tek sigara içtim vicdan azabı yaşıyorum :(

İNŞALLAH ,iyi dedin arkadaşım ağzımın payını aldım artık ağzıma sürmem zaten

Umarim kirmamisimdir sizi, ama inanin ki benim cevremde bircok insan bu vicdan azabi sayesinde birakti sigarayi. Biri de ablam mesela. Eger cocuklarina karsi kendini sorumlu hissetmeselerdi imkani yok birakamazlardi. Kendinizi daha fazla uzmeyin, sigaraya gelene kadar ne zararli seyler var ve var olucak bundan sonra bebek icin, su soludugumuz pis hava mesela. Neyse amacim kinamak degildi sizi, neyse ki siz beni anlamissiniz, sevindim. Demek ki birakmak icin boyle bir motivasyona ihtiyaciniz varmis , yani bir nevi hayirli olmus icmeniz icmeseydiniz ve o vicdan azabini duymasaydiniz belki surekli akşinizda olacakti. Neyse icinizi ferah tutun. Tekrardan Allah bebeginizi kucaginiza saglikla almayi nasip etsin. :)

Son düzenleme:
Peki sigarayi hamilelikte bırakamayan anneler emzirirken içtiniz mi? Bende hamile olduğumu öğrendiğimden beri icmedim 34gun oldu doğum yapalı bu ara canım çok istiyor tabiki içermiyorum

yok yazdıgına birşey demiyorum ,haklısın da üslup olarak bana biraz sert geldi o kadar
Hmm ,oyleyse konu sahibesinden ozur dilerim amacim kirici olmak degildi. Yalnizca boyle durumlarda insanlar vicdan rahatlatmak amaciyla hamileleri yanlis seylere yonlendirebiliyorlar, bu defa -Allah korusun- bebeklere bir sey olunca anneler 'Acaba sigaradan mıydı? 'diye dusunerek omur boyu vicdan azabı cekiyorlar. Benim ablam da hamile kalmayi planlarken sigarayı birakti benim zorlamamla, en yakin arkadaslarindan biri birakmadi cocugu kronik bronsitle dogdu, etraftakiler 'O sigaradan degildir, uzme kendini' diyor ama kadin cocuk her rahatsizlandiginda vicdan azabindan oluyor. Ablam bana hala minnettardir mesela. Simdi tekrardan basladi ama tek tuk iciyor, yegenimden gizli. :)

Son düzenleme:

malesef benımde etrafımda var öyle insanlar cocukları bronşit bende cok içiciydim ama hamılelıgımı öğrendiğim an bitti şimdi süt veriyorum yine baslamadım insallah baslamam

malesef benımde etrafımda var öyle insanlar cocukları bronşit bende cok içiciydim ama hamılelıgımı öğrendiğim an bitti şimdi süt veriyorum yine baslamadım insallah baslamam

Eloktronik sigaralar falan var onlari bir denesen canim? Nikotin sakizlari? Bir de patlican yemeyi tavsiye ediyorlar, icinde nikotin varmis. Bir arastir bence. :)

Peki sigarayi hamilelikte bırakamayan anneler emzirirken içtiniz mi? Bende hamile olduğumu öğrendiğimden beri icmedim 34gun oldu doğum yapalı bu ara canım çok istiyor tabiki içermiyorum

içme canım...
anne sütünden her şey geçiyor bebeğine..
karnında taşımaktan çok farkı yok emzirmenin..
birini karnında besliyorsun, diğerini dışarda sütünle..

yok canım özüre gerek yok haklısın çünkü ,çocuğuma daha şimdiden okadar bağlandım ki ona kurban olurum diyorum ona zarar verecek bişey bi daha yapmam zaten sigarayı bitirmeden attım içemedim bile doğru dürüst,eşim bunu yaptığımı duysa çok kızardı bana o okadar özenli ki kıyamam

9-10.maddeler senin için....

Op. Dr. Yasemin Yakut, hamilelikte içilen sigaranın bebek üzerindeki bu olumsuz etkilerini 10 başlıkta şöyle sıralıyor:

1. Erken doğum: Zamanında gebelik haftası 38 - 40 hafta olarak kabul edilir. 38 haftadan çok daha önce doğumun gerçekleşmesine yol açar.

