Tek ebeveynin 2 çocukla yaşayabileceği şehir

Ee doğru demiş zaten bu yaşadığımız yaşamak değil ki hayatta kalmak
Eşim restaurant işletiyor hergün enaz 3-5 kişi açız yemek verirmisin diye geliyormuş. Bir gün ben bir teyzeye denk geldim, orta yaş üstü halinden belli zor durumda utana sıkıla yemek istedi cocuklarım evde aç dedi okadr üzüldüm ki.

Ayrıca ben miktarı çok görmedim kimseye ya da komik. Yapılan hesabı komik ve gerçekçi bulmadım.

işte zorunda olunmayan kısım neresi?
daha ucuza bakıcı yok ablacım bakmıyorlar..
hele hele 2 çocuk olacak
akşam 7ye 8e kadar kal diyeceksin bir de? bir de biliyorlar ki mecbursun....hadi bu lbakalım nasıl olacak?
kocası yollamaz, kaynının düğünü olur. bir başına olduğun bir şehirde nasıl olacak annene babana bir sorar mısın madem biz de aydınlanalım? çünkü ben de gerçekten merak ediyorum.

bu kadın izin alabileceği bir işte çalışmıyor. anaokuluna giden çocuklar hep hasta, şu halde "bakıcı tutuluyorsa" ne demek?
en baba okul 5'te bitiyor. çoğu ilde tam gün devlette anaokulu yok, olanın servisi hostesi düzeni yok, mecbur özele gidiyor bebeler.
o çocuğu kim karşılayacak? kim ona yemek verecek akşam?
türkiyede ilkokulda verilen ödevleri biliyor musunuz mesela o ödevleri kim yaptıracak?

şimdiye kadar birikimi o veya bu sebeple yokmuş- sanırım kendi ailesine verdiği için ve eşi daha fazla kazansaydı onu biriktirmek istiyordu eşine de zaten bu yüzden bilenmiş. kaldı ki 30 yaşında bir uzman doktorun zaten uzmanlığı yeni bitmiş o gelire daha yeni ulaşmış olur arada 2 de doğum yapmış, aman aman bir birikiminin olmaması da çok tuhaf değil ki.

faturalar 6-7 gelmiyor diye ben zaten dedim. ama normal şartlarda gelmiyor yoksa ben muğlada yaşıyorum burada elektrik geçen kış 2.5 -3 bin geldi, su ayda 400 geliyor. telefon, internet, aidat, derken burada 5 bin geliyor yani. ama anadolunun normali için evet gelmiyor dedim zaten.

Tatlım mesele tam olarak da bu...Şu anda burda yaşamiyor oluşunuz ve sanırım çocuk sahibi olmayişiniz(yanılıyorsam düzeltin) sizi konuya çooooook yabancı hale getiriyor inanın yanılıyorsunuz...

o iki çocuk kreşe ve anaokuluna verilecek normali bu.o devamlı para isteyen anne babası da bir zahmet konu sahibinde yaşayacak çocuklar biraz büyüyene kadar.okul çıkışı göz kulak olacaklar.ya da aynı binada ev tutulacak .ikisinin de maaşları varmış anne babasının.ne diye hala veriyor eşine kızarak?komşum var aynen bu şekilde bakıyor 2 çocuğuna .anne baba rahatlarını hiç bozmayacaklar üstüne üstlük devamlı para isteyecekler.yok öyle bir dünya.onlara vereceğim parayla tutarım yarım gün bakıcı daha iyi okul çıkışı.

İşte herkesin bakış açısı cok farklı. Bence o ögrenci deneyim, özgüven, kendi emeğinin parasını kazanıyor. Ben lisede yazları çalışıyordum mesela. Sana o yorumu yapan kişi doğuştan zengin sanırım öyle bir yorum yapmış empati sıfır

Ayrıca ben miktarı çok görmedim kimseye ya da komik. Yapılan hesabı komik ve gerçekçi bulmadım.
Çocugun yok, yurtdışında yaşıyorsun ve Türkiye'de yaşayan çocuklu aile için yapılan hesabı ısrarla komik buluyorsun? .... Gerçekcilik böyle bişey değil ama tabii yine de sen bilirsin...

kızı liseden beri tanırım.o zamanlar harçlığını veriyorduk ekonomimiz daha iyiydi.şimdi neden karşılıksız vereyim?benim çocuğumun da o matematik dersine ihtiyacı var o kızın da harçlığa.hem mesleğini yapıyor deneyim kazanıyor hem evinin yakınında işi var yorulmuyor hem güvendiği eve geliyor.artıları say say bitmez.

