- 2 Eylül 2016
- 520
- 507
- 53
Yalniz yasamak, yalniz ölmek, her isi kendisi halletmek ve sirtini birisine dayamadan yasamak isteyen insan zaten 10 tane de kardesi olsa da istedikten sonra tek yapabilir. Ama kardes gibi birseyin yoklugunu hisseden insan tek basina yapamaz.
Kardesin kardese destek olmasi omuzlara bir yuk degildir. Bu yuzden kardesler arasi yukumluluk kelimesi gecersizdir.
Sanirim kardesiniz yok. Her zaman herkesin dedigi 'tek cocuklar bencil olur' lafi da yazdiklarinizla dogrulanmis oldu. Iyi geceler.
Beklenti dediğim o değil tam olarak.
Misal bayramda 3 kardeşten biri gitse yalnız kalmamış olurlar ama tek çocuk varsa, o da gitmese kapımız çalınmadı diye düşünebilirler gibi. Ben tek çocuk olsam üzerimde bir baskı olurdu herhalde, manevi olarak bir ben varım şeklinde.
Anladım hayırlısı olsun belkide boylesi hakkiniDa hayirlidir.elinizde olan bi durum degil sonuçta üzmeyn kendiniziErken menapoz, bu gebe kalmayı oldukça zorlaştırıyor. Tedavilerle bir ihtimal
Esimle kiz kardesi arasinda yedi yas var. Su an gayet güzel kardesler yani su durum var bir de; bizlere birsey olsa evlatlarimiz birbirine destek olur. Gerci dünyanin civisi cikmis kardes kardese bile neler ediyor fakat iyi yetistirmeyle de cok sey asiliyor.
Ilk zamanlar bebek bakacak oyun arkadasi degil. Ileride hersey oturacak. Benim kardesim var fakat yillardir konusmayiz abimle, kendisiyle bebeklikten beridir anlasmisligimiz yoktur. Potansiyel düsman bana.
Fakat ben kizima kardes yapmak istedim hamileyim. Yani iyi kötü taraflari var illaki, biz anne baba olarak zaten hep yanindayiz ama onun kanindan bambaska bir insan olacaktir kardes. Tabi anne baba bu iliskiyi cok iyi islemeli. Ileride birbirine düsman olmamalari icin.
Iciniz nasil rahat ediyorsa öyle yapin.
Tek cocuk da tek cocuktur, onun da ayricaliklari coktur.
Tek cocuklu bircok aile var. Ama yapabiliyorsaniz ve istiyorsaniz yapin derim acikcasi. Ömürlük bir dost vermek gibi düsünüyorum ben bu konuyu.
Inanin ikinci cocugu sadece kizim icin yaptim. Onun dünyasina bir tek kardesi daha yakin olabilir. Yeri gelir sirrini acar, kabahatini örter.
Gönlünüz nasil istiyorsa öyle yapin ama. Ikisinin de artilari eksileri illaki var.
İki yeğenim in arasında 9 yas gayette güzel oldu abi oldu büyüdü bizlere neşe geldi bakabilecek gücünüz varsa yapin mutlaka
Biraz da karakterle alakali. BenI'm huyu da sizinki benzer mesela. Kendi yapabileceğim şeyi başkasından istemeyi abes görürüm.kendim yaparım.Anladım seni
Ama işte ben tek çocuğum hiç öyle baskı yok
Üniversite tercihimi de kimseye sormadan yaptım 18 yaşında 25 yaşında da evden ayrıldım
Hiç de ay ben tek çocuğum bensiz ne yaparlar demedim aynı şekilde tek çocuk olan kuzenim de benzer durumda yurt dışında
Ailemin kendi hayatı var benim kendi hayatım ben gitmezsem boyunları bükük vs kalmazlar ki
Mesela birisi yazmış işte biz yaşlanınca bize tek bakmak zorunda kalır diye üzülüyorum diye
Kimsenin böyle bir beklentisi de yok artık eskiden bize baksın diye çok çocuk yapılırmış şimdi yatırım eğitime birikime vs
Sonuçta önemli olan nitelik
Birkaç çocuk sahibi olmak kötü mü tabii değil ama işte yavrum yalnız kalır hep o sorumluluk almak zorunda kalır ben ölünce kime yaslanır düşünceleri makul değil bence zira tek doğduk tek öleceğiz
valla bende tek çocuk düşünenlerdenim. Zaten 37 yaşındayım ikinci çocuğa zaman ve tahammül kalmaz diye düşünüyorumAçılın ben tek çocuğum! Ve ileride anne olursam da tek çocukta kalacağım. Gerçi şimdi bu konuda da tartışmalar çıkacak ve size " en azından iki kardeş olsun" diyenler olacak ama korkmayın. Can-ı gönülden söylüyorum bunu size gerçekten korkmayın çocuğa paylaşma ve sorumluluk bilincini aşılarsanız hiç eksikliğini hissetmez. O kadar korkulacak bir durum değil tek çocuk olmak ben hissetmedim şahsen. Hatta ailenin göz bebeği olmak hoşuma bile gider :) Endişe etmeyin bence.
