Tek çocuk yalnızlığı..

Annemin komsusu benimde cocuklugumdan beri tanidigim x teyzemin sadece bir oglu var o da 28 yasinda.kendisi de 45 yasinda.siddetli gaz ve karin agrisiyla hastaneye gitti ve buyuk miyomlar oldugu anlasildi ve rahmi alindi.o kadar üzüldü ki,ben hamileyim sandim heveslenmistim diye.esi istememisti bu zamana kadar kendide biraz rahatina duskundu ama zaman ilerleyince oglu ise girince birde psikolojik bazi sıkıntıları olunca kendini cocuk fikriyle avutmus agrili donemlerinde,bana arkadas olurdu onunla avunurdum diyor sürekli.
Ameliyatinda annem kaldi yaninda,akrabalari uzaktaydi esi calisiyor.kizim olsaydii kalırdı deyip duruyor: ))
Iki tarafli dusunmek lazım .
Hem cocugunuz icin hem kendiniz icin.
Benimde suan bir kızım var 2.5 yaşında.
Suan düşünmüyorum hatta kızımı dusunmesem hic düşünmüyorum .
Zira zor bir bebekti hala zor bir cocuk.
DOğumdan sonra bir cok hastaligimi keşfettim .hafif duzeyde kalpte mitral yetmezlik,bel fitigi,safra kesesi taşı ...resmen dogumu bekliyorlarmis ayyuka cikmak icin: )) ve ben daha 25 yasindayim.
BBu yüzden de korkmuyor degilim.
Sağlığım elverse ben 3 tane istiyorum ama su durumlar ve kızımın zorlugu beni caydiriyor...
ONun icin belki 2 3 sene sonra dusunecegim 1 kardes.bilmiyorum nasil olacak.tek kalsin istemiyorum.
Ha tek kalinca dunyanin sonu degil.
2 kardesim ve cok yas yok aramizda lakin ikmizde evliyiz ve carkli sehirlerdeyiz.bi de o erkek olunca ister istemez mesafe girdi.tek gibi birseyim.
Ha cok mu zorlanıyorum hayir annem yetiyor ama isterdim bi ablam olsun ya da kiz kardesim.nasip.
Sizinde sağlık sorunlariniz varmis yani gecerli bir sebep.uzulmeyin.kuzenleri varsa ve sansi yaver gider de guzel arkadasliklar kurarsa baki kardes gibi olur.

Esimle kiz kardesi arasinda yedi yas var. Su an gayet güzel kardesler yani su durum var bir de; bizlere birsey olsa evlatlarimiz birbirine destek olur. Gerci dünyanin civisi cikmis kardes kardese bile neler ediyor fakat iyi yetistirmeyle de cok sey asiliyor.
Ilk zamanlar bebek bakacak oyun arkadasi degil. Ileride hersey oturacak. Benim kardesim var fakat yillardir konusmayiz abimle, kendisiyle bebeklikten beridir anlasmisligimiz yoktur. Potansiyel düsman bana.
Fakat ben kizima kardes yapmak istedim hamileyim. Yani iyi kötü taraflari var illaki, biz anne baba olarak zaten hep yanindayiz ama onun kanindan bambaska bir insan olacaktir kardes. Tabi anne baba bu iliskiyi cok iyi islemeli. Ileride birbirine düsman olmamalari icin.
Iciniz nasil rahat ediyorsa öyle yapin.
Tek cocuk da tek cocuktur, onun da ayricaliklari coktur.
Tek cocuklu bircok aile var. Ama yapabiliyorsaniz ve istiyorsaniz yapin derim acikcasi. Ömürlük bir dost vermek gibi düsünüyorum ben bu konuyu.
Inanin ikinci cocugu sadece kizim icin yaptim. Onun dünyasina bir tek kardesi daha yakin olabilir. Yeri gelir sirrini acar, kabahatini örter.
Gönlünüz nasil istiyorsa öyle yapin ama. Ikisinin de artilari eksileri illaki var.

