Oğlumun sınıfında okul sahibinin torunu var,çocuğu lise için Avrupaya göndereceklermiş. Özel fen lisesi olan adam çocuğunu Avrupada okutmaya karar veriyorsa cidden endişelenmek lazım. Gidişat hiç iyi değil.Paranın adı var. Yeğenlerim Ted Ankara Kolejinde. Senelik 90 bin ödüyorlar. En yakın arkadaşımın kızı İngiliz Konsolosluğuna bağlı özel okulda. Senelik 12 bin pound(250 bin tl) ödüyormuş. Tabii daha uygun özel okullarda vardır muhakkak.
Ben şahsen çocukların eğitimine göre bir şehir seçerdim. Ablamın kızı Ted Antalya Kolejinde. Onun fiyatı Ankara’dakinden daha düşükmüş ama eğitim kalitesi de daha kötü. Çocukların eğitimi önceliğim olurdu. Varsa imkanınız yurtdışında yaşayın. Türkiye’nün gidişhatı vahim,
Kim yetmiyor dedi ki arkadaşım? Hayat pahalı demem için asgari ücret mi almam lazım? Yüksek gelirle hayat pahalılığını eleştirme hakkımız yok mu?Benim bir tanıdığım boşandı, ilkokul çağında bir tane evladı var Allah bağışlasın. Kira vermiyor, asgari ücret ile çalışıyor şuan. Kolay değil, para hayatın devamlılığı için gerekli sonuçta.
Miktarı ise hayatı kolaylaştıran bir unsur.
Ancak bir şekilde çark dönüyor.
Burada konuşulan yüksek maaşlar ile yetmiyor gibisinden dertlenmek bana gerçekten tuhaf geliyor.
Siz ilk kabaca yüksek bir hesap yaptınız ben de biraz abartı buldum diye yorumumu ilettim. Çünkü konu sahibi zaten 35 40 bandında plan birisiyimiş bu yapacağı harcamaları doğru yapınca gayet yeterli bir miktar iki çocuklu tek bir kadın için.Konuda normal bir aile bütçesi yapılmıyor şu anda. Olası bir boşanma durumunda sanıyor musunuz ki bütün kocalar siz bavul toplayıp giderken yolunuza gül mü dökecek? Alınmış olan evi size mi bırakacak? Beşki pislik yapacak,peşinizi bırakmayacak,rahatsız edecek ne biliyorsunuz? Kaç kere bu şartlar altında boşandınız? Allah hiç kimseye vermesin. Adam hemen razı olmadı farzedin,evi de bölüşmek o kadar fazla zaman alıyor ki inanamazsınız. 65ine merdiven dayamış olan kpim boşandı,boşanması 3 yıl sürdü,mal paylaşım davası halen devam ediyor. Kv evden çıkmak zorunda kaldı, alacağı evin yarısı olan miktarı hala alamadı. Kim bilir kaç yıl sonra kuş kadar parayı alabilecek daha belli değil. Her şey hemen halloluyor sanıyorsunuz,ama öyle olmuyor işte. Ev tutmak da gerekebilir,küçük çocuğa bakıcı tutmak da gerekebilir. Kaldı ki iki çocuklu yalnız bir kadın öecbur değilse varoşta bir gecekonduda oturmaz,güvenlikli bir sitede oturmaya ihtiyaç duyabilir,korkabilir. Bu meselelerin hepsinin olası çözümü üzerinde duruyoruz. Siz hala 50bin derdine düşüyorsunuz.
