- 25 Nisan 2014
- 4.057
- 7.504
- 168
İNŞALLAH ,iyi dedin arkadaşım ağzımın payını aldım artık ağzıma sürmem zaten
Hmm ,oyleyse konu sahibesinden ozur dilerim amacim kirici olmak degildi. Yalnizca boyle durumlarda insanlar vicdan rahatlatmak amaciyla hamileleri yanlis seylere yonlendirebiliyorlar, bu defa -Allah korusun- bebeklere bir sey olunca anneler 'Acaba sigaradan mıydı? 'diye dusunerek omur boyu vicdan azabı cekiyorlar. Benim ablam da hamile kalmayi planlarken sigarayı birakti benim zorlamamla, en yakin arkadaslarindan biri birakmadi cocugu kronik bronsitle dogdu, etraftakiler 'O sigaradan degildir, uzme kendini' diyor ama kadin cocuk her rahatsizlandiginda vicdan azabindan oluyor. Ablam bana hala minnettardir mesela. Simdi tekrardan basladi ama tek tuk iciyor, yegenimden gizli. :)yok yazdıgına birşey demiyorum ,haklısın da üslup olarak bana biraz sert geldi o kadar
Hmm ,oyleyse konu sahibesinden ozur dilerim amacim kirici olmak degildi. Yalnizca boyle durumlarda insanlar vicdan rahatlatmak amaciyla hamileleri yanlis seylere yonlendirebiliyorlar, bu defa -Allah korusun_ bebeklere bir sey olunca anneler 'Acaba sigaradan mıydı? 'diye dusunerek omur boyu vicdan azabı cekiyorlar. Benim ablam da hamile kalmayi planlarken sigarayı birakti benim zorlamamla, en yakin arkadaslarindan biri birakmadi cocugu kronik bronsitle dogdu, etraftakiler 'O sigaradan degildir, uzme kendini' diyor ama kadin cocuk her rahatsizlandiginda vicdan azabindan oluyor. Ablam bana hala minnettardir mesela. Simdi tekrardan basladi ama tek tuk iciyor, yegenimden gizli. :)
malesef benımde etrafımda var öyle insanlar cocukları bronşitbende cok içiciydim ama hamılelıgımı öğrendiğim an bitti şimdi süt veriyorum yine baslamadım insallah baslamam
Peki sigarayi hamilelikte bırakamayan anneler emzirirken içtiniz mi? Bende hamile olduğumu öğrendiğimden beri icmedim 34gun oldu doğum yapalı bu ara canım çok istiyor tabiki içermiyorum
yok canım özüre gerek yok haklısın çünkü ,çocuğuma daha şimdiden okadar bağlandım ki ona kurban olurum diyorum ona zarar verecek bişey bi daha yapmam zaten sigarayı bitirmeden attım içemedim bile doğru dürüst,eşim bunu yaptığımı duysa çok kızardı bana o okadar özenli ki kıyamamHmm ,oyleyse konu sahibesinden ozur dilerim amacim kirici olmak degildi. Yalnizca boyle durumlarda insanlar vicdan rahatlatmak amaciyla hamileleri yanlis seylere yonlendirebiliyorlar, bu defa -Allah korusun- bebeklere bir sey olunca anneler 'Acaba sigaradan mıydı? 'diye dusunerek omur boyu vicdan azabı cekiyorlar. Benim ablam da hamile kalmayi planlarken sigarayı birakti benim zorlamamla, en yakin arkadaslarindan biri birakmadi cocugu kronik bronsitle dogdu, etraftakiler 'O sigaradan degildir, uzme kendini' diyor ama kadin cocuk her rahatsizlandiginda vicdan azabindan oluyor. Ablam bana hala minnettardir mesela. Simdi tekrardan basladi ama tek tuk iciyor, yegenimden gizli. :)
Peki sigarayi hamilelikte bırakamayan anneler emzirirken içtiniz mi? Bende hamile olduğumu öğrendiğimden beri icmedim 34gun oldu doğum yapalı bu ara canım çok istiyor tabiki içermiyorum
Tesekkurler canım yazin için içmem zaten küçücük bebeğin hakkına girmek istemem 10 aydır içmedim inşallah olmaz daha süt verirken içmek direk bebeğe geçiyor gibi zaten Sağolasın canım9-10.maddeler senin için....
