Tek çocuk yalnızlığı..

Allah gonlune gore versin
mazlum bi çocuksa kardesine senden iyi baakar ama biraz haylazsa baya hirpalaniyor kuçuk olan , erkek çocuklari biraz fazla hareketli ve acimasiz sanki

ama abisi ne kdr altindan girip ustunden geçerse geçsin 20 aylik oglum pesinden ayrilmiyor , ben çekiuyorum o yine gidiyor :)))

aralari 5 yas ben çok oynamaz saniyordum ama oynuyolar valla

insallah olur oglunun kardesi ..
8 yasindaki kizimda kesinlikle baska akrdes istemiyormus tek kiz oalrak kalcakmis :))) ah bi bilse tek kiz olmanin ne zor oldugunu !(

benim tek erkek kardesim var ; az o,ce face de gordum kendine is yeri açmis haberim bile yokdu
yani iletisim sifir yerlerde ..
tup bebek yapiyorsunuz imkaniniz varsa buda erkek olsun :))) farkli cinsuiyet olunca paylasim falan hakgetire ozelliklede buyyunce (( ..

Kardes bence anne baba kadar onemli.
Kardes olunca teyze ve hala da oldum.
Cocugumun kuzenleri benim yegenlerim oldu.
Bence ne kadar cok kardes o kadar iyi ama bu devirde en azindan iki cocuk olmali diye dusunuyorum. Kardeslerim olmasa cok daha yalniz bir hayatim olurdu.

5 yaş fark olunca bayağı oynuyor yine. Bizimkide oynamazsa bile sever yine inşallah :)) Halim selim bir çocuk, abi olmayı, elinden tutup gezdirmeyi filan sever gibime geliyor. Çünkü sorumluluk almayk seviyor. Ama cinsiyet seçemiyoruz türkiye de :)) kanunlara aykırı.

Insallah en kısa zamanda oglunuzun bi kardesi olur
Ben 5 kardesim (bizimki biraz fazla kabul ediyorum) evimiz çok senlikliydi bi kavga ederdik bi gulerdik
Şimdi benim 2 yavrum var aralarinda 2.5 yaş var birbirlerine hem kardes hem arkadas oldular hâlâ da öyleler
Bi gun acayip kavga ediyolardı sacma bi durum yüzünden bende ikisinede bagırdım sonra onlar birbirine sarildi annem bize kiziyo diye bana küstü ikiside
Agbisi kizim okula basladiginda her tenefüs yanina gitmis alışsın korkmasın diye
Yani diycem o ki kardes guzel sey...

Allah verirse ben daha 3 çocuk istiyorum, gerekirse hepsi tedaviyle olur inşallah. Benimkisi vir nal tamam, kaldı geriye 3 nal bir at hesabı..

o zman bol bol dua et hayirliisyla buda erkek olsun :)
benim 6.5 yaisndaki haydut gibi valla dakika yerinde durmuyor hep hoplama ziplama pesinde ona bakiyor kuçukde aynisini yaoiyor

benim kiz akrdesim yok çok istedim kizimin kiz kardesi olsun ama olmadi nasip
bilsem kiz oalcak yaapridm aralari 10 yas da olsa ama iste olmuyor ki istemeyle :)))

benimkielr 2 yil ayni ana okulunda biulundular ( arasi 19 ay )
ogrtemen hep kollama derdinde kardesini derdi, arkadas bile edinmemisti kardesimi koruycam diye
iksiininde baska arkadasi yokdu birbierleindne ayrilmadikalri için :)))))
buuduler arkadas buldular da yapisik ikiz gibi dolabmakdan kurtuldular
buyuk olan kiz hala kiyamaz , simdi ayni ilk okuldalar gozu hep ustundeymis, oglan ablami girmuyorum diyor ama kiz oglani goruyormus :)) daha dogrusu gozetliyor

Ah bu konu yaramı deşti yine.. Hala o kadar özeniyorum ki kardeşleri olanları görünce.
Bense yapayalnız..
Burası bdv :)) hep dert tasa. Ben de üzülüyorum, derken başka hikayelere bakıyorum. Halime şükrediyorum. Üzüldüğün şeyler kadar, eminim çok şanslı olduğun şeyler de vardır.

