Tek sorun yaratan para..O da yok..

gulcicek61_67

...Hayat Güzeldir...
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2007
994
4
621
Zonguldak
o kadar doluyum ki yazmazsam eğer patlayacak gibiyim.
ben asgari ücretle çalışan bir anneyim. eşim işyerinden çıkarıldı.
3 aşılama 1 tüp bebek denemesinden 5,5 aylık bebeğim var. okadar sıkışığımki ne bez nede mama alabiliyorum. bide bebeğmi bi kadına baktırıyom günlük onada veriyom para. işte bugün tıkandığımın son noktası.
bebeğim için ne varsa sattık. Allaha şükür bebeğime kavuştum dünyaya geldi.
ya bundan sonrası... içim daralıyo.
acaba hakkım varmıydı o bebeği dünyaya getirmeye. ihtiyaçlarını karşılayamayan anne baba olarak. kendimden nefret ediyorum. dokunsanız ağlayacam ama ağlayamam işyerindeyim .o da yasak.. yüreğim daralıyo... ne zormuş anne baba olmak sorumluluk sahibi olmak. iki kişi olsak bi soğan ekmek yer kalkarsın sofradan.ama ya bebek.
nedir bu işsizlik ya. Allah kahretsin...

Allah yardımcın olsun canımcım. Okudukça annem babam aklıma geldi bizi çok zorluklarla büyütmüşler... Babamı işten çıkardıklarında 6 ay işsiz kalmış ve gün gelmiş ekmek alacak para bulamamışlar... Şuan zenginmisiniz diye sorsan değiliz, ama eski durumdan daha iiyiz... Bu seferde babam yok...Sana anlatmaya çalıştığım sizin sağlığınız yerinde olsun birbirinizi sevin o bile yeter, parada tabi gerekli fakat Allah sağlığı hiçbir zaman elimizden almasın...

canım benim önce allah sağlık versin
gerisi olur merak etme
anne baba kayınvalide falan yok mu gelip bebişine baksalar
bakıcıya verdiğin para cebinde kalır
kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş canım
allah yardımcınız olsun

Çok üzüldüm canım bir anne olarak ne kadarda zor ama en azından aileniz destek çıkmıyormu ?? bakıcıya vereceğin parayı en azından bebeğin için harcarsın

3 aşılama 1 tüp bebek denemesinden 5,5 aylık bebeğim var. okadar sıkışığımki ne bez nede mama alabiliyorum. bide bebeğmi bi kadına baktırıyom günlük onada veriyom para. işte bugün tıkandığımın son noktası.
acaba hakkım varmıydı o bebeği dünyaya getirmeye. ihtiyaçlarını karşılayamayan anne baba olarak. kendimden nefret ediyorum. dokunsanız ağlayacam ama ağlayamam işyerindeyim .o da yasak.. yüreğim daralıyo... ne zormuş anne baba olmak sorumluluk sahibi olmak. iki kişi olsak bi soğan ekmek yer kalkarsın sofradan.ama ya bebek.

bakıcı bakıyor bebeğe demişsiniz bir süre sizin yada eşinizin annesi bakar mı. o parayı da bebeğin ihtiyaçlarına verirsiniz.
işte ,bir hatanız,çocuğunuza bakabilecek gücü bulamadan bebek yapmak. bunda haklısınız. keşke durumunuz daha iyi olduğunda tüp bebeği düşünseydiniz.
Allah yardımcınız olsun..
inşallah en kısa zamanda toparlarsınız ve eşinizde güzel bir işe girer.

bakıcı bakıyor bebeğe demişsiniz bir süre sizin yada eşinizin annesi bakar mı. o parayı da bebeğin ihtiyaçlarına verirsiniz.
işte ,bir hatanız,çocuğunuza bakabilecek gücü bulamadan bebek yapmak. bunda haklısınız. keşke durumunuz daha iyi olduğunda tüp bebeği düşünseydiniz.
Allah yardımcınız olsun..
inşallah en kısa zamanda toparlarsınız ve eşinizde güzel bir işe girer.

canım ozamanlar durumun iyiydi. 3 aşılama 1 tüp bebek çok masraf oldu. ben zong. yaşıyorum. ankaraya gidip geldik.

