tek çocuk olsa olmuyor mu?

samyelipoyraz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
506
41
48
İzmir
bir oğlum var 4 yaşında. Rabbim bağışlasın bize. kaderi güzel olsun Amin
tek çocuk olsa, kardeşi olmasa kötü mü olur. başka çocuk istemiyorum aslında ama yalnız kalır mı ileride, bize kızar mı, bi dayanağı olsa mı acaba. kardeş çok gerekli mi? gözüm yeni bebek kesmiyor. tabi Rabbim hayırlısını versin, olup olmayacağını da bilemiyoruz ama ilerde tek çocuk olursa pişman olur muyum acaba.

allah bağışlasın cumlemızınkını kardeşin ıyı olacağını bılemeyızki kötü olacağınıda bılemeyız kadeırn önune geçilmiyor ama tek kalmamasından yanayım bu arada benımde bır oğlum var ama tek kalmsını istemıyorum ne kardeşler var bırbırılerını kanlı düşman gibi allah hyırlısından versın ama siz kendınızı hazır hıssetmıyorsanız yapıcak bişi yok

hazır hissetmemek deil aslında. yeni sorumluluk korkutıyor gözümü. birde ilgileniyorum oğlumla ilgimin kesilmesi azalması ihtimali. yada yeni bebekle oğlumla ilgilendiğim kadar ilgilenemeyeceğimi düşünüyorum. ne bileyim

Neden olmasın ki siz tek çocuğa yetebileceğinizi hissediyorsanız öyle devam edin

Sizi bilmem ama çocuğunuz pişman olabilir. Kardeş candır kandır en zor zamanında dert ortağıdır . Düşünüyorum da kardeşim olmasa nasıl olurdu... Eksik kalırdım. Annemi babamı paylaşmak zor bile olsa ona çok sinirlendiğim zamanlarda olsa kardeşim benim bu dünya da ki en büyük dayanağım. Kardeşi olmayan tek çocuk arkadaşlarım var çevremde ve hepsi anne keşke bana da kardeş yapsaydınız diyor. Allah korusun günün birinde size birşey olsa oğlunuz tek kalıcak. Rabbim yazmıştır zaten siz hayırlısını isteyin yine de

ilgide sevgide bölünecek tabı benım 2 yeğenımın arasında az yaş farkı vardı küçüğü olunca büyük olanı hemen buyudu sen abı oldun sen abı oldun derdi herkes bende ufaktım çok üzülürdüm buyuk yeğenıme küçük olanada kızardım 12 yaşlarında falandım çocukluk işte aralarında yaş farlı olursa mesela 5 yada 6 yaş büyük olan kendı işini kendı görmeye başlayınca küçük bir bebek büyük çocuk içinde güzel olur

Valla benim bir talebem vardi, annesi tek cocukmus,
Cocuklugunda yanliz hissettigi icin suan yanilmiyosam ya 5 yada 6 tane cocugu var

Ben 10 yasindayken iki erkek kardesim olmasina ragmen israrla birde kizkardes istedim.
Annem ve babam saolsun dilegimi Allahin taktiri ile yerine getirdiler.
Suan benden 10 yas kucuk olmasina ragmen en iyi arkadasim kizkardesimdir diyebilirim.
Ona sarilmak, onu opmek benim icin dunyada en guzel seydir.

Tek cocugum. Ayni zamanda tek torun.
Hicbir zaman kardesim olsun demedim. Ya da keske bi kardesim olsaydı demedim.
Gayet oluyor.

Benim kardeşim benden 13 yaş küçük. İğrenç bir şey. Tek çocuktan hiçbir farkım yok. Sadece erken yaşta anne olmuş gibi bir his var. Bütün derdim onun eğitimi, geleceği. Keşke gerçekten bir kardeşim kardeşi olsaydı. Sıkıntılı anımda arayıp soracağım. Böyle olduktan sonar bir anlamı kalmıyor. Üstüne erken yaşta çocuğa fazla sorumluluk çok gereksiz yük.. Bir an once yapın yapıcaksanız 2. çocuğu. Ya da bu defteri komple kapatın :)

Bende tek çocuğum.
Açıkçası çokta mutluyum böyle kardeşim iyiki olmamış diyorum çoğu kez :)
Özellikle çevremde kardeşleriyle düşman gibi büyüyen çocukları gördükçe :/
Tabi iyi geçinenler de vardır ama bana denk gelmedi en azından :)

Bir kardesim benden 7 digeri 13 yas küçük hep diyorum keşke yasima yakin olsalardi inanin cok kotu bi durum.cok yalniz hissediyo insan bide 2 kardesimde erkek kesinlikle kardesi olsun.ilerde siz yaslaninca o kime guvenecek? Tabii ki kardesineee...

