- 9 Ocak 2012
- 15.617
- 30.302
- 798
- Konu Sahibi Samire tmv
-
Yok sadece herşey dört dörtlük olsun diyen birisiniz sanırım. Eskiden ben de bir yerde kır görsem temizliğe girişirdim. Aman o öyle bu böyle. 3.hamilelik çok zor geçti ve bırakmak zorunda kaldım herşeyi. Kendim de rahatladım açıkçası. Bi yerde bazı şeyleri bosvemek gerekiyor. Oyuncu anneyi öneririm takip etmediyseniz rahatlatıyor. :)
Annemle dördüncüye hamileyken yakın oturmaya başladık. 3 çocuğum varken ben de Ankara daydım. Şimdi çok yardımı oluyor ama mesela tam doğum yapacağım günlerde hacca gidecek
Çocukların sayısıyla orantılı kazancımız da artıyor diyim. Eşimde hep bi daire daha alma telaşı.
Müslüman olmak gerekmez ki insan olmak için. Yani sen müslüman olmasan çok zenginken açlık çeken birini görsen yardım etmez misin? Evet zekat için dedim genel olarak kaldı ki Müslümanım diyen bile zekatı nasıl daha az veririm derdinde. Müslüman olmayan ama çoğu Müslümanım deyip namaz kılandan çok daha duyarlı insanlar da var etrafta. Sadece biraz insan olmak bence bize gereken şey.
Evet birazda burdan okuduklarimla ne kadar cok tek çocuklu anneler tek çocuk yetisen uyeler varmis bende artik baya cesaretlenerek tek cocuk istiyorum hayirlisi tabiki yazi kader eger olursa ikincisi Allahdan geldi derim onada bakarimCocugum yok. Cocugum olsun isteseydim tek cocukta kalirdim. Kendim, annem ve babamın tek evladiyim. Gayette memnunum. Iyikide kardesim yok. Yalniz kalmasin diye kardes yapmak kadar saçma birsey gormedim. Bu devirde kardeş kardeşin bile yuzune bakmiyor yeri geliyorda..??
Tek olan cocugunuza birikim yapın, gelecegini planlayın. Sirti yere gelmez Allahn izniyle. Her koyun kendi bacagindan asilir. Haa maddi durumunuz cok coook iyiyse , enerjiniz varsa istediginiz kadar yapın.
Hep öyle oluyor zaten. Önce topluyorsun aradan zaman geçmeden eski haline dönüyor. Allah tan çalışıyorsun. Evde insan kafayı yiyor. Sürekli dağınıklık...oyuncu anneyi takip ediyorum. ben ev işini çok saldım zaten. peşine düştükçe canım çıkıyor. misal gece oğlan uyurken topladım. sabah ben işe o kreşe gidecek. uyanır uyanmaz topladıklarımı ters çevirip saçaladık çıktık
ewt işte dinleniyorumHep öyle oluyor zaten. Önce topluyorsun aradan zaman geçmeden eski haline dönüyor. Allah tan çalışıyorsun. Evde insan kafayı yiyor. Sürekli dağınıklık...
Ben de spora gidip dinleniyorum :))))ewt işte dinleniyorum
vaaaayyy... Harikasın. 6. çocuk. Alah kolaylık versin. Ben de çocuğum olmadan önce en az dört derdim. Şimdi tüp bebekle ikiz sahibi oldum ve tövbeliyim.Eşimle 500tl gelirle eşyasız eğitimsiz evlendik. sonra işlerini düzeltti hamile kaldığımda. 1500 falandı ilk çocukta gelirimiz. Sonra ikinci hamilelik gelir 3000. Üçüncü eşim okulu bitirdi devlette iyi bir iş ve gelir. Dördüncüde borçla ortaklaşa daire aldık. Arada birkaç tane daire peşinatı verip yüksek karla sattik. Beşinci doğduğunda ev sayısı arttı. Yine hamileyim ve 4+1 bi daire daha aldık. O yüzden rızk olayını hiç düşünmem kesinlikle Allah veriyor bana göre. Ama ben buna sorgusuz sualsiz inanırım ve kesinlikle Allah ın yasakladığı herhangi bir şekilde de para kazanmadık bunun da etkisi olduğuna inanıyorum.
