Tek kuruş yatırım olmadan ev almaya kalkmak..

garipbirhayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2017
3.451
1.922
83
Evet, tek kuruş yatırımınız olmadan, kenarda tek kuruş paranız olmadan ev almaya kalkabilir misiniz??

Son konumu biliyorsunuz,eşimle boşanma ile ilgili..
O gün ailesinin geldiğinde benim kendi dedemler de geldiler ve 90 yaşındaki dedem kendisine “ senin okulun var devam eden, başka ile giderseniz bir de çocuk olursa nasıl geçineceksiniz,kira vermeden zorlanıyorsunuz” dedi, ve eş kişisi o gün kira yerine bunu alın o zaman diyerek arabanın anahtarını bıraktı masaya..

Birleştiğimiz günden beri her boş vaktinde ev araştırıp, gidip ev bakıyor..
Bir ikisine ben de gittim yanında ve evi beğenmediğimi söylediğimde açtı ağzını yumdu gözünü.. şimdi oturduğumuz ev ile kıyaslıyor hepsini.. şimdi oturduğumuz evi gömüyor aklı sıra, 5-6 yıllık bina ama konumu itibariyle onun baktığı evlerin hepsini havada karada alır..
Allah razı olsun 3 yıldır oturuyoruz demek yok,beni o evde tutuyonuz,oturtuyonuz diyor...
Güya anne babam onu zorla tutuyor sanki.. beni düşündüklerinden oturttular işte..
Şunu anladım ki elin oğluna YARANILMIYOR...

Şimdi konuya geçersem , bizim 35.000 tl lik ortalama bir arabamız var, ve 150.000 tl lik evlere bakıyor,arabayı önden saydırıp gerisine komple kredi çekecekmiş, kardeşi devlet memuru olduğu İçin faiz oranı daha düşük olduğu İçin krediyi de o çekecekmiş..
Ve ödemeye babası da yardım edecekmiş güya..
Ben kendisine “ev almanın acelesi olmadığını,bu evde otırabileceğimizi söylüyorum,bana ; ben başkasının evinde ne zamana kadar oturacağım diyor.. başkası dediği babam..
Ve beni tersliyor.
Birleştiğinizden beri bana yaklaşımı iyi değil,sevgisini zerre hissetmiyorum zaten, benden tamamen bağımsız gibi bir şey..

Şimdi nasıl davranayım ben? Annem hiç karışma ne hali varsa görsün diyor..
Bugün hatta bir ev baktık ve ben beğenmediğimi söyledim o da ben beğendim dedi, iyi kendin otur o zaman dedim gülerek şakadan,tamamen şaka..
Bana dedi ki vallaha da billaha da otururum dedi..
Bu ne demek :( o kadar kırıldım ki...

Bence 35 bin peşinatla ev alınabilinir madem ailesi de yardım edecekmiş, kiraya vereceğinize krediye verirsiniz.. Şahsen ben de bu şekil ev almayı düşünüyorum ve yardım eden olmayacak 35 bini de anca yaza kadar denkleştirebilirim..

Arabayı kira yerine alsin babanız .Kredi borcuna girsin de görsun gunünü .Hayati pek dalgaya almıs ve nankör esiniz .
Tmm deyin begendiginiz eve ....
Benim babam öyle bir insan değil ki kıyamaz...
Bana laf edilsin istemez.. benim maddi sıkıntı çekmemem için 3 yıl önce evinin birini bize verdi zaten..

Kardeşi kredi çekecekse,evde kardeşinin üstüne olacak ve herhangi bir boşanmada siz hak düşmeyecek...bunu göze aldınız mı
Kendisinin gerekçesi kardeşi memur olduğu İçin kredi oranının düşük olması...
Kendisi kredi çekerse 30 bin lira gibi bir para fazla ödüyormuş güya..
Benim hayır sen çekeceksin dememle krediyi kendisi çekecek biri değil eşim... ne yapayım ki ?

Benim hayır sen çekeceksin dememle krediyi kendisi çekecek biri değil eşim... ne yapayım ki ?
Böyle bir adama niye geri döndünüz ki?

