Tek çocuk ile evliliğin zorlukları neler?

tek çocuk olanlar beni taşlıycak ama şımarık olmayayanı görmedim henüz

Esasında tam tersini düşünüyorum. Çünkü tek çocukların sığınacağı abisi ablası falan yoktur daha güçlü olmak zorundadırlar.
Ben yurtta kalırken fakirlik çekerdim bazen annemden fazla para isteyemezdim, oda arkadaşım bir abisinden bir ablasında bir babasından isterdi resmen zengin gibi yaşardı. Esasında ailenin küçük çocukları beş bin beter şımarık olur, olmayanını görmedim ben de.
Annem tam tersi şımarmayayım diye haklı bile olsam kuzenlerle küsüştüğümde bana fırça kayardı mesela.
Arkadaştan da daha çok kazık yersin çünkü dertleşcek arkadaşın yoktur mesela. Annem çalıştığında anaenm bakardı bana ama onunda işi yada günü olunca ben evde tek kalmayı öğrenmek zorunda kaldım erkenden yine. 12 yaşında kendi yemeğimi kendi kahvaltımı hazırlıyordum.
Kısacası arkamızı toplayan ablamız, sürekli destekleyen abimiz, dertleşeceğimiz kardeşimiz olmadığı gibi daha çabuk olgunlaşmak zorundayız.

bu bakış açısıda önemli tabi doğrudur ama dedim ben göremedim henüz hatta dillerine pelesenk olmuş b laf bile var varımız yoğumuz bi oğlumuz veya kızımız var derler cümleleri hep böyle başlar e o çocuklarında ego tavan tabi ama yetiştirme tarzı çok önemli

Ben evlendim tek çocuğum annem yapayalnız kaldı bir damla gözyaşı dökmedi, gayet güle oynaya devam ettik. Eşim üç kardeş ve annesi zırıl zırıl ağladı, ah e yapıcam ben diye ve sonrasında da sürekli yok pijamasına sarıldım da ağladım falan dedi. En son anneme de benzer laflar edince annem dayanamadı ben ne yapayım tek evladım ama ben sizin gibi kendimi bırakmıyorum dedi. Yani aileyle alakalı anneyle alakalı. Emin olun o annelerin beş çocuğu olsa aynı olur.

Her anne keske sızınkı gıbı olsa.

Evlılıkte ana agzına bakmak cok sınır bozucu kaynana adayı onemlı burada .

aynen sen evlenmişsin yine

ben topladım bavulumu artık başka şehirde yaşayacağım dedim ve çıktım evden

ne annem ne babam bir şey demedi

yine ne ben onlara ne onlar bana muhtaç

şu işimiz var ah vah demezler

ama eşim 4 çocuk hep bir beklenti var çocuklardan

sorun kardeş sayısı vs değil yetişme tarzı

zaten tek çocuk kendi ayağı üstünde durmayı bilir

bu nedenler de kimseye eyvallahı yoktur kimsenin nazını niyazını çekmez bu nedenle şımarık denir her şeyi alttan almadığı için

zira arkadaşım olmasa da olur ben bana yeterim felsefesi ile büyümüştür

ben burada da yazarım kimseden beklentiniz olmasın yalnız geldik dünyaya yalnız gideceğiz diye

bir şeyi de kategorileştirmesek olmuyor.
tek çocukla evlenilir mi, boşanmış ailenin cocugundan koca olur mu, 5 kardeşli erkekle evlenmenin zor yanları bla bla bla..
nasıl yetiştirdilerse öyle bir karakteri olur tıpkı 2'li 3'lüler gibi yani

Halam tek çocukla evli. Hepte kalabalık olmayan aileyle evlenin derdi. Başımda kimse yok rahatım derdi. Ne kadar insan o kadar dert sonuçta.

Yetiştirilme tarzı ve ailesinin görgü ve ahlakıyla alakalı çok çocuklu evde de çıkıyor şımarık anasiz babasız yapamayan eli ayağına dolasan. Ben evin tek oğluyla evliyim biraz yaşadığım yerin kafa yapısıyla biraz ailenin yapısıyla ilişkili olarak çok zorluklar cekiyorum anası babası ne derse o onlardan habersiz WC e gitmiycek nerdeyse ama KV kızını da aynı evlendi hala bırakmadı kizin yakasını Allah hayırlı insanlarla karsilastirsin

Çocuğunuz açısından bakınca kardeş ihtiyacı duyucaktr ileriki zamnda.. İnsan herzamn anneyle paylaşamaz bu noktada kardeş çok buyuk bi destekçi..

