Tek sorun yaratan para..O da yok..

canım benim seni çok iyi anlıyorum ama rabbim yardım eder okdar çabana rağmen mucizeni verdiyse sana bundan sonrası içinde yardım eder bende bi ereğlili olarak zonguldaktaki işsizliği çok iyi biliyorum inşalalh biran önce eşin işe başlar allah yardımcınız olsun

Bence kendine haksızlık ediyorsun bebeğin mutluluğunla mutluluk katmış ne güzel bende senin gibi anne olmak için döküyorum para Ama rabbim sana en güzel hediyeni bağışlamış bence bir kez daha bebeğin yüzüne bak ve şükret ...

canım bebeğine eşin işe gitmiyorsa eşin neden bakmıyor bkıcı tuttun hem evin kiramı.....

bence bebeğe baba baksın sende ona vereceğin parayı evin ihtiyaçlarını karşılarsın.....

o kadar doluyum ki yazmazsam eğer patlayacak gibiyim.
ben asgari ücretle çalışan bir anneyim. eşim işyerinden çıkarıldı.
3 aşılama 1 tüp bebek denemesinden 5,5 aylık bebeğim var. okadar sıkışığımki ne bez nede mama alabiliyorum. bide bebeğmi bi kadına baktırıyom günlük onada veriyom para. işte bugün tıkandığımın son noktası.
bebeğim için ne varsa sattık. Allaha şükür bebeğime kavuştum dünyaya geldi.
ya bundan sonrası... içim daralıyo.
acaba hakkım varmıydı o bebeği dünyaya getirmeye. ihtiyaçlarını karşılayamayan anne baba olarak. kendimden nefret ediyorum. dokunsanız ağlayacam ama ağlayamam işyerindeyim .o da yasak.. yüreğim daralıyo... ne zormuş anne baba olmak sorumluluk sahibi olmak. iki kişi olsak bi soğan ekmek yer kalkarsın sofradan.ama ya bebek.
nedir bu işsizlik ya. Allah kahretsin...

Allah yardımcın olsun canım...bir bebeği dünyaya getirmeden önce bunları düşünmek gerekir aslında.ama tüp bebekle Allahın sana armağını olmuş ufacık bir canlı o..artık sadece onun ve ailenin mutluluğunu düşünmen gerek...hakkın vardı tabikii...her kadının isteyen her kadının çocuk yapmaya hakkı var...ama bakabilceği kadar.sizde bakarsınız kuzum ona nolacak...bak çalışıyorsunda.Allah onunda kısmetini verir sen merak etme.krizde geçer eşinde iş bulur.(eşin iş bulana kadar o baksın bebeğe.kadına para verme).inan o kadar çok ki işsizlik çok fena...anneler babalar eş dostta kol kanat gersin canım...isteyipte çocuğu olmayan kaş kişi var.sen şükret.iyi düşün olumlu ol...bizim zamanımızda yeni yeni hazır bez çıkıomuş analarımız bizi normal bezle büyütmüşsengözlerimebaksanab.sadece zenginler mi çocuk sahibi olucak canım...aa demet kutluayada sinir olmuştum..muhabir soruyor"demet hanım genemi hamilesiniz"demet cevap veriyor:"ay biz doğurmıycazda kim doğuracak"gıcık gıcık anacım o kızkaydirigubbakcemile3Allah yardımcın olsun.a.s.

zor bir durum ama hayatta herşey sınav..eşin işe girerse durumunuz düzelir sanırsam.umarım kira vermiyorsunuzdur.yoksa işiniz daha da yaş diyebilirim.kira mı ödeyeceksin,bakıcıya paramı vereceksin,çocuğa mı bakacaksın..hayat gerçekten de zor ...Allah yardım etsin.
bizimde durumlar kötü..Allahtan çocuk yok..yoksa ne yapardık..birde sanki hiçbirşey bilmiyormuş gibi davranıp eşimin ailesi çocuk demezmi? sinirlerim bin kat artıyor.......desen para ver çocuğun bişiyini alamadım ,vermezler,bizdede yok derler..yada az bir zaman sonra hemen geri isterler..eeee ben nasıl bakayım çocuğa değilmi?gel de onlara dert anlat..
.neymiş çocuk için para gerekmezmiş..............bak bakkkkkkkkkkkkkkkkkk
ööööööööööööööööffffffffffffffffffffffffffff çok sinirleniyorum
umarım eşin en kısa zamanda işe girer.işsizlik ne demek bilirim

