Önceden birileri konusunda sırlı konuşunca daha çok merak ederdim ama mesleği açıkçası umrumda değil. Konu sahibi 40,000 diyorsa ben de onu baz alarak yorum yapıyorum.bazı üyelere sağlıkla ilgili tıbbi terimler içeren öneriler vermiş.o yüzden sağlık sektöründen bundan eminim.ama dr değilse mümkünatı yok 35 45 bandında maaşı olmasının.ee madem eşini beğenmiyor yarı para kzanıyor diyor tembel diyor zekasından kuşku edip mr bile çektirttirmiş adama.dr koca bulaydı ya?ha belki de o adamlar da kendini seçmemiştir orası ayrı konubir insan eşini nasıl bu kadar aşağılar?okudum şimdi konuyu.adam da suç bulamadım.konu sahibi sorunlu.
bulamadım öyle bir şey.emin misiniz?İlk konularına bakın tıp okuyorum yazmış
Eskişehir diyeceğim. Yine orda yaşayan arkadaşlar daha net bilgi verir. Sizin için hayırlı olan ne ise o olsun.Merhaba tekrar ben yakın zamanda bşr konu açmıştım zaten eşimle ilgili sorunlarım olduğundan bahsetmiştim konu hala aktif oraya da yazıyorum zaten. Şimdi zaten boşanmam gerektiğini düşünüyorum ben de ama çekincelerin var. En önemlisi 2 çocukla tek başıma hiç bşr destek olmadan en rahat hangi şehirde yaşayabilirim. İşim şehir değiştirmeye müsait. Ev okul işi üçlüsünü tek başıma yapacağım işime geç kalma ve sık izin alma lüksüm yok kolay ulaşım sağlayacağım çok da pahalı olmayan ev ve iyi okulları olan bakıcı yaptfımcı parası çok fazla olmayan birazda sosyal olanakları olan neresi olabilir hangi şehirde daha rahat yaşayabiliriz. Boşanma sonrası eşimle aynı şehirde kalmamız zor
Bu rakamlara rağmen zamanında geçim sıkıntısı çekmelerinin sebebi konu sahibinin ailesine para yağdırması olabilir pekala. Nasıl yağdırdıysa mübarek, adam 2.el bisiklet aldı diye tepetaklak olmuşlar. Konu sahibi şu an ailesine para vermiyormuş, ailesi sırt dönmüş. Şimdi içi yanıyor ailem bana Nasıl sırt döner diye, parası ile satın aldığı sevginin bağımlısı olmuştu, içinin cayır cayır yanması, adamı dürtüp durması ondan bence. Adam çalışsın yükselsin, maaşı artsın, konu sahibi de ailesine yedirmeye devam ederek tekrar kabul görsün. O yüzden bu tantana, yani bence.Önceden birileri konusunda sırlı konuşunca daha çok merak ederdim ama mesleği açıkçası umrumda değil. Konu sahibi 40,000 diyorsa ben de onu baz alarak yorum yapıyorum.
Yalnız eşi konusundaki tutumunda haklısın. Bazi insanlar ne kadar çok kazanırsa o kadar seksi görünüyor diğerine demek ki. Adam sonuçta evde oturmuyor ve Türkiye standartlarına göre fena kazanmıyor.
DHMİ en zor tayin veren yerlerden birisi, öyle rahat rahat her yere tayin olacakmış gibi konuşamaz dhmi'de olsa, ayrıca her şehirde h.alanı yok (o yüzden özellikle sordum)Pardon dhmi unutmuşum, sen de kendine guvenmeyeceksen kim güvensin, boşa gitsin, İzmir'e taşın gayet güzel gecinirsin.
bu kadar iddia iyi değil dedim ben de zatenSorun aldığı para değil. Ben de bu paraları alıyorum eşim benden çok daha fazlasını alıyor. Tek çocuğum var yaşamım iyi şükür.