Son düzenleme:
Bende tek cocugum kucukken hersey guzeldi tum ilgi sevgi hep banaydi ama buyudukce yalnizlasiyor insan kardesiyle gezip birbirleriyle herseylerini paylasanlari gorunce o kadar ozeniyorum ki arkadas kardes kadar olamiyor bana gore eger imkaniniz varsa cocugunuza bi kardes daha yapin rabbim yinede hayirlisini versin

Boyle bir kaide yok...
Esinizle oturur, konusur, hangisi bizim icin, cocuk icin, senin ve benim icin iyi diye degerlendirirsiniz...
Kendinize buna zorunlu hissetmeyin...
Hazir hissetmeden de kalkismayin, yipranirsiniz...
Keyfiniz nasil yerindeyse oyle davranin...

benim henüz çocuğum yok ama olursa ben de bir tane yapmayı düşünüyorum, iki tane olursa vaktim ilgim ikiye bölünür ikisine de haksızlık olur gibi geliyor.

benim kardeşim var bu arada. bi tane kızkardeşim benden 4 yaş küçük. canımdır ciğerimdir o ayrı ama öyle aman aman bir oyun oynamışlığımız yoktur çocukken. ne olursa olsun herkes kendi arkadaş grubuyla oynardı o yüzden yalnızlık yaşamazdım o olmasaydı çocukken.

gelgelelim büyüyünce yani şimdi iyi ki var diyor insan, en yakın arkadaşın oluyor uzakta bile olsa. kısacası insan kardeşinin değerini küçükken değil de büyüyünce anlıyor hele de hemcinslerse...

yavrumun yalnızlık çekmeyeceğinden emin olsam... off bazen insan diyor ki kardeş yapsam belki o büyüğüne yük olacak. hem küçük çocuk hep büyük için yapılıyor yani genelde bu küçüğe de haksızlık deil mi. neyse ben yine kararsızlığımda devam edeyim.

Ama bunlari zaten çoçuk yapmadan önce bilemezsin. Yani mesela ilk çoçuk yapmadan önce bile çogu kadinlari kaygilari oluyor, acaba iyi bakabilcekmiyim, nasil zaman ayiracagim hem çoçuguma, hem esime? hayirli bir çoçuk olacakmi?...

Bu kararsizlik normal yani. Bence en iyisi esin ile bir konus yada eger arkadaslarin varsa 2,3 çoçuklari olan, onlarinda bir fikrini sorun, nasil zaman ayarliyorlar çoçuklarina felan,..

Bunlarin sonuçunda eger gözün halen kesmiyorsa, kesmiyor iste, yapacak birsey yok. Sonuçta sen tasiyacakisin, sen doguracaksin. Cocugun için yapsan bile, eger kendini hazir hisetmiyorsan yeni bebek için bence yapma.

Tek çocuk tek torunum. Bence kesinlikle tek bırakmayın. Şu anda sarıldığımda güven duyabileceğim bir abim, dizine yatıp ağlayabileceğim bir ablam veya sarıp sarmalayabiliceğim bi kardeşim olması için herşeyimi verirdim. Ki hep çok ilgilenilerek büyütüldüm hatta şımartılarak bile diyebilirim sonsuz sevgi de gördüm her hatamda arkamda olan bi ailemde var çoğu zaman her istediğimde alındı yapıldı. Maddi manevi her türlü ilgiyi gördüm. Ama kardeş çokk başka..

bende tek çocuğum. büyürken zorlukları oldu tabi. herkes okulda abimle şöyle oldu kardeşimle şu oldu anlatırdı. yada bir misafirliğe gitsem eve dönmek istemezdim çünkü evde oynayacak kimse yoktu ve sıkıcıydı bu yüzden. büyüdükçe dertleşmek için arkadaşım vardı ama kardeş olsa dahamı açık anlatırdım acaba derdimi.

oğlumda öyle. komşumuz var ikide kızı oğlum geçen gün onlardaydı almaya gittim gelmedi. bende vede oynuyorum ama çocukla çocuğun oyunu asıl keyifli olan.

ama şimdi bakıyorum bazen gerçekten kardeşler elden daha el gibi. tabi ii örnekleride var. ben şahsen şu kanaatteyim. maddi durum gelecekte iki çocuğada eşit şartlar sağlayabilecek durumdaysa ve annenin psikolojisi iki çocuğa yetebilecek durumdaysa ikinci bir çocuk mutlaka yapılmalı. bende çocuğumun kardeşi olmasını isterim ama iki çocukla ilgilenmek ilgilenmekten kastım yedirip içirmek değil tabiki. kaliteli zaman geçirmek eğitebilmek her babayiğidin harcı değil. yapabilen annelerede şapka çıkarıyorum. gerçi ilk çocuğuda acaba iyi anne olabilecekmiyim diye defalarca kendime sorarak karar verdim.

ben de tek çocuğum... küçükken herşey güzel fakat büyüdükçe keşke bir kardeşim olsaydı diyorum... en azından sorunlarımı paylaşacağım, sorumluklarımı paylaşacağım... bende mesela 3 tane çocuk isterim Rabbim bana o gücü verirse, tek bırakmak istemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…