İki yeğenim in arasında 9 yas gayette güzel oldu abi oldu büyüdü bizlere neşe geldi bakabilecek gücünüz varsa yapin mutlaka

İşte dışarıdan bakınca bencillik olarak algılanır ama yükümlülük sahibi hissetmemektir

Örneğin ben tek başına X i yaparken bir başka kişinin bunun için kardeşi olan kişiden yardım istemesini algılayamıyorum zira kimse olmadan da onun yapılabildiğini biliyorum

Destek istiyor kişi kardeşinden, kardeşim deyip destek olunuyor vs vs esasen kendi yapabileceği şeyleri yapmayıp sorumluluklarını başkasının kucağına atmış oluyor

Bunlar yani kendi işini kendi yapmak kimseye yük olmamak bencillikse ben memnunum bu durumdan

Anladım seni

Ama işte ben tek çocuğum hiç öyle baskı yok

Üniversite tercihimi de kimseye sormadan yaptım 18 yaşında 25 yaşında da evden ayrıldım

Hiç de ay ben tek çocuğum bensiz ne yaparlar demedim aynı şekilde tek çocuk olan kuzenim de benzer durumda yurt dışında

Ailemin kendi hayatı var benim kendi hayatım ben gitmezsem boyunları bükük vs kalmazlar ki

Mesela birisi yazmış işte biz yaşlanınca bize tek bakmak zorunda kalır diye üzülüyorum diye

Kimsenin böyle bir beklentisi de yok artık eskiden bize baksın diye çok çocuk yapılırmış şimdi yatırım eğitime birikime vs

Sonuçta önemli olan nitelik

Birkaç çocuk sahibi olmak kötü mü tabii değil ama işte yavrum yalnız kalır hep o sorumluluk almak zorunda kalır ben ölünce kime yaslanır düşünceleri makul değil bence zira tek doğduk tek öleceğiz

Bir arkadaşım küçükken "kardeşin olsun ister misin" demişler o da isterim demiş. Sonra kardeşi olmuş. Şimdi diyor ki ufacık çocuğun aklıyla iş yapmak nasıl bir şey anlamiyorum, keşke tek çocuk olsaydım.

Erken menapoz, bu gebe kalmayı oldukça zorlaştırıyor. Tedavilerle bir ihtimal
Anladım hayırlısı olsun belkide boylesi hakkiniDa hayirlidir.elinizde olan bi durum degil sonuçta üzmeyn kendinizi

Açıkcası ne ben nede eşim geniş bir aile olma hevesine kapılmadık oda kalabalık aileden gelme bende ki ondada babasının sorumsuzluğu yüzünden kardeşlerine babalık yapmış ve çok çocuk doğurma fikirden caymış bende oldum olası kalabalık aile olayına karşıyım problemler dertler bitmiyor sorumluluğu zor biz ikimizde rahat ve sorumsuz insanlar değiliz kaynanam ise söyleniyor kadın 70 yaşında halen tatillerde torun bakıyor baktğığndada kayınbabanla bunun yüzünden tartışıyor o yaşta torun bakmak istemezdim

İki yeğenim in arasında 9 yas gayette güzel oldu abi oldu büyüdü bizlere neşe geldi bakabilecek gücünüz varsa yapin mutlaka

Yaşım 30, pek çok arkadaşım daha ilk çocuklarını yeni büyütüyor, ben de inşallah kaybettiğim yılları bundan sonra telafi edebilirim diye bakıyorum. En azından ard arda iki çocuğun daha olursa inşallah.

Oğlumun avantajı çok sevgiye doyarak büyüdü. İkinci olursa aynı ilk çocuk ilgisinde büyüyecek. Ben seveceğim inanıyorum cok

İnsanın kardeşi olmalı. Klişe olacak ama hayatta başıma biseu gelse tutunacak dalı olmalı. Kardeşi olan insanları görüp ozenmemeli. Evde de bi arkadasi olmalı her çocuğun

Biraz da karakterle alakali. BenI'm huyu da sizinki benzer mesela. Kendi yapabileceğim şeyi başkasından istemeyi abes görürüm.kendim yaparım.

Bir yandan kendime ait bir hayat kurmaya çalışıyorum mesela. Oğlum.gidince büyük bir boşluk oluşmasın diye hayatımda ama yine de oğlumdan ayrı kalmayi istemezdim. Kalabalık bir aile olarak yaşamak çok güzel geliyor bana.

Onun da avantajları kadar zorlukları da var tabi. Durum ne olursa olsun güçlü durmak lazım her koşulda tabi ki.