İmkan yokken evimizin kredisini dahi ödeyemez duruma geldik biz. Her koşulda yaşadım,bundan sonra da yaşayabilirim. Ama durduk yerde attan inip eşeğe de binmem. Oğlum için de elimden geleni yapmaya çalışırım. O da ayrı mesele. Ticaret yapıyor eşim,başına ne gelir bilinmez ama bizim her zaman bir b planımız vardır. Şu duruma gelirsek bunu yaparız,bu duruma gelirsek bunu yaparız diye konuşuruz. Tavsiyeleriniz için teşekkürler ama ben çalıştığım konum gereği binlerce kadın hikayesi duydum,öyle yüksek gelirin varsa ev alsaydınla olmuyor her zaman.
konu niye sana döndü ki.konu sahibi sen değildin değil mi darkkkkkk?Kim yetmiyor dedi ki arkadaşım? Hayat pahalı demem için asgari ücret mi almam lazım? Yüksek gelirle hayat pahalılığını eleştirme hakkımız yok mu?
İlle sokak röportajlarındaki dedeler gibi su olmuş 5 lira diyene “suyunu evinde içip çık” mı demem lazım?
50 yıldır maddiyatı yetenler çocuklarını yurtdışında okutur ki.ülkenin durumu iyiyken de giderlerdi şimdi de gidiyorlar.ya da burs alıp gidiyorlar gençler.Oğlumun sınıfında okul sahibinin torunu var,çocuğu lise için Avrupaya göndereceklermiş. Özel fen lisesi olan adam çocuğunu Avrupada okutmaya karar veriyorsa cidden endişelenmek lazım. Gidişat hiç iyi değil.
Neden mi ona döndü? Kendisini baz alarak açıklama yapmaya başladığı için olmasın?konu niye sana döndü ki.konu sahibi sen değildin değil mi darkkkkkk?
Kredi kartı kullanmıyorum, hiç bir yere borcum yok Allaha şükür. Bin defa söyledim,ben kendi bütçemi yazmadım,olur da şu anda boşanmaya karar versem nelere ne harcarım diye kabataslak hesap yaptım. Siz de topladınız 50 bini buldunuz, ben 50bin kazanıyorum demedim,gelirimle ilgili tek bir cümle kurmadım dikkat ederseniz. Yaptığım yorumdan dolayı kimseye hesap vermek zorunda değilim elbette sadece sizin kurduğunuz hoş olmayan “saçma,komik” gibi cümleler olduğu için cevap verme gereği duydum.Siz ilk kabaca yüksek bir hesap yaptınız ben de biraz abartı buldum diye yorumumu ilettim. Çünkü konu sahibi zaten 35 40 bandında plan birisiyimiş bu yapacağı harcamaları doğru yapınca gayet yeterli bir miktar iki çocuklu tek bir kadın için.
Yok 2 kilo zeytin, bilmem ne diye konuyu kendinize çevirip 50 bini normallestirmeye çalışan sizsiniz.
Kenara para atılıp kötü günler tabii ki düşünülsün. Bu para dahil olarak kişi gelirine göre değil 50 belki 100 atar bunu bilemeyiz. Sadece ortaya 50 çok normal, hatta az gibi şeyler çıktı. Bunlar evet hala her ne planlanırsa planlansın komik benim için. Merak etmeyin ayrıca planlama konusunda birçok kişiden çok daha iyi olduğumu ben sizler konuştukça anladım ve görebiliyorum da işte siz kredi kartı bataklarına paralar harcamaktan belli ki bütçe yapamıyorsunuz.
Dönsün be canım,rahatsız olmadım ben, tek bir kötü kelime de çıkmadı klavyemden ,fikir paylaşımı yapıyorumkonu niye sana döndü ki.konu sahibi sen değildin değil mi darkkkkkk?
Kimi baz almalıydım,tanımadığım bir insanı nasıl baz alabilirim ya da öyle sorayımNeden mi ona döndü? Kendisini baz alarak açıklama yapmaya başladığı için olmasın?
