenlerle küsüştüğümde bana fırça kayardı mesela.
Arkadaştan da daha çok kazık yersin çünkü dertleşcek arkadaşın yoktur mesela. Annem çalıştığında anaenm bakardı bana ama onunda işi yada günü olunca ben evde tek kalmayı öğrenmek zorunda kaldım erkenden yine. 12 yaşında kendi yemeğimi kendi kahvaltımı hazırlıyordum.
Kısacası arkamızı toplayan ablamız, sürekli destekleyen abimiz, dertleşeceğimiz kardeşimiz olmadığı gibi daha çabuk olgunlaşmak zorundayız.
bu bakış açısıda önemli tabi doğrudur ama dedim ben göremedim henüz hatta dillerine pelesenk olmuş b laf bile var varımız yoğumuz bi oğlumuz veya kızımız var derler cümleleri hep böyle başlar e o çocuklarında ego tavan tabi ama yetiştirme tarzı çok önemli
Her anne keske sızınkı gıbı olsa.Ben evlendim tek çocuğum annem yapayalnız kaldı bir damla gözyaşı dökmedi, gayet güle oynaya devam ettik. Eşim üç kardeş ve annesi zırıl zırıl ağladı, ah e yapıcam ben diye ve sonrasında da sürekli yok pijamasına sarıldım da ağladım falan dedi. En son anneme de benzer laflar edince annem dayanamadı ben ne yapayım tek evladım ama ben sizin gibi kendimi bırakmıyorum dedi. Yani aileyle alakalı anneyle alakalı. Emin olun o annelerin beş çocuğu olsa aynı olur.
Evlılıkte ana agzına bakmak cok sınır bozucu kaynana adayı onemlı burada .bu bakış açısıda önemli tabi doğrudur ama dedim ben göremedim henüz hatta dillerine pelesenk olmuş b laf bile var varımız yoğumuz bi oğlumuz veya kızımız var derler cümleleri hep böyle başlar e o çocuklarında ego tavan tabi ama yetiştirme tarzı çok önemli
valla kişinin taşıdığı sırat kaynana olunca yollar tıkanıyo hep bi yerde hepsi ayı büyük oranda çünküEvlılıkte ana agzına bakmak cok sınır bozucu kaynana adayı onemlı burada .
Ben evlendim tek çocuğum annem yapayalnız kaldı bir damla gözyaşı dökmedi, gayet güle oynaya devam ettik. Eşim üç kardeş ve annesi zırıl zırıl ağladı, ah e yapıcam ben diye ve sonrasında da sürekli yok pijamasına sarıldım da ağladım falan dedi. En son anneme de benzer laflar edince annem dayanamadı ben ne yapayım tek evladım ama ben sizin gibi kendimi bırakmıyorum dedi. Yani aileyle alakalı anneyle alakalı. Emin olun o annelerin beş çocuğu olsa aynı olur.
aynen sen evlenmişsin yine
ben topladım bavulumu artık başka şehirde yaşayacağım dedim ve çıktım evden
ne annem ne babam bir şey demedi
yine ne ben onlara ne onlar bana muhtaç
şu işimiz var ah vah demezler
ama eşim 4 çocuk hep bir beklenti var çocuklardan
sorun kardeş sayısı vs değil yetişme tarzı
zaten tek çocuk kendi ayağı üstünde durmayı bilir
bu nedenler de kimseye eyvallahı yoktur kimsenin nazını niyazını çekmez bu nedenle şımarık denir her şeyi alttan almadığı için
zira arkadaşım olmasa da olur ben bana yeterim felsefesi ile büyümüştür
ben burada da yazarım kimseden beklentiniz olmasın yalnız geldik dünyaya yalnız gideceğiz diye
Yarama geldin tuz bastın resmen. Eşim çok saygılı ve terbiyeli bir çocuk ama ailesi başlarda kafayı yeme derecesine getirdi beni sağolsun. Gerçi şimdi de aynılar ama bir süre sonra bünye alışıyor galibaHanımlar tek cocukla evlenmek neler getire bilir hani derler ya anne baba,dede,nine her istedigini yaparak sımartmis olabilir ,aile ye asiri bagimli olabilir vb yada bunlarin tam tersi yasadiginiz ornekler var mi ?ne gibi zorluklari var yada artilari var mi?
Ama esın ıyı degıl mi ailesı cektırıyor.Mutlu olunabılır mi ?Yarama geldin tuz bastın resmen. Eşim çok saygılı ve terbiyeli bir çocuk ama ailesi başlarda kafayı yeme derecesine getirdi beni sağolsun. Gerçi şimdi de aynılar ama bir süre sonra bünye alışıyor galibabir insan dk başı aranır mı yaa 6 yıl oldu sabah eşim azcık geç arasın hemen küsüp trip atmalar başlar valla çok iyi düşün şimdi sana anlatmaya başlasam sabah olur o derece yani. Haa çevremde de çok var aynı bizim gibi olan çünkü hepsi tek çocuk malesef.
Korktum ben sımdı ya özgurlugu severım sıkıntıya gelemem hıc,yemeklerı ortak yemek ıstemem olursa altlı ustlu oturacagız çunku .Hastalık ta düğünde hersey de ben kosturacagım yapabılırmıyım zor gıbı calısıyorum cunku .Yarama geldin tuz bastın resmen. Eşim çok saygılı ve terbiyeli bir çocuk ama ailesi başlarda kafayı yeme derecesine getirdi beni sağolsun. Gerçi şimdi de aynılar ama bir süre sonra bünye alışıyor galibabir insan dk başı aranır mı yaa 6 yıl oldu sabah eşim azcık geç arasın hemen küsüp trip atmalar başlar valla çok iyi düşün şimdi sana anlatmaya başlasam sabah olur o derece yani. Haa çevremde de çok var aynı bizim gibi olan çünkü hepsi tek çocuk malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?