Çocugun yok, yurtdışında yaşıyorsun ve burda yaşayan çocuklu aile için yapılan hesabı ısrarla komik buluyorsun? .... Gerçekcilik böyle bişey değil ama tabii yine de sen bilirsin...
Yurt dışında yaşıyorsam nolmuş? Kardeşimiz, ailemiz, arkadaşımız yok da onlar ne alıyor neye ne harcıyor bilmiyorum mu sanıyorsunuz?
Asıl siz madem parayı çok buluyorsunuz bilinçsiz bir şekilde 50 bin harcayın her ay ne diyeyim. Siz bilirsiniz, keyfiniz bilir.

Ay ne is yapıyorsun maşallah darısı basima

Insanin geliri arttikca gideride artiyor. Aylik 40k kazanilan bir isyerine lcw den aldigin takim elbiseyle gitmezsin. Hele ki yuksek mevkide bir devlet memuru ise devleti temsil ettigin icin agirliginin olmasi gerekir, beymen cantayi masaya koyacaksin, jilet gibi giyinecwksin. Gelismis ulkelerde olmasa da bizim gibi ülkelerde gücünü göstermenin yollarindan birisi giyim, kusamindir. Bu mevkide birisinin izmirde gültepede oturacak hali yok, keserler adami. Merkezi yerde, normal bir evin kirasi bile 8000 civarinda.

Devam ediyorum yine gelirin arttikca giderin artar. 40k kazaniyorken cocugumla iyi ilgilendigine emin oldugum, oglen yemegi guzel olan ozel bir anaokuluna vermek isterim. 40bin kazanip niye devlet okuluna yollayayim? Mantiksiz.

Ustelik uzulerek söylüyorum. Aylik minimum 3 milyon tl ciro yapan firma sahiplerinin(cogul konusuyorum, dikkat) evi ve arabasi yok. Bizim gibi kıtlık gormediklwri icin, kotu gun nedir bilmiyorlar. Canlari sıkıldıkça baska esyali bir ev kiraliyorlar. Arabalarida ayni sekilde kiralik, sıkıldıkça degistiriyorlar. Mtv, sigorta isiyle ugrasmamis oluyorlar. Ve bahsettigim firmalarin bir kismi izmirde bir kismi Türkiye de cok bilinen isim yapmis firmalar. Uzun lafin kisasi zenginin mali bizim cenemizi yoruyor

Yurtdışında yaşayan çocuksuz genç bir kadın olarak bu ülkede her koşulda güçlükle yaşamaya çalışan çocuklu kadınlara " ben burda 34000 kira öduyorum, siz orda müsriflik yapıp, hesap kitap bilmeden bilinçsizce harcıyorsunuz" demekten daha güzel meşgaleler bulabileceğiniza canı gönülden inanıyorum....

ben anne babaya çocuk yıkma konusunda hiçbir zaman pozitif olmadım olamıycam ceycey'cim

ama ülke gerçeğinin bu olduğunun farkındayım benim de uzman doktor arkadaşım zorunluya giderken kayınvalidesiyle birlikte gitti
bebeği vardı 550 işgünü mü neydi zorunlusu doktorların izin de almadı ki uzamasın (izin kadar ekleniyor sonuna) eşi de çakılı kadroydu
kız kayınvalide kayınpeder bebek 4ü yaşadılar o sürede.

ama konu bana giderek tuhaf gelmeye başladı artık ya sıkıldım
yav biz şu kadar harcıyoruz mu dedik ki?

dediğimiz 2 çocuk + çalışan anne + üstelik geç saatlere kadar çalışan anne + aileden desteksiz + kiralık ev olacaksa durum böyle böyle. burada hesapta yanlışlık nerede anlamadım gitti!

vallahi kredi kartım bile yok billahi üzerimde 15 yıllık pijama var yavv.

konu sahibi de gitti zaten

valla konu sahibi uyudu bizim ne işimiz var bu saat de bu konuda?zaten bugün borsadan da büyük battım yarın da batacağım muhtemelen canım sıkkın.en iyisi herkese iyi geceler diyip uyumak dostlar.