Allah yardımcın olsun canım...bir bebeği dünyaya getirmeden önce bunları düşünmek gerekir aslında.ama tüp bebekle Allahın sana armağını olmuş ufacık bir canlı o..artık sadece onun ve ailenin mutluluğunu düşünmen gerek...hakkın vardı tabikii...her kadının isteyen her kadının çocuk yapmaya hakkı var...ama bakabilceği kadar.sizde bakarsınız kuzum ona nolacak...bak çalışıyorsunda.Allah onunda kısmetini verir sen merak etme.krizde geçer eşinde iş bulur.(eşin iş bulana kadar o baksın bebeğe.kadına para verme).inan o kadar çok ki işsizlik çok fena...anneler babalar eş dostta kol kanat gersin canım...isteyipte çocuğu olmayan kaş kişi var.sen şükret.iyi düşün olumlu ol...bizim zamanımızda yeni yeni hazır bez çıkıomuş analarımız bizi normal bezle büyütmüşsengözlerimebaksanab.sadece zenginler mi çocuk sahibi olucak canım...aa demet kutluayada sinir olmuştum..muhabir soruyor"demet hanım genemi hamilesiniz"demet cevap veriyor:"ay biz doğurmıycazda kim doğuracak"gıcık gıcık anacım o kızkaydirigubbakcemile3Allah yardımcın olsun.a.s.

bebeği dünyaya getirmeden önce durumum vardı. tedavide harcadık hep .

Arkadaşım çocuğa neden eşin bakmıyor? Günahını almıyım ama gün boyu kahvede okey oynuyorsa onun yerine otursun evde çocuğa mama verip altını değiştirsin.

bence de arkadaşlara katılıyorum eşiniz çalışmıyorsa bebeğe o bakmalı...iş bulunca zaten sorununuz kalmayacak...değil mi?

o kadar doluyum ki yazmazsam eğer patlayacak gibiyim.
ben asgari ücretle çalışan bir anneyim. eşim işyerinden çıkarıldı.
3 aşılama 1 tüp bebek denemesinden 5,5 aylık bebeğim var. okadar sıkışığımki ne bez nede mama alabiliyorum. bide bebeğmi bi kadına baktırıyom günlük onada veriyom para. işte bugün tıkandığımın son noktası.
bebeğim için ne varsa sattık. Allaha şükür bebeğime kavuştum dünyaya geldi.
ya bundan sonrası... içim daralıyo.
acaba hakkım varmıydı o bebeği dünyaya getirmeye. ihtiyaçlarını karşılayamayan anne baba olarak. kendimden nefret ediyorum. dokunsanız ağlayacam ama ağlayamam işyerindeyim .o da yasak.. yüreğim daralıyo... ne zormuş anne baba olmak sorumluluk sahibi olmak. iki kişi olsak bi soğan ekmek yer kalkarsın sofradan.ama ya bebek.
nedir bu işsizlik ya. Allah kahretsin...

Canim senin durumunu en iyi ayni derdi ceken bilir eminim... Benim bebegim yok ama, parasizligin cagresizligin insani nekadar zor duruma soktugunu cok iyi bilirim. Insan basini yastiga bile rahat koyamaz, düsünürsün düsünürsün birtürlü bir cikis yolu bir cagre bulamazsin.

Ben bütün bunlari hayatim boyunca hicbirzaman paraya deger vermedigim halde yasiyorum, allah beni neden parasizlikla siniyor anlamis degilim! Yinede sükür etme taraftariyim canim insallah bu günleri geride birakacaksin. Allah sana nur topu gibi bir evlat vermis onun degeri dünyadaki hangi para ile ölcülebilir ki? Su dünyada en önemlisi Sagliginiza zarar gelmesin yeterki. Senin ve bebegin icin dua edecegim. Insallah esin en kisa zamanda is bulurda kurtulursunuz bu durumdan....

canım annen ve eşin beraber baksa çocuğa bir süre iş bulana kadar eşin sonra gene bakıcıya verirsin
eşin tek başına beceremaz dersen annen yardımcı olur hem de annen yorulmamış olur

Canım benim kul sıkışmadan hızır yetişmezmiş inşallah herşey yoluna girecek keşke bebişine bakabilecek biri olsa aileden o zaman birazda olsa rahatlardınız

allah yardım etsin ne diyelim.zong.yaşıyorsunuz eşiniz gunluk kömür işine falan gitsin veya gunluk birşeyler yapsın pazarda limon satsın.zong ekonomisi gerçekten çok kötü bilirim...halk hep sıkıntıda..

uzulme canım böyle olacagını bılemezdın
ıyı ozaman yarın bıgun aman ıster cıkartılırız parasız kalırız dusuncesıyle kımse cocuk yapmasın ben buna katılmıyorum kım ne derse desın.....
ınsallah esın bı an once ıs bulur ve hersey yoluna gırer
bu arada bı muddet bakıcı yerıne esın baksa olmazmı bebıse :)

bir bebeğe sahip olabilmek için yıllarca tedavi görüp varını yokunu veren kişileri tanıyorum...
şanslısın ki bir bebeğin var tedaviyle olsa bile...
şükür et...bebeği veren rabbim rızkınıda verir...

Back
X