- 1 Haziran 2015
- 4.501
- 3.065
- 133
- Konu Sahibi Samire tmv
-
Şöyle dört sene geçsin diyorum ondan sonra tekrar dusunecem aslinda fazla yaş arası istemiyordum ama mecbur bekleyecemsamirecim neye karar verdin
Acaba sizde mi erken dogmussunuz genelde oyle olurmuş da merak ettim
Hayir zor olmadi birinciyi buyuttum sonra ikincisi tek tek buyuduler bana buyuk kolaylik oldu .Zor olmadimi 10 sene sonra
İki kardeş arasında ilişki nasıl, büyüğü küçüğünü seviyor mu, oynayabiliyorlar mı ya da kıskançlık oluyor Mu?Hayir zor olmadi birinciyi buyuttum sonra ikincisi tek tek buyuduler bana buyuk kolaylik oldu .
Hani iste alismisken olsun denir ya sonra rahata alistikdan sonra yine ayni şeyleri yaşamak zor mu olur diyeHayir zor olmadi birinciyi buyuttum sonra ikincisi tek tek buyuduler bana buyuk kolaylik oldu .
Zaten bende cok istiyorum ikinci çocuğu ama sirf sizin anlattiklatinizi bende yaşıyorum diye istemiyorumkızım 8 yaşında. bende sürekli 2. çocuk olsamı diye düşünüyorum ama eşim çocuk bakımıyla hiç ilgilenmez. Okula götür getir, ödevdi dersdi, bakımı, yemeği, hastalığı, hastanesi vs.aklınıza gelebilecek herşeyiyle sadece ben ilgileniyorum. Geçen gün eşim evdeydi ve ben hastaydım. Okula sen götürürmüsün dedim. Senmisin soran. Surat 5 karış oldu. Yani destek olacak bir eşin yoksa biraz daha düşün. Ama ben kendime güveniyorum diyorsan tabi sen bilirsin. Yani 2. çocukta maddiyat, eş ve huzurlu ortam faktörleri çok önemli..
Kiskanclik yok oynamada yok malesef dezavantajida bunlar tabi benimkiler boyleydi sadece eve bebek gelince cok sevildi. Soyle diyim iki dogumda ilk cocuk gibi yani tek tek buyudukleri icin benim icin hic zor olmadi.İki kardeş arasında ilişki nasıl, büyüğü küçüğünü seviyor mu, oynayabiliyorlar mı ya da kıskançlık oluyor Mu?
Yasim olmus 26 cocugum yok kocam akillanana kadar da istemiyorum ona da zaman var
aslında tek çocuk olanlara sormak istiyorum. çocukluğunuzu nasıl hatırlıyorsunuz? benim oğlum hep arkadaş yolu gözlüyor, okul da yarım gün olunca sıkılıyor evde. büyüyünce de bu yalnızlık hissi, hep ihtiyaç hissi devam ediyor mu, ya da çocukluğu kötü hatırlamaya sebep oluyor mu acaba? annemler itti beni tam gerekli zamanında çocuk yapmamaya, şimdi çok kızıyorum onlara.keşke dinlemeseymişim.
teşekkürler cevabın için. aslında oğlumun hissiyatını anlamak için sen tam aradığım kişisin.oğlum 2 ay sonra 7 yaşını bitirecek. yani bir kardeşi olduğunda en az 8 veya 9 yaş farkı olacak. ondan sonra Allah nasip ederse peşpeşe düşünüyorum ama endişe ediyorum o kardeş bağını yakalayabilecekler mi diye.Senin soruna tam cevap degil belki ama. Tek cocuk degilim aksine üç kardesiz ama gel gor ki buyuk kardesim benden 9 yas kucuk kardesim ise 15 yas kucuk. Su an 27 yasindayim dusun yani kizkardesimle daha yeni yeni iki yetiskin gibi konusabiliyoruz bu yuzden hep anneme kizdim aramizda bu kadar yas farki oldugu icin. Benimse simdi 2 yasinda bir buyuk oglum 5 gunluk kucuk bir oglum var bazen kucugunu buyugunun siddetinden korumakla ugrasirken siyirma noktasina geldigimde annem bana şunu diyor "iste bana kiziyodunuz yas farkiniz var diye,yas farki olunca boyle seyler olmuyor". Tamam da bu isin zorlugu en fazla iki sene, simdi bi birinin derdine bi birininkine kosuyorum,asla yalniz birakamiyorum ama iki sene sonra beraber oynayacaklar vs ben de isimi rahatca yapabilicem kendime vakit ayirabilicem. Velhasil tek cocuk olmak nasil bir sey bilmiyorum ama aralarinda ciddi yas farki olan kardeslerin cok da kardes gibi olamadigini düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?