Inan arkadasim bu durumda olan sadece sen degilsin...hepimiz zor günler geciriyoruz!

Maddi SIKINTILAR yüzünden Manevi acidanda cöküntüler yasiyoruz...fakat yinede her ne olursa olsun bizden cok daha beter durumda olan insanlar var demeliyiz ve sükür etmeliyiz...a.s filistini düsün, bir lokma ekmegi birak yarin evladim acaba kucagimda olacakmi diye düsünen anneler ne yapsin!!:çok üzgünüm:

Hicbir zorluk yokturki arkasindan kolaylik gelmesin..demis Hz. Ömer...sabir arkadasim buda gececek insallah...:teselli:

Bebegin icinde üzülüme...dünyaya gelmesine izin veren Rabbimiz onun rizkinida verecek..:1hug:

Allah yar ve yardimcimiz olsun:Saruboceq:

benim annem var eşimin annesi vefat etti. annem yaşlı ve hasta. benim oğlanda çok hareketli durmuyo. ilk başlarda anneme bıraktım.baktımki çok yoruluyo onada yüklenemiyorum.zaten bi emekli maaşı ile geçiniyolar.
eşimin ailesi ile görüşüyoruz ama limoni gibiyiz.

Inan arkadasim bu durumda olan sadece sen degilsin...hepimiz zor günler geciriyoruz!

Maddi SIKINTILAR yüzünden Manevi acidanda cöküntüler yasiyoruz...fakat yinede her ne olursa olsun bizden cok daha beter durumda olan insanlar var demeliyiz ve sükür etmeliyiz...a.s filistini düsün, bir lokma ekmegi birak yarin evladim acaba kucagimda olacakmi diye düsünen anneler ne yapsin!!:çok üzgünüm:

Hicbir zorluk yokturki arkasindan kolaylik gelmesin..demis Hz. Ömer...sabir arkadasim buda gececek insallah...:teselli:

Bebegin icinde üzülüme...dünyaya gelmesine izin veren Rabbimiz onun rizkinida verecek..:1hug:

Allah yar ve yardimcimiz olsun:Saruboceq:

tşk ederim sağol. elbetteki bizden kötü durumları olanlar var.
hergün Allahıma şükrediyorum. Allah bundan aşağı etmesin diye.

anne olmak her kadının hakkı.ben böyle düşünüyorum.:delphin:
siz sevginizi veriyorsanız o evlada,eğer onu bağrınıza basıyorsanız hakkınız o sizin..bir çocuktan fazlası değil..
ne aileler var para içinde yüzüyorlar çocuklarına sadece atmlik yapıyorlar..bu başka bir konu.bu konuda rahat olun.:1closedeyes:
maddi açıdan sıkışmanız ise gerçekten acı.Allahım yardımcınız olsun inşallah.ama bebeğe bir aile yakınınız baksa.ekstra ona ücret ödemeseniz.
gerçekten sağlık ve huzurunuz olsun bu da bir sınav.para da gelecektir arkadaşım.siz duanızı ve aileniz üzerinden sevginizi pozitif enerjinizi eksik etmeyin yeterki!:teselli:

anne olmak her kadının hakkı.ben böyle düşünüyorum.:delphin:
siz sevginizi veriyorsanız o evlada,eğer onu bağrınıza basıyorsanız hakkınız o sizin..bir çocuktan fazlası değil..
ne aileler var para içinde yüzüyorlar çocuklarına sadece atmlik yapıyorlar..bu başka bir konu.bu konuda rahat olun.:1closedeyes:
maddi açıdan sıkışmanız ise gerçekten acı.Allahım yardımcınız olsun inşallah.ama bebeğe bir aile yakınınız baksa.ekstra ona ücret ödemeseniz.
gerçekten sağlık ve huzurunuz olsun bu da bir sınav.para da gelecektir arkadaşım.siz duanızı ve aileniz üzerinden sevginizi pozitif enerjinizi eksik etmeyin yeterki!:teselli:

evet her kadının hakkıdır anne olmak...
ben dünyanın en güzel şeyini yaşadım anne oldum...
eşim bi iş bulsa işe başlasa ....