Tam gün çalışan birisi çocukları devlet okuluna verirse kalan sürede kim alacak?Devlet okulu? Sitede herkes 50k altında maaş almıyormuşBen başka bi ülkede yaşıyorum sanırım
hayat çok pahalı hele ki büyük şehirlerde.iyi eğitim verdirmek de çok zor çocuk varsa.ama 2 dolgun maaşlı insan da çok da zorlanmaz.kızımın sınıf arkadaşı var annesi dr.eşinden ayrı.2 çocuğu da kolejde şu an.benim 2. bir çocuğum olsa asla okutamam mesela.benim okuttuğum okula da dar gelirli gönderemez gibi gibi.maddiyat yarıştırmak çok saçma o yüzden.daha önce de yazdığım gibi sıfır geliri olan kirada oturan bir tandığım da çocuklarına bakıyor gül gibi.kendi şartlarında mutlu o çocuklar da.okuyup kendilerini kurtarma derdindeler .arkadaşlarının maddiyatı daha iyi vs oraya takılmıyorlar.hedefe kitlenmişler.Neden mi ona döndü? Kendisini baz alarak açıklama yapmaya başladığı için olmasın?
Aile desteği olmassa kim nasıl alsın mecbur bakıcı, yardımcı tutulur.Tam gün çalışan birisi çocukları devlet okuluna verirse kalan sürede kim alacak?
Evet gerçekten çok sıkıcı oldu bu muhabbet. Siz genel yazdiniz ben abartı buldum, siz de yediğiniz yemekleri nereden aldığınızı saymaya başladınız hakkım değil mi diye. Konu sahibi adına konuşmayın bu kadar madem öyle konu sahibi için konusuyormussunuz ya sadece. Yoksa evet cidden komik oluyor. Neden bozulduysaniz bu kelimeye de. Doğruya doğru yapacak bir yorumum yok.Kredi kartı kullanmıyorum, hiç bir yere borcum yok Allaha şükür. Bin defa söyledim,ben kendi bütçemi yazmadım,olur da şu anda boşanmaya karar versem nelere ne harcarım diye kabataslak hesap yaptım. Siz de topladınız 50 bini buldunuz, ben 50bin kazanıyorum demedim,gelirimle ilgili tek bir cümle kurmadım dikkat ederseniz. Yaptığım yorumdan dolayı kimseye hesap vermek zorunda değilim elbette sadece sizin kurduğunuz hoş olmayan “saçma,komik” gibi cümleler olduğu için cevap verme gereği duydum.
Evet işte o bakıcılara verilen para da neredeyse okul parasına denk gelince insan mecburen özele gönderiyor. Yoksa özel olmuş devlet olmuş çok önemli değil.Aile desteği olmassa kim nasıl alsın mecbur bakıcı, yardımcı tutulur.
Konuya yazdığım yorumlar için kimseden izin alma zorunluluğum yok,görmek rahatsızlık veriyorsa okumayabilirsiniz.Evet gerçekten çok sıkıcı oldu bu muhabbet. Siz genel yazdiniz ben abartı buldum, siz de yediğiniz yemekleri nereden aldığınızı saymaya başladınız hakkım değil mi diye. Konu sahibi adına konuşmayın bu kadar madem öyle konu sahibi için konusuyormussunuz ya sadece. Yoksa evet cidden komik oluyor. Neden bozulduysaniz bu kelimeye de. Doğruya doğru yapacak bir yorumum yok.
Madem siz bu durumda değilmişsiniz sizi ilgilendiren bir şey de yok o zaman. Ne maddi açıdan ne kira ne başka bir şey.
biz almıyoruz valla.fakirizzzzDevlet okulu? Sitede herkes 50k altında maaş almıyormuşBen başka bi ülkede yaşıyorum sanırım
Konu sahibini baz alarak açıklamaya yapmaya devam edebilirsiniz tabii ki, hani konu o ya :)Kimi baz almalıydım,tanımadığım bir insanı nasıl baz alabilirim ya da öyle sorayım
Evet edebilirim,izninizleKonu sahibini baz alarak açıklamaya yapmaya devam edebilirsiniz tabii ki, hani konu o ya :)
benle tartışıp aylar önce çatır çatır devlet okulunu savunan üye konu sahibine yurtdışında okut çocuğunu yazdı ayol.şaşma bu sitede hiçbirşeye.Konu sahibini baz alarak açıklamaya yapmaya devam edebilirsiniz tabii ki, hani konu o ya :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?