Doğum korkunç değil, sonrası korkunç. Bir süre kabus gibi ilerliyor. Sonra geçiyor :))))Henüz çocuğum yok, oğlum yolda. Hamileligim çok güzel geçiyor şükür :) bir de doğumu görüp ondan sonra kaç çocuk istediğime karar vereceğimeğer doğum korktuğum kadar korkunç değilse bir kızım olana kadar devam ederim çalışmalara herhalde... eşime kalsa zaten 5 çocuk istiyor :)
Düzenleme: konu sahibinin sorusuna cevap vermeyi unutmuşum. Eğer doğum korktuğum kadar korkunçsa 2. Çocuk düşünmem...
Amin. Allah bağışlasın :)) ikiz bebekler çok sevimli geliyor bana. Bir tane daha ikiz fena olmazdı size de :)))vaaaayyy... Harikasın. 6. çocuk. Alah kolaylık versin. Ben de çocuğum olmadan önce en az dört derdim. Şimdi tüp bebekle ikiz sahibi oldum ve tövbeliyim.
Evet birazda burdan okuduklarimla ne kadar cok tek çocuklu anneler tek çocuk yetisen uyeler varmis bende artik baya cesaretlenerek tek cocuk istiyorum hayirlisi tabiki yazi kader eger olursa ikincisi Allahdan geldi derim onada bakarim
Bak seni merak ediyordum bende neden istemiyormusun ikinci cocukTek çocuğum var ve öyle kalacak sanırım. İstemesem de kardeşiz olmasını mecbur.
Evet basta eşim olmak uzere cok baski yapacaklar olsun diye ama karar verdim tek Allah nasip ederseCanım ben de tekim. Ki annem doktor babam müdürmüş para varmış yani ama cesaret edememişler, bir olsun herşeyi tam olsun demişler. Bana sordular kardeş ister miydin diye hayır dedim. Alışkınım ben her işimi tek yapmaya, ayrıca aramızın iyi olacağı ne malum ? Bizim bütün sülale küstür mesela. Tek çocuk fikri korkutmasın seni bu kadar. Hele bu zaman diliminde.
birebir aynı düşüncedeyim...bende tek çocukluyum ama tek çocukla kalmak kızıma bencıllık etmek gibi gelıyor..kardeş yapmazsam kızımı bu hayatta yapayalnız bırakıcakmısım gibi sacma sapan bır ruh halıne giriyorum
:)))))) Herkesin bana dediği de bu. bir ikiz daha :)))Amin. Allah bağışlasın :)) ikiz bebekler çok sevimli geliyor bana. Bir tane daha ikiz fena olmazdı size de :)))
3. Kızdı son ikisini ille de bi kız daha olsun düşüncesiyle istedim. Çok şükür 5.de kız oldu. Sanırım şimdi de 3.kızım geliyor.:))):)))))) Herkesin bana dediği de bu. bir ikiz daha :)))
Biz 4 kız kardeşiz. Bende hep en az iki kızım olsun isterdim ama bir kızım bir oğlum var. Kısmet. Büyük konuşmam ama zor görünüyor tekrar. Hele ikiz. Allah isteyene versin. Ben boyumun ölçüsünü aldım.
Ama kardeş çok güzel bir şey. Ben en büyükleriyim. Tüp bebek yaptırdım yattım, doğum yaptım bana hep onlar baktılar. Şimdi annemle birlikte yeğenlerine bakıyorlar. Ben işe başladığımda onlar lise çağlarındaydı. Ben dersaneye gönderdim üniversite okudular öğretmen oldular. Kardeşler bir nevi evlat anne baba yeri geldiğinde. İyi ki varlar. Bizi onlardan çok düşünen onlardan çok anlayan olmaz.
Aman vazgeçtim kızıma kızkardeş doğuracam bitane :)))))))
Doğum korkunç değil, sonrası korkunç. Bir süre kabus gibi ilerliyor. Sonra geçiyor :))))
Amin Insallah...Allah gönlüne göre versin
Evt cok sukur oglumu da kizima yanliz kalmasin die zor buldum mucadele ettim cok sukur rabbim isteyen herkeze nasip etsin..eger cocugum olsa daha dogururumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?