Tek oğlum var miras paylaşımı

Konu sahibi evladınizdan böyle bir şey ummaniz çok çok ilginç.
Onu geçtim bana bişey olsa eşim oğlumu asla mağdur etmez diyorsunuz.
Yani kocanıza duyduğunuz güveni dogurdugunuz çocuğa duymuyorsunuz...

Burası daha da ilginç.
Ya benim evladım tutar da bana böyle bişey yaparsa ben zaten biterim, bana ev kalsa nolur, kalmasa nolur.
Yani evlattan yana böyle hesap kitapla yaşamak.......
Yorumsuz.

Kısmen kendinizi güvenceye almanızı anlayabilirim.
Ama...
Çocuk sadece maddiyatla iyi büyütülmez. Sürekli çalışıyor musunuz, kolejde okutuyorum diyorsunuz da sadece bunla da iyi anne olunmuyor. Çalışmayan ama gelişimi için emek veren anneleri de harcamayalım.
Ben çalışan bir anneyim. Annemin babamın evlerinden birinde oturuyorum. Miras kalacak iki evim bir de yazlığımız var. Ama asla anneme yada babama dava açmam. Aklımın hayalimin kenarından geçmez. Oğlum var o da sanmıyorum yapsın.
Yani siz para oul mal mülkten ziyade, vicdan, merhamet, empati gibi duyguları verebilmelisiniz. Evet yine de içinde kötücül hisler olabilir belki bilemiyoruz ama şefkatle büyüyen bir çocuğun anne sevgisiyle büyüyen bir çocuğun ben bu kadar alçalacağına inanmıyorum.
Yani naçizane siz burda maddi vereceklerinizfen ziyade hislere, sevgiye şefkate odaklanın. Bunları verdikten sonra evladınız da hayırsız olmaz

Konu sahnbine istemsizce katılıyorum hanımlar çevreyi bırakın ananemin başına geldi. Dedem genç yaşta vefat etmiş. Ananem ise eşinin karda kışta yol parası vermeden eve bile yürüyerek artıra artıra ev aldılar ki bu dediğim yer soğuğuyla meşhur bi ilimizdir. Ananem 6 çocuğunu eşinden kalan maaşıyla yetiştirdi okuttu evlendirdi. 2 oğluyla ilk seneler o evde gelinleriyle yaşadı sonra bi dayım ayrı ılerı sokakta bi eve kiraya geçti ki diğer oğlu evlenirken gelinine kızım benle yaşamak istemezsen ayrı eve çıkın o da ben yaşarım anne dedı . Gelin görün ki yıllardır yengem küfürler hakaretler yemek dahi önüne koymazmış bize ağlayarak anlatır bk biz istanbuldayız bu arada. Dayım iyidir tasvıp etmesemde bu konudan bır kaç kere kavga etti. Sonra ev kentsel dönüşüme girince o evın parasıyla ev aldılar ananem altınlarını dahi verdi şimdi diğerlerıdd bıze verıceksın altın para dıye yakasına yapıştılar maasının yarısı eve erzak alır. Şuan gelini benım evımde oturdun kolundaki bılezığı yaptın benım evımde oturuyorsun ıstemıyorum ya da maaş kartını bana ver dıyor dövmeye kalkıyor. Kira geçicek kendi evini bırakıp dayımda kalp hastası oldu hastanelik oldu bu durumdan ama yengem yıne aynı ıstemıyor torunları bıle ınsan yerıne koymuyor cephe aldırdı dığer yemgemdeıstemıyor kızlarına gıtsın o bakmıyorsa ben nıye bakıyım der dığer kızı ıster ordada çekınıyor damat bır gun bır sey der mı dıye babam çağırıyor anne gel burası senın evın dıye ama o kadar çekınıyor kı gözyaşlarını görmenız lazım

Bir insan daha küçücük çocuğu hakkında nasıl böyle düşünebilir. Düşündü diyelim vicdanını hiç rahatsız etmez mi bunu düşünmek bile. Tamam cocuk büyür hayırsız evlat çıkar çocuğunuzdan soğursunuz vs. araştırırsınız ne yapılması gerekiyorsa ama 7 yaşında çocuk sizden sadece sevgi ilgi bekler şuan. Ayrıca ölüm sırası bizim planlarımız göre işlemiyor.

Çok üzüldüm babannenize.
Aslında çözümü aynı ev değil. Kimse kimsenin evinde kalmamalı, ister istemez yük olunuyor.
Kaç kardeşlerse hepsi bir miktar her ay gönderecekler, emeklisiyle kendi evinde yaşayacak. Bunun için bastıramaz mısınız? Kadıncağız son günlerinde en azından huzurla kendi evinde yaşar Özgür özgür

Evet tapuyu ortak alabilirsiniz.
Ev kredisi eşimin üzerine çekildi. Ben sadece imza verdim kefil için.
7 yıldır sadece eşimin maaşından çekiliyor kredi. Ama tapuda en başından bu yana ikimizin fotoğrafı var. Ve açıklamada yarı yarıya pay sahibi olarak yazıyoruz..

Tabi ki bunu şimdi düşünmeniz tuhaf geldi. Ama açıklama beklediğiniz için yazdım.

Bizim de bir oğlumuz var. Evimiz bir aksilik olmadıkça zaten onun geleceğinin güvencesi açıkcası benim değil. Bir insan işsiz de kalsa başını sokacak bir evi oldu mu bir şekilde idare eder. Ama kirada olup da işsiz olmak berbat bir durum..