2. Erken membran rüptürü:
Doğum eylemi esnasında açılması gereken su kesesinin olması gereken zamandan çok önce açılmasına, bebeğin gelişimini tamamlamadan doğum yoluna girmesine neden olur.
3. İntrauterin gelişme geriliği: Sigara bebeğe giden kandaki oksijen ve besin maddelerinde azalmaya neden olarak, anne karnında bebeğin gelişiminin geri kalmasına sebep olur.
4. İntrauerin exitus: Bebeğin anne rahminde ani ölmesidir.
5. Preaklampsi: Tansiyon yükselmesi, idrarda protein çıkması, vücutta aşırı ödem, görme bulanıklığı ile giden gebelik zehirlenmesi tablosudur. Anne ve bebek hayatı için risk söz konusudur.
6. Hipertansiyon: Nikotinin damar büzücü, daraltıcı etkisi ile gebedeki tansiyon yükselmesidir. Bu durum, bebeğin beslenmesini olumsuz etkileyecektir.
7. Dekolman Plasenta: Plasentanın erken ayrılmasıdır. Normal şartlarda doğum eylemi esnasında bebeğin doğumunu takiben plasenta ayrılır. Dekolman plasentada ise bebek anne rahminde iken plasenta zamansız ayrılır ve tehlikeli boyutlarda kanama olur.
8. Respiratuar Distres sendromu: Doğum sonrası bebeğin solunum sıkıntısı olmasıdır. Prematür dediğimiz erken doğan bebeklerde akciğerlerin gelişmemesi sonucu ölümcül olabilen solunum sıkıntısı sigara içilen gebeliklerde daha sık gözlenir.
9. Süt miktarının azalması: Lohusalık döneminde süt miktarının azalmasına neden olur.
10. C vitamini kaybı: Yine lohusalık döneminde sütün C vitamini seviyesinde ve besleyici etkisinin azalmasında rol oynar.
ntvmsnbc.com

Ben ilk hamileliğimde bırakmıştım bi daha da hiç içmedim. Hamilelik sayesinde eşimde evde içmeyi bıraktı. o günden beri evdede içmez artk. Çocuklar da var artık içimiyor evde zaten..Ayrıca hamile olduğumda işte iken odamda da içirmedim kimseye .Sende arkadaşın çağırırsa bebeğe zarar veriyor o yüzden sigara dumanı olan yerdede bulunmamam gerek diyerek gitme bidaha.
Bir sigaradan zarar gelceğini sanmıyorum ama bu bir sonrakini tetiklermi bilemiyorum.Bence hamilelik bahanesi ile en azından bırakmış olursunuz..

Tesekkurler canım yazin için içmem zaten küçücük bebeğin hakkına girmek istemem 10 aydır içmedim inşallah olmaz daha süt verirken içmek direk bebeğe geçiyor gibi zaten Sağolasın canım

1 kereden bir şey olmaz ama bunu alışkanlık haline getirmeyin. Çok bunaldım yak bir sigara, çok sıkıldım yak bir sigara derseniz olmaz. Bebeğinizi düşünün nefsinize hakim olun..

hepinize teşekkür ederim ağzıma bile sürmem bidaha zaten bitanesi bile sanki çocuğun suratına üflemişim hissi uyandırdı bana,kıyamam ben ona

ben çocukluktan beri alerjik astımım.... annem hamileyken ve ben doğduktan sonra babam benim yanımda sigara içmiş... doktor onu çok azarlamıştı. yanında içme diye... sebeplerden birisi buymuş.

konu sahibi arkadaşım. 1 kere olmuş, bir daha yapmazsın olur biter üzülme....

Annem bana ve kardesime hamileyken yapistirmis arka arka arkaya.sukur bir eksikligimiz yok ama ikimizde sigara tiryakisiyiz, birakmaya ugrasiyoruz.sanirim dogustan bagimli olduk.
Yani diyecegim su, artik uzulme ama tekrar icme.sik disini.
Bak gunde 2 paket iciyorum, hep annemin yuzunden

bir tane içmişsin sonuçta.bu kadar üzülüp yıpratma kendini.
bir boşluğa düşmüşsün.
o boşboğaz arkadaşından uzak dursan iyi olur:))
sen önce stresten ve sonrasında da tüm kötü alışkanlıklardan uzak duracaksın zaten de bilincindesin.
suçlayıcı yorumlar gerektiren bir durumda da değilsin ayrıca.
dediğim gibi içilen ortamda dahi bulunmamaya gayret göster bundan sonra.
Allahın izniyle bişey olmaz bitaneyle filan.bir gaflet olmuş ne yazık ki.
abartı yorumlara da kızdım açıkcası.

kız kardeşim 7 aylık hamile günde bi tane içebilrisn demiş doktoru bişi olmaz yani abartma

kız kardeşim 7 aylık hamile günde bi tane içebilrisn demiş doktoru bişi olmaz yani abartma

Abartma mi???

Ya ben bi kahve ictigimde bile vicdan yapiyorum ne kadar rahat soyleyebiliyorsunuz bunu? Ayrica 7 aylik hamileye gunde bir kere icebilirsin diyen doktorada bravo diyeyim… binbir turlu zorluklarla hamile kalmissin… daha dunyaya gelmeyen, kendi secimlerini bile yapamayacak bir canliya bu yapilan haksizlik degil mi sizce???

Konu sahibi arkadasim, 1 kere olmus bir daha olmaz umarim…tabiiki bebisler Rabbime emanet ama onlarida bize emanet eden gene Rabbimiz. Onlari koruyup gozetmemiz lazim…elimizle kotuluk edersek bunun hesabini nasil veririz???

çok yakın bi tanıdıgımız hamileliği boyunca doguracagı güne kadar hatta hergün sabah kahve ve günde 1 pakete yakın sigara içerdi hiçbi sorun çıkmadı bu kadar dert etmeyin ama siz yine de bundan sonra dikkat edin herkese etkisi bir olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…