Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ne kadar saygısız insanlar var. Kimsenin haddi değil bir annenin çocuğunu ne kadar süre emzirecegi konusunda fikir beyan etmek. Sorsan herkes kişilik haklarına saygılı, özgür fikirli. Ne farkı var acaba daha ne kadar emzireceksin diye sormayi kendine hak gören insanların, ne zaman evleneceksin ne zaman çocuk yapacaksın diye darlayan cahil teyzelerden. Konu sahibi arkadaşım sen de neyin aciklamasini yapiyorsun suçlu gibi, ayıp bir şey yapıyor gibi. Dünya sağlık örgütüne göre bir anne çocuğunu minumum 2 yil emzirmeli. 2 yıl asgari süredir azami değil. Üst sınırı konusunda da hiç bir bilimsel veri yoktur tamamen anne ve bebeğin keyfine bağlıdır. 2 yıl sonrası emzirmenin psikolojik , fizyolojik hiç bir zarari olmadığı gibi bir sürü de faydası vardir. Üçüncü kişilerin bu konuda söz söylemeye hakkı yoktur. Cahil ve hadsiz insanlar 2 yıla kadar emmiyor diye saldırırlar iki yılı da iki gün gecti mi hala mi emiyor diye.
Konuna gelince de mastit olabilir bence bir doktora görün. Bı şekilde uyarilip onda da süt üretimi başlamış belli ki. Ayrıca tebrik ederim bahaneler bulamayıp tek memeyle bebeğini bu yaşa kadar emzirmeyi başardigin için.
Gogusunu kendin sık yoksa mastit olur. Drlar sana demedi mi anne sütü de olsa beklememeli. Sakın çocuğa da icirme bayatliyor aile hekimim demisti.
Bayatlıyor nedir canım ya. Araştırsana biraz anne sütü bayatlarmıymış.
tuz oranı yükselir emilmeyen göğüste ki sütün. bu da tadını acımsı/tuzlu yapar
Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
1 yaşından sonra emzirmenin bir faydası yok. Hatta belli bir yaştan sonra zararlı bile diye okumuştum.
Bir yanımız yaprak döker, bir yanımız bahar bahçe…
Kayıtlı Üye
Yok canım ıcırmem kesinlikle ya sut gelmiyor diye ihmal ettim sagmadım
Gogusunu ovala masaj yap. Sağ. Soğuk hava ama buz çok iyi geliyor veya üşürüm diyorsan sicak duş al.
🇹🇷 PARLA... 100 YAŞINDASIN 🇹🇷
Pro Üye
Benim eniştem ilkokula kadar emmiş konu sahibi de emzirecek herhalde.
kuzenimde 6 yasina kadar emmis simdi kizida ayni sekilde hala emiyor
Bir yanımız yaprak döker, bir yanımız bahar bahçe…
Kayıtlı Üye
Bayatlıyor nedir canım ya. Araştırsana biraz anne sütü bayatlarmıymış.
tuz oranı yükselir emilmeyen göğüste ki sütün. bu da tadını acımsı/tuzlu yapar
Valla bana aile hekimim dedi. Ben onun için çok dikkatli emzirirdim.
Dalga gecer gibi konısyularda o yuzden acıklama bari yapım dedım iki defa denedim anca yavas yavas bıraktırarak oluruna vardım cunku cocuk asırı etkileniyor bide sonra verırım oglum deyince tamam dıyo boyle boyle alısacak zaman alıcak ama bizim ıcın bu yöntem ıyı
Kimseden etkilenmeyin.
Ben sizden de uzun emzirdim.
Ağzı olan konuştu tabii ki herkes çok bildiği için.
En iyisini siz ve çocuğunuz bilirsiniz.
Milletin lafına değil, çocuğunuzun tepkilerine bakın.
