Tek çocukta kalanlar

Bence cocuk en azindan yurumeli -ki gebeligin zor gecerse surekli tasimak
Zorunda kalmayasin.. tabii kolay mi hamile kaliyosun? O da var.. yani istediginde kaliyorsan ben bunlara dikkat ederdim..
Ah 9 ay kustum hamileliğim berbatti yatıp uyudum.
Ama her hamilelik farklı diyorlar.
Zaten bebeğim büyümeden yapmam da kimi iki yaş kimi üç yaşına gelsin diyor.
Bazen diyorum diğerini 40 da dene olursa diye.
Rahim filmi ckeilip hamile kaldim.
Şuan sorun yok ama yaştan dolayı zorlasadabilir.
Aşırı kararsızım şuan korunuyorum zaten.

O belli olmaz yani dogurganligin artadabilir..Allah buyuktur nasipte varsa zaten olur

Olmuyorsa ne yapalım . İkinci bebeğim 10 haftalıkken kalbi durmuştu. Ondan sonra bir türlü hamile kalamadım. Tedavileri de denedim. ksımet olmuyorsa olmuyor. bir de milletin sorması yokmu. kim istemez ki çocuğu olsun. evlat sevgisi başka sonuçta. hiç bir sevgiye benzemiyor. Allah isteyen herkese versin inş.

Pişman olmanıza falan hiç gerek yok.
Tek çocuğum, yani evladınızın büyümüş haliyim, gayet de güzel tek çocuk olmak.

Küçükken oyun arkadaşı için güzel oluyor anladım da ben 19 yaşındayken bebek gelse sesinden epey şikayet edip dururdum herhalde.

Tek başına gömmek terimine de katılmıyorum.
Oğlunuz ailesini kuracak eşi çocuğu olacak, niye yalnız?

Kardeş iyiyken güzel de kötüyken de çok kötü burada devamlı kazık atan kardeş konusu açılıyor. Hele yıllardır iyi geçinen kardeşler miras paylaşımında çekişiyor.

Özür falan dilemenize gerek yok, benim annem böyle özür dilese yok önemli değil niye özür diliyorsun derdim garibime giderdi. Ki gerçek duygularım da bu, tabi sizi nasıl ikna edeceğiz onu bilemiyorum.

Aynen ben de bu durumdayım.
Tek çocuk olmaz yok hiç çocuk diyenler şaşırıyorum, hiçsem ne yapayım anne rahmine geri mi dönelim?

Mis gibi yaşamımızı yaşıyoruz işte.

Çoğu dost kardeşten bile daha çok yakınlık gösterebiliyor benim gözlemlediğim. Kardeş sayısından öte onlarla nasıl bir ilişkiniz olduğu daha önemli.

İki cocugum olsun isterdim ama maddi ve manevi sartlarimiz asla buna izin vermedi o yüzden pisman degilim tek cocugum oldugu icin.Eger ikinci olmus olsaydi belki de ilk cocugumu üniversite bile okutamazdik.ilk yillar sikinti degil.Insan ilerisini dusunmeli.Lise ,dersane yetebilmek ,hayat sartlari... ozellikle maddi olarak ilerisini göremeyenlerin tek cocugu varsa pisman olduklarini dusunmuyorum sahsimca.Allah hepimizin cocugunu bagislasin,isteyenlere nasip etsin sagliklarla.

annemler 5 kardeş 3 kız 2 erkek , 2 dayım küstüler . büyük dayım küçügüne küsken vefat etti. kızların herbiri bir yerde. dogdugumuz gibi tek ölecegiz.

önemli olan kan bağı değil gönül bağı,

Artisi da var eksisi de var ben oğlumla çok ilgilenirim aktiviteleri kursları ihmal etmeden götürürüm şimdi küçük bebekle zor olucak bebek bizim peşimizde perişan olucak oğlumu evde büyüttüm kış üşümesin birini düşünsem diğeri var denge kurmak zor ben oğluma kardeş olsun diye hiç düşünmedim amacım ona kardeş değildi bir evladım daha olsun istedim kendim için anneliği sevdiğim için bazen arkadaşlar kardeşten ileri oluyo seni zor gününde arkasin ariyoda kardeşin bir telefon kaldırmıyor kardeşi yok diye üzülmek gereksiz bakarım severim istiyorum deniyorsa yapılmalı

Tam benlik bir konu
31 yasindayim 5 yasinda bir kizim var
Maddi de manevi de bir cocuk daha istegim yok, suanlik esimin de yok
Ozellikle tek cocuk olarak buyumus kisilerin fikirleri benim icin aydinlatici oldu dusuncelerimde de hakli oldgmu hissettim . Kul kurar, kader gulermis tabi nasipte ne var ise basimin ustune o ayri bi konu ..

