- 22 Mart 2012
- 1.926
- 240
- 173
- Konu Sahibi Samire tmv
-
Bebek bakımı biraz sıkıntılı olabiliyor. Bir de ben tecrübesiz olup ,birden iki bebek annesi olunca çok zor geçti. Çok kaygılı olursan kendini harap ediyorsun. Adem Güneşin "güvenli bağlanma" diye bir kitabı var. Kesinlikle tavsiye ederim.Ben keşke hamileyken okusaydım dedim. Ama çok güzelleşiyor sonra ya. Yüzüne bakıp gülünce, elini tutunca ağrı sızı kalmıyor. Ben sezaryen oldum normal doğumu bilmiyorum ama bence doğum korkulacak bir şey değil. Geliyor geçiyor. Kısa bir süreç.Sonrası derken iyileşme süreci mi yoksa bebek bakımı mı daha korkunç
Maşallah 3 kız 3 oğlan ne güzel. Ben de çok severim çocukları ama daha fazlasına cesaret edemem. Ne maddi ne manevi o kadar gücüm yok.3. Kızdı son ikisini ille de bi kız daha olsun düşüncesiyle istedim. Çok şükür 5.de kız oldu. Sanırım şimdi de 3.kızım geliyor.:)))
Derdi veren dermanı da veriyor :) zor ama bi kolaylık veriyor AllahMaşallah 3 kız 3 oğlan ne güzel. Ben de çok severim çocukları ama daha fazlasına cesaret edemem. Ne maddi ne manevi o kadar gücüm yok.
Kac yas olacak ikisinin arasinda canimsamire ben de çok düşündüm tek çocukta mı kalsam diye.
bir de bir düzen tutturduk, o düzeni bozmak ve tekrardan başa dönmek fikri de zor geldi açıkçası.
hatta hamileyim, seviniyorum, çok istiyorum ama bir yandan da hala korkmaya devam ediyorum.
hayat zor.
bence bu devirde tek çocukla kalınabilir. çok çocuk fikri güzel olsa da sorumluluklar çok fazla, maddi manevi gideri çok fazla.
illa çocuğuma kardeş yapıcam diye kendini şartlamanı tavsiye etmem.
ama kendini yeni çocuğa hazır hissediyorsan elbette güzelliği de çok fazla.
Bebek bakımı biraz sıkıntılı olabiliyor. Bir de ben tecrübesiz olup ,birden iki bebek annesi olunca çok zor geçti. Çok kaygılı olursan kendini harap ediyorsun. Adem Güneşin "güvenli bağlanma" diye bir kitabı var. Kesinlikle tavsiye ederim.Ben keşke hamileyken okusaydım dedim. Ama çok güzelleşiyor sonra ya. Yüzüne bakıp gülünce, elini tutunca ağrı sızı kalmıyor. Ben sezaryen oldum normal doğumu bilmiyorum ama bence doğum korkulacak bir şey değil. Geliyor geçiyor. Kısa bir süreç.
Kac yas olacak ikisinin arasinda canim
Merhaba doğumda ne yaşadınız Bende ölümden döndüm çok zor günlerdi ve çok kararsızım ikinci konusundaBen çok zor bir doğum yaptım, ölümden döndüm. Lohusalığım berbattı eşimle başbaşa kalakaldık. Bu zamanları düşünmezsek çocuk o kadar güzel bir şey ki.. Ben bırakın ikinciyi, üçüncüyü bile düşünüyorum. Ama eşim çok korkuyor hem benim sağlık sorunlarım tekrar eder diye, hem de ona çok sorumluluk yüklendi her şeyimize eşim koşuşturdu, o da bu yüzden istemiyor, tek çocuk iyi diyor. Ama ben çok istiyorum. Kalabalık ailelere hep özenmişimdir, hayal ederim kalabalık aile ve dubleks bir ev.. Hakkımızda hayırlısı, konuyu takipteyim.
Bende bir cocuk yeter diyenlerdendim. Ama etrafimdakilerin baskisina daha fazla dayanamayip on yil sonra ikinciyi yaptim. Iki tane benim icin ideal. Allah isteyen herkese nasip etsin.bence bi tane yeter diyorum diyorum da dinleyen kim kociş koymuş kafaya ikinciyi tabi en az 3-4 yıl sonrası için
Merhaba doğumda ne yaşadınız Bende ölümden döndüm çok zor günlerdi ve çok kararsızım ikinci konusunda
Dunyada bir kardes veya abi -abladan daha guzel daha sicak ne olabilir ki... Eger ruhen ve madden ikinci bi cocuga bakabilme potansiyeline sahipseniz ,evladinizi kardes sevgisinden mahrum birakmayin. Abim ve bir kardesim var...Dunyalar bi tarafa onlar bir tarafaBenim de sacimin teline zarar gelse ilk onlar kosar ,korur, yanimda olurlar.
Sirdasim ,dostum ,arkadasim ,evladim ,sol yanimin en guzel kosesi kardesimVarligina Elhamdulillah...
30 dan sonra 3 çocuk düşünüyorum, örnekleri var mı etrafınızda? Zor mu acaba, tabi ben bebeği unuttum biraz, bir keç sene sıkarsın dişini biter gibi geliyor. 38 den sonra üç çocuğu olan da gördüm gerçi ama..
Zor olmadimi 10 sene sonraBende bir cocuk yeter diyenlerdendim. Ama etrafimdakilerin baskisina daha fazla dayanamayip on yil sonra ikinciyi yaptim. Iki tane benim icin ideal. Allah isteyen herkese nasip etsin.
Acaba sizde mi erken dogmussunuz genelde oyle olurmuş da merak ettimRahim çatlama noktasına gelmiş, bebeğimi taşıyamamış. Bebeğimin gelişimi durmuş, hem ben hem de bebeğim ölümden döndük. Tabii ikincisinde daha dikkatli oluruz diye düşünüyorum. Erken doğum olduğu için korkuyorum ikincisi de prematüre olursa diye...
Ne güzel yazmışsıınız, ne mutlu size :)
Ben olacağım. 28 yaşında ilk bebeğim doğdu. Allah nasip ederse ben de kardeş düşünüyorum tabii 30 umu geçeceğim haliyle :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?