Tek çocukta kalanlar

Yaşım 42 bir tane çocuğum var Allah benim yavruma da cümlemizinkine de uzun hayırlı ömürler versin inşAllah amin.
Geç de olsa ikinciyi istediğimiz de sağlık problemleri buna el vermedi.
10 yaş daha genç olsam,maddi manevi her şeyi göze alır ne gerekiyorsa yapardım.
Ama tabiki çok büyük sorumluluk gerektiriyor,
bir de benim gibi pimpirikli iseniz çok iyi düşünüp,karar verin.
2.bir çocuğu kaldırabilirmisiniz?bunun kararını en iyi eşinizle beraber konuşarak verebilirsiniz.

Yapmadığım bir şey için pişman olacağıma yaptığım bir şey için pişman olmayı tercih ettim hep hayatımda bu düşünceye sahip olmak beni hiç pişman etmedi

soru bana sorulmamış ama tek çocuk olan bir arkadaşım bu durumdan çok şikayetçiydi hatta ilerde tek çocuk yaparsanız hakkımı helal etmem keşke kardeşim olsaydı diyordu hep

29 yaşında olup hiç yapamayanlar ne yapsın

Devlete bırakılmış bebek veya çocuklardan birisine koruyucu annelik yapabilirsiniz. Devlet çocuğun bütün masraflarını her ay karşılıyor. Size ödeme yapıyor. Bebekse aylık 800 tl+yılda iki kez giyim yardım parası, çocuksa 1200 tl+yılda iki kez giyim yardım parası. Cocuk yaşı büyüdükçe ödediği miktar da artıyor. Yılbaşında da ödemelere zam gelir zaten. Çalışmayan anne iseniz talep ederseniz sizin aylık sigortanızı da yatırıyor. Okula başladığında özel okula göndermek isterseniz onu ve servis ücretini de ilaveten karşılıyor. Çocuk da sıcak aile yuvasında şefkatle büyümüş oluyor.

Son düzenleme:

Ben bu açıdan sormamıştım :)

Evin 3.ve son cocuguyum. Annemle 35, babamla 47 yas var aramda. Abilerimle de 10 ve 15
Biraz daha erken gelmek isterdim, ayni aileye.
Ilk cocugumu 26 yasında doğurdum. Ben annelik icgudumu tatmin ettim açıkçası. Ama oglum asla yalniz kalsin istemem. Maddi ve manevi olarak buna müsaitim. Allah da verirse ikinciyi istiyorum biraz daha ileride

37 yaşında bir cocuk annesi olarak benim de aklimi karıştıran bir konu

Kızım 4 bucuk yaşında ben bile pişmanım şu anda keske daha önce bir kardeş yapsaydım diye su an denemeye devam ama inşallah nasip olur
Kızım yalnız kaldı keske arayı acmasaydim bu kadar şimdiye buyurdu

28 de ilk oğlum doğdu, çok zordu çok çok zordu .Asla 2.yi yapmam dedim yas 35 e gelirken ,aynı bu konu sahibi gibi axaba ilerde pişman olur muyum diye 2.yi istedik oldu çok şükür.
O da zor bir çocuktu, pişman olmadım hiç hatta arada keske arayı çok açmadan yapsaymisim dedim .
Ama zorlandım mi çok çok zorlandım. O yüzden kimseye fikir veremiyorum
Yapmayıp pişman olacağıma, yapıp yorgun olayım dedim .
Maddi imkan,manevi durum elveriyorsa kardeş çok guzel bir duygu ,ama maddi manevi yetebilen, sabırlı, tahammülü anne baba da çok önemli.
Allah kimseyi pişman etmesin ,herkese istediğini nasip etsin inşallah

Aslına bakarsanız maddi imkan zorlarsak el veriyor. Eşim de bende memuruz ev kredisi ödüyoruz, kızımı şu an kreşe vermeye kalksam çok zorlanırız, Aallah razı olsun anneannesi ve dedesi bakıyor ama ikinci çocuğu onlara yukleyemem hastalar cunku. Nasip olup ikinci olursa küçük yaşta kreşe vermek zorunda kalacağım bu da ikinciye haksızlık olur mu bilemiyorum

