Tek oğlum var miras paylaşımı

Klavye kahramanlara tekrar seslenmek istiyorum.Çoğunuz oturduğunuz yerden çayınızı yudumlayıp kocanızdan gelecek para ile ben en mikemmel çocuğu yetiştiriyorum benim çocuğum en vicdanlı ay benim çocuğum melek böyle birşey aklıma bile gelmez bahtı güzel olsun çık çık ne vicdansızsınız tarzı türk filmi tarzında konuşmalar ile nereye varmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum.Ben çocuğum için ben zaten iyi yetiştiriyorum deyip lafla köşeme çekilmiyorum dediğiniz gibi.Bu devirde paranız yoksa malesef o çocuk bir yere kadar yetişiyor.Gözünüzde nasıl canlandı bilmiyorum ama oğlumun karşısına geçip hımm sen hayırsız olursun beni sokağa atarsın demiyorum heralde.Yakınımın başına gelen bir olay sonrası acabalar oluştu kafamda.Kaldı ki bir çok benzer olay yaşanmış yorumlarda gördüğünüz gibi.Anne baba vardır bir olu vezir olur bir oğlu katil halbuki aynı anne baba yetiştirmiştir ikisini de.Dediğim gibi aranızdaki klavye kahramanlarının çoğunun sıcak yatağından kalmaya üşendiği bir saatte hava daha aydınlanmadan yollara düşüyorum oğlum için geleceği için yoksa eşimin geliri ile çok rahat geçinirim ben çalışmama gerek te yok.Bunca emeğin içinde ikeri de sadece insiyatifi bana ait bir evimin olmasını istemek suçmu.Rabbim kötü düşündüğümü düşünenlerin bir gün başına evlatlarından yana birşey getirmesin de burda yazdıklarınızı hatırlatmasın.

Sizi çook haklı buldum. Devir kötü asla ne olacağımızı bilemeyiz. Evladına canını verüyorsun ama karşılığında ya seni sana ait olan evinden çıkarırsa? Örneklerini saymaya lüzum yok... 1 tane evin olacaksa ne yazık ki evladın da olsa düşünmek zorundasın. He 2 3 evin olsa amaan boşver gitsin.. Kaygılarınızo anlıyorum. Aynı kaygıları eşiniz için de yaşadığınızıyaşadığınızıAllah hayırlı evlatlar nasip etsin cümlemize..

Tek calisan siz degilsiniz. Dramayi birakin.

Çalışan bir kadın olarak ilk kez evhanımları adına çok rahatsız oldum.
Sizin mantalitenizden hayırsız evlat çıkabilir gerçekten bence de.
Bu potansiyeli anne çocuğa verecek gibi zira.
Yazık.

Tapuda şerh koydurup kullanım hakkını alabiliyordunuz. Yani siz hayatta olduğunuz süre boyunca kullanabilir, kiraya verebilirsiniz ancak size bir sey olursa evin tüm hakları oğlunuza devrolur. Avukat arkadaşlar biliyordur.

Yoo çok bir masraf olmaz ortaklık için kayınpederimin tüm evleri kaynanam ile ortak yapılmış vefat etti eğer biz o evleri satmak isteseydik kayınpederimin hem evin yarısı hem de eşinin payından da hakkı var yüzdesi daha çok oluyor asla satamazdık satışa çıkaramazdık evin kendü pay hissesini kim alacak ki oturamayacağı evi kim satın alır? Dava açıp satma hakkı yok hak sahibinden biri hayattayken eğer ortağa çevirirseniz mümkün değil ayrıca yani bu kadar detay düşünüp bu kadar şimdiden panik neden? Su akar yolunu bulur

Evlilikte edinilen mallar zaten ortak değil mi kocanızın üstüne olsa ne olacak ki

Ay içinize mi doğdu acaba..
Kötüyü çağırmayın boşverin.

benim annem oturduğu evi erkek kardeşimin üzerine yaptı ve onlarla oturdu...2 yıl önce kardeşimi kaybettik....ev geline ve iki oğluna kaldı...bugün itibariyle gelin artık annemi istemediğini ondan zaten hiç hoşlanmadığını söyleyip alın annenizi dedi...aldık tabii ki...demem o ki...hayat bu... annemin de aklına gelir miydi oğlunun ondan önce öleceği gelin tarafından kapıya konulacağı...önlem almak gerekiyor maalesef mevcut durum an be an değişebiliyor....

Bu durumda eşiniz bir vasiyet hazırlayabilir notern'den Allah korusun kendisine bir şey olduğu takdirde evi size bıraktığına dair.
Bütün çözüm önerilerine kapalisiniz az yorumları okudum benim yazdığımı başka bir arkadaş önerdimi bilmiyorum.