Evet gerçekten öyle.
Tek çocukluğu çok yanlış anlıyorlar esasında şımarık diyip geçiyorlar.
Benim e kaliteli en güzel oynamaya kıyamadığım oyuncaklarım ana babamın arkadaş çocuklarınca parça pinçik edildi de gık demedim. Annem hep kızardı bana mal kıymeti bilmiyorsun diye alakası yok akran gelince sevindirik olup neyim varsa sererdim de ondan. Bırakın şımarıklığı enayilik vardı üstümde sonra sonra dank etti akıllandım. O akıllanmadan sonra da kimseye eyvallahım olmamaya başladı, sanırım şımarıklık olarak o görülüyor sanırım bilemiyorum.
Ne bileyim sorumluluğumuz daha fazla, başka şehirlere her gittiğimde annem tek başına diye aklım onda kalıyor ünkü emanet edeceğim kimsem yok. Kötü durumlarla tek başına mücadele etmemiz gerekiyor mesela mecburuz güçlü olmaya..
Kuzenim annesini hamileyken kaybetti düşünün, kardeşi vardı o haliyle hastanelerde gezmedi. Allah göstermesin inşallah ama ben o halde olsaydım halim ne olurdu acaba? Hayatı daha kolay olan ve daha çok güvendiği insanlar olanlar esasen tek çocuklara göre daha şımarık oluyorlar bence.

Tek cocuk, en kucuk torun olarak yaziyorum:
1. Paylasimci kesinlikle degilim. Benim olan benimdir, kimseden odunc ya da temelli esya istemem.
2. Yasitlarimla iletisim kurma yetenegim zayif kaldi. Lisedeyken kisirli borekli gunlerin aranan simasiydim diyebilirim.
3. Anneannemden, annemden yeterince ilgi gordugum icin baska kimseyle samimiyet kurma geregi duymuyorum. Arkadasliklari surdurmek icin ekstra caba harcamiyorum, gecimsizim de zaten. Iliskilerde de adim atan birine karsilik vermek bile zor geliyor. Baglanamiyorum da.
4. Duygularimi ifade etme konusunda hep cekimserim. Guclu gorunme kaygim var. Her isimi kendim hallederim, kimseden yardim istememe aliskanligim var.

Ben tek çocuğum .
Gerçektende bu yaşıma kadar her dediğim ikiletmeden yapıldı .
Ben hep en gözde oldum anneannem , dedem , annem tarafından .
Şımarık değilimdir ama hassasım çok .
Bi de benim dediğim yapılmadığında baya söyleniyorum , hemen olsun istiyorum .
Evlilik açısından tek çocuk biraz daha zordur .
Her istediği olmuştur evlendiği kişininde yapmasını bekler .
Hep gözde olmak ister vs vs

Kendim tek cocugum tek kaldim kardesim vefat ettigi icin

Sımarık degilim ama ailem bana asiri duskun bu duskunlukten bazen ben bile bunaliyorum tek gordukleri muruvet benim tek evlat benim tek torun kaynagi benim tek gidilecek kapi benim tek misafirlige gelecek evlat da benim tum ilgi benim uzerimde anne babamin hayati sadece benden ibaret diyebilirim

Esimle 6 yil flort ettik kardesim vefatindan beri ailemin bana ne kadar duskun oldugunu o bu surecte gordugu icin alisti aliskin

Ben bunaliyorum bazen diyorum ya esim teselli ediyor beni

Dedigim gibi tum ilgi odagi tek cocuk sadece onun okulu, onun dogum gunu, onun isi meslegi, onun evliligi, ondan gelecek torun, bu anne babanin baska sevinecek ve uzulecek kaynagi yok 1 tane var iste

Yarama geldin tuz bastın resmen. Eşim çok saygılı ve terbiyeli bir çocuk ama ailesi başlarda kafayı yeme derecesine getirdi beni sağolsun. Gerçi şimdi de aynılar ama bir süre sonra bünye alışıyor galiba bir insan dk başı aranır mı yaa 6 yıl oldu sabah eşim azcık geç arasın hemen küsüp trip atmalar başlar valla çok iyi düşün şimdi sana anlatmaya başlasam sabah olur o derece yani. Haa çevremde de çok var aynı bizim gibi olan çünkü hepsi tek çocuk malesef.

Ama esın ıyı degıl mi ailesı cektırıyor.Mutlu olunabılır mi ?

Korktum ben sımdı ya özgurlugu severım sıkıntıya gelemem hıc,yemeklerı ortak yemek ıstemem olursa altlı ustlu oturacagız çunku .Hastalık ta düğünde hersey de ben kosturacagım yapabılırmıyım zor gıbı calısıyorum cunku .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…