Tek ebeveynin 2 çocukla yaşayabileceği şehir

Oğlumun sınıfında okul sahibinin torunu var,çocuğu lise için Avrupaya göndereceklermiş. Özel fen lisesi olan adam çocuğunu Avrupada okutmaya karar veriyorsa cidden endişelenmek lazım. Gidişat hiç iyi değil.

Kim yetmiyor dedi ki arkadaşım? Hayat pahalı demem için asgari ücret mi almam lazım? Yüksek gelirle hayat pahalılığını eleştirme hakkımız yok mu?

İlle sokak röportajlarındaki dedeler gibi su olmuş 5 lira diyene “suyunu evinde içip çık” mı demem lazım?

Siz ilk kabaca yüksek bir hesap yaptınız ben de biraz abartı buldum diye yorumumu ilettim. Çünkü konu sahibi zaten 35 40 bandında plan birisiyimiş bu yapacağı harcamaları doğru yapınca gayet yeterli bir miktar iki çocuklu tek bir kadın için.

Yok 2 kilo zeytin, bilmem ne diye konuyu kendinize çevirip 50 bini normallestirmeye çalışan sizsiniz.

Kenara para atılıp kötü günler tabii ki düşünülsün. Bu para dahil olarak kişi gelirine göre değil 50 belki 100 atar bunu bilemeyiz. Sadece ortaya 50 çok normal, hatta az gibi şeyler çıktı. Bunlar evet hala her ne planlanırsa planlansın komik benim için. Merak etmeyin ayrıca planlama konusunda birçok kişiden çok daha iyi olduğumu ben sizler konuştukça anladım ve görebiliyorum da işte siz kredi kartı bataklarına paralar harcamaktan belli ki bütçe yapamıyorsunuz.

konu niye sana döndü ki.konu sahibi sen değildin değil mi darkkkkkk?

50 yıldır maddiyatı yetenler çocuklarını yurtdışında okutur ki.ülkenin durumu iyiyken de giderlerdi şimdi de gidiyorlar.ya da burs alıp gidiyorlar gençler.

Kredi kartı kullanmıyorum, hiç bir yere borcum yok Allaha şükür. Bin defa söyledim,ben kendi bütçemi yazmadım,olur da şu anda boşanmaya karar versem nelere ne harcarım diye kabataslak hesap yaptım. Siz de topladınız 50 bini buldunuz, ben 50bin kazanıyorum demedim,gelirimle ilgili tek bir cümle kurmadım dikkat ederseniz. Yaptığım yorumdan dolayı kimseye hesap vermek zorunda değilim elbette sadece sizin kurduğunuz hoş olmayan “saçma,komik” gibi cümleler olduğu için cevap verme gereği duydum.

Neden mi ona döndü? Kendisini baz alarak açıklama yapmaya başladığı için olmasın?
hayat çok pahalı hele ki büyük şehirlerde.iyi eğitim verdirmek de çok zor çocuk varsa.ama 2 dolgun maaşlı insan da çok da zorlanmaz.kızımın sınıf arkadaşı var annesi dr.eşinden ayrı.2 çocuğu da kolejde şu an.benim 2. bir çocuğum olsa asla okutamam mesela.benim okuttuğum okula da dar gelirli gönderemez gibi gibi.maddiyat yarıştırmak çok saçma o yüzden.daha önce de yazdığım gibi sıfır geliri olan kirada oturan bir tandığım da çocuklarına bakıyor gül gibi.kendi şartlarında mutlu o çocuklar da.okuyup kendilerini kurtarma derdindeler .arkadaşlarının maddiyatı daha iyi vs oraya takılmıyorlar.hedefe kitlenmişler.

Evet gerçekten çok sıkıcı oldu bu muhabbet. Siz genel yazdiniz ben abartı buldum, siz de yediğiniz yemekleri nereden aldığınızı saymaya başladınız hakkım değil mi diye. Konu sahibi adına konuşmayın bu kadar madem öyle konu sahibi için konusuyormussunuz ya sadece. Yoksa evet cidden komik oluyor. Neden bozulduysaniz bu kelimeye de. Doğruya doğru yapacak bir yorumum yok.

Madem siz bu durumda değilmişsiniz sizi ilgilendiren bir şey de yok o zaman. Ne maddi açıdan ne kira ne başka bir şey.

Konuya yazdığım yorumlar için kimseden izin alma zorunluluğum yok,görmek rahatsızlık veriyorsa okumayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…