Yav daha dur hele acep o kadar ömrün var mı gelecek endişesi ii değildir hayırlı ömrün olsun

Neresinden rahatsız oldunuz anlayamadım.açıklarmısınız.

Sürekli boş atıyorsunuz, siz evde oturuyorsunuz boş boş demenizden, Evladım için siz uyurken ben işe gidiyorum gibi sürekli kıyas içeren cümlelerden rahatsızlıl duydum
Kimin ne kadar emek verdiğini bilemezsiniz.
Sizin bu cümlelerinizi genelde öküz erkekler derler, ben işteyken sen de uyuyorsun diye.
Evhanımlarına bu hırsınız nerden geliyor bilmiyorum ama hiç hoş değil. Benden belki de sizden daha çok emek veren evhanımları da olabilir. Yada sadece iş arayıp bulamadığı için evde olan bir kaç kadının kalbini de kırabilirsiniz. Çocuğunuz da sizin gibi kalp kırmaktan çekinmeyen bir insan olabilir belki kim bilir.
Buradan aşırı maddiyatçı biri imajını var ayrıca. Çocuğunuza yaptıklarınızı sayarken sadece maddiyatı sayıyorsunuz mesela.

Hanımefendi işte tam olarak klavye kahramanı olarak seslendiğim gruba dahil insanlardan birisiniz.Benim cümlelerimin neresinden ev hanımları kelimesini okudunuz böyle bir genelleme yapmadım.Ama ülkemizde malesef ben çok çocuk seviyorum deyip çocuğu ile ilgili hiçbir gelecek hayali olmadan futursuzca çocuk yapan eşi borçtan kırılırken çocuk berekettir deyip bir çocuk daha yapan çocuk bu birşekilde büyür deyip özellikle çalışan anneleri ben para için asla çocuğumu bırakıp işe gitmem diye eleştirip evde oturan bayanlara seslendim.Bir örnek daha vereyim net anlamanız için çalıştığımız yerde bir temizlik personelimiz var bir yıl oldu evlendiği bortçtan intiharın eşiğine geldiğini anlatıyor.Biz de eşin neden çalışıp sana destek olmuyor dediğimizde eşim rahatsız çalışamıyor dedi geçmiş olsun nedir rahatsızlığı dediğimizde sabahları erken kalkınca hasta oluyor başı çok ağrıyor dedi biz ağzımız açık dinledik.şimdi bir de hamileymiş.
Çocuğunuza yaptıklarınızı sayarken sadece maddiyatı sayıyorsunuz demişsiniz pardon ama çocuğa verilen sevginin merhametin vicdan ve ahlak duygusunun bir ölçü birimi var mı ki ben çocuğuma 3 kilo merhamet 5 litrede vicdan aşıladım mı diyecektim .Var mı bunun bir ölçütü evet ben de çocuğumu en iyi şekilde manevi yönden de yetiştirdiğime inanıyorum.Ama paragöz anne gibi ağır yorumlar gelince çocuğum için yaptığım maddi gelecek planlarım için örnek verdim sadece.Ben ce siz biraz sakin olun burası savaş yeri değil insanlar dertlerini anlatıp çözüm önerisi soruyor sizler içinden bir kaç cümle çekip saydırmaya başlıyorsunuz.

Paragözsünüz tabii.. Hayatımda ilk defa duyuyorum bir annenin 7 yaşındaki oğlu için böyle şüphelere sahip olup mal mülk derdine düştüğünü. Ya paragözsünüz ya da ruh sağlığınız iyi değil böyle yaşanmaz yalnız.

Tek çalışan da siz değilsiniz bu arada, sabahın karanlığında ben de çıkıyorum dışarı. Bu kadar niye abarttınız ki?

Dert yok ki ortada. Bir kaç olumsuz şey görüp öz evladınızdan şüphelenip, kocanızdan emin olduğunuzu söylemeniz tepki çekti.
Konu burda Allah rızkını verirciler de değildi. Sizin başından beri kocanıza güvenip oğlunuza güvenememiz tepki çektiği halde siz hala çalışmayan yada çalışamayan insanlara çeliyorsunuz konuyu.
Demagoji yapmaya gerek yok. Konu kocanıza güvenirken oğlunuza karşı güvensiz cümlelerinizdi. Sonrasında kimse çalışan kadın para kazanma gibi konularda yorum yapmazken direkt ev hanımlarına yönelik sert cümleler kurmanızdı.
Ben klavye delikanlısı mıyım bilmiyorum ama dert yokken paronayalar üstüne konu açıp tepki gelince direkt çalışmayan kadınlara saldıran bir kadın görüyorum karşımda.
Konu sizin çalışıp çalışmamanız değildi, konu kocanıza güvenirken evladınıza güvenmediğiniz için tapuyu Dert etmenizdi, konuyu çalışan kadınlara getiren sizsiniz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…