Ay yazmayayım yazmayayım dedim de. Kadın burada derdini sormuş, sütten kesmeli miyim dinen caizmi, psikolojisi bozulur mu diye sormamış. Size ne arkadaşım isterse ilk okula başlayana kadar emzirir. Siz kimsiniz de karışıyosunuz.
biri yazmış psikolojisi bozulur, biri yazmış kahve sür. O çocuğun tüm dünyası güvendiği sığındığı liman o meme. Öyle şak diye 2 yaşında oldun hop bitti emmiyosun ya da öyle acı süreyim kahve süreyim saç bağlayayımla olmuyo. Emzirme kademeli olarak kesilir.
20 diş tamamlanıncaya kadar da kesilmez.
ne değişiksiniz yahu.
S
sevdamss
canım soruna gelince de, 2,5 yıldır emilmeyen göğüsün mastit olması alışılagelmiş bişey değil. Ben ilk önce hamile olabileceğini, sütünün de kolostruma dönüştüğünü düşündüm. Sen yine de iyice mastite çevirmeden bi doktora gözük. Antibiyotiğe kadar ilerleyebilir tedavin. Birde sıcak su tut göğsüne, tarakla tarayıp elle sertlik gidene kadar sağ. Çok fazla sağma ki süt üretimi artmasın. Birde dolapta beklettiğin lahana yaprağını sar.
ve sütün azalsın istiyosan( bıraktırdığın için diyorum) 3-4 gün günde 2 büyük fincan adaçayı tüket
1 yaşından sonra emzirmenin bir faydası yok. Hatta belli bir yaştan sonra zararlı bile diye okumuştum.
Okumayın araştırın o zaman. İlk 1 yıl sadece anne sütü bebeğin temel besini. 2. Yıl ise en az %25 anne sütü almalı. Anne sütü yoksa formül mama.
2 yaşa kadar da dinen o süt bebeğin hakkı. Eğer 2 yaştan önce kesersen helallik alman lazım büyüdüğünde.
Hepsini geçtim allahın lutüf ettiği bişet faydasız olamaz
Kimseden etkilenmeyin.
Ben sizden de uzun emzirdim.
Ağzı olan konuştu tabii ki herkes çok bildiği için.
En iyisini siz ve çocuğunuz bilirsiniz.
Milletin lafına değil, çocuğunuzun tepkilerine bakın.
Hay ağzın bal yesin ya.
benim de oğlum 14 aylık emziriyorum ve 20 diş tamamlanana kadarda emziricem.
artık dktorlar mama şirketleri sağolsun emziren annelere düşman gibi bakıyolar. Emzirmemeyi matah bişy sanıyolar. Anlatamıyosın da insanlara ya çok garip
Iyi geceler. Gecmis olsun. Ilk cocugumda benzer durumu yasadim. Sabaha kadar uyumamistim sislikten dolayi cok korkmustum. Sabah hemen doktora gittim. Mamografi cektiler. Teshisin tam adini hatirlamiyorum ancak korkulacak bir durum degildi. Geçti, gitti.
Siz de panik olmayin fakat tedbiri de elden birakmamak lazim. Bir doktora gidin.
Bu arada ben de tek meme emzirenlerdenim. Istegim disinda sag mememi daha cok emdi herhalde. Biri iri biri minnak.
Emzirme suresiyle ilgili olumsuz yorumlara takilmayin 20 aylik oglum var hala emziriyorum. Ebe de kontrolde devam edebilirsin dedi. Öğün niteliginde degil ama emiyor.
Saglicakla kalin.
Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Tesekur ederim canım ya. Moralim bozuk buradan danısırsam İcim rahatlar diye yazdım cunku korkuyorum kotu bısy sandım bu şekilde yorumlar gelince canım sıkıldı
Korkma canım ;mastit olmuşsun ve tedavisi kolay ..duşa girip masaj da yapabilirsin ,makinayla sağdıktan sonra elinle de sağmayı dene ,içeride süt kalmaması önemli .ama ateşin cıkarsa doktora git ilaç veriyorlar geçiyor merak etme
Korkma canım ;mastit olmuşsun ve tedavisi kolay ..duşa girip masaj da yapabilirsin ,makinayla sağdıktan sonra elinle de sağmayı dene ,içeride süt kalmaması önemli .ama ateşin cıkarsa doktora git ilaç veriyorlar geçiyor merak etme
Tamamen sağarsa süt üretimi devam eder canım. Mastit olunca emzirilmeyecekse şişlik gidene kadar elle sağım yapılır. Meme de süt bitmez. Arz talebe göre süt üretir.
Onu siz okumamissinizdir bı arkadaşınızın arkadaşı okumuştur ancak. Tamamen halk uydurmasi veya 100 yıllık geçerliği kalmamış bilgiler bunlar. Hiç bir güncel ve bilimsel kaynakta öyle bir şey okumuş olamazsiniz
My little sunshine🌞
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Hayır canım bıraktırıyırum ama işte yavas yavas olması daha ıyı hem Bnde bunalmıyorum gunduzlerı emmıyor gece arada veriyorum
Allah rızası için açıklama yapmayın...
Millete ne ne kadar emİrİrdiğiniz.
2.5 yaş erken bile olabilir çocuğa göre değişir bu süre.
Meme sizin çocuk sizi süt sizin.
Emmez ama emzir olmaz derler.
Emzirirsin ama yeter kes artık derler.
Ama hep derler.
RABBİM'E ŞÜKÜRLER OLSUN❤🌹
Kayıtlı Üye
Sağınca rahatlar belki. Ya da üştünce falan ağrı olabilir. Ayrıca iki, iki buçuk yaştan fazla emzirmek caiz değil diye dinlemiştim tvde. İki buçuk bile şüpheli
Evet dinen erkek çocuğu 1.5 yaşına kadar, kiz ise 2yasina kadar emzirilmeli.
Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
Onu siz okumamissinizdir bı arkadaşınızın arkadaşı okumuştur ancak. Tamamen halk uydurmasi veya 100 yıllık geçerliği kalmamış bilgiler bunlar. Hiç bir güncel ve bilimsel kaynakta öyle bir şey okumuş olamazsiniz
Haklı olabilirsiniz ben anne falan değilim. Bu konularda pek bilgim yok. Herkes çocuğunu istediği kadar emzirsin beni ilgilendiren bir durum yok sonuçta, saygı duyarım.
Evet dinen erkek çocuğu 1.5 yaşına kadar, kiz ise 2yasina kadar emzirilmeli.
Hangi ayet yazıyor bunu paylaşır mısınız?
Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Tamamen sağarsa süt üretimi devam eder canım. Mastit olunca emzirilmeyecekse şişlik gidene kadar elle sağım yapılır. Meme de süt bitmez. Arz talebe göre süt üretir.
Ben mastit olduğumda hastanede bu şekilde yapıp o şekilde yönlendirmişlerdi ,doktor kanallarda süt kalırsa tıkanıklık açılmaz demişti ondan bu şekilde paylaştım canım .Yanlıs bişgi vermek istemem sağlık bu sonuçta
Hay ağzın bal yesin ya.
benim de oğlum 14 aylık emziriyorum ve 20 diş tamamlanana kadarda emziricem.
artık dktorlar mama şirketleri sağolsun emziren annelere düşman gibi bakıyolar. Emzirmemeyi matah bişy sanıyolar. Anlatamıyosın da insanlara ya çok garip
34-35 ay emzirdim.
19 diş vardı, o son dişi çıkarırken biraz daha devam etmeliymişim dedim.
2 yaş doldu diye ağlata ağlata meme bıraktırmayı normal görüyor kaç anne bu baskılar yüzünden.
Çocuk hazırdır tamam da her çocuk aynı mı, hepsinin ihtiyacı bir mi?
Ama yok, aynı fabrikanın aynı ürünü gibi, 2 yaş dolduysa bıraktıracaksın.