Op. Dr. Yasemin Yakut, hamilelikte içilen sigaranın bebek üzerindeki bu olumsuz etkilerini 10 başlıkta şöyle sıralıyor:
1. Erken doğum: Zamanında gebelik haftası 38 - 40 hafta olarak kabul edilir. 38 haftadan çok daha önce doğumun gerçekleşmesine yol açar.
2. Erken membran rüptürü: Doğum eylemi esnasında açılması gereken su kesesinin olması gereken zamandan çok önce açılmasına, bebeğin gelişimini tamamlamadan doğum yoluna girmesine neden olur.
3. İntrauterin gelişme geriliği: Sigara bebeğe giden kandaki oksijen ve besin maddelerinde azalmaya neden olarak, anne karnında bebeğin gelişiminin geri kalmasına sebep olur.
4. İntrauerin exitus: Bebeğin anne rahminde ani ölmesidir.
5. Preaklampsi: Tansiyon yükselmesi, idrarda protein çıkması, vücutta aşırı ödem, görme bulanıklığı ile giden gebelik zehirlenmesi tablosudur. Anne ve bebek hayatı için risk söz konusudur.
6. Hipertansiyon: Nikotinin damar büzücü, daraltıcı etkisi ile gebedeki tansiyon yükselmesidir. Bu durum, bebeğin beslenmesini olumsuz etkileyecektir.
7. Dekolman Plasenta: Plasentanın erken ayrılmasıdır. Normal şartlarda doğum eylemi esnasında bebeğin doğumunu takiben plasenta ayrılır. Dekolman plasentada ise bebek anne rahminde iken plasenta zamansız ayrılır ve tehlikeli boyutlarda kanama olur.
8. Respiratuar Distres sendromu: Doğum sonrası bebeğin solunum sıkıntısı olmasıdır. Prematür dediğimiz erken doğan bebeklerde akciğerlerin gelişmemesi sonucu ölümcül olabilen solunum sıkıntısı sigara içilen gebeliklerde daha sık gözlenir.
9. Süt miktarının azalması: Lohusalık döneminde süt miktarının azalmasına neden olur.
10. C vitamini kaybı: Yine lohusalık döneminde sütün C vitamini seviyesinde ve besleyici etkisinin azalmasında rol oynar.
ntvmsnbc.com
vermez canım
viğcdanı rahatlamak için söylemiyorum
ama günde 3 4 adet sigara paket demiyorum
bebeğe bir zarar vermez
çünki plesantada emilerek bebeğe kadar ulaşmaz
hee ne olur
zararı anneye verir
çünki zatem gebelik nedeni ile vitamin eksiği calsiyum eksiği taşıyan anne
sigaranın da bu minerallaeri öldürmesi nedeni ile
zarar görür . ve plasantada yaşlanma meydana geitirir ki bu da bebekten ziyade anneye zarar verir
evet hiç içmemek en güzeli
ama bırakamayan kişiler içinde
bunu vicdan azabı haline getirip
sitrese girip
bu sitres nedeni ile kaygı sorununu bebeğine hissettirmek
çok daha büyük bir problem olur
kız kardeşim 7 aylık hamile günde bi tane içebilrisn demiş doktoru bişi olmaz yani abartma7 haftalık hamileyim hamileliğimi öğrendiğimden beri içmiyorum ama bugün gergindim arkadaşım yanımda içiyodu bi tane içtim yarım yamalak ama çok vicdan azabı çektim çocuğuma zarar vermemişimdir İNŞALLAHAşılama yoluyla hamile kaldım nankörlük mü yaptım
kız kardeşim 7 aylık hamile günde bi tane içebilrisn demiş doktoru bişi olmaz yani abartma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?