29 yaşında olup hiç yapamayanlar ne yapsın
Devlete bırakılmış bebek veya çocuklardan birisine koruyucu annelik yapabilirsiniz. Devlet çocuğun bütün masraflarını her ay karşılıyor. Size ödeme yapıyor. Bebekse aylık 800 tl+yılda iki kez giyim yardım parası, çocuksa 1200 tl+yılda iki kez giyim yardım parası. Cocuk yaşı büyüdükçe ödediği miktar da artıyor. Yılbaşında da ödemelere zam gelir zaten. Çalışmayan anne iseniz talep ederseniz sizin aylık sigortanızı da yatırıyor. Okula başladığında özel okula göndermek isterseniz onu ve servis ücretini de ilaveten karşılıyor. Çocuk da sıcak aile yuvasında şefkatle büyümüş oluyor.
28 de ilk oğlum doğdu, çok zordu çok çok zordu .Asla 2.yi yapmam dedim yas 35 e gelirken ,aynı bu konu sahibi gibi axaba ilerde pişman olur muyum diye 2.yi istedik oldu çok şükür.
O da zor bir çocuktu, pişman olmadım hiç hatta arada keske arayı çok açmadan yapsaymisim dedim .
Ama zorlandım mi çok çok zorlandım. O yüzden kimseye fikir veremiyorum
Yapmayıp pişman olacağıma, yapıp yorgun olayım dedim .
Maddi imkan,manevi durum elveriyorsa kardeş çok guzel bir duygu ,ama maddi manevi yetebilen, sabırlı, tahammülü anne baba da çok önemli.
Allah kimseyi pişman etmesin ,herkese istediğini nasip etsin inşallah
Benim de aynı öyle oldu ,ilk çocuğa annene bakti ,2.yi onlara yuklemeyeyim diye bakici tuttum ,kredi borcum bitmişti 2.dogdugunda bakici tutabildim.Aslına bakarsanız maddi imkan zorlarsak el veriyor. Eşim de bende memuruz ev kredisi ödüyoruz, kızımı şu an kreşe vermeye kalksam çok zorlanırız, Aallah razı olsun anneannesi ve dedesi bakıyor ama ikinci çocuğu onlara yukleyemem hastalar cunku. Nasip olup ikinci olursa küçük yaşta kreşe vermek zorunda kalacağım bu da ikinciye haksızlık olur mu bilemiyorum
Bence cocuk en azindan yurumeli -ki gebeligin zor gecerse surekli tasimakBende iki tane istiyorum ama ne zaman yapmalıyım karar veremedim.
Bebeğin daha 9 aylık.
Yaşım 35 oldu
Yaştan dolayı acele edesin var
Ama çocuğun büyüsün de istiyorum
Yaş farkı az mı olmalı çok mu
Ona karar veremedim bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?