Ben kendim böyle bir giriş yapmadım, yapmam da. Hanımefendi sizin oturduğunuz yerde belli ki 2 3 bin TL kiralar siz yardımcı olun dediği için devamını getirdim ve oturduğum yer kirasindan bahsettim evet.

Yurt dışında bileğinin hakkıyla eğitimimle iş bularak geldim. Darısı yapabilen ve isteyen herkesin başına.

Kendim ne yollardan geçtiğimi ben bilirim. Bu nedenle paranın kıymetini de belli ki çoğu kişiden çok biliyorum. O gelmek için istediğini söyleyen herkes kenara önce taşınma masrafları için minimum 10 15 bin euro atsın öyle hayaline devam etsin mesela. Ama olan tüm parayı harcayacak bir hayat standartı oluşturmak ben hak ediyorum demek değil, geleceği düşünmemek demektir. Ama belli ki gerçekten olaya çok çok farklı yerden bakıyoruz.

Herkese kendi aklı ve fikri ile başarılar dilerim.

Ben anladım sanırım dostum o "yanlişlik" nerde bulundu , gün gibi ortadaki hesaplar niye komik ilan edildi ama...yazamıyoruz işte....eli dili bağlı susuyoruz mecbur

Son düzenleme:
Ben buna neden bu kadar beğenmedim geldi anlamadim. Evi arabasi olmayan 2 cocugu olan insanin aylik 35 bini zaten net olarak gider. En iyi ihtimalle hemde.

Not: len konu sahibi zaten 35 40 bin arası gelirim var demis kadina neden begenmedin attiniz yaw

Mersin,adana

Ceycey, sana Turkceyi ogreten hoca nasil da uzuluyordur simdi.

O konuda gayet normal konusurken cazgirlik yapan ve ortaligi velveleye veren sensin. Sana hicbir yorumumda yukarida belirtilen seyleri demedim. Dedigim sadece “Ben ogrenciden ders almayi tercih etmem”. Bak ne diyorum. “Tercih etmem”. Bu su demek; baskasi ister aldirir; ister aldirmaz. Gerisi tamamen senin hayal dunyan.

Normalde bu tarz seylere hayatta prim vermem. Lakin durmuyorsun ceycey. Hem durmuyorsun hem de sana bile ait olmayan genel gecer bir konuda “Gormezden gel” secenegi dururken sen tutup konudan engelletiyorsun. Kendin calip kendin oynadigin yetmedigi gibi bir de vay efendim bana yazdigi yorumlar var diye insanlari manipule etmeye calisiyor, ayilip bayiliyorsun.

Yasinin kadini ol ceycey. Bak ciddiyim ise yarar. Bir yerde durmayi bil. Herkesi kendin gibi bilme.

Su sitede defalarca 13-14 yasimdan beri ailemden onca varligina ragmen destek almadan hem calisip hem okudugumu, neyim varsa kendi cabamla yaptigimi anlattim. Kisinin once kendisini sevmesi ve inanmasi gerektigini; basarisinin buradan geldigini; kimseye minnet etmeyecegini ifade ettim. Ben bir ogrencinin calismasina asla karsi olmadim; olmam da.

Hayat sadece senin su arkadasim soyle yapiyor, bu akrabam boyle yapiyor diye yasanmiyor, su kadar maas aliyor vb hesap yapanlar yok. Baska hayatlar da var. Bu konunun sahibiyle dahi verdigi bilgiyle yetinmeyip olayi sakiz gibi cekistirmissin. Kadin gelirini soylemis belli ki sarpa sarmis bir hayati var cozum yolu ariyor. Yalan borcu mu var? Hadi konu fake olsun zaten uye engellenir ve konu kapatilir. Ee?

Sana son sozum tamamen kendince algiladigin seyleri gelip de burada hatirat minvalinde yazip durma. Zira “KK’daki idollerimden birisin” dedigin kisiye 2 gun sonra once surada;

Thread 'Güzellik rutinlerimiz'
Güzellik rutinlerimiz

Simdi de alakasiz bir konuda tabir-i caizse “sallamaktan” vazgec. Sakil duruyor.

Durmuyorsun ceycey. Ama dur. Vallahi durmak da guzel seydir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…