Ben şahsı çok hırslı buldum. Eski konusu yüzünden belki. Onu okumamış olsam böyle düşünmezdim ama o konuya göre elindeki ile yetinmeyen, kendinden az kazanan eşini küçümseyen, başka insanların eşleri ile kıyaslayan biri olduğu için ön yargılı yaklaştım sanırım
Ayakkabıyı tek giyen ben değilim evde,iki kişi daha var,yazlığı kışlığı var. Sporu var klasiği var. Oturduğum ilçedeki ev kiraları 8binden başlıyor artık. Faturalar ortada,elektrik 300 geliyor,internet 200. Tek çocuklu evin mutfak masrafı organik beslenmeye gayret ettiğinizde gayet de yüksek tutuyor. Her yönüyle anlatıyorum ben anlattığımı. Miktarlar fazla,oturup topladığınızda buluyor 50bini ben ne yapayım? Asgari ücret az diye benim sıradan aldığım şeyler neden anormal olsun? Lüks bir tek öğe yokken üstelik. Yumurtayı bimden almak yerine pazardan alıyorum. Size göre normal olmayan budur belki. Ya da ayda 2 kilo zeytin alıyorum belki de budur. Bunlar zorunlu ihtiyaçlar. Kuaföre saç yaptırmam,kendi yaptığımı beğeniyorum çünkü. Anormal lüks bir hayat yaşayan kaç kadın saçını kendisi keser sizce?Verdiğiniz örnek havuç, muz, ayakkabıydı. 20 tllik muz ve 15 tllik havuç ile aylık 50 bine çıkıyorsanız 1900 luk ayakkabıdan 5 tane her ay düzenli olarak aliyorsunuzdur demektir.
Turkiye'de bir kriz var şu anda yok demiyor kimse ama dikkatimi çekiyor hazır herkes söyleniyor diye zengin kesim diğer herkesi bastırma edasıyla daha da çok söylenir oldu. Dışarıdan komik duruyor.
Dediğiniz gibi insanlar asgari ucretle geçiniyor. Bu ekonomide elbette çok zorlaniyorlardir ancak 10 asgari ücretin de her ay harcama için " normal " olduğunu iddia eden her kimse biraz da bütçe dersi falan alsın bence.
Dediğim gibi isterseniz aylık 150 bin harcayın beni ilgilendirmez. Sadece aylık 50 bin harcamalar normal rakamlar değil, normal olduğunu iddia etmeyin.
Ee ayrılınca hiçbir şey veremeyecek. En iyisi ayrılmasın beraber para biriktirip ev alsın sonra ayrılsın :)Bu rakamlara rağmen zamanında geçim sıkıntısı çekmelerinin sebebi konu sahibinin ailesine para yağdırması olabilir pekala. Nasıl yağdırdıysa mübarek, adam 2.el bisiklet aldı diye tepetaklak olmuşlar. Konu sahibi şu an ailesine para vermiyormuş, ailesi sırt dönmüş. Şimdi içi yanıyor ailem bana Nasıl sırt döner diye, parası ile satın aldığı sevginin bağımlısı olmuştu, içinin cayır cayır yanması, adamı dürtüp durması ondan bence. Adam çalışsın yükselsin, maaşı artsın, konu sahibi de ailesine yedirmeye devam ederek tekrar kabul görsün. O yüzden bu tantana, yani bence.
toplam 65 bine yakın gelirleri oluyor karı koca.o parayla da 2 çocuğu koleje gönderemiyorsa bizler ölelimm.sitede 100 000 üstü kazanan arkadaşlarım var.asla yazmazlar gelirlerini.şöyle harcıyorum böyle yiyorum demezler kolay kolay.çünkü sitede dar gelirli üyelerinde olduğunu bilirler.kaliteleri gereği ayrıntılı şeyler yazmazlar hayatları hakkında.boşanacağım uygun bir şehir önerin yaşamak için demek başka ayda 40 45 kazanıyorum eşim de nafaka ödeyecek. nasıl yetecek param demek bambaşka.herşeyin pahalı olduğunu söylemek başka . illa lüks ev en lüks kolej olmalı demek bambaşka.benim fikirlerim bunlar.DHMİ en zor tayin veren yerlerden birisi, öyle rahat rahat her yere tayin olacakmış gibi konuşamaz dhmi'de olsa, ayrıca her şehirde h.alanı yok (o yüzden özellikle sordum)
ve kulede olsa büyük ihtimalle vardiyalı olurdu (limana göre değişiyor ama batıda çoğu vardiyalı), en iyi para alınan yeri kule dhmi'nin. vardiyalı çalışmak da tamamen bambaşka bir mesele.
bu ülkede her yere tayini olabilecekmiş gibi sorduğuna göre taşra teşkilatlı kurumlardan olması lazım, öğretmen değil, hukukçu değilim dedi.. .sağlıkçı olabilir mesela ama ilçe sağlık müdürüdür mesela, o zaman hastanede vardiyalı çalışmaz, her ilçeye de gidebilir. böyle şeyler olabilir. müfettişlik, denetim, satın alma, kurul başkanlığı gibi ek görevleri olan işler olabilir, böyle bir nevi bürokratik bir işi olabilir. bir kuzenimin eşi var taşrada enerji bakanlığında bir maden müdürü, sorumluluk sahası çoook geniş ve dünyanın parasını alıyor. oluyor mu oluyor.