11 yıllık evliyim 8 yaşinda kızım var kardeş istiyor 8 aydır denedik olmuyor nasip olurda olacak olmazsa Tek çocuk

Benim de aynı öyle oldu ,ilk çocuğa annene bakti ,2.yi onlara yuklemeyeyim diye bakici tuttum ,kredi borcum bitmişti 2.dogdugunda bakici tutabildim.
Bakici da daha kolay oldu ananenin bakmasından ☺
Bu sene kreşe başlıyor 4 yaşında küçük
Kimseye tavsiye vermek istemiyorum çünkü gerçekten zor ,ama benim bi şekilde ayarlanmış gibi hersey denk geldi .
İkisinde de şartlar neyi gerektiriyorsa onu yaptım. Allah gönlünüze göre versin pişman etmesin inşallah

38 yaşındayım 12 yaşındaki kızımın kardeş aşkı sayesinde iki oğlan ikizlerim var 4 aylık .
1aşılama 3tüp bebek başarıszdı negatif eşim yeter dedi..
Ama kızım için pes etmedim 4.deneme ile kardeşlerine kavuştu çok şükür
Çok üzülüyordu artık içim rahat
Beraber bakıyoruz onları rabbim dileyen herkese versin..

Çoğu bebek düşünenlerin hamile olması peki Sayfaları okudum ve kardeş olmalı diyenlerin çocukları olmuş cidden.
Biz 4 kardeşiz, çok sıkı görüşürüz. Özellikle abimle haftada 2 gün mutlaka konuşur dertleşiriz. Tek çocuğum var ama kardeş benim için de şart.
Ha bir de eşimin durumu şöyle ; 5 kardeşler ve hiç biriyle görüşmüyor.
Bence nasıl yetiştirdiğinle alakası var bu durumun.

Benim oğlum 30 aylık tam olarak. 3 yaşını doldurduktan sonra bir tane daha istiyoruz kısmetse. Bunun için ebeveynlerin psikolojisi, maddi durum, destek olabilecek kişilerin olması, özellikle annenin kafasının rahat olması önemli kriterler.

Bende iki tane istiyorum ama ne zaman yapmalıyım karar veremedim.
Bebeğin daha 9 aylık.
Yaşım 35 oldu
Yaştan dolayı acele edesin var
Ama çocuğun büyüsün de istiyorum
Yaş farkı az mı olmalı çok mu
Ona karar veremedim bilemiyorum.

Eskiden olsa kardes sart gozuyle bakiyordum, ama zamanla anldimki bazen kardesler mutsuzluk olabiliyor.. kuyunu kazabiliyor kiskanclik olusabiliyor..isin icine birde el
Giriyor.. yollari bile ayirmak durumunda kalabiliyorsun, kendi ruh sagligin icin…kendi kanindan dusmanlarin oluyor kisaca..

cok iyi anlasan kardeslerde oluyor tabiiki.. onlar icin buyuk zenginlik kardeslerinin olmasi..

1 den fazla cocuk anne icin daha yorucu ama daha guzel birsey kesinlikle..insallah evlatlarimiz icin hep iyiki deriz..

Bence cocuk en azindan yurumeli -ki gebeligin zor gecerse surekli tasimak
Zorunda kalmayasin.. tabii kolay mi hamile kaliyosun? O da var.. yani istediginde kaliyorsan ben bunlara dikkat ederdim..

Bn tek çocuk olması taraftarı değilim ilk kziim doğdu bellirli bir yaşa gelince kendimi hazır hissettiğimde kardeşi oldu bn babasız büyüdüm ve üç kardeşiz hep diyrm keşke iki kardeşim daha olsaydı diye çünkü hep birbirimize yetiyrz destek oluyrz o yüzden kızımın kardeşi olsun istedim üçüncüyü düşünmüyorum çocuk büyütmek tabiki hiç kolay birşey değil ama bn iki tane olması taraftarıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…