Canım dua et bol bol.Bebeğinde kısmetıyle doğmuştur,ımtıhandan gecıyor olabılırsınız,isyan etme sakın.

Mesleğindede müdür yazmışsın,öylesıne sectın sanırım,müdür olupta asgerı ucretle calışmak mumkun olmasa gerek

Canım dua et bol bol.Bebeğinde kısmetıyle doğmuştur,ımtıhandan gecıyor olabılırsınız,isyan etme sakın.

Mesleğindede müdür yazmışsın,öylesıne sectın sanırım,müdür olupta asgerı ucretle calışmak mumkun olmasa gerek

kız müdür felan değilim.esnaf odasında çalışıyom asgari ücretle sekreter olarak.

canım öncelikle iyiki olmuş bebeğin ne gzl Allah sana annelik duygusunu tatırmış canım..olsundiye servet harcayanlar var ama olmadımı olmuyo..en başta biz. Rabbim her darlığın arkasından bir ferahlık verirmiş...şuanda bir çok insan gerçekten zor durumda..eşin bir iş bulsa Allahın izni ile feraha çıkarsınız..birde kayınvalidenlerle aramız limoni demişsin keşke öyle olmasaydı onlarında bir faydası olurdu eminim..inş en kısa zamanda feraha çıkarsınız canım..:Saruboceq:

Canım haklısın üzülmekte, ama bebeğin olmasaydı şu durumunuzda bile "keşke bebeğim olsaydı o bana güç verirdi,borç harç ne yapar eder ona bakardım" derdin buna inan.Benim eşimde 5 aydır işsiz oğlum üniversite ye hazırlanıyor.Okuldu,servisti,dersaneydi vs....derken olmuyor ama isyan etmiyorum oğlum sağlıklı,eşim sağlıklı,ben sağlıklıyım çok şükür diyorum hergün Allahıma..........bende çok para kazanmıyorum ev kirasını ve elektrik,su,internet faturasına yetiyor maaşım......eşimin sigorta dan aldığı dersane ve oğlumun harçlığı düşün işte......Allahıma bin şükür:Saruboceq:dermansız dert vermesin

Canım haklısın üzülmekte, ama bebeğin olmasaydı şu durumunuzda bile "keşke bebeğim olsaydı o bana güç verirdi,borç harç ne yapar eder ona bakardım" derdin buna inan.Benim eşimde 5 aydır işsiz oğlum üniversite ye hazırlanıyor.Okuldu,servisti,dersaneydi vs....derken olmuyor ama isyan etmiyorum oğlum sağlıklı,eşim sağlıklı,ben sağlıklıyım çok şükür diyorum hergün Allahıma..........bende çok para kazanmıyorum ev kirasını ve elektrik,su,internet faturasına yetiyor maaşım......eşimin sigorta dan aldığı dersane ve oğlumun harçlığı düşün işte......Allahıma bin şükür:Saruboceq:dermansız dert vermesin

amin amin amin

herkes zaman zaman böyle sıkıntlı dönemlerden geçer..
azcık sabır...çok hızlı sizde eşinizde daha iyiy bir iş arasın..
cocukta bır yakında kalabılır..

canım moralini bozma bugünlerde geçer inşallah..eşin işe başlayana kadar biraz sıkıntı yaşıcağınız ama bebeğini iyiki dünyaya getirmişsin..en büyük güç o anneler hep bebeğine yetmediğini düşünür..sevgin ve ilgin ona yeter tatlım..yanlızca sabır:teselli:

Valla eşin evde napıyo küçücük bebeğe mama verip altını değiştirmekten de mi aciz?ış bulana kadar o bakıcak tabiki çocuğa.

Back
X