bu kadar iddia iyi değil dedim ben de zaten
hırs bile kötü olmayabilir ama kadın sürekli kuzenleriyle başkalarının eşleriyle filan yarıştırıp karşılaştırıp duruyor
öte yandan burası türkiye
sizin eşiniz sizin yarınız kadar kazanıyor olsaydı (40a 20 ya da 20ye 10 olması bile bir yerde önemsiz, çünkü gelir arttıkça masraflar beklentiler de artıyor neticede) ve istediğiniz hayat standardınız olmasaydı siz hiç sorun etmez miydiniz?
çünkü bu ülkede çoğu kadın için bunlar ofsayt şeyler. kadınlar genel olarak eşlerinden hayat standartlarını yükseltmesini bekliyor. bu yalan değil...
bence -tabi katılan olur olmaz o ayrı- insan kendini bilmeli
arkadaş hırslı insansın ve eşin kariyerli, iyi maaşlı, iddialı bir tip olmazsa çocukların koleje gitmezse mutlu olmayacaksın
e madem baştan öyle evlen ya da garantiye al öyle çocuk yap.
İlk önce Eskişehir demiştim. Ancak gelirinize istinaden Çanakkale ve Mersini de öneririm.Devletteyim ancak normal memur değilim biraz üst düzey diyeyim çocuklarım 6-4 yaş ilk okul ve anaokulu okul taksitleri olacak ama tatil hastalık vb durumlarda evde de yardımcı bakıcı olması şart onun da maaşı var tabi kira fatura vs çok zorlamayacak bşr yer olmalı
Boşanınca evin yarısı gider.Ee ayrılınca hiçbir şey veremeyecek. En iyisi ayrılmasın beraber para biriktirip ev alsın sonra ayrılsın :)
Biliyorum adamı da düşünerek öyle dedim çünkü böyle bir muameleyi hak etmiyor.Boşanınca evin yarısı gider.
Ben normal olan şeyler sizin hakkınız değil demiyorum. 2 kilo zeytin, pazardan alınan yumurta ile bir aile de bütçe de batmaz.Ayakkabıyı tek giyen ben değilim evde,iki kişi daha var,yazlığı kışlığı var. Sporu var klasiği var. Oturduğum ilçedeki ev kiraları 8binden başlıyor artık. Faturalar ortada,elektrik 300 geliyor,internet 200. Tek çocuklu evin mutfak masrafı organik beslenmeye gayret ettiğinizde gayet de yüksek tutuyor. Her yönüyle anlatıyorum ben anlattığımı. Miktarlar fazla,oturup topladığınızda buluyor 50bini ben ne yapayım? Asgari ücret az diye benim sıradan aldığım şeyler neden anormal olsun? Lüks bir tek öğe yokken üstelik. Yumurtayı bimden almak yerine pazardan alıyorum. Size göre normal olmayan budur belki. Ya da ayda 2 kilo zeytin alıyorum belki de budur. Bunlar zorunlu ihtiyaçlar. Kuaföre saç yaptırmam,kendi yaptığımı beğeniyorum çünkü. Anormal lüks bir hayat yaşayan kaç kadın saçını kendisi keser sizce?
Ben Bursada normal bir hayat yaşıyorum o rakamlardan bahsettim,beğenmek zorunda değilsiniz. En doğal hakkınız.
bir üye daha vardı eşi varlıklıydı ama çok çalışıyordu.devamlı adamı aşağılıyordu gülerek bol bol hem de.biz de linç edelim adamı istiyordu.tepki gösterince bizlere kızdı gelmiyor aylardır.ha adama kızarsın konu açarsın da yedi yirmidört de aşağılamazsın aynı evde yaşadığın adamı.beğenmiyorsan git bir avukat tut boşan çok mu zor?Biliyorum adamı da düşünerek öyle dedim çünkü böyle bir muameleyi hak etmiyor.
