tek sigara içtim vicdan azabı yaşıyorum :(

Navizade

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2014
587
317
73
44
7 haftalık hamileyim hamileliğimi öğrendiğimden beri içmiyorum ama bugün gergindim arkadaşım yanımda içiyodu bi tane içtim yarım yamalak ama çok vicdan azabı çektim çocuğuma zarar vermemişimdir İNŞALLAH Aşılama yoluyla hamile kaldım nankörlük mü yaptım

Hayırlı olsun bebeğim Allah tamamına erdirsin sağlıkla inşllah. İki hamileşiğimde de fosur fosur içtim malesef çok şükür rabbime bi sıkıntıları yok. 1 taneden bişey olmaz ama sen yine de içme

canım ben öğrendiğim anda bırakmıştım ve hiç içmemiştim birdaha içme oldumu yazık daha yeni sağlıkla gelişsin karnında

Banada böyle oluyordu, birakmistim ama toplam hamilelik süresinde iki yada üctane icmistim, tabii ki sonra vicdan rahatsizligi.... Bisey olmamistir merak etmeyin, ama icmemeye bakin...ben asermek gibi düsünüyorum, dogru degil zügürt tesellisi gibi ama kendinizi tutabiliyorsaniz cok iyi, rahat olun bisey olmamistir bundan sonra icmezsiniz....hayirli olsun bu arada...

Haklısınız arkadaşlar aslında beslenmeme yaptıklarıma çok dikkat ederim ama işte şeytan çeldi aklımı

Bu son olsun,olmuş bir kere vicdan yapmayın ama dediğim gibi bu son olsunAllah sağlıkla almayı nasip etsin kucagına bu arada..

aynısını yaşadım
ilk 3 hafta çok önemli sonrasındada dikkat şart
ben gebeliğim boyunca sigarayı hiç bırakamadım
ama minimize ettim
ve her içişimde hissettiğin azabı bende yaşadım
allah a şükür ki
bebişlerimiz öyle 3 4 sigaranın etkilerinden çok korunaklı bir durumda
hiç olmasa tabiki çok iyi
ama bebeğe 3 4 sigara zarar vermez

Vicdan azabi cekiyorsun cekmen de gerek, arkadasinin yaninda icmesi bir bahane degil; o cocugu dunyaya getirmeyi sen tercih ettin o bebek degil. Boyle bir karar aldiysan o cocugun sagligindan da sen mesulsun. Ona zarar vermeye hakkin yok. Annesi olman ona istedigini yapma hakkini vermez sana. Neyse vicdan azabi duyman iyi bir sey, bir daha yapmana engel olur. Daha fazla uzulme, ama bir daha da icme. Zarar kismina gelirsek evet zarar gormustur gormemesi imkansiz, ama bir sigaradan da hicbir bebek olmez. Neyse bir daha yapmazsiniz olur biter, saglikla kucaginiza almak da nasip olur insallah. :)

Son düzenleme:
birazda arkadaşımın suçu bıraktığımı biliyor yinede yanımda dur diye ikide bir çağırıyor,bide konuşuyorda konuşuyor sevgililerinden bende zaten ona gerildim,bu ne ya bi kendine çeki düzen ver diye azarladım biraz sonrada kendime zararım oldu işte

Zarar verir , yalnizca AZ zarar verir. Yani 3 paket sigara icen bir anne bebegini COK zehirliyorken, gunde 5 sigara icen bir anne AZ zehirler. Vicdanlari rahatlatmak adina bilimsel verileri carpitmak cok anlamsiz. Insan hayatta yaptiklarinin sorumlulugunu almalidir. :)

İNŞALLAH ,iyi dedin arkadaşım ağzımın payını aldım artık ağzıma sürmem zaten

fazlaca sert değil mi bu yorum üstelik hamile bir kadına yazılmış

vermez canım
viğcdanı rahatlamak için söylemiyorum
ama günde 3 4 adet sigara paket demiyorum
bebeğe bir zarar vermez
çünki plesantada emilerek bebeğe kadar ulaşmaz
hee ne olur
zararı anneye verir
çünki zatem gebelik nedeni ile vitamin eksiği calsiyum eksiği taşıyan anne
sigaranın da bu minerallaeri öldürmesi nedeni ile
zarar görür . ve plasantada yaşlanma meydana geitirir ki bu da bebekten ziyade anneye zarar verir

evet hiç içmemek en güzeli
ama bırakamayan kişiler içinde
bunu vicdan azabı haline getirip
sitrese girip
bu sitres nedeni ile kaygı sorununu bebeğine hissettirmek
çok daha büyük bir problem olur

Sert oldugunu dusunmuyorum, yalnizca vicdan azabi cekmenin guzel bir sey oldugunu dusunmusumdur hep, cok iyi bir kotuluk onleyicidir cunku. Ve insanin sigara gibi yuksek bagimliligi olan bir maddeden kurtulmasi icin de vicdan azabi duymasi guzel bir yontemdir. Vicdan azabi yasam icin gereklidir, bugun adam oldurmuyorsak, hirsizlik yapmiyorsak bunu vicdanimiza borcluyuz.

Son düzenleme:

Yanlış yaptığının farkındasın ve bir daha yapmaya niyetin yok. bu durumda suçlu hissedip sıkma canını, strese girmenin de bebeğine bir yardımı dokunmaz. Umarım müthiş iyi ve ilgili bir anne olursun :)

yok yazdıgına birşey demiyorum ,haklısın da üslup olarak bana biraz sert geldi o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…