Illaki herkesin kardesi olmak zorunda gibi her kafadan bir ses cikiyor. Hazircevap birisiyim gerekeni soyledgm halde olsun olsun tek kalmasin sizden sonra yanliz kalmasin vs vs. Bi yerde gercekten yoruyorlar artik.

Bu konudaki soruları tek çocuk olanlara sorsunlar, sesimiz duyulsun istiyoruz, imdat.

Buradaki tek çocuk hakkındaki varsayımların çoğu varsayım aslında. Tahminimce bu konu düşünülürken tüm kardeşimlerim ölseydi ne yapardım diye düşünülüyor bu tek çocuk olmaktan bambaşka bir durum.

Elbette kardeş isteyen de vardır ancak olmuyorsa olmuyordur zorlamanın alemi yok.

Aynen ama tek cocuk olan bircok kisi yazmis konuya geriye donuk okumaya devam ediyorum suanda

Ya benim arkadaslarimdan bir cocugu olup 2.yi okadar cok isteyen, olmuyor diye uzulen var ki onlara baktigimda kendim suan istesem olmasa bu kadar uzulmem diye sasiriyorum . Hani demekki cidden istemiyorum cunku kendimi cok sorguluyorum acaba icimde hic mi bu istek yok diye de yok yani

Mesela az once okudum birisi yazmiski herkes ister tabi bir cocugu daha olsun diye niye istemesin ki demis . Istememeyi kabullenmiyor bizim toplum genelimiz iste istemek kadar istemiyor olmakta normal .

Birde iyiki dogurmusum hic pisman olmadim diyenler ... yahu evlattan kimse pisman olmazki keske dogmasaydi dmez ki evlat candir yani suan ben istegim disinda hamile kalsam dogsa benimde canim dunyam olur yani . Bilemiyorum valla hayirlisi neyse o olsun haklarimzda jnsallah

Thrive merhaba, ben seni buradan tanıyorum. Hatta nickini görünce yorumunu özellikle okuyorum çünkü yorumlarını çok beğeniyorum. Bak kısmet bugüneymiş sana bir soru soracağım kuzenlerinin kardeşlerini falan görünce benim neden yok diye düşündüğün oldu mu hiç?

sanki hanedan üyesi yetiştiriyoruz aynen toplumda ki üreme isteğini durduramıyoruz.
kardeşi yalnız kalmasın, babası eve bağlansın diye peş peşe doğuruyorlar . boşanan ailelerin çoğunluğu 3 çocuktan fazla çocuga sahip olan aileler. anlayacagınız ne kardeşine dost , ne de sorunlu evliliğe can yeleği oluyor çocuk.

birde ne yazık ki yetimhanelere bırakıran çocukların yaş ortalaması artık 0-1 arası. bir arkadaşım başvuru yaptı inanın 3 yaş kreş çocugu istiyordu . İnatla bebek bakmasını tercih ettiler.

Var var olmazmi allah kiymasin doğmuş ama keşke dogmasaydi en büyük pişmanlıgim diyen duydum ikinci çocuğu için

Ay guldum valla hanedan uyesi
olan cocuklara oluyor . Bizzat sahit olmakla birlikte bazi kesim genc kadinlar bile cocukla eslerinin kendilerine daha cok deger verdgni saniyorlar . Cok cocuk sevgsnden degil sirf bu sebeple cok cocuk istegi olanlar var inanilmaz ama .
Tek cocuk neden yanliz kaliyor cidden anlayamiyorum ana baba var es olur jlerde evlenir onunda cocgu olur akrabalardan arkadaslarda da can kan olani olur belki .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…