Ben değilim ama eşim tek çocuk. Ne söylendiği gibi mutsuz, ne de şımarık... Hiç istemezmiş kardeşi olmasını, küçükken en büyük korkusu buymuş hatta.
Benim de tek çocuğum var, yeterli diye düşünüyorum. Zaten büyükşehirin hengamesi, trafik, çalışma hayatı derken çocuklara ayırdığımız vakit çok kısıtlı. Onu da iki çocuğa bölsem iyice vahim olacak durum. Maddi açıdan da sıkıntı çekmesin oğlum diye ikinci çocuk düşünmüyorum.

maşallah onlara. Ben de ablaydım, kardeşlerim kendi işlerine bakardı, ben onları kollardım. Hala daha da öyledir :)) muhtemelen sizin de öyle olacak. Abla olacak hep Ama evet, kız kardeşi olsa süper olur. Küçükken çekişme olsa da, büyüyünçe çok güzel oluyor.

ahahah napamki kibrisami gitsem oda dunya para beee

Burası bdv :)) hep dert tasa. Ben de üzülüyorum, derken başka hikayelere bakıyorum. Halime şükrediyorum. Üzüldüğün şeyler kadar, eminim çok şanslı olduğun şeyler de vardır.

Öyle tabiiki çok şükür mutlu bir evlilğim 9 aylık dünya tatlısı sağlıklı bir oğlum var. Herkesin birsürü derdi var herkesin yükü kendine ağır. Allah dermansız dert vermesin.
Dert olarak görmüyorum bunu elbette sadece içim buruluyo bazen.
Dediğin gibi halime şükrediyorum.

Bu meseleyi büyütmeyenleri gördükçe seviniyorum. Ama çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum. Küçüklüklüğünde tek çocuğa odaklanmak daha kolay olsa da, büyüdükçe sizin verebileçeğinizden daha fazlasını istiyor çocuk. Biz üç kardeş, benim oğlumun benim etrafımda dolaştığı kadar anneme ihtiyaç duymazdık mesela. Tabi ki sizin kararınıZ ama ben iki çocuğun çok önemli olduğunu dülünüyorum artık.

Kardeş candır hatta kesinlikle şarttır.. Biz eşimle çocuk yapalim yoluna girdiğimizde en az 2 demiştik. Benim de şimdi 20 aylık bi çocuğum var 5 yaşında bi kardeş yaparız alay nasip ederse demiştik ama bu yaz ülkenin içine düştüğü durumlar, ülkenin eğitim politikası, savaş olan ülkelerdeki çocukların hali derken ben koptum resmen.. Tüm bunlar benim elimden çocuk isteğimi, evladima kardeş fikrini aldı.. bir şey olsa ne var ne yok satar kacarim diorm, evladımi kurtarırım diyorum. ikinci olsa nasıl yaparız diorm.. eğitim belli devlette zor artık bi taneyi anca eni konu okuturum 2. olsa aynı şeyleri ona da verebilir miyim haksızlık olmaz mi diyorum. diyorum da diyorum. kısacası bu gidişata bir çocuk daha düşünebilecek kadar polyanna olamıyorum maalesef..

Bir de su var her durumun avantajli ve dezavantajli taraflari vardir. Mesela tek çocuk olanlar kardeşi olunca her şey çok muhteşem olacak zanneder. Kalabalık ailede buyuyenler, yilmis olur, tek çocuk olsaydim der vs... Kusursuz hayat yok!

Tek üzüntüm kızım tek oluşundan dolayı yaşlandığımda sadece onun bize bakacak olması bu ağır yükü tek başına omuzlayacak bundan dolayı üzülecektir

Ben 4yasındakı kızımın baskılarına dayanamadım ve simdi okadar mutluki gün sayıyor bende hiç düsünmüyordum ama er yada geç lazım yani.

Allah korusun, başına bir sıkıntı gelirse kardeşi olduğunda daha güçlü olur emin ol. Ve özel okulda verilen eğitimden çok daha önemli hayatını ve anılarını paylaştığı birinin olması. Benim oğlumun çocukken şunu yapardık diyebileceği biri yok şu anda mesela. Ya da arkadaşlarıyla bir araya geldiğinde attığı kahkahaları bizim yanımızdayken duymayız genelde. Bizimde kendi yaşıtlarımızla büyüklerimiz arasındaki konumumuz gibi. Bir çocuğa uzun süreçek bir yalnızlık veriyoruz gibi geliyor bana tek çocukta kalarak. İleride isterlerse küssünler ama çocukluklarını paylaşmak çok önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…