Ben tek cocugim harika bir cocukluk gecirdim. hic kardesim olsun istemedim hatta ben 6 yasindayken annemler sana kardes yapalim mi dedigin evden kactim o derece istemiyordum yani.
Asla simariknya da icine kapanık mutsuz bir cocuk olmadim.
Gel gelelim buyudum evlendim. ve birden anne babamin yaslandigini farkettim. gercekten bunu bir anda farkettim sanki annem babam hep 30 lu yaslarda gibi gelirdi bana... "buyumek istemiyorum annem babam yaslanir" diyor ya kolera iste onu yasadim resmen. sonra olum geldi aklima, onlari kaybetme korkusu basti. ben bu aciyi nasil tekbasima atlatirim demeye basladim. annrme babama bisey olsa evet herkes uzulur. teyzelerim uzulur amcalarim uzulur esim uzulur. ama kimse benim acimi paylasamaz kimsenin ici benim ki kadar yanamaz 3 gun aglar 4. gun unuturlar. bu aciyi benimle ayni sekilde hissedebilecek bu donemde siki siki sarilip omuz omuza verebilecegim bir kardesim olmasini cok istedigimi farkettim.
Bunun disinda sorun yok gayet güzel bir hayatim var.
Bazen görüyorummiras davasina, senin cocuguna bakti benimkine bakmadi mevzusuna, sana sunu aldi bana bunu aldi durumlarina bir cok kardes dusman oluyor. ya boyle olcaksa hic olmasin diyor insan.

Tek çocuk değilim olmak da istemezdim.
Şuan ilk çocuğuma hamileyim.
Hamilelik çok zor bir şeymiş bir daha hamile kalmam desem de bebeğimi kardeşsiz bırakmak istemiyorum.
Herkesin kendi fikri tabi ki.

valla bende tek çocuk düşünenlerdenim. Zaten 37 yaşındayım ikinci çocuğa zaman ve tahammül kalmaz diye düşünüyorum

Durum aslında tam da sizin mottonuzdaki gibi; hayat biz plan yaparken başımıza gelenler. O yüzden artık uzun vadeli planlara hiç güvenim yok.

valla bende tek çocuk düşünenlerdenim. Zaten 37 yaşındayım ikinci çocuğa zaman ve tahammül kalmaz diye düşünüyorum
40 a kadar iki çocuk yapın sonra keyfinize bakın bence :) anne babanın yeri ayrı çocuğun yeri ayrı gerçekten de. Siz anne baba olarak işinizi gücünüzü yaparken çocuklar kendi dünyalarında eğlenirler.

bilmiyorum ki çok uzak geliyor ama bakalım kısmet

Ben tek cocuk degilim 5 kardesiz.
Ama mesela yigenimden yola cikiyorum.
Tek cocukken kimseyle oynamazdi. Misafirlige gidince bi oyuncak alirdi onuda elinden kolayca alirlardi diger cocuklar. Baslardi butun gun aglamaya. Ama snra kardesi geldi. Ve su an siz diyince fakrettim, en sonki misafir maceramizda cokta guzel paylasti oyuncaklarini ve oynadi hic bizi aramadan. Demem oki bence tek cocuk buyumek kisiligi azda olsa hayatta bencil yapiyr. Cunku her istedgi yapilan bi cocuk ilerde buyuyunce her istedgini elde edemeyen brisi oldugunu gorurse uzulur ve zorlanir. Hep ilgi alaka istiyor karsi taraftan. Hic paylasmak istemiyor birileriyle biseyler cunku paylasmak nedir bilmiyor. Su an yigenin 2 bcuk yasinda kardeside 1 yasinda. Kavga ediyorlarmi? ediyorlar. Ama mesela buyuk yigenim her kardesine iyi davrandigi gun bi sticker sece bilir. Buda sabrindan ve paylasimindan dolayi kardesiyle. O yuzden kac gundur kavga etmiyorlar.

Benimde oglum 8 yasinda idi kizimi dogurdugumda,bu kiz nezaman buyuyecek ogluma arkadas olacak diye, dusunurdum.
Su an 4.5 yasinda hem kavga edip hemde oynuyolar ama bazen yas farkindan dolayi oyunlari degisiyo normal tabiki.
Bende yapmak istemedim tayin durumundan dolayi,oglum okulda herkezin kardesi var benim niye yok derdi cok uzulurdum. Hatta simdi bitana daha istiyorum ama yas malum aldi basini giti.

Cok da genellememk lazim bence bunu kisinin yapisina gore degisir. bende tek cocgum varligi da bilirim yoklugu da. herkesle de anlasabilirim. her dedigim yapilarak buyulmedim cunku ailenin tutumuna bagli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…