Ah 9 ay kustum hamileliğim berbatti yatıp uyudum.Bence cocuk en azindan yurumeli -ki gebeligin zor gecerse surekli tasimak
Zorunda kalmayasin.. tabii kolay mi hamile kaliyosun? O da var.. yani istediginde kaliyorsan ben bunlara dikkat ederdim..
O belli olmaz yani dogurganligin artadabilir..Allah buyuktur nasipte varsa zaten olurAh 9 ay kustum hamileliğim berbatti yatıp uyudum.
Ama her hamilelik farklı diyorlar.
Zaten bebeğim büyümeden yapmam da kimi iki yaş kimi üç yaşına gelsin diyor.
Bazen diyorum diğerini 40 da dene olursa diye.
Rahim filmi ckeilip hamile kaldim.
Şuan sorun yok ama yaştan dolayı zorlasadabilir.
Aşırı kararsızım şuan korunuyorum zaten.
Oğlum 19 yaşında çok çok çok pişmanım son 4 yıl içinde iki düşük yaptım olmadı bir bebeğim dahaözür diledim oğlumdan onu yanlız bıraktığım İçin. hep aklıma beni ve babasını yanlız gömeceği geliyor
Ben tek çocuğum. Hep bir kardeşim olsa nasıl olurdu diye düşündüm ama olsa da hayırlı olacağının garantisi yok. Yani hiç sahip olmadığım bir şeyin yokluğunu da çekmedim. Şimdi aramıyorum keşke olsa diye.
annemler 5 kardeş 3 kız 2 erkek , 2 dayım küstüler . büyük dayım küçügüne küsken vefat etti. kızların herbiri bir yerde. dogdugumuz gibi tek ölecegiz.Oğlum 19 yaşında çok çok çok pişmanım son 4 yıl içinde iki düşük yaptım olmadı bir bebeğim dahaözür diledim oğlumdan onu yanlız bıraktığım İçin. hep aklıma beni ve babasını yanlız gömeceği geliyor
önemli olan kan bağı değil gönül bağı,Eğer imkanin varsa bence tek çocukla kalma . Bunu evlendikten sonra daha iyi anladim . Çünkü kimseden kimseye fayda yok inan ki başın sıkışsa kardeşini arıyorsun . Örnek zamaninda senle kardes gibi olanlar bir bakmışsın en zor zamanında yoklar . Belki de en çok bu yüzden kardeş şart . Hastalığı vs falan var . Yarin bir gün sizle ilgilenebilecek çocuklar şart. Ben 3 kardeşim diyorum keske iki tane daha olsaymış. Allah gecinden versin yarin bir gün sizlere bir şey olduğunda o çocuk tek başına kalacak . Ve inanın ona yazık her şeyi tek başına yapmak zorunda kalacak kimseden destek göremeyecek . Ama kardeş oyle mı en zor zamaninda yaninda . Insanın kardesinden baska hic kimse arayipta bir seye ihtiyacin var mi diye sormaz . Iyi ki kardeşlerim var diyorum. Rabbim onlara hayirli uzun ömürler versin
Tam benlik bir konu
31 yasindayim 5 yasinda bir kizim var
Maddi de manevi de bir cocuk daha istegim yok, suanlik esimin de yok
Ozellikle tek cocuk olarak buyumus kisilerin fikirleri benim icin aydinlatici oldu dusuncelerimde de hakli oldgmu hissettim . Kul kurar, kader gulermis tabi nasipte ne var ise basimin ustune o ayri bi konu ..
Illaki herkesin kardesi olmak zorunda gibi her kafadan bir ses cikiyor. Hazircevap birisiyim gerekeni soyledgm halde olsun olsun tek kalmasin sizden sonra yanliz kalmasin vs vs. Bi yerde gercekten yoruyorlar artik.
Aynen ama tek cocuk olan bircok kisi yazmis konuya geriye donuk okumaya devam ediyorum suandaBu konudaki soruları tek çocuk olanlara sorsunlar, sesimiz duyulsun istiyoruz, imdat.
Buradaki tek çocuk hakkındaki varsayımların çoğu varsayım aslında. Tahminimce bu konu düşünülürken tüm kardeşimlerim ölseydi ne yapardım diye düşünülüyor bu tek çocuk olmaktan bambaşka bir durum.