Onun için bizim çabamız. Ben emekli olabilsem yeter şahsen..

Madem bu kadar dertlendiniz gidip noterden kağıt bir şey alın..

Ne diyecegımı bılemedım

Şöyle ki zaten o kendi eviydi başta konuşmuşlardı kızım benle yaşamazsan ayrı evde oturun o da kabul etti sonra bu ev kentsel dönüşüme girdi de daha belediyeden ses çıkmadı bir ev aldılar krediyle peşinatıda ananem verdi birikmişiyle dul maaşından bır de altınları vardı azcık onu verdı oğluna bı ev alındı şimdi kendi evınde ıstenmıyor kı onun evınde yaşarlarken benım ananemın maasını herkes yerdı. Bu evıde alırlarken daha bı ev alınsınlar ananem rahat etsın dıye babam 40 bın lira hedıye ettı 200 e aldılar evı ama ıstenmıyor dığer cocukları bı gun eve toplandılar onun yanın geber artık gıt evımden dıye hakaretler etmış dayımda hatta dayanamamış tasvıp etmedıgım bır sey yapıp vurdu bır kaç kere öyle anlatıldı. Ananemde oğlum yapma ben gıderım dedı teyzemde bı sure kalıyor kıraya çıkıcak bır de dul maasını ıstıyormuş yengem benım evımde kalıyorsun bana para ödicen dıye ama yemek vermıyırmuş acıkınca yaşlı kuru ekmek yermış . Sızın dedıgınız gıbı dıyoruz gel dıyoruz bız de kal da çekınıyor kabul etmıyor kıraya cıkayım dıyor. Diğer yengem hıc ıstemıyor bu yemgemle bırbırlerını fişteklşyor dıger yengemde zaten hıc almaz altın verdı bızedd versın dıye yaşlı kadını ınsan yerıne koymuyorlar bır de yazları bıze gelir gıdınce yengem ıyıce tek alışıyor hepten ıstemıyor

Şu kk da erkek evlatların bu kadar gömüldüğüne ne kadar sık rastlamaya başladım. Sanki kızın hayırsızı yok mu?

Algıda seçicilik. Kötü örnekleri seçip bilinçaltınıza nasıl işliyorsanız artık..
Benim çevremde hiç böyle kötü örnekler yok. Varsa da bir elin parmağını geçmezler..

Ortak tapu oluyor, tapu dairesine gidin sorun
Erkek çocuklara güven olmuyor fazla, tedbirin alın

Ay daha neler artık
7 yasında cocuk daha,hemen hayırsız evlat damgası yedi
Adamı da gömdün ablacım.
Ne izliyosan bırak,bu kadr dram iyi degil

Kızlar konu biraz garip ama ben çok da haksız bulmadım konu sahibini benim aklima gelirmiydi hiç sanmıyorum ama bu yüzden elimde avucumda birşey yok aclık sınırında yaşıyorum

Biz de şimdi zor bela ödediğimiz evi "emekli olalım da evi çocuğa bırakır memlekete (eşimin memleketi) gideriz" diye plan yapıyoruz arada..

Çocuk bizi atmadan bizi basıp gidiyoruz iyi mi?

İnanın öyle şeyler yaşanıyor ki.
Bu devirde asıl evlatlar anayı babayı dert sahibi ediyor. Konu sahibini haklı buldum. Bazı hanımlar şaşırdım evladı merhametli.yetiştir vs demiş. Öyle bir bencil nesil geliyor ki (bunda anne babanın payı büyük maalesef. Çocuk her şeyi kendi hakkı olarak görüyor. )İş evladımızda bitmiyor hanımlar. Damat ve gelin de işin içine girince hiç de öyle olmuyor. Ah ah...
Şimdiki zamanda en büyük imtihan evlat. Yazacak çok şey varda. Hangisini yazayım.

Benim babam tek cocuk.Dedem 2.evliliğini yaptı vefatından önce.Dagda bi evi var.Bayagı eski bisey.
Kadının imzası olmadan bırak satmayı,civi bile cakamadı babam.
Hakkını verdi cıkardı tapudan.Öyle tamir yapıldı.
Yani sizin imzanız olmadan zaten satamaz.
Bosa kuruntu yapıyorsunuz.

Keşke bir imkanları olsa da huzurevine insanlar gitse. Hani bir söz var ya baba üzüm bağı vermiş evlat bir çöp üzüm vermemiş diye.
Hayat hiç de burda yazıldığı gibi olmuyor. Allah muhtaç etmesin ama insan bence ilk başta kendini güvence altına almalı.

Mesela bundan çok değil 10 sene önce millet huzurevi bilmezdi. Şimdi ise yer yok. Acı ama gerçek. Burada bazen yorumlara denk geliyorum bakamayacaksa doğurmasaydı. Yani anne baba yemeyecek içmeyecek evlat için yaşayacak.

Önceden anne baba hakkı aşırı abartılıyordu. Şimdi de evlat hakkı...

Ohoooo bu devirde babana bile guvenmiycen derlerdi dogru valla siz sizden olma evladiniza guvenmiyorsaniz dunyanin sonu gelmiş demektir.

Istisnalar kaideyi bozmaz ama siz evladi guzel iyi ahlak sahibi vicdan sahibi yetistirirsen niye sana bu kazığı atsın ki

Bilemiyorum bna ters bir konu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…