Benim babam öyle bir insan değil ki kıyamaz...
Bana laf edilsin istemez.. benim maddi sıkıntı çekmemem için 3 yıl önce evinin birini bize verdi zaten..
Iste baziları haketmiyor .Bulundugunuz evin kirasini siz alirsiniz .
Bosverin sürtsun burnu .Kira vermemis daha 3 kurus ,kredi ödeyecek heee paşam heee deyip gaz verin .

esiniz cok nankormus ben olsam derdim ver kira parasini gor gununu.ayrica 35 bin tlye kimse 150 bin tllik ev vermez size biz kac yil once 100 bin lira icin 60 bin pesinat verdik.hem esinizin kardesi niye krediyi cekiyor ben olsam hayatta kredi cekmem baskasinin adina.

Iste baziları haketmiyor .Bulundugunuz evin kirasini siz alirsiniz .
Bosverin sürtsun burnu .Kira vermemis daha 3 kurus ,kredi ödeyecek heee paşam heee deyip gaz verin .
Krediyi de kardeşi çekecek güya memurlara faiz oranı düşük olduğundan.. farklı niyetleri varsa Allah a havale ediyorum..
Herhangi bir boşanma durumunda hak talep edemeyeceğim de..

esiniz cok nankormus ben olsam derdim ver kira parasini gor gununu.ayrica 35 bin tlye kimse 150 bin tllik ev vermez size biz kac yil once 100 bin lira icin 60 bin pesinat verdik.hem esinizin kardesi niye krediyi cekiyor ben olsam hayatta kredi cekmem baskasinin adina.
Valla veriyorlar.. bugün 140 binlik bi eve baktı,evi beğensek arabayı da önden alıyorlardı. Kredi için de olumsuz bir şey demediler...
Kardeşi adına güya memur olduğu İçin faiz oranı düşük olduğu İçin çekiyorlar.. zihniyetleri farklıysa Allah sorsun.. herhangi bir boşanma olursa hakkım bile olmayacak..

Esin mülkü ailesinin üstüne yapmak için kılıfını bulmuş.Dugun takılarını da verir eşinin kardeşini ev sahibi yaparsın.Muhtemelen daha önce 1 ay ayrı kaldığınızda "ailesinin evine güveniyor" şeklinde bir düşünce geliştirdi.Ailenin evi olduğu için seni kovamadi da kendisi valiziyle gitti....çok gücüne gitmiş bence arkadaşın

Krediyi de kardeşi çekecek güya memurlara faiz oranı düşük olduğundan.. farklı niyetleri varsa Allah a havale ediyorum..
Herhangi bir boşanma durumunda hak talep edemeyeceğim de..
O kadar kolay degil o krediyi ödemek .Belki de blöf yapıyor .150 bin liraya en az 200 öder.
Su anki eviniz kimin üzerine ,bakalim kardesi bu kadar krediyi kabul edecek mi .O aile icin de buyuk sorun bence .Karısi ne diyecek .Maaşınız ne kadar .

Esin mülkü ailesinin üstüne yapmak için kılıfını bulmuş.Dugun takılarını da verir eşinin kardeşini ev sahibi yaparsın.Muhtemelen daha önce 1 ay ayrı kaldığınızda "ailesinin evine güveniyor" şeklinde bir düşünce geliştirdi.Ailenin evi olduğu için seni kovamadi da kendisi valiziyle gitti....çok gücüne gitmiş bence arkadaşın
Verir miyim takılarımı hiç....
Ben Allah a havale ediyorum .. fikirleri zihniyetleri o ise Allah razı olur mu hiç...
Benim ailem teknikmiş ummadan bize evlerini sağladılar da onlar böyle kötülük düşünüyorlarsa Allah yukarda.. o sorsun.. eşimi az çok biliyorsunuz.. hayır sen çekeceksin desem,benim dememle onu yapacak biri değil..

Kenarda tek kuruş yatırımı yok,arabanın peşinatına güvenerek yola çıkıyor.. bunlar mümkün olamaz ki..
Bu adam sizi soyup soğana çevirip kullanıp kullanıp atar. Öteki konunuzda size bir sürü tavsiyede bulunuldu. En sonunda sabahlara kadar whatsappa giren adamı akladınız. Şimdi olgun bir tavır mı bekliyorsunuz? Sizi sevmiyor saygısı Yok. Önemsemiyor bile. Hala oluruna bakıyorsunuz

Back
X