Tek çocuklu anneler

Sonrası derken iyileşme süreci mi yoksa bebek bakımı mı daha korkunç
Bebek bakımı biraz sıkıntılı olabiliyor. Bir de ben tecrübesiz olup ,birden iki bebek annesi olunca çok zor geçti. Çok kaygılı olursan kendini harap ediyorsun. Adem Güneşin "güvenli bağlanma" diye bir kitabı var. Kesinlikle tavsiye ederim.Ben keşke hamileyken okusaydım dedim. Ama çok güzelleşiyor sonra ya. Yüzüne bakıp gülünce, elini tutunca ağrı sızı kalmıyor. Ben sezaryen oldum normal doğumu bilmiyorum ama bence doğum korkulacak bir şey değil. Geliyor geçiyor. Kısa bir süreç.

3. Kızdı son ikisini ille de bi kız daha olsun düşüncesiyle istedim. Çok şükür 5.de kız oldu. Sanırım şimdi de 3.kızım geliyor.:)))
Maşallah 3 kız 3 oğlan ne güzel. Ben de çok severim çocukları ama daha fazlasına cesaret edemem. Ne maddi ne manevi o kadar gücüm yok.

samire ben de çok düşündüm tek çocukta mı kalsam diye.

bir de bir düzen tutturduk, o düzeni bozmak ve tekrardan başa dönmek fikri de zor geldi açıkçası.

hatta hamileyim, seviniyorum, çok istiyorum ama bir yandan da hala korkmaya devam ediyorum.
hayat zor.

bence bu devirde tek çocukla kalınabilir. çok çocuk fikri güzel olsa da sorumluluklar çok fazla, maddi manevi gideri çok fazla.
illa çocuğuma kardeş yapıcam diye kendini şartlamanı tavsiye etmem.

ama kendini yeni çocuğa hazır hissediyorsan elbette güzelliği de çok fazla.

Şu sıralar benimde bu deli soru kafamda dolanıyor... Çok seviyorum çocukları aslında istiyorum ama çok korkuyorum, oğlum 4,5 yaşında ben çalışıyorum yaşım 37.

Annemin dediği gibi biraz daha düşün kızın nasılsa yakında menopoza girersin :)

Kac yas olacak ikisinin arasinda canim

Ben ablamın 3 çocuğunda doğurmak ve emzirmek hariç her turlu annelik sorumluluğunu üstlendim diyebilirim, tecrübeli olduğunu düşünüyorum ama tabi anne olunca isler değişiyor da olabilir..
sen tek seferde iki bebiş birden buyutmussun ne güzel maşallah :)

Allah yazdiysa istedigimiz kadar bir tane cocuk diyelim. Nasipten ötesi yok. Benim bir arkadasim baglatmisti ama hamile kaldi. Yüce Rabbim neylerse guzel eyler. Herseyde vardir bir hayir. Ben bir zamanlar hic cocuk istemezken uc oldu simdi. Cok skr bugunumuze.

maddi manevi sartlar uygunsa 2 hatta 3 hattaa 4 bile olabilir..olabildigince yani bi yandan bu dunya nereye gidiyor diye dusunuyor insan..gecinmek zor, cocuk yetistirmekte cok zor..yani devir cok kotu..internet cikti, hersey ellerinin altinda..benimde dusuncelerim var tabii ileriye dair...eskiden bizler sokakta oynayan cocuklardik simdikiler tablet pc basinda pinekliyorlar maalesef..saglikli bir nesil yetismedigi kesin..diger bir yandanda herkes nasil bas ediyorsa bizde ederiz Allahin izniyle diye dusunuyorum..Rabbime siginiyorum..

Ilk çocuğumu bekliyorum nasipse, daha şimdiden ikinciyi hatta üçüncüyü dördüncüyü düşünüyorum ben

Çocuğum illa özel okula gidecek diye bir düşüncem yok hepsini göndermeye gücüm yeterse gönderirim ama gücüm olmazsa bi tane olsun özel okullarda okusun en iyi imkanları sunayım demem mesela

Iyi bir mesleğim var eşimin de geleceği parlak bir mesleği var sanırım buna güveniyorum o yüzden bu 4 çocuk cesareti :)

Ama maddi durumum yeterli olmasaydı da tek değil en azından iki çocuk düşünüdüm tek çocuğa karşıyım

Merhaba doğumda ne yaşadınız Bende ölümden döndüm çok zor günlerdi ve çok kararsızım ikinci konusunda

Dunyada bir kardes veya abi -abladan daha guzel daha sicak ne olabilir ki... Eger ruhen ve madden ikinci bi cocuga bakabilme potansiyeline sahipseniz ,evladinizi kardes sevgisinden mahrum birakmayin. Abim ve bir kardesim var...Dunyalar bi tarafa onlar bir tarafa Benim de sacimin teline zarar gelse ilk onlar kosar ,korur, yanimda olurlar.
Sirdasim ,dostum ,arkadasim ,evladim ,sol yanimin en guzel kosesi kardesim Varligina Elhamdulillah...

30 dan sonra 3 çocuk düşünüyorum, örnekleri var mı etrafınızda? Zor mu acaba, tabi ben bebeği unuttum biraz, bir keç sene sıkarsın dişini biter gibi geliyor. 38 den sonra üç çocuğu olan da gördüm gerçi ama..

bence bi tane yeter diyorum diyorum da dinleyen kim kociş koymuş kafaya ikinciyi tabi en az 3-4 yıl sonrası için
Bende bir cocuk yeter diyenlerdendim. Ama etrafimdakilerin baskisina daha fazla dayanamayip on yil sonra ikinciyi yaptim. Iki tane benim icin ideal. Allah isteyen herkese nasip etsin.

Merhaba doğumda ne yaşadınız Bende ölümden döndüm çok zor günlerdi ve çok kararsızım ikinci konusunda

Rahim çatlama noktasına gelmiş, bebeğimi taşıyamamış. Bebeğimin gelişimi durmuş, hem ben hem de bebeğim ölümden döndük. Tabii ikincisinde daha dikkatli oluruz diye düşünüyorum. Erken doğum olduğu için korkuyorum ikincisi de prematüre olursa diye...

Ne güzel yazmışsıınız, ne mutlu size :)

Ben olacağım. 28 yaşında ilk bebeğim doğdu. Allah nasip ederse ben de kardeş düşünüyorum tabii 30 umu geçeceğim haliyle :)

Acaba sizde mi erken dogmussunuz genelde oyle olurmuş da merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…