konu sahibi buna fit aslında, ev arkadaşı gibi yaşasalar razıEe ayrılınca hiçbir şey veremeyecek. En iyisi ayrılmasın beraber para biriktirip ev alsın sonra ayrılsın :)
toplam 65 bine yakın gelirleri oluyor karı koca.o parayla da 2 çocuğu koleje gönderemiyorsa bizler ölelimm.sitede 100 000 üstü kazanan arkadaşlarım var.asla yazmazlar gelirlerini.şöyle harcıyorum böyle yiyorum demezler kolay kolay.çünkü sitede dar gelirli üyelerinde olduğunu bilirler.kaliteleri gereği ayrıntılı şeyler yazmazlar hayatları hakkında.boşanacağım uygun bir şehir önerin yaşamak için demek başka ayda 40 45 kazanıyorum eşim de nafaka ödeyecek. nasıl yetecek param demek bambaşka.herşeyin pahalı olduğunu söylemek başka . illa lüks ev en lüks kolej olmalı demek bambaşka.benim fikirlerim bunlar.
piraye bile yeter o para dediyse olay bitmiştir.dağılalım kızlar.Konu sahibi gelmez artık ama bence bosansin...40 bin maaşla 2 çocuk her yerde bakılır ayol, içinin kaldirmadigı adamla bir gece daha yattığına bile değmez
İlk önce Eskişehir demiştim. Ancak gelirinize istinaden Çanakkale ve Mersini de onetirimDevletteyim ancak normal memur değilim biraz üst düzey diyeyim çocuklarım 6-4 yaş ilk okul ve anaokulu okul taksitleri olacak ama tatil hastalık vb durumlarda evde de yardımcı bakıcı olması şart onun da maaşı var tabi kira fatura vs çok zorlamayacak bşr yer olmalı
Gerekli birikim yaparsanız o vakite kadar yerleşeceğiniz şehirde ev bile alabilirsiniz. Kira ödemek yerine sizin ve çocuklarınız için çok daha mantıklı olur.Planlar seneye için zaten süreç hemen başlamaz şu am sadece planlar yapıyorum boşanırsam nasıl olur diye
bulamadım öyle bir şey.emin misiniz?
Konu sahibinin yaptığı planlamayı kendime yaptığım için kira ödediğimi farz ediyorum. Kocayı boşarsam kiraya çıkmak zorunda kalırım çünkü. Oğlumun okul ödemesini de ben yaparım,mutfak masrafını da kendi evimde kendim karşılarım. Faturaları da kendim öderim. Kocadan ne nafaka alırım bilmiyorum tabii ki, eşimin sabit bir geliri yok. Yani bir de boşanırken gör kocanı derler, şimdi her şey yolunda olabilir ama ayrılık söz konusu olduğunda kimse kimseye acımaz. Kendi imkanlarımla kendi yolumu nasıl çizerim’i konuştum bu yüzden. Boşandıktan sonra oğlumun standart yaşantısını aynen devam ettirmeye çabalamam gerekir. Evim var mı,kıyafete ne vermişim konumuz bunlar olmaz haliyle.Ben normal olan şeyler sizin hakkınız değil demiyorum. 2 kilo zeytin, pazardan alınan yumurta ile bir aile de bütçe de batmaz.
Ortalama 50 bin harcarken hala ev kirası veriyorsanız bu zamana kadar ev almama planlaması yapmamış olmanızın sonucunu yasiyorsunuzdur. Evler şu anda kaç milyon olmuş demeyin lütfen, 2 3 senedir bu durum böyle. Daha uzun suredir evli olduğunuzu düşünüyorum, bu yatırımı daha önceden yapabilirdiniz.
Her neyse muzu, peyniri, zeytini toplayınca 50 bin çıkıyorsa sizin adınıza sadece üzülürüm ve yine de her ay alınması gereken ihtiyaçlar zincirinize özellikle kıyafet konusunda dikkat edin derim. Normal olmadığı için değil, altında belli ki bir alışveriş bağımlılığı var. Neticede Turkiyeye yeni tasinmadiysaniz bir yerde bazı ihtiyaçların azalması gerekiyor. Aksi durumda canınız istemiyorsa da 50 de ödersiniz 70 de ödersiniz. Sonra da bunun " normal" olduğunu düşünerek kendinizi kandırırsınız.
Yine tabii siz bilirsiniz, olan sizin bütçenize oluyor.
Hatırlıyorum sanki bebeği vardı değil mi ?bir üye daha vardı eşi varlıklıydı ama çok çalışıyordu.devamlı adamı aşağılıyordu gülerek bol bol hem de.biz de linç edelim adamı istiyordu.tepki gösterince bizlere kızdı gelmiyor aylardır.ha adama kızarsın konu açarsın da yedi yirmidört de aşağılamazsın aynı evde yaşadığın adamı.beğenmiyorsan git bir avukat tut boşan çok mu zor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?