Durum aslında tam da sizin mottonuzdaki gibi; hayat biz plan yaparken başımıza gelenler. O yüzden artık uzun vadeli planlara hiç güvenim yok.Açıkcası ne ben nede eşim geniş bir aile olma hevesine kapılmadık oda kalabalık aileden gelme bende ki ondada babasının sorumsuzluğu yüzünden kardeşlerine babalık yapmış ve çok çocuk doğurma fikirden caymış bende oldum olası kalabalık aile olayına karşıyım problemler dertler bitmiyor sorumluluğu zor biz ikimizde rahat ve sorumsuz insanlar değiliz kaynanam ise söyleniyor kadın 70 yaşında halen tatillerde torun bakıyor baktğığndada kayınbabanla bunun yüzünden tartışıyor o yaşta torun bakmak istemezdim
40 a kadar iki çocuk yapın sonra keyfinize bakın bence :) anne babanın yeri ayrı çocuğun yeri ayrı gerçekten de. Siz anne baba olarak işinizi gücünüzü yaparken çocuklar kendi dünyalarında eğlenirler.valla bende tek çocuk düşünenlerdenim. Zaten 37 yaşındayım ikinci çocuğa zaman ve tahammül kalmaz diye düşünüyorum
bilmiyorum ki çok uzak geliyor ama bakalım kısmet40 a kadar iki çocuk yapın sonra keyfinize bakın bence :) anne babanın yeri ayrı çocuğun yeri ayrı gerçekten de. Siz anne baba olarak işinizi gücünüzü yaparken çocuklar kendi dünyalarında eğlenirler.
Cok da genellememk lazim bence bunu kisinin yapisina gore degisir. bende tek cocgum varligi da bilirim yoklugu da. herkesle de anlasabilirim. her dedigim yapilarak buyulmedim cunku ailenin tutumuna bagli.Ben tek cocuk degilim 5 kardesiz.
Ama mesela yigenimden yola cikiyorum.
Tek cocukken kimseyle oynamazdi. Misafirlige gidince bi oyuncak alirdi onuda elinden kolayca alirlardi diger cocuklar. Baslardi butun gun aglamaya. Ama snra kardesi geldi. Ve su an siz diyince fakrettim, en sonki misafir maceramizda cokta guzel paylasti oyuncaklarini ve oynadi hic bizi aramadan. Demem oki bence tek cocuk buyumek kisiligi azda olsa hayatta bencil yapiyr. Cunku her istedgi yapilan bi cocuk ilerde buyuyunce her istedgini elde edemeyen brisi oldugunu gorurse uzulur ve zorlanir. Hep ilgi alaka istiyor karsi taraftan. Hic paylasmak istemiyor birileriyle biseyler cunku paylasmak nedir bilmiyor. Su an yigenin 2 bcuk yasinda kardeside 1 yasinda. Kavga ediyorlarmi? ediyorlar. Ama mesela buyuk yigenim her kardesine iyi davrandigi gun bi sticker sece bilir. Buda sabrindan ve paylasimindan dolayi kardesiyle. O yuzden kac gundur kavga etmiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?