Elbette kardeş isteyen de vardır ancak olmuyorsa olmuyordur zorlamanın alemi yok.
Thrive merhaba, ben seni buradan tanıyorum. Hatta nickini görünce yorumunu özellikle okuyorum çünkü yorumlarını çok beğeniyorum. Bak kısmet bugüneymiş sana bir soru soracağımBu konudaki soruları tek çocuk olanlara sorsunlar, sesimiz duyulsun istiyoruz, imdat.
Buradaki tek çocuk hakkındaki varsayımların çoğu varsayım aslında. Tahminimce bu konu düşünülürken tüm kardeşimlerim ölseydi ne yapardım diye düşünülüyor bu tek çocuk olmaktan bambaşka bir durum.
Elbette kardeş isteyen de vardır ancak olmuyorsa olmuyordur zorlamanın alemi yok.
sanki hanedan üyesi yetiştiriyoruz aynen toplumda ki üreme isteğini durduramıyoruz.Aynen ama tek cocuk olan bircok kisi yazmis konuya geriye donuk okumaya devam ediyorum suanda
Ya benim arkadaslarimdan bir cocugu olup 2.yi okadar cok isteyen, olmuyor diye uzulen var ki onlara baktigimda kendim suan istesem olmasa bu kadar uzulmem diye sasiriyorum . Hani demekki cidden istemiyorum cunku kendimi cok sorguluyorum acaba icimde hic mi bu istek yok diye de yok yani
Mesela az once okudum birisi yazmiski herkes ister tabi bir cocugu daha olsun diye niye istemesin ki demis . Istememeyi kabullenmiyor bizim toplum genelimiz iste istemek kadar istemiyor olmakta normal .
Birde iyiki dogurmusum hic pisman olmadim diyenler ... yahu evlattan kimse pisman olmazki keske dogmasaydi dmez ki evlat candir yani suan ben istegim disinda hamile kalsam dogsa benimde canim dunyam olur yani . Bilemiyorum valla hayirlisi neyse o olsun haklarimzda jnsallah
birde ne yazık ki yetimhanelere bırakıran çocukların yaş ortalaması artık 0-1 arası. bir arkadaşım başvuru yaptı inanın 3 yaş kreş çocugu istiyordu . İnatla bebek bakmasını tercih ettiler.Aynen ama tek cocuk olan bircok kisi yazmis konuya geriye donuk okumaya devam ediyorum suanda
Ya benim arkadaslarimdan bir cocugu olup 2.yi okadar cok isteyen, olmuyor diye uzulen var ki onlara baktigimda kendim suan istesem olmasa bu kadar uzulmem diye sasiriyorum . Hani demekki cidden istemiyorum cunku kendimi cok sorguluyorum acaba icimde hic mi bu istek yok diye de yok yani
Mesela az once okudum birisi yazmiski herkes ister tabi bir cocugu daha olsun diye niye istemesin ki demis . Istememeyi kabullenmiyor bizim toplum genelimiz iste istemek kadar istemiyor olmakta normal .
Birde iyiki dogurmusum hic pisman olmadim diyenler ... yahu evlattan kimse pisman olmazki keske dogmasaydi dmez ki evlat candir yani suan ben istegim disinda hamile kalsam dogsa benimde canim dunyam olur yani . Bilemiyorum valla hayirlisi neyse o olsun haklarimzda jnsallah
Var var olmazmi allah kiymasin doğmuş ama keşke dogmasaydi en büyük pişmanlıgim diyen duydum ikinci çocuğu içinAynen ama tek cocuk olan bircok kisi yazmis konuya geriye donuk okumaya devam ediyorum suanda
Ay guldum valla hanedan uyesisanki hanedan üyesi yetiştiriyoruz aynen toplumda ki üreme isteğini durduramıyoruz.
kardeşi yalnız kalmasın, babası eve bağlansın diye peş peşe doğuruyorlar . boşanan ailelerin çoğunluğu 3 çocuktan fazla çocuga sahip olan aileler. anlayacagınız ne kardeşine dost , ne de sorunlu evliliğe can yeleği oluyor çocuk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?